- Konu Sahibi cilekli_seker
-
Kızlar çok uzun yazmışım özü şu nasıl hazır cevap olabilirim, başaranlar nasıl başarıyor, anında sokulan laflara çok daha güzel bir cevabı nasıl verebiliriz.
Ben de böyleydim,gerçi hala da böyleyim denilebilir.Arkadaşlarım arasında kimseye kötü birşey söyleyemiyorum,onları eleştiremiyorum.Yanlış anlarlarsa veya bana laf sokarlarsa cevap veremiyorum çünkü yapım böyle,kimseyle ters konuşamıyorum.Ben bunu ailemde yetiştiğim ortama bağlıyorum.Benim annem babam hep böyle öğretti bana.Özellikle kendimden büyüklere asla ters bişey söyleyemiyorum.Bazen o kadar söylemek içimden geçtiği halde içime atıyorum bu çok kötü bi durum
Birini kırmaktan,biriyle tartışmaktan çok çekiniyorum.Mesela küçükken sinir olduğum arkadaşlarıma karşı hep sessiz kalırdım çünkü birşey söyleyecek olduğumda laflarıya çenemi kapatırlardı.Bu insanda özgüven eksikliğine yol açıyor maalesef.Kendi hakkını savunmanı engelliyor,fikirlerini dile getirmeni zorlaşturuyor.Çok kötü bir durum.:85:
Ve maalesef çözümünü bilmiyorum
Asla lafın altında kalmam.
Hatta eşim dalga geçer hep bu durumumla der ki:"Babaannem derdi ki:b.kun altında kal,lafın altında kalma"
Bana laf sokulursa şayet karşılığında aynı seviyede sokulacak bir lafım vardır.
Susmakta bir erdem aslında ama ben yapamıyorum.
Sanırsam biraz da yapı meselesi.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?