- 10 Eylül 2011
- 5.629
- 22.589
- 598
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
-
sorunum şu ki insanlarla tartışmaya giremiyorum çok haklı olsam bile geriliyorum 2 kelime edemiyorum kendimi haksız konuma düşürcek cümleleri kendim kuruyorum kafamda, eksiklerim beynimi kemirmeye başlıyor bir anda bişe diyemiyorum yani bu durumda karşı tarafa haklı olduğum yöne dahi odaklanamıyorum.Konu gayet nesnel bi konu dahi olsa örneğin güncel herhangi bir konu doğru şeyleri söyleyemiyorum o an dolayısıyla haksız duruma düşüyorum görüşümü yeterince savunamıyorum bu beni çok üzüyor.Asıl mesele haklı-haksız olmak değil aslında sadece bi fikri savunamayışım rahat olamıyorum yani kendimi kasıyorum bundan nasıl kurtulucam bilemiyorum normal sohbet esnasında çok iyiyimdir hatta arkadaşlarım hazır cevap olduğumu söyler ama iş ciddiye gelince yapamıyorum bu benim özgüvenimi düşürüyor fikir verirseniz çok mutlu olurum
çok haklısınŞuan ciddi ciddi kendini eleştirip , doğruları çok açık bi şekilde yüzüne vurabiliyorsun..
Bunu kendine yapabilen , kendiyle konuşabilen kendine bunu bunu yapıyorsun böyle olmuyor diyip ufakta olsa kendiyle tartışmalara giren bi kişi , başkalarıylada girebilir..
Hakkını savunabilir..
Doğruları yanlışları karşı tarafın yüzüne söyleyebilir..
Dimi ? :)
herkese karşı mı böylesin yoksa çevrendeki bir kaç kişiye karşı mı? bazı kişiler tartışma esnasında haksız da olsalar çok bilmiş oldukları için üste çıkmayı becerirler belki o kişilerle tartışılmıyodur.. ama yok durum her zaman herkese karşı böyleyse dışarı atamadıkların içine birikmeye başlar bunu aşmanın tek yolu sanırsam bir kere bunu başarabilmekte yatıyor. bir kere bir yerde tırnaklarını çıkardın ve sonucunun kötü değil aksine senin için çok zevkli olduğunu anladığında devamı gelir diye düşünüyorum. verilen tepkiler seni korkutsa da en az bir kere bile olsa kendini zorla yüzünde kızarsa sesin de titrese yapmaya çalış derim ben...
sorunum şu ki insanlarla tartışmaya giremiyorum çok haklı olsam bile geriliyorum 2 kelime edemiyorum kendimi haksız konuma düşürcek cümleleri kendim kuruyorum kafamda, eksiklerim beynimi kemirmeye başlıyor bir anda bişe diyemiyorum yani bu durumda karşı tarafa haklı olduğum yöne dahi odaklanamıyorum.Konu gayet nesnel bi konu dahi olsa örneğin güncel herhangi bir konu doğru şeyleri söyleyemiyorum o an dolayısıyla haksız duruma düşüyorum görüşümü yeterince savunamıyorum bu beni çok üzüyor.Asıl mesele haklı-haksız olmak değil aslında sadece bi fikri savunamayışım rahat olamıyorum yani kendimi kasıyorum bundan nasıl kurtulucam bilemiyorum normal sohbet esnasında çok iyiyimdir hatta arkadaşlarım hazır cevap olduğumu söyler ama iş ciddiye gelince yapamıyorum bu benim özgüvenimi düşürüyor fikir verirseniz çok mutlu olurum
[/QUOTE]strateji değil basitlik meselesi bu hep söylerim boş başağın başı da dik olur, bir insan ne kadar biliyorum derse ne kadar ön plana çıkmaya ezmeye ve bunu yaparken kendini övmeye çalışıyorsa o kadar az şey biliyordur diye düşünüyorum.. naif bir yapın var belli ki aslında övünülcek birşey ama sen yine de bir kere de olsa cesaret et gerisi gelecek bak görürsün
genel olarak herkese karşı diyebilirim evet ... Başaramamaktan korkuyorum bu yüzden denemiyorum bile ama aynen sizin de bahsettiğiniz gibi kimi insanlarda en haksız oldukları durumlarda bile kendilerini çok iyi savunabiliyor strateji meselesi galiba
Bende malesef öyleyim tam konusacekken kendımı savunurken aglıyasım felan gelir sinir oluyorum bu huyuma hic sevmiyorumzaman gectikce düzelir herhalde :18:
çok güzel savunurum ama bir de şu sesim titremese yada bana öyle geliyor yok yok titriyor yaa keşke atlatabilsem
ben düzeliceğini sanmıyorum ya değiştirmek lazım
diyaframını kullanmayı öğrenirsen düzelebilir belki
herkese karşı mı böylesin yoksa çevrendeki bir kaç kişiye karşı mı? bazı kişiler tartışma esnasında haksız da olsalar çok bilmiş oldukları için üste çıkmayı becerirler belki o kişilerle tartışılmıyodur.. ama yok durum her zaman herkese karşı böyleyse dışarı atamadıkların içine birikmeye başlar bunu aşmanın tek yolu sanırsam bir kere bunu başarabilmekte yatıyor. bir kere bir yerde tırnaklarını çıkardın ve sonucunun kötü değil aksine senin için çok zevkli olduğunu anladığında devamı gelir diye düşünüyorum. verilen tepkiler seni korkutsa da en az bir kere bile olsa kendini zorla yüzünde kızarsa sesin de titrese yapmaya çalış derim ben...
nasıl düzeltebilirim peki canım ?
bende arkadaş gibiyim. ve inan senin söylediğini yaptım bir kere. yüzüm kızararak sesim titreyerek kalbim güm güm atarak yaptım kendimi savundum. ne düşündüysem söyledim, hatta fazlasını söyledim.
ama gel gör ki hala aynıyım. o bi kerelikti. yapamıyorum yine
bende arkadaş gibiyim. ve inan senin söylediğini yaptım bir kere. yüzüm kızararak sesim titreyerek kalbim güm güm atarak yaptım kendimi savundum. ne düşündüysem söyledim, hatta fazlasını söyledim.
ama gel gör ki hala aynıyım. o bi kerelikti. yapamıyorum yine
hayır olmadı ama işte yapamıyorum. o an ne derece sinirlendiysem artık söylediklerimi bile hatırlamıyorum. eşimin ailesine karşı yaptım bunu bi de. şimdi asla yapamam heralde.bunu yaptın peki sonunda ne oldu? ölen biri oldu mu? ya da bunun gibi kötü birşey??
söylediğin şeyler kadar nasıl söylediğinde önemli emin ve rahat olmak lazım bu da zaman alır
Psikolojinle alakalı birsey canım bu sen kendi kendinin doktoru olacaksın, her zaman olayların karsısında tartısma olacakmıs gibi hazırlıklı olucaksın belki de korku nedeni ama unutma hicbirseyden korkma aksine korkunun üzerine git, bende eskiden senin gibiydim ama ben yasımdan dolayı sanırım 15 yasındayken cekingen, korkak birseydim ama sonradan yendim bunları seninde hazır olacağın bir vakit vardır elbet
rahat konuşamıyorum işte. hele de sinirlenince. aklıma gelmez, kendimi savunamam. deli oluyorum bu halime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?