Instagram Hesap Çalınma

jervez1

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2010
428
15
298
İstanbul
Arkadaşlar iyi akşamlar,bugün instagram hesabım çalındı,nasıl olduğunu bile anlayamadım.Önce oturum kapandı,şifreyle girmeyi denediğimde açamadım.Hikaye kısmında bunlar paylaşılmış arkadaşlarım gördü bana attı..Ne yapmam gerekiyor benim şimdi hesabıma halen daha giriş yapamıyorum.Dolandiricilar beni de buldu.Karakola mı savcılığa mı şikayet etmeliyim?r

Eklentiler

• 20220217_203051.webp
    20220217_203051.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 502
Ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ama hesabımda bir kaç kişiye olmuştu. Link atıyorlarmış ona tıklayınca hesap gidiyormuş

İnstagramla oletisime gecin yardim sayfalarindan gerekli destegi alabiliyorsunuz. Sizden yuzunuz net sekilde gorunecek bir bicimde elinizde size gonderilen numarayi birnkagida yazip resim cekinmenizi ve sisteme yuklemenizi istiyorlar boylece hesap sahibi oldugunuz onaylayip hesabinizi size veriyorlardi eskiden boyleydi simdi degistiyse bilemiyorum

Siber suçlara bildirebilirsiniz.
2 3 ay önce arkadaşımın hesabı çalındı bu şekilde halletti.

Herhalde öyle birşey yaptım,dolandırılanlar öyle diyorlardı anlamıyordum..Bi arkadaşımla wattsapta yazışıyordum bir yanda instagrama mesaj geldi bende açtım sayfayı.Bir saat sonra ulaşım sağlayamadım

karakola gidip ifade veriliyordu yanlış hatırlamıyorsam, hesabın yaptığı şeylerden sorumlu tutulmamak için yoksa sizin de başınız yanabilir. bir de bence arkadaşlarınıza söyleyin hesabınızın çalındığını storylerde paylaşsınlar başkaları da dolandırılmasın.

Direk savciliga bilisim suclarina sikayette bulunun

Esimin instagramida calindi ayni siziki gibi hikayede bunlari paylastilar baktilar kimse yazmiyor inanmadilar hesabin adini degistirdiler fotograflari falan sildiler alamadik biz hesabi geri

Hesabımda resim yoktu zaten geri almakta önemli değil sadece başıma daha büyük iş açılır mı diye merak ediyorum ve korkuyorum açikcası

Polis merkezine gidin oradan sizi siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü ne de yönlendirebilirler. Müracaatinizi muhakkak yapın. Sonra siyasi, ticari....... paylaşım falan yaparlar, hiç olmazsa resmi bir muracatiniz olur. Korkmaniza gerek yok. Çok oluyor bu aralar.

Haberdar edin bizi de konu sahibi. Çok geçmiş olsun :/
Sabah ilk işim karakola gitmek oldu.Sağolsun oradaki memur çok yardımcı oldu.Müracata gerek olmadığını iki gün öncede aynı yöntemle kendi hesabının çalındığını söyledi :)
Wattsapta arkadaşlarınıza hesabınızın çalındığını söyleyin dedi..
Hesabınızı şikayet etsinler 24 saat dolmadan hesabınız kapanacağı söylendi ve kapandı hesap gerçekten de..Günde beş yüze yakın insan bu konu hakkında bilgi almaya geldiğini söyledi..Hesabım gitti sonuçta

Sabah ilk işim karakola gitmek oldu.Sağolsun oradaki memur çok yardımcı oldu.Müracata gerek olmadığını iki gün öncede aynı yöntemle kendi hesabının çalındığını söyledi :)
Hesabınızı şikayet etsinler 24 saat dolmadan hesabınız kapanacağı söylendi ve kapandı hesap gerçekten de..Günde beş yüze yakın insan bu konu hakkında bilgi almaya geldiğini söyledi..Hesabım gitti sonuçta
Hesap geri alınamıyor mu yani 😕

Aynen bu sekilde yapın. Bol bol sikayet etsinler kapanır. Kardesimin basına geldi. Pek bir sey olacağını zannetmiyorum.

Back
X