İNSANLARLA ANLAŞAMIYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hele hele cevaplara bak hele. Konuşmayı bırak, aynı ortamda bile bulunulunca insanların enerjisini emen, saçma cümlelerle laf çarptığını sanan bir birey olduğunuz için insanlarla anlaşamıyor olabilir misiniz? Sizin gibi evladım olsa eldivenle severim, cevaplarınıza bile tilt oldum.
Cınım lütfen konuya cevap ver. Yoksa yazma. Dükkanın önünü boşalt 🤣

Kurban ol sen bana
Kimse yüzünüze bakmıyorken sadece anonim ortamda karşılıklı nicki dışında birşeyini bilmediğiniz biri neden kurban olsun size? Bu nasıl özgüvensizlik içinde bir özgüvendir? Çözüme yanaşmayan tavrınızla anca kendi kendinize kurban olursunuz, madem çözüm size uzak, kendiniz ile kıymetli olun.

Bu bahsettiğin türden biriyim kendime yeten türlerden çıkar ilişkisi kurmayan dedikodu yapmayan vs
E napıyosunuz gündelik hayatınızda?Atom mu parcalıyorsunuz evde?
Sanki biraz üstten bakan tavrınız var,biz tv izlemeyiz hep belgesel diyen insan vaybı aldım sizden:)

Bir psikiyatri uzmanı şöyle demiş : bize hiç bir zaman hastalar gelmez, bize gerçek hastaların hasta ettiği normal kişiler gelir 🙃
Gerçek hastalar tedaviye de yanaşmaz, kendilerinin çok normal, mükemmel ötesi insanlar olduklarına inanırlar. Uzmanlar böyle insanlara birşey yapamayacaklarını, onlardan uzak durmak dışında yapacak bir şeyimiz olmadığını söylerler bize. Yardım istemeyene yardım edemezler, biri kendinde bir sıkıntı olduğuna inanmıyorsa ona yapılabilecek bir şey yoktur. Tedavinin ilk aşaması hastanın kabullenmesidir, her türlü tedavi inançla başlar. İnançsız devam etmez.

Gerçek hastalar tedaviye de yanaşmaz, kendilerinin çok normal, mükemmel ötesi insanlar olduklarına inanırlar. Uzmanlar böyle insanlara birşey yapamayacaklarını, onlardan uzak durmak dışında yapacak bir şeyimiz olmadığını söylerler bize. Yardım istemeyene yardım edemezler, biri kendinde bir sıkıntı olduğuna inanmıyorsa ona yapılabilecek bir şey yoktur. Tedavinin ilk aşaması hastanın kabullenmesidir, her türlü tedavi inançla başlar. İnançsız devam etmez.
Yorumunda yazdığı "psikologa gitmeyen gerçek hastalar" kendileri olabilir. Gitmemeyi tercih ediyorlar nihayetinde. Hatta neredeyse gitmemeyi savundular.

Yorumunda yazdığı "psikologa gitmeyen gerçek hastalar" kendileri olabilir. Gitmemeyi tercih ediyorlar nihayetinde. Hatta neredeyse gitmemeyi savundular.
2013 den beri muzdarip olduğu durum için '' her konuda psikologa gideceksek '' falan demiş ya, yok artık🤯. He canım sen mükemmel bir insansın, biz komple g.tüz. Aynen.

Ben ailemden uzaktayım hayatımda kimse yok sevdiklerimin genel olarak hepsi şehir olarak benden uzaktalar bende aynı ortamda vakit geçirdiğimiz kişilerle ortalama bir iletişim kurmaya çalışıyordum açıkcası taki iş çığırından çıkana dek insanlara değer veren kaypak olmayan bir yapım var yapım böyle malesef hayatım boyunca hiç kimseyi dışlamadım veya terrslemedim bile isteye ama pekte yaranamadım hep batam bir taraf var ne kadarmütevazi olsamda insanlara karşı
malesef hazır cevap itici tipler bazen nerde durmaları gerektiğini bilmiyorlar birbirlriyle çok samimi görünüp bana gelince istemezük tavırları işine gelirse senden iyisi yok canıstemezse bu çok özgüvenli arkadaşlar her daim sana muhalif bir çete modunda ağzından ne laf çıksada bozsak havalarında tavırlar açıkçası insanlara değer verdikçe şımarıyorlarmı nedir bir bulunmaz hint kumaşı edaları ah bunları bir kendine getirmeyi öğrenebilsem
İşyerinde çok samimiyet kurma iş dışında sosyalleşmek için arkadaş edinmek yeterli . En en yakınım dediklerimle şu anda çok uzağım hayat bu . Evlilikler bitiyor , her şey bitiyor . İlgil alanlarına göre etkinlik ,kurslara katılıp sohbet muhabbet yeterli . Öyle derin şeyler yok helimiz insanız ve bir sürü defomuz var

Nefret etmiyorum ama kimi zaman verilen emeğe çabaya acıyorum sorunu kendinde ararken sorunlu insanların psikologa falan gittiğinide görmedim duymadım açıkcası genellikle çevrelerine zararları
Belki insanlar da size verdikleri emeklere aciyordur. Ben herkese iyi biri değilim kalp kırarım, kötü davrandığım da oluyor . Terapi seçeneğine bu kadar tepkiye gerek yok . Çok işe yarıyor

Böyle olsunlar canımı yesinler ama malesef afedersin ama kaşı gözü ayrı oynuyor dün nefret edip bugün canım diyorlar,çevremi 10 yıldır değiştiremediğim için malesef böyle saçma sapan durumlar oluşuyor
Ama insanlar duruma göre tepki gösterir. İş yerinde geçen gün biri beni sinirlendirdi, bugün ise çok güzel şeyler yaptı . Ben de sıcak bir sekilde tebrik ettim. Bu ikiyüzlü yapmaz ki kimseyi

felsefe konuşmak isterim malesef ilgil alanı değildir insanların genel olarak biraz kitaptan sohbet etmek istediysem bulamam

Sebebi ilgilenip bu konu üzerinden konuşup analiz edebilecek birilerinin olmayacağını düşündüğümden olabilir mi acaba?

Siz de lütfen Türkçe'nin içine etmeyin. Nokta yok, virgül yok, cümleler düşük, aralarında anlamlı bağlantı yok. Anlaşılmıyorsunuz.

Sibel hanım sizin mesajınızın üstünde konu sahibinin iki mesajı var. Kendisine bakmadan diğer insanları gömmüş. 🤦‍♀️

Lotus1234 Lotus1234 iğneyi yeterince başkalarına batırmışsınız. Bir de çuvaldızı kendinize batırın bakalım neler çıkacak.

İnsanlarla anlaşamıyorum bu da beni çok rahatsız ediyor.Samimi arkadaş edinmek çok zor oluyor,Arkadaşlıklar çok pamuk ipliğine bağlı, ben zaten genel olarak insan ilişkilerinde pek başarılı değilim öyle eğlenceli biri değilim daha didaktik biriyim müzik severim müzikten anlamaz çevrem felsefe konuşmak isterim malesef ilgil alanı değildir insanların genel olarak biraz kitaptan sohbet etmek istediysem bulamam çevremde bunlardan konuşabilecek birisiniz ama gündelik şeyler şikayet insanları çekiştirme ve dedikodu konuları var ise o an herkesin ilgisini çeker başına üşüşürler sohbetin,İnsanlarla aradığım samimiyeti yakınlığı içtenliği hiç bulamayacağım sanırım
Al benden de o kadar

Oh be beni anlayan birileri çıktı iyi ki varsınız
napalım olmayınca olmuyor zorla sevdirecek değiller ya :D Tabi sebepleri de var sizinde vardır mutlaka ama yaz yaz bitmez onlara göre küçük bize göre büyük sorunlar olabiliyor ben insanlarla mesafe koyduğumdan beri gerçektne rahatım

Bence çevrenizi değiştirmeye bakın, belli ki sahip olduğunuz sosyal çevre size hitap etmiyor.

Mesela kitap kulüpleri var, edebi yazınsal kurslar, drama kursları, resim fotoğraf kulüpleri/kursları… Ortak alanlar bulabilirsiniz burada.
Kitap kulübü deme 🥲

Bence çevrenizi değiştirmeye bakın, belli ki sahip olduğunuz sosyal çevre size hitap etmiyor.

Mesela kitap kulüpleri var, edebi yazınsal kurslar, drama kursları, resim fotoğraf kulüpleri/kursları… Ortak alanlar bulabilirsiniz burada.
Teşekkürler güzel yorumunuz için değerlendireceğim 🍀💐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X