İnsanlarla iletişim problemim.Bir gruba dahil olamıyorum, nasıl olabilirim ?

Girisken olmayabilir misin acaba hemsirem?
Saga sola atlayan tipler genelde kabul gorur. Ben de surekli yardim teklif ederim. Boylece dahil olurum ortamlara.

Bu benim. Tutuk bir yapim var. Bir kac yil oncesine kadar fikir fikir neseli hareketli bir yapim vardi. Dolayisiyla cevrem genisti. Sonra bazi uzuntuler yasadim. Icime kapandim. Simdi ne yeni bir ortamda girisken olasim ne samimiyeti ilerletesim geliyor. Sahte ve yapmacik geliyor her sey. Is arkadaslarimla bir sorunum yok ancak samimiyetim de yok. Samimi oldugumuzu dusundugum birileri vardi mesela. Bana karsi bir iki hatalari oldu. Hemen kendimi geri cektim ama pek de kafaya taktigim yok. Yas olmus 31. Elimdekilerin, bir avuc lise ve uni arkadaslarimin kiymetini bileyim yeter :)

Ya sanki beni anlatmışsınız
Okulda okurken de kendimiz seçmiyoruz mecburen aynı ortamda bulunuyoruz. Sonra arkadaş oluyoruz. Yani okulda öyleydi ama işyerinde ondan olmadi biraz saçma olmuş başka neden söyleseymiş daha iyiymiş. Ben bunun yeni olmakla alakalı olabileceğini düşünüyorum. 2-3 yıla kalmaz diye düşünüyorum.

En basta siz kendi kendinize değer vermiyorsunuz çünkü.
Girdiğiniz ortamda kabul gormeyeceginizi düşünüyorsunuz. Girişken değilsinizdir büyük ihtimalle.
Cogu insanda var bu. Cekingensinizdir de.
Ozguven eksikliği maalesef.
Nasil çözüleceği konusunda da hiç bilgim yok ama bu tür seylerin çocukluktan, yaşanmışlıklardan geldigini düşünüyorum

Özgüven eksikliği yaşıyorsunuz sanırım. Diksiyonunuz kötü derken çok mu hızlı konuşuyorsunuz ya da kelimeleri mi yutuyorsunuz? Yüksek sesle kitap okuyarak diksiyonunuzu geliştirebilirsiniz. Youtubeda da çeşitli videolar var bunlar için. Onun dışında terapi almanızı ben de öneririm. Kendinizi istediğiniz kadar ifade edemiyorsanız bunun içten içe bazı sebepleri vardır.

Ben çabucak sosyallesebilen güruhtayim. Hep anlatacak bir şeylerim vardır, tuvalette toka alışverişi yaparken, şehirler arası otobüste, birkaç gunluk tatillerde kaşla göz arasında tanışıp arkadaş olup yıllarıdır Instagram'dan takiplesip konuştuğum insanlar vardır.
O yüzden bazı önerilerle gelebilirim... Öncelikle "bazı insanlar ballandıra ballandira konuşuyor,ben öyle değilim" demissiniz. Bence buradan başlayın. Bazı insanlar cidden o kadar yavaş konuşuyor ki insanın 'yeter artık yeteeerr,bitiir' diye yakasına yapisasi geliyor . Buna bir çözüm ariyorsaniz (saçma gelebilir ama) kendinizle basbasayken ayna karşısında sohbetler edip, o şeyi ilgi çekici bir şekilde anlatabilirisniz. Ben mesela yabancı dil pratiği yaparken bazı kalıp şeyleri, mesela meşhur bir eski sevgilim var,onla tanışma hikayemi, yine pek meşhur ve komik bir veda anımizi, yurtdışına çıkış anılarımı, bir seyehatte yaşadığım korku dolu ama komik bir olayı, yaptığım işimi falan ayna karşısında defalarca anlatmisimdir. Hala dilim çok yeterli değil, ama en azından bu topiklerde çok rahatça ve esprili bir şekilde kendimi anlatıyorum. Tabii ki klasik , hep anlattığım kısım btiince yine zorlaniyroum. Ama en azından keyifli bir sohbet etmiş oluyoruz :) size de tavsiye ederim. Meşhur anilarinizdan bazılarını kendi kendinize anlata anlata daha keyifli bir hale getirebilirsiniz (lily ve marshalin zamanla efsaneleşen tanışma hikayesi gibi)
Ayrıca insanlarla yakın olmak istiyorsanız onları dinleyin ve ilerleyen günlerde dinlediğiniz şeylerle ilgili sorular sorun. Mesela ev arıyorsa birkaç gün sonra 'buldun mu?' diye sorun. Ya da sevgilisiyle kavga ettiyse olayı size anlatsın:) böyle şeyler kizlari birbirine yakınlastirir.
İnsanları dinlersen onlar da zamanla sana anlatmak isteyeceklerdir.
Aynı şekilde bazı sabahlar poğaça falan götürmen de seni insanlara yakinlastirir. İş çıkışı durağa beraber yürüme ,sabahları buluşup beraber gelme gibi rutinler de seni insanlara yakinlastirir... Ayrıca bazen sen de bir şeylerini anlat, kendini aç ki seni tanısinlar.
Benim önerilerim bunlar.

Back
X