• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlık Kabahat Mi Gerçekten?

Karsi taraf hakli falan degil.

Ama yeter sen de kendini ezdirme artik bu kadar.

Bana sesini yukseltme deyip cekip gidemiyosan o masadan daha cok cekersin insanlardan.

Kız sonuna kadar haklı
Ben de olsam aynı tepkiyi verirdim.
Allah bilir kalbi neye kırıldı. Belki ağlamaklı olduğunun belli olması bile o an onu uzuyor.
İnatla üstüne gitmenin alemi ne?
Türk insanında da bu var. Hemen herkes başına toplanır, birsey mi oldu? İyi misin? Canım su getireyim mi? Ne oldu?
Ya defol git, gözünü de bana dikme, rahat rahat üzüntümü atlatayim, zor birşey mi?
Ne oldu ne oldu?
O iç hezeyaninda oturup bir de senin merakını gidermek için uzun uzun açıklama mi yapsın?
Bence arkadaşına kızma bosuna
Büyütme de bu olayı
Birşey olmamış gibi davran.
Bundan sonra da karşında ağlayan ya da mutsuz birini görünce insanları darlama, bu olay sana ders olsun

Sizce karşı taraf ne yapmalıydı?
Madem benim sormam onu rahatsız ediyor,niye yanımda yüksek sesle ofluyor?Öyle ofluyordu ki sanki bana yardım et der gibi. Ben ondan hiçbir şey yapmasını beklemedim. Sadece, "Teşekkür ederim ilgine, evet bir derdim var. Ama bunu anlatmak istemiyorum."dese bir daha ağzımı açmazdım. Ama hem oflayıp hem de bir şeyim yok niye soruyorsun diyor.

Merhaba herkese. Bugün birkaç arkadaşımla buluştuk. Toplam 4 kişiydik. Bir ara iki arkadaş bir şey almaya gittiler. Biz diğer arkadaşla yalnız kaldık. Bu arkadaş telefonuna bakıp oflayıp puflamaya başladı. Yüz ifadesi de çok üzgündü. Ben de üzüldüm ve : " Ne oldu canım,iyi misin?" diye sordum. Yüzüme bile bakmadan, yok bir şey dedi. Aradan iki dakika geçti geçmedi bu kızın suratı daha da düştü. Beti benzi attı. Ben de yine sordum. Canım bak iyisin değil mi,diye. Yok bir şey dedim ya dedi sertçe. En sonunda ağlamaklı gibi oldu. Ama bir görseniz suratını. Ben de yaklaşıp usulca sordum tekrar. Canım bak belli ki bir şey olmuş, söyle ne oldu,ne canını sıktı dedim. Yeter be yeter diye bana öyle bir bağırdı ki :( Yoldan geçen insanlar bile dönüp bize baktı. Çok kırıldım. Gözlerim doldu. Ben senin iyiliğin için sormuştum diyebildim sadece. Bir sorarsın iki sorarsın, bir şey yok dedik sana işte dedi. Yine aynı ses tonunda tabii. Ben inanılmaz kırıldım... Haksız mıyım, insanlık suç mu oldu? Ha belki özel bir şeydir saygı duyarım. Ama bana her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatmak zorunda değil sonuçta. Evet canım, canımı sıkan bir durum var ama sana anlatamam dese başımın üstüne. Böyle bir muameleyi hak etmediğimi düşünüyorum.

Emin ol arkadasim kimseye degmez bak bana ben hayatımdaki bütün insanlara amlayıslı oldum deger verdim sonuc en sevdigim adamdanda ayrıldım hep yaninda olan ben iken aileminde hep yaninda iken ne degerim var ne kiymetim ne olsa suclanan kıymeti bilinmeyen ben..

Ben olsam ben de aynısı yapardım diyenler var okudukça şaşırdım. İnsan gibi söyleseydi o zaman sana anlatmak istemiyorum diye. Karşısındaki insana bağırmak ne demek? Konu sahibi, arkadaşınız ne kadar terbiyeli (!) olduğunu göstermiş üzülmeyin. Daha sonra bu tavrı yüzünden özür dilerse kabul edersiniz özrünü.

Ne olduğunu öğrenmeden de destek olabilirdiniz.
Madem anlatmayacak yanımda oflamasın demişsiniz. Birinin yanında oflamak "sor bana anlatmaya hazırım" anlamına mı geliyor? Belli ki o an aldığı bir haber/mesaj vs canını sıktı ve paylaşmak istemedi. Şansınızı zorlamışsınız.

Madem benim sormam onu rahatsız ediyor,niye yanımda yüksek sesle ofluyor?Öyle ofluyordu ki sanki bana yardım et der gibi. Ben ondan hiçbir şey yapmasını beklemedim. Sadece, "Teşekkür ederim ilgine, evet bir derdim var. Ama bunu anlatmak istemiyorum."dese bir daha ağzımı açmazdım. Ama hem oflayıp hem de bir şeyim yok niye soruyorsun diyor.

ya bu gerçek hayat yani ipek ongun kitabı filan değil "şu an sinirliyim, moralim bozuk, evet teşekkür ederim ama anlatmayacağım" diyecek insan tanımıyorum ben. belki sevgilimle kavga ettim, belki ailemin kimseye anlatamayacağım bir durumu var bunu bilemezsin ki sana söylememiş işte 3 kez sormuşsun. niyet iyi ama karşı taraf ters yapınca da haksız olmuyor. insan sonuçta o da derdini mi düşünsün yoksa sana açıklama yapmayı mı? naifsin falan ok ama biraz da düşünceli olabilirsin. sende kendimi görüyorum ben hafif şımarıklık, her şey benim istediğim gibi olsun, kimse bana bağırmasın falan filan. lisedeyken başarırdım bunu ama üniversitede öyle olmuyor her türden insanla karşılaşıyorum ve maalesef kimse lisedeki gibi etrafımda köpek çekmiyor. yenmeye çalış biraz bunu, kafana bu kadar takma.

ve bir önerim daha var belki haddim değil ama buradaki üyeliğini en geç ağustos ayında dondur. sınava gireceksin burası zannedersem çok zamanını alıyor.

Ben üzgün olsaydım ve ısrarla bana sorulsaydı aşırı duygulanırdım ,hoşuma giderdi muhtemelen kocaman sarılır anlatmaya başlar,teşekkür ederdim.İşte insanların algısı tepkisi farklı olaylara o yüzden almadan ,tartmadan ilgiyi bile vermemek gerek ;)

Saygısızlık mı?Onun yaptığı ne peki?Yanımda bir insan ağlamaklıyken ben hiçbir şey olmamış gibi oturamam. Ama demek ki oturmak gerekiyormuş.

Size anlatmamayı tercih etmesine saygı göstermemişsiniz. Onun yaptığı saygısızlık sizin yaptığınız saygısızlıktan sonra geliyor.

Eğer o konu açsaydı, “bağırmamanız gerekirdi, haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz” derdim.

Bence suç sizde belli ki birşeye üzülmüş insan üzülünce tepkisi abartılı olabiliyor. Ben kızın tavrında (gelen mesajın çok üzücü olduğunu varsayarak söylüyorum) bi abartı göremedim. Abartılı davranan sizsiniz. Sizi ilgilendirmeyen bir konuya bu denli dahil olmaya çalışmak iyilik değil maydonozluk bir durum bence. Kusura bakmayın.

Evet bir derdim var ama anlatmak istemiyorum mu? Başka şekilde kesinlikle anlamadınız yani anlatmak istemediğini. :) Enteresan. Malesef insanlar sizin cümlelerinizi kurmak zorunda değil, bu mümkün de değil. Üstüne basa basa yok bir şey demesi açık açık anlatmak istemediğini gösteriyor zaten, illa edebiyat mı parçalaması lazım... :)

Ben de arkadaşınızın yerinde olsam terslersim sanırım demek ki bir şey olmuş ama söylemediğime göre söylemek istemiyorumdur. Ayrıca endişelenecek ne var sonuçta hayati tehlikesi yok ya :) bu arada doğru olan tabi ki arkdaşınızın yaptığı değil ama bence sizin yaptığınız da değil.

Back
X