İNSANLARLA ANLAŞAMIYORUM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy of aynen dünya üzerinde kimseyle anlaşamamanızın sebebi kendinizi kullandırtmamanız ve harika bir karaktere sahip olmanız. Yani allah aşkına size mantıklı geliyor mu? Çok düzgün, karakterli ve işinde gücünde insanlar olup baya kalabalık bir çevresi olan pek çok insan var. Hep başkalarını eleştiriyorsunuz. Yok şöyleler yok böyleler kendilerini övüyorlar diye. Övsün, ne sakıncası var? Mesela ben de sizin gibi gamlı baykuşlardan hoşlanmıyorum. Herkes kötü, herkes çıkarcı, kimse beni sevmiyor kafası. Onun yerine kendilerini övsünler daha iyi valla. Ben de kendimi överim ne güzel yüksek öz güvenle kalkarız masadan. Ama gamlı baykuşlar insanın olan neşesini de götürüyor.

delirmek derken ?

psikoloğa gidenlere deli gözüyle en son nenemgiller zamanında bakılıyordu. tasvirlerinize dikkat edin. büyük konuşmak zamanla dönüp dolaşıp size ruhsal bir sıkıntı olarak dönebilir. sonra arkanızdan “deli”derler.
Bu bi fenomenin cümlesi yoksa ben kimseye deli demem 😉

Ayy of aynen dünya üzerinde kimseyle anlaşamamanızın sebebi kendinizi kullandırtmamanız ve harika bir karaktere sahip olmanız. Yani allah aşkına size mantıklı geliyor mu? Çok düzgün, karakterli ve işinde gücünde insanlar olup baya kalabalık bir çevresi olan pek çok insan var. Hep başkalarını eleştiriyorsunuz. Yok şöyleler yok böyleler kendilerini övüyorlar diye. Övsün, ne sakıncası var? Mesela ben de sizin gibi gamlı baykuşlardan hoşlanmıyorum. Herkes kötü, herkes çıkarcı, kimse beni sevmiyor kafası. Onun yerine kendilerini övsünler daha iyi valla. Ben de kendimi överim ne güzel yüksek öz güvenle kalkarız masadan. Ama gamlı baykuşlar insanın olan neşesini de götürüyor.
Tamam cnm sensin

Ben size her konuda gidin demedim
8 sene - ki bu sadece buraya yansıttığınız kısmı - çok uzun bir süreç bir sorun için.
Bunu çözmeniz gerektiğini söylediğimde bile tavrınız değişik.
İnsanlara tak diye kapatıyorsunuz tüm yolları, her yorum yapana karşıt bir yorumunuz var. Üzerine düşünmeye dahi niyetiniz yok gibi, bu şekilde kimse size yardımcı olamaz. Gerçek hayatta da böyleyseniz insanlarla anlaşamamanıza şaşmamalı.
Mesela benimle de anlaşamaz konu sahibi muhtemelen . Çünkü ne dediğini anlamıyorum 😂 Ama şey garip geldi egodan rahatsız oluyor sanırım ama konu açıp konuşacağı biri olabileceğini bile düşünmemiş. Allah allah bak sen. 😂

Bence başlık eksik olmuş . Siz insanlarla anlasamiyorsunuz, insanlar da size uyuz oluyor.
Burada bile, daha birkaç mesaj gelmişken hemen saldirganlaşmişsiniz, bir sakin.
Her zaman böyle dürtüsel tepkiler verip her söylenene alınıyorsaniz kimse size iyi davranmaz ki.
Ayrıca çevreni sevmiyorsan değiştirmeye calis.
Ben 2018e girerken karar alıp hayatımda mal, tek muhabbeti kocası eltisi olan, ataerkil, aynı sorunları anlatıp çözüm bulmayan ve 'oyle kolay olsa herkes yapardı' diye heves kiran insanları hayatımdan çıkardım. Ki çok sosyal bir insanimdir. Hazır biyere çıkmışken dönüşte baska birine ugrardim, çok sevgili arkadaşlarım vardı. Ama insan çevresindeki 5 kişinin ortalamasidir. O yüzden,onlara benzemekten korktuğum için yalnızlastim. Ara ara turist gezdirmeye başladım ki kendi kabuğundan çıkmış insanlarla arkadaşlık edeyim, yeni şeyler öğreneyim diye. Ama onlar da turist, kısa zaman sonra gidiyorlar,yine yalnız kalıyorum. Derken işe başladım, Allahim. Yirmiiki yaşındaki kizlar evlenemedim diye ağlıyor. Sevgilisinden dayak yiyip ayrılmayın laf edene 'sen hiç aşık olmamissin' diyen mi ararsın sigara içip seni de dumanalti edecek kadar saygisizini mi, telefonla saatlerce özel konusma yapıp seni rahatsız eden mi...
Gercekten hiç sevmeidgim bir ortamim vardı (kızları çok seviyorum aslinda,insan olarak çiçek gibi insanlar. Güzel huyları da cok. ama böyle insanlarla zaman geçirmeyi sevmiyorum)
Ben de ne yaptım? Şehiriçi etkinliklere katıldım , oralardan çevre edindim . Az çok sevdigim insanlara bilet falan alıp biyerlere davet ettim, arkadaşlığimi pekiştirdim, turist gezidrmeye devam ettim.
Kendimce , bana uyan bir çevre edinmeye çalıştım ve şükür ki zamanla buldum:) şimdi bana güzel tiyatrolar öneren, beraber sergi gezecegimiz / piknik yapacak arkadaşlarım var.
Siz de iş yerinizdeki ortamı sevmiyorsaniz kendinize bir çevre edinmeye çalışabilirsiniz. Tüm insanlar iş yerinizdeki gibi uyuz değil neticede...
Ha, siz benim iş arkadaşım olsanız sizinle yakınlık kurmak ister miydim?
Kesinlikle istemezdim. Çünkü hem alıngansiniz hem de 8 yıldan fazladir asamadiginiz sorunlarınız varken bir çözüm aramak yerine 'ne gidecem psikolaga,ne ugrasicam' modundasiniz. Bir ömür aynı sorunlarla neden bogusasiniz ki?
Benim mesela küçük çaplı öfke problemim vardı, kimseyi de rahatsız etmezdim, sevgilimin karnına falan vururdum (nedense hoşuna giderdi. Delikiza cilve yap demişler halinin ortasına sicmis hikayesi) . Yine de kendime yakıştıramadıgim için düzelmeye niyet ettim ve yogaya gittim,nefes eğitimi aldım. Kendimi duzellttim,6 yıldır. Ki beni gören insanlar bana sinirli bile demezler,bu yaptığım çirkin davranış kırk yılda bir olan bir şey, ona rağmen çözmek istedim.
Öğrenciyken yaşam kalitemi etkileyen bir durumum vardı, çıkamayacagim ortamlarda daral geliyordu, vücudum tepkiler veriyordu çıkmak için. Sadece kendi içimde yaşadığım bir sorun olmasına rağmen bunun bir hastalık olduğunu öğrenir ogrnemez psikiyatriye kostum,agorafobi tedavisi gördüm ilaçla. Hiç de 'ben deli miyim' demedim, kurtuldum şükür.
Ayrıca kendi içinde çoğu şeyi çözmüş, mutlu , kendiyle barışık biriyim. Buna ragmen iki sene önce psikologa gitmeye başladım. Çünkü bana daha sağlıklı bir bakış getirmesini istedim . Bazı olaylarda kendime soracak sorularım olsun mesela olayı daha doğru analiz edecek. Bu tarz şeyler için cookk nadir de gitsem, yine de gidiyorum. Hem en azından beni tanıyan psikolog. Yarin bir gün gerçekten yardıma ihtiyacım olduğunda bana daha iyi destek olacaktır.
Yani ne bileyim, benim düşüncem bu. Hayatta da bu şekilde olan insanlardan oluşan bir çevrem olsun isterim. 'asil insanları delirtenler gitsin psikologa' diyip sorununu sumenalti etmeye çalışan insaklar degil
Tebrikler. Örnek davranış hali, inşallah birileri tamamını okur, :KK200:

Burası çok eğlenceli yaa!!!

Teşekkürler hiçbir mantıklı yorum yapmayıp sohbeti baltaladığınız için…
Birçok arkadaş gayet mantıklı yorumlar yaptı. Bence bir kez daha okuyup faydalanın. Serenay da okusun; bedava akıl ve psikoterapi. KK'nün kıymetini bilin. İyi geceler.

Benim 10yıl çnceki aynı insan olduğumu bu yanılgıyı nereden çıkardınız? İnanın bütün bu dediklerinizi bende denedim ve başarılıda oldum güzel öneriler için tşkler samimi paylaşım içinde ama yukarda algı operasyonları oldu malesef sizde etkilenmişsiniz benle ilgili anlamsız yorumlardan tşkler
Aslında algı operasyonu olmadı, yillardir aynı problemi yaşıyorsunuz yazan arkadaştan sonra eski konularıniza baktım, ondan sonra yorumumu yazdım.
Hani bazı insanlar vardır insan sevmezler, ya da asosyallerdir , 'az insan çok huzur' derler, bı başlarına mutlu olurlar. Bir yere davet edilse sessiz evine gelip 'ahhh evim evim güzel evim,kafam şişti dışarıda' derler. Barisiklardir yani yalnızlıklariyla,mutlulardir.
Ama siz onlardan değilsiniz. Yazinin sonunda bazı eski konularınızi paylaşacağım, mutlu olmadiginiz oraya açtığınız konulardan belli. Siz insan istiyorsunuz, arkadaş istiyorsunuz , sizi bir yere davet edecek arkadas istiyorsunuz, naber nasılsın densin istiyorsunuz.
İşte, sivri karakteriniz olduğu müddetçe bunlara ulaşmanız zorlaşır. Ayrıca bir terapi görseniz belki size soracağı sorulardan sonra olaylara başka çerçeveden bakmaya başlarsınız. Mesela neden girdiğiniz ortamda size yakınlık kurmadiklarini anlar ,belki o davranışinizi torpuleyip yeni arkadaşlıklar kurarsiniz. Ya da terapistinizin ödevi gereği siz onlara bir adım atarsınız..ya da 'amaaaan, benim canım sagolsun' moduna girer yalnizliginizla barisirsiniz.
Ne bileyim, elbet bir yarari olur heralde:)
Ne kaybedersiniz ki? Atanmissiniz,memur olmuşsunuz. Kendiniz için harcayacak ayda birkac yuz liranız yok mu yani?
Hem madem bu dediklerimi yapıp başarılı oldunuz o zaman neden aynı minvalde bir konu açtınız?
Bence kimse için değil, hatta arkadaş bulmak için de değil, sadece yalnızlıkla başa cikmana yardımcı olsun diye bir terapiste görün. Küçük şehirde yaşıyorsan da online olarak terapi veriyor pek çok yer,onlardan biriini de tercih edebilirsin. Çünkü yalnızlık duygusu korkunç bir duygudur ve sırf ondan kurtulmak icin seni yanlış yollara/kötü iliskilere sokabilir. Ki bu yalnızlıktan da beter. Kendisini seviyorsan çözmeye calis bence.
Ben senin yerinde olsam kurslara yazılır,haftasonu gezilerine katılır, zoomdan ilgimi çeken eğitimler alır, ve tabii psikologa' giderdim.
Benim yaşadığım gibi yalnızlık çekenler,muhakkak vardır. konuşup dertleşmek istiyorum :KK43:( iice karamsarlık yaşamaya başladım.
Merhaba arkadaşlar
Bir süredir insan ilişkilerinde beni rahatsız eden bir konudan bahsedeceğim.Bir türlü iş yerinde işbirliği yapılan saygı gösterilen bir insan olmayı başaramıyorum insanların muhakkak benimki kadar samimi iletişimler kurmadığını laf sokma incitmeye çalışma rekabet gibi davranış kökleriyle hareket ettiğini ne kadar sıcak samimi olmaya çalıştıkça iletişimin bozulup saygınlığımın azaldığını yardımcı olmaya çalıştığım kişinin 3.gün bana tavır yada cephe alır gibi davrandığını fark ediyorum acaba ben nerede yanlışlık yapıyorum.Oysaki çok içi dışı bir biriyim dedikodu yapmam arkadan iş çevirmem kıskançlık hava atma gibi huylarım hiç yoktur bu şekilde davranan insanların arasından su sızmaz ama bana gelince hep bir arka bahçeleri var ve ben hep onun biraz dışında kalıyor gibi bana hissettiriliyor belki dertleşiriz birazda fikir alışverişi olur diye açıyorum bu konuyu.
Merhaba Arkadaşlar istanbulda tek yaşıyorum çalışıyorum.ailemden uzağım birkaç iş yerinde günlük lafladığımız kişiler haricinde samimi bir arkadaşım veya özel hayatımda kimse yok evddede yalnız kalınca artık iyice bunaldığını hissediyor insan bu asosyallikten yalnızlıktan kurtulmak için neler yapabilirim bana bu konuda fikirlerini paylaşacak arkadaşların yardımına ihtiyacım var iyi geceler herkese 🙋🏻‍♀️
çalışıyorum ayaklarımın üzreinde duruyorum fakat çalıştığım yerde ailem çevrem yok sadece tanıdığım insanlar iş çevresinden ve onlarda bir elin parmakalrını sayısı geçmez fakat iş ortamını bilirsiniz insanlar merhaba merhaba sevgilisi olan nişanlısı olan evli olanlar zaten fazlasıyla varken hayatımda bir insanda yok önceleri umursamazdım fakat gittikçe çevremdekiler ark. evleniyor sözleniyor nişanlanıyor bense daha şöle düzgün bir aday bile yok işin gıcık tarafı eli yüzü düzgün güzel akıllı bir bayanım ne zor birşeymiş böle aradığını bulamamak bir yerden sonra iipin ucu kaçıo psikolojimde etkilenioda daha çok işe verip daha çok yıpratıyorum kednimi bazen hepten herşeyden uzaklaşmak istiyorum dertlşeceğim bir tan einsan yok ablam kardeşim kız kardeşim yok belki ama sizlerle dertleşeblirim neler yapmalıyım bilmiyorumm ...
çalışıyorum ayaklarımın üzreinde duruyorum fakat çalıştığım yerde ailem çevrem yok sadece tanıdığım insanlar iş çevresinden ve onlarda bir elin parmakalrını sayısı geçmez fakat iş ortamını bilirsiniz insanlar merhaba merhaba sevgilisi olan nişanlısı olan evli olanlar zaten fazlasıyla varken hayatımda bir insanda yok önceleri umursamazdım fakat gittikçe çevremdekiler ark. evleniyor sözleniyor nişanlanıyor bense daha şöle düzgün bir aday bile yok işin gıcık tarafı eli yüzü düzgün güzel akıllı bir bayanım ne zor birşeymiş böle aradığını bulamamak bir yerden sonra iipin ucu kaçıo psikolojimde etkilenioda daha çok işe verip daha çok yıpratıyorum kednimi bazen hepten herşeyden uzaklaşmak istiyorum dertlşeceğim bir tan einsan yok ablam kardeşim kız kardeşim yok belki ama sizlerle dertleşeblirim neler yapmalıyım bilmiyorumm ...
kafama taktım iyice çalışıyorum çevrem yok arakdaşım yok yalnızım ve evlenmek isterim ama önce hayatımda bir insan olması lazım dengini bulamamak aradığını bulamamak ne zor ya :KK43:((
Yaşadığım çalıştığım yere atanarak geldim, hiç bir çevrem arkadaşaım yakınım yok kocamn bir şehir herkes kim kime dumduma iş yerimde arkadaş edinirim çevrem olur diye düşünürken ortamımda bulunduğum işyerinde 1 -2 kişi vardı kız bunlardan biri sürekli bana laf sokan eleştiren kıran hakkımda konuşmak için malzeme arayan bir tipe benziyordu fakat ben önceleri ii yaklaştım sonra sürekli hayatımda birilerinin olduğu imasını yapmaya başladı durmadan senin hayatında biri vardı sen ne işler çeviriyorsun bak bak birde saklıyor söylemiyo diye ve ardından bu laflara dayanamamdım zaten ezmeye faland a çlaışıyorlardı beni mesafe koydum ama baktım ki bbbi r.evrem yok onların arkdaşlarıda beni ve benimle atanana arkADAŞIDA kendini beğenmiş insanlar olarak yaftaladı ve kedni çevrelerinden uzaklaştılar yapayalnız kaldım benle atanan arkdaşta birkez olsun dışarda bir haftasonu birşey içelim demez kaldım ölece napıcağımı bilemiyorum çok moralim bozuluyo 1 kça yıprattım kendimi işe giderken bile nefret ederek gidiyorum önceleri o insanları görmek bunaltıyordu üsteilik hayatımda kimse olmaadığı arkadaşalrımındab ir bir evlenmesi sözlenmesi nişanlanması ve benimde ailem yok arkadaşım yok çevrem yok kafayı yicem bazen gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X