İnsanlık nerede kaldı?

Ben aile etrafta yoksa direk çocuğuda alır veterinere giderim kıyamam önümde bir hayvanın can çekişmesine çocuğada öyle böyle anlatmaya çalışırım ama veterinerdekilere söylerim böyle böyle çocuğa belki daha doğru bir dille anlatırlar...Ama çocuğun yaptığı o kadar yanlış ki ben ona güç göstersem o gene yapıcak çocuk aklıyla diyecek güçlü güçsüzü ezer şiddete karşıyken ben çocuğa karşı siddet göstererek o hayvanın haklarını anlatamam....İkiside can ne hayvanı olume terkederim ne de çocuğu dayakla terbiye ederim...Aile de bitiyor bunu yapan çocuk zaten normal değil var demek ki bi sorunları normal aile ortamı yaşayan çocuk yapmaz bunları o çocuğunda yaralı hayvandan ne farkı var ki

O çocuğun yaralı hayvandan farkı AKLI OLMASI, DÜŞÜNEBİLMESİDİR.

NUSH İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR, TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR!

Kızmakla anlatılmaz ama sizde hiçbir çocuğu ailesinden izinsiz veterinere götüremezsiniz. Veterinere değil hiçbir yere götüremezsiniz. Size katıldığım yer, çocuğu döverek hayvanın canının değerinin anlatılamayacağı. Ama siz de cama çıkıp güzelce onlarla konuşsaydınız bunu 1 değil 2 değil 3değil 6 defa yapsaydınız ve bir baktığınızda hayvanın öldüğünü görseydiniz ne tepki verirdiniz merak ediyorum. Sanırım OLSUN ÇOCUĞUM SENDEN ÖNEMLİ Mİ? derdiniz.

Ama çocuğa senden önemli değil derseniz, amaan benden önemli değilmiş biraz daha öldüreyim zihniyetinde olur. Bunu da unutmayın.

Ben aile etrafta yoksa direk çocuğuda alır veterinere giderim kıyamam önümde bir hayvanın can çekişmesine çocuğada öyle böyle anlatmaya çalışırım ama veterinerdekilere söylerim böyle böyle çocuğa belki daha doğru bir dille anlatırlar...Ama çocuğun yaptığı o kadar yanlış ki ben ona güç göstersem o gene yapıcak çocuk aklıyla diyecek güçlü güçsüzü ezer şiddete karşıyken ben çocuğa karşı siddet göstererek o hayvanın haklarını anlatamam....İkiside can ne hayvanı olume terkederim ne de çocuğu dayakla terbiye ederim...Aile de bitiyor bunu yapan çocuk zaten normal değil var demek ki bi sorunları normal aile ortamı yaşayan çocuk yapmaz bunları o çocuğunda yaralı hayvandan ne farkı var ki

hı hı eminim o hayvanı hemen bırakır ve tıpış tıpış peşinizden gelir. Yapmayın böyle canilikler yapan çocuklar o hayal ettiğiniz kadar sessiz masum tipler değil. Laftan anlayan benimle öyle tıpış tıpış gelen çocuğa bende kızmam. Geçen bizim karşı apartmanımızda oturan bir aile var aramız hatırımız vardır o aileyle. Sokakta top oynuyorlardı bende benim oğlanı uyutup balkona çıktım 5 dk sonra güm güm bir ses bi baktım ki tam benim oğlanın odasının altındaki duvara vuruyorlar topu ama duysanız o sesi evin içi çınlıyor. Seslendim ablacım bebişi yeni uyuttum diğer tarafta oynayın tamam mı dedim. Tip tip baktı yapmaya devam etti tekrar seslendim inadıma mı yapıyosun güzelim dedim tamam yapmıyorum dedi içeriye girdim yine başladı güm güm bu sefer balkona çıktım ......... sabrımı mı sınıyorsun aşağıya indirme beni ama dedimde öyle ileriye gidip oynamaya devam etti (noktalar çocuğun adı oluyor küfür değil.) ki bu çocuk devamlı ailesiyle iletişim içinde olduğumuz sevdiğimiz bir çocuk. O böyle yapıyorsa diğerlerinin dediğiniz gibi hayvancağızı bırakıpta uslu uslu sizinle geleceğini sanmam. Düşünceniz güzel ama hayvanlara eziyet eden tepki gördüğünde umursamayan karakterde çocuğa bunu uygulayabileceğinizi sanmıyorum. Tabi inşallah hiçbirimiz böyle birşeyle karşılaşmayız.

O çocuğun yaralı hayvandan farkı AKLI OLMASI, DÜŞÜNEBİLMESİDİR.

NUSH İLE USLANMAYANI ETMELİ TEKDİR, TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR!

Kızmakla anlatılmaz ama sizde hiçbir çocuğu ailesinden izinsiz veterinere götüremezsiniz. Veterinere değil hiçbir yere götüremezsiniz. Size katıldığım yer, çocuğu döverek hayvanın canının değerinin anlatılamayacağı. Ama siz de cama çıkıp güzelce onlarla konuşsaydınız bunu 1 değil 2 değil 3değil 6 defa yapsaydınız ve bir baktığınızda hayvanın öldüğünü görseydiniz ne tepki verirdiniz merak ediyorum. Sanırım OLSUN ÇOCUĞUM SENDEN ÖNEMLİ Mİ? derdiniz.

Ama çocuğa senden önemli değil derseniz, amaan benden önemli değilmiş biraz daha öldüreyim zihniyetinde olur. Bunu da unutmayın.

Ailesi yoksa etrafta sokak çocuğu demek ki götürürüm neyse...Valla böyle bir şeyi görsem avazım çıktığı kadar bağırırım...Direk ailelerine yönelik yapıp yapıp sokağa atıyorlar caniler vs...Tabii ki tepkisiz kalınmaz zaten ben öyle bağırınca etraftan başka insanlarda çıkar...Ağzıma geleni sayarım önümde cinayet işleniyor dövmem belki hiç bir çocuğu ama gerekli yerlere şikayet ederim çocukların ailelerini araştırsınlar gerekirse o çocukları devlet himayesi altına alsın...Tabii ne demek bir canlıya zarar vermek ama yetişkin yapsa bunu bi çok insandan meydan dayağı yer ben dahil

Ailesi var, ama çocuğuna bakmıyor. Bende kimseyi ailesinden habersiz bir yere götürme yetkisine sahip değilim. Kimse değil. Herkes kendine göre haklı daha fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.
SAĞLICAKLA KALIN :)

Ama şiddet ve farklı şeyler çocuğada hayvana da yapılsa kan beynıme sıçrar...karşımdaki yetişkin olsa bütün tırnaklarımı çıkarırım ama ikisi de savunmasız ve aciz benim karşımda hem hayvanlar hem çocuklar...Bazı dengesiz hayvanlarda çocuklara saldırıyor..Gene de öldürün diyemem bir hayvan için...Geçen gün evin köpeği evin çocuğunu ısırmış öldürmüş...Neden hayvan hastaymış aile farkında değilmiş kızda hayvanın acıyan yerine dokunmuş sonradan anlaşılıyor çok acı ama kabahat çocuğu hayvanla bırakan yetişkinlerde....O hayvanda öldürülmesin ona da karşıyım işkence yapılmasın ceza ise barınak olur ama hayvan bunun farkında bile olmaz belki...Neden cezalandırıldığının

canım hiç bir hayvan sebepsiz yere bir insana saldırmaz. Mutlaka bir tehdit hissetmiştir. Tabi kuduz olanlar hariç. Dediğiniz gibi suç kızın ailesinde ama ne kadar büyük yarası olursa olsun mademki evin köpeği hırlayarak uyarır. Yine yaparsa tehdit amaçlı küçücük ısırır fazla canını acıtmadan. Bu işin içinde başka bir iş olmalı öldüresiye saldırmaz evin köpeği. Canım hayvan barınağa kapatıldığında ceza olarak algılamaz onu, anlamaz ki bak ben ısırdımda beni buraya kapattılar diyemez gariban anca olay anında sahibi kızarsa kötü birşey yaptığını anlar.

Bir beyitin mısrası olması ne yazık ki olaya uyduğu gerçeğini değiştirmez. Siz kimin olduğundan önce ne anlam ifade ettiğine bakmalısınız. Ama bu söze verecek cevabınız olmadığı için kimin olduğuna takılmışsınız.

Sizin sorununuz hayvanı insandan değersiz bir varlık olarak görmeniz. Öncelikle evinizdeki hayvanlara acıdım. Çocuğunuz olursa bir gün evinizdeki hayvanı öldürürse 'Napalım çocuğum senden değersiz!' diyeceksiniz. Sonra sokakta bir gün böyle bir olay yaşadığında bizim gibiler tarafından bağırılıp kızılınca yağ gibi üste çıkacaksınız çocuğumdan değerli değil diye.

Anlamaya çalışmayın zaten biz hepimiz anlatmaktan yorulduk. Flurry arkadaşım sende boşver. HAYVAN DEĞERSİZ, ÇOCUK ÇOK SÜPER DEĞERLİ. ÖLDÜRÜRSE ÖLDÜRSÜN. CAN DEĞİL PATLICAAAN :27:

Allah bağışlasın 1'i yetişkin olmak üzere 2 tane çocuğum var. İkiside farklı hayvanları sevdiği için evimde çeşitli hayvanlar besledim ve halada beslerim. Ayrıca benim çocuklarım hayvanları çok severler. Yılan dışında (ki yılanıda çok istemelerine rağmen sizin tabirinizle bir hayvan düşmanı olarak evime asla sokmam) hangi hayvanı istedilerse bugüne kadar aldım baktım, ecelleriyle ölenler dışında zaiyatımız yok. Ayrıca kuduz olduğundan şüphenilen ve bu yüzden tüm mahallenin linç etmeye çalıştığı ağzından salyalar akıtan köpeği kucaklayarak veterinere götüren biriyim. Bunu ben hayvanseverim demekten çok sadece anlatmak istediğimi açıklamak için söylüyorum.

1-Hayvanlara şiddet uygulanmasına ne kadar karşıysam, çocuklarada uygulanmasına karşıyım.
2-Hayvanla çocuk arasında bir seçim yapacaksam tabiki çocukları seçerim. (Bu açık ve net benim için)
3-Bir hayvanı bilerek veya bilmeyerek öldürdü diye hiç bir çocuğa şiddet uygulamam ama uyarırım.

Allah bağışlasın 1'i yetişkin olmak üzere 2 tane çocuğum var. İkiside farklı hayvanları sevdiği için evimde çeşitli hayvanlar besledim ve halada beslerim. Ayrıca benim çocuklarım hayvanları çok severler. Yılan dışında (ki yılanıda çok istemelerine rağmen sizin tabirinizle bir hayvan düşmanı olarak evime asla sokmam) hangi hayvanı istedilerse bugüne kadar aldım baktım, ecelleriyle ölenler dışında zaiyatımız yok. Ayrıca kuduz olduğundan şüphenilen ve bu yüzden tüm mahallenin linç etmeye çalıştığı ağzından salyalar akıtan köpeği kucaklayarak veterinere götüren biriyim. Bunu ben hayvanseverim demekten çok sadece anlatmak istediğimi açıklamak için söylüyorum.

1-Hayvanlara şiddet uygulanmasına ne kadar karşıysam, çocuklarada uygulanmasına karşıyım.
2-Hayvanla çocuk arasında bir seçim yapacaksam tabiki çocukları seçerim. (Bu açık ve net benim için)
3-Bir hayvanı bilerek veya bilmeyerek öldürdü diye hiç bir çocuğa şiddet uygulamam ama uyarırım.

Yöntemlerimiz farklı o zaman. Allah bağışlasın çocklarınızı da. Sağlıcakla kalın.

Back
X