• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yargıları ve dış görünüşüm?

Bu da dert mi diyceksiniz ama bir derdim var.

Zayıfladıktan sonra çevremdeki insanların davranışları çok değişti ve bu beni mutlu etmiyor, üzüyor.
Mesela zamanında 'Cansu senden hoşanıyor.' dendiğinde "Aman benden uzak olsun altında ezilirim." diyen karaktersiz sürekli numaramı istiyor, mesaj atıyor. Cevap vermedikçe peşimi bırakmıyor. Arkadaş buluşmalarında hep dalga geçen insanlar şimdi sürekli çok güzelsin diyip eskisinden daha kibar davranıyor. Eskiden beni kadın olarak dahi görmeyen erkekmisim gibi davranan erkekler şimdi daha centilmen, kibar davranıyor. Hatta seninle gezmeye utanıyorum diyen annem sürekli beni bi arkadaslariyla tanistirma oğullarina gsterme çabalarinda. Benimle gezmek istemeyen kuzenlerim her gittiğimiz mekanda benimle fotograf paylasmak istiyor.

Bunlar kuruntu değil %100 emin olduğum tepki değişimleri ama sorun şurda ki mutsuzum. Mutsuz oldukça da yemek yiyorum geri kilo almaktan korkar oldum.

Mutsuzum çünkü kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyorlar. Yalnızca kilom karşımdaki insanların bana karsi olan tüm tavırlarını değiştirdi. Ne yani bu muydu? Ben yalnızca kilodan mı ibaretim? Beni değerli kılan tek şey o tartıdaki rakam mı? Neden kimse karakterimi sevemedi. Aceba ben mi karaktersizim yoksa insana kiloya göre değer mi veriliyor?

Zayıfladiktan sonra sizde de böyle oldu mu?
Bu hayat böyledir. Benim 170 kg olan obez bir arkadaşım vardı. Sürekli birlikte takılırdık. Onunlayken insanların acımasızlıklarına çok şahit olmuşumdur. Herkes hep bir dalga geçme mevzusu ararlar. Sizin de kilolarınız olmuş bu. Bence dostunuzu düşmanınızı ayırd edebileceğiniz çok güzel bir fırsat geçmiş elinize. Mutsuz olmayın aksine daha da hırslanın bence.

Kimse bana kızmasın ama şu dünyada herşey tipten sonra sıraya diziliyor. Neden zenginlerin yüzde doksanı güzeldir? Neden lüks mağazalar yahut elit semtlerde güzel yüzlü kadın ve erkekler dolanır? Neden özgüveni yüksek dolayısıyla ciddi başarılı kişiler genelde güzel yüzlü insanlardır da özgüveni düşük dolayısıyla girişkenliği ve başarısı da düşük olan kişiler güzel olmayan insanlardır? Bunlar tesadüf olamaz. Tamamen değil ama başlangıç için 'herşey' tiptir. Geri kalan herşey için ise mastercard :KK53:

Şaka bir yana, bununla yüzleşmek üzücü olabilir fakat bunlar gerçekler. Bir cafede oturun ve gelip geçenlerin yürüyüş bakış duruşlarına bakın. Aradaki fark hayret ettirir.

Ha şu da var. Tipi çok iyi olanların çoğu karakter yoksunudur. Çünkü tip üzerinden yaşatılmış ve maddeye göre yaşamaya alışmıştır. Değiş tokuş malzemelesi edilmeyecek kavramların onların dünyasında yeri madde kadar büyük bir alan kaplamaz. Kavga gürültü boşanma cinayet vs de yine bu tipi düzgün insanların dünyasında daha sık yaşanır. Zira şişe şişe bir hal olmuş insanların kavgasında kimse geri adım atmaz kavga büyür büyür. Ama bir şekilde ya hayatın onu yahut kendisinin kendisini törpülediği kişi ve kişiler ezilmeyi özür dilemeyi eğilmeyi sevmeyi üzülmeyi ağlamayı daha iyi bilirler. Tevazu sahibi olmak konusunda daha hünerlidirler.

En sevdiğin kişiler en iyi anlaştığın kişilerdir. Çünkü dünyada en çok kendini seversin. Senden bir tane daha yoktur. Ama sana daha çok benzeyen, seni daha iyi anlayan bir başkasıı bulabilirsin. İşte o bir başkası senin dostundur. Fakat bu dostluğun altında da senin kendine duyduğun aşk yatar. Yani bencillik.
Sen de ben de safi temiz değiliz. Ne demiş sezen aksu? Masum de... :KK75:

15 kiloyla elbette çok degisilir, tabii başlangıçta 100 kilo değilseniz.
Benim 12 kilom bile müthiş bir değişimdi. 40 beden ile 36 arasında dağlar kadar fark var.
Çevreyi boşverin, diyete ve sağlıklı yaşama devam.
Tebrik ederim

Valla dert :) bende benzer şeyler yaşadım .5 sene 80 kilo gezdim .öncesinde 57 kiloydum .girdiğim ortamlarda bir problem yaşamadım ,genelde sevilen her ortama cagirilan biriyim .yalnız 80 den 60li kilolara düşünce kayınvalidem her gelene beni göstermeye başladı .mesela dün bir komşusu geldi .edda x komşular gelecek sen de gel dedi .hiç sevmem böyle toplantıları fakat kırmadım gittim .direkt komsuşuna beni gösterip " bir değişiklik farkettim mi edda da " diyip kasiliyor. Allah im ya rabbim bütün bakışlar bir anda böyle bir sebepten bana cevrilince marstan gelmiş gibi hissettim .komşu da pek haset "nolmus ki kız ,yoksa estetik mi yaptirdin "demez mi :) güler misin ağlar mısın :) çok sonra" aaa sen çok kilo vermişsin bayagi bir değişmişsin" diyebildi :) kendi de 80 üstü :p yalnız kayınvalidem de sanki zayıflama koçum, kasım kasım kasiliyor :) gören de diyecek o zayıflattı beni ...kısacası olur böyle şeyler. .zayıflamak iyidir : ozguven ve öz saygı getirir .kimseye bakma mutlu ol
Trajikomik bir durum olmuş cok ilginç bir kv'ye sahipsiniz :)

Kilolu olduğum bir dönem olmadı. Ağır spor yapardım. Bu duyguyu hayat boyu yaşıyoruz. Sen düşün. Senin en azından kiloluyken farklı davrananları ayırt etme fırsatın olmuş. Biz her dönem bunları yaşıyoruz bilemiyoruz kim samimi kim sadece dış görüntümüze geliyor.

Bence bunu bir fırsat olarak kullan. İnsanları tanımış oldun. Kinlenme de kimseye tabi. Ama yüzlerine de bakma bence. Çok güzel bişey başarmışsın sakın bundan sonra boş insanlarla işin olmasın. Tebrikler :KK50:

Öncelikle zayifladigin için verilen degerin onemsizligini farketmissin bu çok güzel karakterine kişiliğine önem verilmesini anlamışsın.bu senin farketmen gereken ilk şeydi.aslinda insanlara kızma onlar senin kendine karşı olan saygini davranışını sana ayna gibi yansıtırlar bu hepimiz için geçerli.hatta psikanalizciler kendinizle kurduğunuz ilişkiyi görmek isterseniz insanların size karşı tutumuna bakın derler.enerjisel bişey bu bisekilde insanlar birbirlerinden aldıkları enerjiyle davranmak zorunda kalıyorlar.yani sen zayiflayinca kendine saygı duydun özgüvenin yükseldi ortamda kendini ezik hissetmedin ve insanlarda senin duruşuna göre sana davranışlarını ayarladilar.gorunusunun etkisi tabiki oldu ama bu sadece bikac saatlik etki olur.sen zayifken ozguvensiz ve pasif ol kendine saygı duyma o insanlar yine sana kötü davranmak zorunda kalırlar.bunlar çok derinde gerceklesiyo.oncelikle kendinle iliskini düzelt aslında senin ogrenmen gereken şeydi değer görmem için zayiflamam gerekmez demen.simdi formunu tekrar sabote etmeye başlarsan bilki bilincaltin,sana zayıfladın diye verilen değeri karakterine verilen değersizlik olarak goruyor ve tekrar kilo aldirip işte şimdi bana bu halimle saygı duymalilar dedirtecek.kisaca sen gerçek değeri kazanmak için tekrar yemeye baslayabilirsin bunun farkında ol ve bedenine saygı duy yediklerine dikkat et.bukadar zayiflaman büyük başarı hafifliginin tadını çıkar ve insanların sana gösterdiği davranışları analiz etmeyi bırak.sen kendine iyi davran onlarda mecburen iyi davranacak.ayna görevi gibi

Size oyle geliyordur
Aileniz veya kuzenleriniz ne alaka
Sizi beğenen olabilir ama tum erkekler mi suan boyle
Valla yıllardır zayıfım benle foto atmak isteyen hatta israr eden ne kuzenlerim ne erkek arkadaşlarım oldu :))
Ha bu arada zayıflık görsellikten ziyade sağlık ıcın olmalı

Size oyle geliyordur
Aileniz veya kuzenleriniz ne alaka
Sizi beğenen olabilir ama tum erkekler mi suan boyle
Valla yıllardır zayıfım benle foto atmak isteyen hatta israr eden ne kuzenlerim ne erkek arkadaşlarım oldu :))
Ha bu arada zayıflık görsellikten ziyade sağlık ıcın olmalı
Konuyu biraz daha okusanız tamamı açıklığa kavuşurdu onun için yanıtsız bırakıyorum.

Diğer arkadaşlara da destekleri icin aonsuz teşekkürler

Ne kadar abartılı konuşmuşsunuz.
Amaç tamamen fotoğrafı koyuyorum,bana bakın nasılım amaçlı bir ego kasma.
Ve 15 kilo ile bedeniniz değişir inanmiyorummm çok zayıfsın çok degisiksin tarzı tepkiler tamamen kendi egonuzdan kaynaklı.
He laf çarpıyorsunuz kilolu musunuz diyecek olursanız,sizden baya baya zayıfım,burasi veya türevi forumlara konu açıp egomu destekleyecek duruma gelmedim.

Boyunuz kaç ?

Kiloluyken saçlarınız yağlı kaşınız bıyığınız erkekmiş gibi alınmamışsa giyiminizde daha büyük yaşa yada bedeninize uygun değilse ve şimdi bunlar tersine döndüyse davranışların değişmeside çok normal .

Saçı başı yağlı üstü başı özensiz ( ütüsüz pis ter kokulu ) insanlar bakımlı kilolulardan çok daha fazla rahatsız ediyo beni .

Zayıflayınca kadınsı kıyafetlere yönelmiş olabilirsin.
Eşofman pofuduk mont falanla devam et.

Konuyu biraz daha okusanız tamamı açıklığa kavuşurdu onun için yanıtsız bırakıyorum.

Diğer arkadaşlara da destekleri icin aonsuz teşekkürler
Yooo bi siz degılsınız zayıf
Sağlığınız ıcın iyi olmuş zayıflamanız
Bizde zayıfız çevremde birçok 90 60 90 kadınlar var hatta

Senin çevrendekiler anormal bence canım. Herkesi geçtim de öz annenin davranışı en ağır olanı bence... ne denir bilemedim. Allah akıl fikir vicdan versin hepsine.

Yok kendimi anlatamamışım çünkü bu çok uzun bir süreçti. Kuzenlerim zamanında bi kafeye filan gittiğimizde 'aman dikkat sandalyeyi kırma' tarzında şakalar (!) yapan, 'aman cansuyu çagırma şimdi kafeyi de yer' diyen tiplerdi. Beni kolay kolay bi yere çagırmaz, fotoğraf çektiklerinde fotoğrafa almazlardı şimdi durum gerçekten tam tersi. Sizin dediğiniz gibi abartı bi değişim oldu... Bu da daha değersiz hissettiriyor.

Ne kadar kötü insanlarmış onlar öyle gerçekten ne kadar çirkin sözler bunlar.
Aman değer meğer vermesinler bunların verdiği değerden ne olacak.

Ne kadar abartılı konuşmuşsunuz.
Amaç tamamen fotoğrafı koyuyorum,bana bakın nasılım amaçlı bir ego kasma.
Ve 15 kilo ile bedeniniz değişir inanmiyorummm çok zayıfsın çok degisiksin tarzı tepkiler tamamen kendi egonuzdan kaynaklı.
He laf çarpıyorsunuz kilolu musunuz diyecek olursanız,sizden baya baya zayıfım,burasi veya türevi forumlara konu açıp egomu destekleyecek duruma gelmedim.
Tespitleriniz doğru değilse biraz fazla ağır olmadı mi

Back
X