• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yargıları ve dış görünüşüm?

Bu da dert mi diyceksiniz ama bir derdim var.

Zayıfladıktan sonra çevremdeki insanların davranışları çok değişti ve bu beni mutlu etmiyor, üzüyor.
Mesela zamanında 'Cansu senden hoşanıyor.' dendiğinde "Aman benden uzak olsun altında ezilirim." diyen karaktersiz sürekli numaramı istiyor, mesaj atıyor. Cevap vermedikçe peşimi bırakmıyor. Arkadaş buluşmalarında hep dalga geçen insanlar şimdi sürekli çok güzelsin diyip eskisinden daha kibar davranıyor. Eskiden beni kadın olarak dahi görmeyen erkekmisim gibi davranan erkekler şimdi daha centilmen, kibar davranıyor. Hatta seninle gezmeye utanıyorum diyen annem sürekli beni bi arkadaslariyla tanistirma oğullarina gsterme çabalarinda. Benimle gezmek istemeyen kuzenlerim her gittiğimiz mekanda benimle fotograf paylasmak istiyor.

Bunlar kuruntu değil %100 emin olduğum tepki değişimleri ama sorun şurda ki mutsuzum. Mutsuz oldukça da yemek yiyorum geri kilo almaktan korkar oldum.

Mutsuzum çünkü kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyorlar. Yalnızca kilom karşımdaki insanların bana karsi olan tüm tavırlarını değiştirdi. Ne yani bu muydu? Ben yalnızca kilodan mı ibaretim? Beni değerli kılan tek şey o tartıdaki rakam mı? Neden kimse karakterimi sevemedi. Aceba ben mi karaktersizim yoksa insana kiloya göre değer mi veriliyor?

Zayıfladiktan sonra sizde de böyle oldu mu?
Zayifladiktan sonra degil de baska seylerde bu bana da oluyor
Misal sinavi kazandim taa nerden kalan arkadaslarim aramaya sormaya basladilar
Bir gün adliyeye daha bir özendim gittim kalem isteyen biri vardi verdim kalemi geri uzatirkenki kibarligi beni cok sasirtti
Genelde boyle oluyor insanlar degisikler
Bu arada kilonuz varken de cok hosmussunuz ozellikle yuzunuz cok guzel masallah :))

ayni durumu bende yasadim
tabi cevremdekiler okadar agir kelimeler kullanmadilar ama davranislar bile yetiyordu
24 kilo verdikten sonra bayagi degistiler
bana o zamanlar kötü davrananlar veya dikkate almayanlari simdi ben dikkate almiyorum

Kiloya ne denli onem verdiginiz durumunuzdan ve profil fotonuzdan belli.
Cevrenize boyle bir izlenim yarattiysaniz onlarin da size boyle yaklasmalari normal bence.

Bende size başarısını kiskandiniz mı desem hatta kesin kıskandıniz eminim desem.kusura bakmayın tavrinizi görmeniz için örnek veriyorum

Resimdeki sizseniz zaten kilolu halinizde de güzel bir kızmışsınız gördüğüm kadarıyla hoş bir yüzünüz var
Kilo verince daha da güzelleşmişsinizdir haliyle.
Bence kıskançlıktan size kötü davranmışlardır. Ya da başka sebeplerden gıcıklık amaçlıdır.
Bu arada ego tatmini için konu açmışsın diyenler de haksızlık yapıyor
Motive olmak istedi belki takdir görerek.
Kilolu bir insan zayıflayınca neler hissediyor biliyor musunuz
15 kilo veren biri bence takdiri hak ediyor kilo vermek kolay bir şey değil.

Ay 19 yaşında genç bir kız, azmetmiş ve başarmış. Yok egonu tatmin ediyorsun, yok sadece sen zayıf değilsin :ukala: :ukala:

Farz edelim buraya bu konuyu güzel sözler duymak için açtı. Ee nolmuş?? Valla o kadar başarmış iki çift güzel söz duymaksa da amacı bana garip gelmedi. Helal olsun. Fıstık gibi olmuşsunuz.

Seninle gezmeye utanıyorum diyen anne... bAna da babam sivilcelerimden dolayi senden utanıyorum demişti. Burnumdan estetik ameliyat olmadan önce de anne babamdan bu tip laflar duydum. Valla kendi adıma konuşayım anne babam o lafları ettiler ve bende çok derin yaralar bıraktılar. Annem babam tabiki severim ama yüreğimde ince bir duvar var onlara karşı her zaman

Ister kilolu ol ister ince ol, önce insan kendine değer versinki karşındaki haddini bilsin. Insanın kendini bedeninde nasıl hissettiği önemli.

Yorumlarda bu durumu normal görenler olmuş ama bence hiç de normal değil,konu sahibi bu tabiki bir dert ve gerçekten etrafındaki insanların,çok yüzeysel, şekilci olduğunu gösterir,en yakınlarının bile.
Ayrıca bunu kafana takarak senin de düzgün bir insan olduğun kanısına vardım,çnkü neden kişiliğime karakterime değer vermediler diye üzülüyorsun,bu da senin etrafındaki insanlar gbi olmadığını,içten,ince biri olduğunu gösterir.İnşaallah karşına,senin gibi samimi,insana değer veren,dış güzellikten ziyade iç güzelliğe önem veren insanlar çıkar...

Ben 20 kilo verdim hiç böyle şeyler yaşamadım , bence kilo değil sizin kendinize güveniniz olumlu bir aura oluşturmuştur. 20 kilo artı eksi farkeden hiçbirşey olmadı benim hayatımda , kiloluyken de zerrece dert etmezdim kilomu istediğim anda verebileceğimi biliyordum çünkü , çok şükür herhangi bir sağlık problemim Yok çünkü

Mesela ben karşılaştığımızda ilk lafı
"Ne kadar kilo almissin" olanların üstünü direkt çiziyorum :) düşüncesiz insanla isim olmasın..
Sanki ben bilmiyorum..
Sanki sen gözünü aca aca bunu söyleyince bana bi faydan var..
Sanki yaa evet 20 kilo aldım iyiki yüzüme vurdun bak nasıl iyi geldi diyeceğim..

Size farklı davrananlari görmeniz bi ödül aslında.. gerçek size içinize değer verenleri bulursunuz..

Bu da dert mi diyceksiniz ama bir derdim var.

Zayıfladıktan sonra çevremdeki insanların davranışları çok değişti ve bu beni mutlu etmiyor, üzüyor.
Mesela zamanında 'Cansu senden hoşanıyor.' dendiğinde "Aman benden uzak olsun altında ezilirim." diyen karaktersiz sürekli numaramı istiyor, mesaj atıyor. Cevap vermedikçe peşimi bırakmıyor. Arkadaş buluşmalarında hep dalga geçen insanlar şimdi sürekli çok güzelsin diyip eskisinden daha kibar davranıyor. Eskiden beni kadın olarak dahi görmeyen erkekmisim gibi davranan erkekler şimdi daha centilmen, kibar davranıyor. Hatta seninle gezmeye utanıyorum diyen annem sürekli beni bi arkadaslariyla tanistirma oğullarina gsterme çabalarinda. Benimle gezmek istemeyen kuzenlerim her gittiğimiz mekanda benimle fotograf paylasmak istiyor.

Bunlar kuruntu değil %100 emin olduğum tepki değişimleri ama sorun şurda ki mutsuzum. Mutsuz oldukça da yemek yiyorum geri kilo almaktan korkar oldum.

Mutsuzum çünkü kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyorlar. Yalnızca kilom karşımdaki insanların bana karsi olan tüm tavırlarını değiştirdi. Ne yani bu muydu? Ben yalnızca kilodan mı ibaretim? Beni değerli kılan tek şey o tartıdaki rakam mı? Neden kimse karakterimi sevemedi. Aceba ben mi karaktersizim yoksa insana kiloya göre değer mi veriliyor?

Zayıfladiktan sonra sizde de böyle oldu mu?
Diger konunuda gordum senn zayifsizn kilo almaktanmi korkuyorsun yoksa insanlarn dis gorunusune gore hareket ettiginemi.. senin canini bir kisi yakmis digerlerinide araya katmissin gibi geldi bana.senin eski halini bilmeyenlerle tanis msj atan insanlara bida msj atip aramiycak sekilde cevaplarini ver.seni sen oldugun icin sevmeyen insanlardan siyril. Annen seni evlendirmek ister onu bence digerlerinin arasina katma ... yemek yeme arzunuda evde fazla durma ugrasi yapki aklina gelmesin

Resimdeki sizseniz zaten kilolu halinizde de güzel bir kızmışsınız gördüğüm kadarıyla hoş bir yüzünüz var
Kilo verince daha da güzelleşmişsinizdir haliyle.
Bence kıskançlıktan size kötü davranmışlardır. Ya da başka sebeplerden gıcıklık amaçlıdır.
Bu arada ego tatmini için konu açmışsın diyenler de haksızlık yapıyor
Motive olmak istedi belki takdir görerek.
Kilolu bir insan zayıflayınca neler hissediyor biliyor musunuz

15 kilo veren biri bence takdiri hak ediyor kilo vermek kolay bir şey değil.
Bana laf çarpmışsınız evet biliyorum hatri sayılır kilo verdim,etrafımdan olumlu yönde tonla tepki aldım ne hissedildiğini biliyorum ama hiç bi alana before after yapıp ya cok uzgunum:( bana böyle yapiyolar:( demedim dememde.
Bana göre komik çünkü,benim zaten özgüvenim varken bir başkalarının egomu kasmasi için ekstra çabaya gerek duymam,duyanları da istediğim şekilde eleştirebilirim.

Bana laf çarpmışsınız evet biliyorum hatri sayılır kilo verdim,etrafımdan olumlu yönde tonla tepki aldım ne hissedildiğini biliyorum ama hiç bi alana before after yapıp ya cok uzgunum:KK43: bana böyle yapiyolar:KK43: demedim dememde.
Bana göre komik çünkü,benim zaten özgüvenim varken bir başkalarının egomu kasmasi için ekstra çabaya gerek duymam,duyanları da istediğim şekilde eleştirebilirim.

Ben kilolu hiç olmadım, olsaydım da zayıflayınca before/after şeklinde foto atma gereği duymazdım.
Ama empati kurup anlayabiliyorum.
Konu sahibi 19 yaşında bir kız.
Kim bilir ergenliği ne kadar zor geçti sosyalleşemedi vs.
Biraz empati kurun herkes sizin gibi değil

Back
X