Ben aile etrafta yoksa direk çocuğuda alır veterinere giderim kıyamam önümde bir hayvanın can çekişmesine çocuğada öyle böyle anlatmaya çalışırım ama veterinerdekilere söylerim böyle böyle çocuğa belki daha doğru bir dille anlatırlar...Ama çocuğun yaptığı o kadar yanlış ki ben ona güç göstersem o gene yapıcak çocuk aklıyla diyecek güçlü güçsüzü ezer şiddete karşıyken ben çocuğa karşı siddet göstererek o hayvanın haklarını anlatamam....İkiside can ne hayvanı olume terkederim ne de çocuğu dayakla terbiye ederim...Aile de bitiyor bunu yapan çocuk zaten normal değil var demek ki bi sorunları normal aile ortamı yaşayan çocuk yapmaz bunları o çocuğunda yaralı hayvandan ne farkı var ki
O çocuğun yaralı hayvandan farkı AKLI OLMASI, DÜŞÜNEBİLMESİDİR.
NUSH İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR, TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR!
Kızmakla anlatılmaz ama sizde hiçbir çocuğu ailesinden izinsiz veterinere götüremezsiniz. Veterinere değil hiçbir yere götüremezsiniz. Size katıldığım yer, çocuğu döverek hayvanın canının değerinin anlatılamayacağı. Ama siz de cama çıkıp güzelce onlarla konuşsaydınız bunu 1 değil 2 değil 3değil 6 defa yapsaydınız ve bir baktığınızda hayvanın öldüğünü görseydiniz ne tepki verirdiniz merak ediyorum. Sanırım OLSUN ÇOCUĞUM SENDEN ÖNEMLİ Mİ? derdiniz.
Ama çocuğa senden önemli değil derseniz, amaan benden önemli değilmiş biraz daha öldüreyim zihniyetinde olur. Bunu da unutmayın.