Internet sitesi ve dolandırıcılık

Kun fe yekunnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2016
1.234
799
123
Selam hatunlar kuzenim internetten bebek arabasi siparişi vermiş 500 tllik eft yapmış hesaba aradan 2 3 gun geçince mesaj atmiş kargoyu sormak için engellemişler
Bende bugün mesaj attim sipariş vericem falan dedim sonra da ağzima geleni yazdım anında benide engelledi şikayet etse bulunurmu bu adi insanlar haram zıkkım olsun olsun inş

İnternetten verdiyse tabi ki bulunur. İhbar etsin hemen. Bilişim suçları, internet dolandırıcılığı denen şeyler var. IP'sine, kimliklerine kadar bulurlar o pislikleri. Hangi site? Sosyal medyadan ifşa etmek de bir yöntem.

geçmiş olsun.bu hafta hemen savcılığa ve tüketici hakem heyetine başvursun.internette de her şikayet sitesine yazsın.instagramda dolandırıcı ifşası yapan bir sayfa var orda her gün bir sürü böyle sayfa paylaşılıyor.ancak ne yazıkki pek bir sonuç alınmıyormuş.hadi 5-10 lira olsa risk al diycem ama 500 lira çok para bence.bir daha asla bilindik alışveriş sitelerinden şaşmasın.

Umarım paralarını geri alabilirler üzücü bi durum. Bu arada hanımlar bende bugün miniço sitesinden yürüteç ve mama sandalyesi sipariş etmeyi düşünüyorum kapıda ödeme seçeneğiyle. Aranızda bu siteden alışveriş yapan varmı acaba ? Güvenilir mi

Bir sonuç çikarmı sizce şikayette bulunsa

Bir sonuç çikarmı sizce şikayette bulunsa
ordan okuduğum örneklere göre çıkmaz.herhangi bir sonuç gelmesi bile aylar sürüyor.bir de masraf yapacak üstüne bunlar için.dolandırıcıların paçayı kurtarması burdan zaten.eft yapmış parayı mesela siz bana bugün eft yapsanız parayı ,sonrasında ne derseniz deyin bana önceden borcu vardı derim, kafasına esmiş para yollamış derim vs vs. eft/havale diyen yerler çok riskli zaten. yani marketlerdeki gibi barkod okut fiş/fatura (karşılığında mal/hizmet aldım beyanı demek bunlar) yok ortada.havadan birisi birisine karşılıksız para yollamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…