• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanların yedirme hastalığı

yemek seçen biri değilim hatta o 12 çeşitide yiyecek iştah var ama kronik olarak rejimdeyim en güzeli yiyomuş gibi yapıp eşime itelerim niye yemedin diyince şuna midemde yer saklıyorum falan derim kırmadan idare etmek en iyi diye düşünüyorum
biz Türküz yemeğe gelene ısrar ata sporumuz gibi bişi ama yemeyenede ne kırılırım nede ısrar ederim nezaketen bir tabak daha alırmısın falan derim...

Ayni beni anlatmissiniz. Ben de cok yemek secerim, sinirli seyler yerim. Nisanlimin ulkesine gittigimizde ozellikle babaannesi abartiyor yemek isini. Nisanlim da yemek problemimi bildigi icin birkac sefer disarida yedikten sonra yanlarina gitmistik. Babaannesi belli etmedi uzuldugunu ama 'Ben cocuklarim benim yaptigim yemekleri yesin istiyorum. Cok mutlu oluyorum' dedi ertesi gunlerde. Ben de o gunden beri kiyamiyorum hic, cok cok az miktar da olsa yemeye calisiyorum onlara da nisanlim citlatmis biraz neler yiyebildigimi yemekleri bana gore yapmaya basladilar. Esiniz boyle bir sey yapmaz mi?

Ama genel olarak ben de bir cozum bulamadim. Yiyemiyorum iste napayim? Israr edip kabul etmeyince : Sen ne anlarsin. Sen agzinin tadini ne bilirsin vs vs diyenlere ayrica sinir oluyorum.

Hic yemek secmem aslinda ama ben de helal olmayan markalarin urunleri kullanildi diye filan tedirgin olurum, o yuzden et gbi yogurt gbi ne marka oldugunu bilmedgm seylersen uzak duruyorum baska yerde, yerim tamam deyip unutturmaya calisiyorum :) bir de isrardan hic hoslanmam, yalan da soylemek istemiyorum, gecistiriyorum en fazla

Benim kayinvalidem de boyle, bi guzel sisirir yemeklerle, sofradan kalkariz aninda cay getirir bi de.
Bin kere diyorum aksamlari cay icmem, hele yemekten sonra hic icmem diye. Yine getiriyor o cayi onume, anlam veremiyorum:KK34: bi de yanina baklava koyar. Bin kere de serbetli tatli sevmedigimi soyledim, yine koyuyor baklava, kadayif sarmasi...

Şu ısrarlar insanı bezdiriyor zaten bunu da ye onu ye ay bundan da biraz al
Yiyemiyorum yaa yiyemiyorum :110: böyle bakıyorum ben de hahaha
Siz de zayıfsınızdır o zaman , kıskanıyor olmasınlar :KK53:

Ben başkasının yanında yemek seçmem zorla da olsa tabağımdaki herşeyi bitiririm, kırılmasın karşımdaki diye ellerine sağlık demeyi falan hiç unutmam. Ama normalde yediğim birşeyi o gün canım istemiyorsa ve yememişsem yemem için yapılan ısrara deli olurum. Ya salatayı seversin sen neden dokunmadın, neden turşu yemedin geçen sefer yemiştin lafını duyunca o masayı tepe taklak edesim gelir. Tabağımı bitirmiş miyim, bitirmişim arkadaşım daha neyin derdindesin benimle. Bir de mesela kavundan nefret ederim, manyak gibi edilen ısrara dayanamayıp tadına bakarım konu kapansın diye, ertesi kavun yenmesinde ama geçen sefer yemiştin çok güzeldi değil mi hadi yine ye lafını duyunca cinneti anlarım yeminle.

Laf edenlerden benim çevremde de mevcut malesef :KK12: Erkek arkadaşımın ananesi her gittiğimde etli yemekler yapar ve ardından meyve, ikisinide hiç sevmiyorum okadar söylüyorum rahatsız ediyor diye ama illa o suratı düşüyor. Birde iyi kız ama hiç yemek yemiyor diye laf ediyor arkamdan :KK48: Yaşlı insanlar yedirip içirmeyi seviyorlar öyle görmüşler bu yaşlarına kadar Koalina boşver :KK51:

Ben de bana yemeğe gelen misafirlerimden, yok peynirli börek yemem, yok et yemem, yok içinde et suyu olan yemeği yemem, yok onu yemem yok bunu yemem diyenlere hiç ısrar etmem bir daha geldiğinizde yemeğinizle gelin derim(içimden). Ben kişiye özel menü hazırlayamam restoran işletmiyorum. Sizler nasıl ısrardan hoşlanmıyorsanız bir de ev sahibini düşünün. Bunu bana yapan analı oğullu şahısların bana ne garezleri var düşünüyorum. :KK62: Dert olmuş içime yazdım rahatladım. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.

Bu arada yemek seçen insanların damak tadı gelişmemiş oluyormuş. Ben de yemek seçerim yani ben de dahilim bu gruba. Misafirliğe gittiğimde yemediğim bir şeyse insanların gözüne sokmuyorum bunu. Ben ondan almıyım şundan alıyım diyorum.
Bir de yemeğinizi herkesten sonra bitirirseniz ısrardan kurtulursunuz :p

Selam kızlar...
Yemek seçerim diyecek kadar bir sıkıntım yok ama genelde herkesin yediği şeyleri sevmediğimden problem oluyor.
Normalde insanlar en azından benim çevrem soğan sarımsak, maydanoz falan yemez... hani bunları anlıyorlar... bense et sevmem, çikolatalı şeylerden hoşlanmam hele çikolata parçası varsa hiç yemem, sevmem gibi...
Zaten az da yerim ama insanlardaki bu yedirme huyunu ve yemeyince bozulma huyunu anlamıyorum.
Yani size biri yemeğe gelse ve yemese çok mu bozulursunuz? Yahut 5 çeşit yapmışsınızdır 3'ünü sevmez ama 2'sini yer...
Ne zaman kayınvalideme gitsek 12 çeşitten aşağı yapmıyor. Hepsinden bir parça alsam bile şiştikçe şişiyorum, birinden almasam beğenmedin mi diye bozuluyor...
Annem de misal bunca yıllık annem et sevmediğimi bildiği halde yemeyince kızıyor. Kimsw bozulmasın diye yedikçe de 1 hafta midemin kendine gelmesini bekliyorum...
Bir yere gitmek istemiyorum sırf bu yüzden, özellikle arkadaşlara çaya falan gitsek gün gibi sofra kuruluyor. İnsanların ay rejimde misin, aman hiç de bişey yemedin, sana yapanda suç gibi söylemlerinden sıkıldım... nasıl davranmak gerek bilemiyorum.

ben eskiden çay içmezdim
4 sene bir yudum dahi almadım
insanların artık zorla içirmeye çalışmalarından fenalık gelmişti.
önüme gelen çayları hep içmeden gönderdim.
çok alınanlar, bozulanlar olmuştu o zamanlar.
ama takmamayı öğrendim sonradan.
kırılan kırılsın, sevmiyorum dokunuyor. onlar kırılmasın diye ben mi hasta olayım?
neyse o bu değil de 12 çeşit nedir yaa?
benim yemek repertuarımda 12 çeşit yemek yok !! :rolleyes::KK57::KK57:

heee bi de arkamdan herkes "bu da bişey yemiyor" diyor yemek seçtiğim için. aman napiyim öyle nazlı bilsinler beni.

Yemek secmem aram da cok iyidir ve bana da bu baskilar cok geliyor. Bi ara rejimdeydim bitti şimdi formda kalmaya çalışıyorum. Mesela ben pilavdan az alayim desem birak artik sen de su rejimi oluyor. Esimin tarafı yedirmeyi çok sever cok cesit yapar az az hepsine bakariz yooook az yiyosunuz yiyin hadi yiyin o gece uyuyamiyorum siskinlikten. Yemeyince burnu buyukluk gibi algılanıyor.
Bi de hic gelmiyosunuz gitmiyosunuz versiyonlari var ki o da cok gicik bir durum. Herkes çevremizde buyuk kucuk olsun gelmiyosunuzdan cok dem vuruyor artik karsilasmak istemiyorum inanin o kadar bunaliyorum ki. Biz de rahatimiza cok duskunuzdur keske herkes öyle olsa cevremizde de bu kadar takilmasalar böyle seylere valla biktim.

Hhaha bayramlardaki çektiğim eziyetin haddi hesabı yok benim de. Nasıl bir cins olduğumu kısaca özetliyeyim: Ekmek yemem, unlu bir şey hiç yemem, şeker kullanmam, içinde şeker olan hiçbir şeyi yemem, pirinç yemem, patates yemem, soğan sarmısak yemem. Siz hayal edin gerisini.
Zorla baklava yedirmeye çalışanlar, bir taneden nolacak diyenler, yemeyince inatlıkla, gıcıklıkla suçlayanlar, psikolojik baskı yapıyorlar resmen. Bir kere yemeyeceğim dersem, yemem yani, keşke şunu anlasalar...:KK30:

Benimde yiyemediğim biçok şey var ama gerçekten ben sizin ne yediğinizi çok merak ettim..hani pirinci patatesi soğanı anlıyorumda, unsuz şekersiz nasıl oluyor..yanlış anlamayın cidden merak ettim sadece..

soğan sarımsak maydonoz yemiyomusun anlamadım

bide çikolata(bunu yememenin yolarını öğret):KK53:

12 çeşittt vayyy menüyü merak ettim

bu arada oniki çeşit yense insan zafiyet geçirir yahu :cool:

ben hiiiiiiiiiiiiiç zorlamam canı isterse yesin

onun için hazırlamışım gelen için

sonuçta en 4 çwşit yemek oluyor yanında caığı salatası hoşafı

hepsini yemiyosa ayıp eder
yok birini yada ikisini yemiyosa anlarım

neyysee:cool:

Benimde yiyemediğim biçok şey var ama gerçekten ben sizin ne yediğinizi çok merak ettim..hani pirinci patatesi soğanı anlıyorumda, unsuz şekersiz nasıl oluyor..yanlış anlamayın cidden merak ettim sadece..
Hımm, ekmek ve unlu mamulleri yemiyorum. Ciddi manada ağzıma sürmüyorum, un tek besin kaynağı değil ki. Şekere gelince de kahvemi, çayımı şekersiz içiyorum. Bitter çikolata hariç, ağzıma şeker sürmem.
Kahvaltım normal insanlar gibi, klasik, ekmeğin yerine kuru yemiş atarım, fındık, fıstık. Yemeklerde de o saydıklarım hariç her şeyi yerim. Merak ettiğiniz başka bir şey varsa, seve seve cevaplarım.
Rahatsızlığım yok, benimkisi beslenme stili sadece.:KK30:

Bi rahatsızlık nedeniyle değilde tercih ettiğiniz için bu beslenme şeklini benimsemeniz ne güzel.. unsuz bişey düşenemedim ne bileyim meyve geldi sadece aklıma.ama onda da şeker var:) ..önceleri bende şekerli şerbetli gıdalar,balık,kırmızı ve beyaz et tüketmekte zorlanıyodum..zamanla aştım..şuan kısmende olsa tüketebiliyorum..sizin beslenme şekliniz hem bana çok ilginç imkansız gibi geldi hemde böyle hani fresh sağlıklı rahat geldi hoşuma gitti..

zor bişey gerçekten yemek istemediğin halde zorla yedirmeye çalışmalarına sinir olurum bende..

Bi rahatsızlık nedeniyle değilde tercih ettiğiniz için bu beslenme şeklini benimsemeniz ne güzel.. unsuz bişey düşenemedim ne bileyim meyve geldi sadece aklıma.ama onda da şeker var:) ..önceleri bende şekerli şerbetli gıdalar,balık,kırmızı ve beyaz et tüketmekte zorlanıyodum..zamanla aştım..şuan kısmende olsa tüketebiliyorum..sizin beslenme şekliniz hem bana çok ilginç imkansız gibi geldi hemde böyle hani fresh sağlıklı rahat geldi hoşuma gitti..
Meyve yiyorum, ama günde 1 porsiyonu aşmamak şartıyla. Şekerden kastım çay şekeri, hiç kullanmadığım.
İnanın unsuz dünya kadar yemek var, illa doymak için ekmek,poğaça falan şart değil.
Toplumumuz ekmeğe bağımlı, ondan onsuz doyulmayacağını zannediyorlar.
Biraz zor evet, çoğu yerde aç kalıyorum, ama evdeyken, cafe tarzı yerlerdeyken çok güzel kotarabiliyorum. Söylersin bir ana yemek, yanına da salata tamamdır. Extrem bir şey yok ki. :KK14:

Back
X