cok benziyoruz desene birbirimize
nasil yapacagiz nasıl degistirecegiz bu durumu
yaa inanmıyorum sen benim ruh ikizimsin galiba gel sarilalimGaliba kabuğumuza çekilip kolaya kaçmamamız, insanlarla konuşmaya kendimizi zorlamamız gerekiyor...Bu da çok zor geliyor, insanlar sessiz sakin dedikçe üzülüyorum artık, kötü bişey değil belki ama ben kendimi o konuda eksik gördüğüm için üzülüyorum...
Mesela ben bişey hakkında bi bilgim yoksa sallama yorum yapmam susarım, etrafımdaki insanlara bakıyorum, milletin her konuda bir bilgisi var, herkes profesör sanki, biraz öyle olmak lazım galiba, kendimizi ezik görmemiliyiz, biz öyle gördükçe insanlrda öyle görüyor...
Böyle söylerken herşey ne kolay ama uygulaması ne zor
ama o az insanla da konusamiyorum hep dinleyen konumdayim ya kesinlikle kendimi gelistirmem gerek ama nasılBen de oyleydim okul bitip is hayatina baslayinca hersey birden degisti.Bi sure sonra az insan cok huzur mantigina gecersin benim gibi. Bazen resmen konusmaya üşeniyorum.. sirf usendigimden bazen sorulanlara da hı hı diye gecistiriyorum..
resmen edemiyorum ya.
konu nasil açılır,bir soruya nasil cevap verilir?
insan ilişkileri sıfır sıfır sıfır bende.
resmen asosyalim.
insanlarin hakkimda ne dusunecegine acayip takintiliyim.
Üstelik biraz da asagilik kompleksim var.
liseden sadece 1 arkadasim var.
sanki bu dünyaya ait degilim.
mutlu da değilim.
cok utangacim.
bir de sevgilim yok diye dert yaniyorum insanlarla iletisim kuramiyorum nasil olsun ki??
kisacasi bu aralar bu durumdan çok rahatsizim.
e napalim bizene bundan diyebilirsiniz.ama o kadar rahatsiz oluyorum ki artik bundan sadece içimi dökmek istedim.
yaa inanmıyorum sen benim ruh ikizimsin galiba gel sarilalim
aynen aynen ya insanlardan kaciyorum ben de sanki insanlar öcü...
ben de bilmedigim konuda kesinlikle yorum yapmam.ve kesinlikle sakin sessiz dediklerinde üzülüyorum ve kendini ezik hissetme kismi kesınlıkle dogru.
sanki sustukca kendini ifade edemedikce eziliyorsun.
yaaa resmen ayniyiz ya.birbirimize yardimci olalim.
sanirim dedigin gibi insanlardan kacmamakla baslayabiliriz işe. ...
sanırım benim durumuma da uyuyor bu.Senelerdir bunları yaşamış ve teşhis konmuş biri olarak anlattıklarınız Sosyal Fobi'ye çok benziyor.
Benim taa ortaokul yıllarında başlayıp utangaçlık çekingenlik olarak tanımladığım (ki temelde öyledir) durum aslında Sosyal Anksiyeteymiş. En başta hafif bu utangaçlık şeklinde başlayıp şöyle devam etti bende.. İşte sohbeti şu şekilde başlatırsam olur mu? Şurdaki kişi bana mı bakıyor bakıyorsa neden? Ne düşünüyor? Yürürken karşıdan gelen kişiye bakamama, konuşurken yakın mesafede konuşamama ve göz teması kurmakta zorlanma, konuşurken birine söylediğim bir söz için acaba yanlış anlamış mıdır ne düşünmüştür benim hakkımda salak olduğumu filan mı sanmıştır? Yolda yürürken tedirgin olma ve herkesin sana baktığını düşünüp elini kolunu nereye koyacağını bilemeyip tuhaf hallere girme, kalabalık bir odaya ya da mekana sonradan girerken herkesin gayrıihtiyari kafasını çevirip size bakması nedeniyle tedirginlik yaşama vb... durumlar şeklinde devam etmesi..
Bunları bu kadar yazmamın nedeni iyice endişelendirmek değil tam tersi ben farkında olmadan aniden hızla ilerleyen bu durumu kendinde iyice inceleyip desteğe ihtiyacın olup olmadığına karar verip biran önce bir uzmana başvur demek için yazdım.
Çeken bilir ne olduğunu.. SF demek hiçbir olayı durumu spontane yaşayamamak demektir..
Hiçbir şeyi kendiliğinden gelişmesine izin vermeden plansız programsız markete bile giderken düşünceler içinde olmak demek.. Hayatı sürekli prova etmek demektir. Bir görüşme, konuşma yapacaksanız kafanızda konuşmayı tüm hatlarıya canlandırıp '' o bana bunu derse şöyle cevaplarım, böyle söylerse şunu derim'' diyerek yaşanacak her anın provasını önceden yapmak demektir.
aslinda benim de öyle biliyor musun ikilide ben de iyiyim ama toplulukta asla ifade edemiyorum kendimi,dediğin gibi Allah baska dert vermesin ama bu derdimizi de aşariz insallahhValla arkadaşım keşke bu konuda ruh ikizi olmasaymışız; ama olmuş bir kere:))
İnşallah ilerleme kaydedebiliriz, benim öyle çok aşırı değil aslında yani ikili konuşurken iyiyim, toplu bir ortama girdim mi kalakalıyorum, sohbete karışmakta zorluk yaşıyorum, Allah daha büyük dert vermesin ne diyeyim...
Amin cnm inşallah:)aslinda benim de öyle biliyor musun ikilide ben de iyiyim ama toplulukta asla ifade edemiyorum kendimi,dediğin gibi Allah baska dert vermesin ama bu derdimizi de aşariz insallahh
neden insanlar hakkimda ne dusunur diye düşünüyorsunuz ?sanırım benim sorunum cevremde fazla insan olmamasi
fazla konuşmayı da sevmiyorum
bi de insanlarin hakkimda ne dusunecegi konusunda acayip takintilarim var
asagilik kompleksim var sanırım
offf ne sorunluymusum bee
Aman en iyisini yapiosun konusma zaten her lafini biryere cekiyolat sen bisi dedikce cikarimlarda bulunuyorlar.... sen anlattikca ozel hayatini didikliorlar .... nasilsin iyiyim sen nasilsin diyebiliyorsan fazla lafa gerek yok sen normalsin boyle devam et
girisken insanlarda bile zaman zaman yeni irtaarda nasil davarnacsgim kaygisi olabilir oncelikle kendini boyleyom boyleyim diyerek cok kenara cekme .ikincisi ya bir pskologa git yada ilk basta yenmek icin kendine bu tarz seyleri anlatan kitaplar al.ayrica unutma kardindakilerse mal mulk guzellik ne olursa olsun insanlar .yani sperm ve yumurta birlesimi enunde sonunda topraga girecek insanlarresmen edemiyorum ya.
konu nasil açılır,bir soruya nasil cevap verilir?
insan ilişkileri sıfır sıfır sıfır bende.
resmen asosyalim.
insanlarin hakkimda ne dusunecegine acayip takintiliyim.
Üstelik biraz da asagilik kompleksim var.
liseden sadece 1 arkadasim var.
sanki bu dünyaya ait degilim.
mutlu da değilim.
cok utangacim.
bir de sevgilim yok diye dert yaniyorum insanlarla iletisim kuramiyorum nasil olsun ki??
kisacasi bu aralar bu durumdan çok rahatsizim.
e napalim bizene bundan diyebilirsiniz.ama o kadar rahatsiz oluyorum ki artik bundan sadece içimi dökmek istedim.
sanırım benim durumuma da uyuyor bu.
siz yardim mi aldiniz şimdi nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?