İnternetten evlilik amaçlı sitelerden insanlarla tanışmaya nasıl bakıyorusunuz?

bu sitelerden tanışıp evlenip mutlu olanlar gördüm yazmış kızlar ne mutlu . ama benim hiç güzel bir tecrübem olmadı bu konuda . bende birinle tanıştım netten . hayatımın en kötü hatasını yaptım . gittim buluştum görüştük vs .bana evlenicez bilmem ne deyip tam 6 ay oyaladı . başka kızlarlada yazışmış görüşmüş tabi haberim yoktu . ben sırılsıklam aşık olmuştum . herşeyi yapıcak hale gelmiştim onun için 23 yaşındaydım o zamanlar . neyse adam beni hiç takmadı takmadığı gibi saygı da duymadı . ben bunu nete bağlıyorum . net ortamındaki kadınlara ilgi duysa bile erkekler ciddiye aldıklarını düşünmüyorum . belki güven problemi belki başka birşey bilemiyorum . son derece saygısız davrandı resmen süründürdü beni . o zamanlarda ne yaşadığımı bir ben bilirim bir allah . halada hatırladıkça üzülürüm bu konuyla ilgili . tamam sevmiyorsan saygı duyarım ama böle süründürmek ne bileyim çok kötüydü . net ortamında tanıştığımız için böle olduğunu düşünüyorum . dışarda bir arkadaş vasıtasıyla olsaydı daha farklı davranırdı kesinlikle . onunda benden çok hoşlandığını biliyorum ama işte sonuç sıfır olmadı üzülüğümle kaldım . .çevremde bir kaç arkadaşımda bu şekilde tanıştılar ama maalesef sonuç hüsran . azınlıkta olsa mutlu olanlarda vardır tabi ama genelde erkekler cinsellik beklentisine giriyor netten tanışınca . boş yere kendini üzme . kısmetin zaten seni bulur senin onu aramana gerek yok .

Hayır şaka yapmıyorum, sadece fikrinizi sormuştum. Mesajım gayet ciddi. Sizin görüşünüz nedir bilmiyorum ama aklımdan geçenleri yazdım sadece. Görüşleri merak ettim.

valla kardeş benim fikrim sanal ortam her türlü yalana musait tanıma şansın az bence bazı kötü örneklrini tv lerde görüyoruz nadiren istisnalar olabilir ama ben güvenilr bulmuyorum açıkçası ne diyeyim rabbim hem sana hemde tüm bekarlara hayırlı eş nasip etsin

günümüzde kanlı canlı görüp ilişkiye başlanan insanlara bile güven olmazken internetten tanıstıgını birine nasıl güveneceksiniz..? iyi örnekleri vardır belki ama sizi bulacağı ne malum...

Şahsen ben internet ortamına pek güvenmiyorum... sizinle yazışırken sizden iyisini bulmak amaçlı başkasıylada yazışmadığını nereden bileceksiniz..? eger bu tür şeyleri kuruntu yapmam, güvenirim diyorsanız neden olmasın?

Daha önce hiç denemedim böyle bir şey, çok güvenli gelmiyor bana. İnternetten tanışıp konuştuğum yegane insanlar bu siteden tanıştığım üyeler. Birlikte hayvan hakları için yapılan yürüyüşe gitmiştik hatta bir tanesi ile sürekli görüşüyoruz hayvanlar konusunda. Lakin bizler bayanız bu sitede tanışıp,konuşup birbirimizin gerçek olduğuna inandık ve görüştük ama evlilik için nasıl bu işler hiç bir fikrim yok. Çok güvenli görünmüyor, gerçek hayatta tanıyıp bildiğimiz insanlara bile güven olmazken internet ortamında tanışılan bir erkeğe ne kadar güvenilebilir bilmiyorum. Bu konu biraz şans işi sanırım ama bence önce çevrendeki insanlardan yardım iste bu daha güvenli.

bende pek sıcak bakmıyorum, yani çok katı değilim netteki herkes kötüdür diyemem bizde takılıyoruz nete ama evlilik sitesi falan dersen çakal doludur bence o siteler biliyolar çünkü kadınların evlilik merakını

bende kesinlikle güvenmiyorum diyenlerdenim
yüzyüze görüştügün insanların ne mal oldugunu anlamıyosun çogu zaman
heleki sanal ortam
millet dalga için takılıyor
tanışıp mutlu olanlarda varmış bana garip geliyor niyeyse

Benim 2 arkadaşımda internetten bulup evlendi 2 si de kaçtılar. Şimdi herşey yolunda
Ama şans işi bu kader işi acele etme sakın rabbimin bir bildiği vardır . Evlikadın olmak hiç kolay değil aile arası ilişkiler sorumluluk geçim derdi
Adaamın derdi vs... Rabbim hakkında hayırlısını versin

Ben karşı değilim, ama seçici olmalısınız tabi siteyi araştırmalısınız.
Ben de evlenmeden önce bir yere üye olmuştum, hatta bir kişiyle
yüzyüze tanışmıştım, gerçekten aklı başında biriydi, ama olmadı,
sevgi oluşmadı ben de.
Tabi bu tarz yerlerde saçma sapan insanlarda var, gerçek hayatta
ne kadar karşılaşma ihtimalimiz varsa, nette de o kadar karşılaşma
ihtimalimiz var belki de.
Siteyi iyi araştırdıktan sonra neden olmasın bence.

Ben de merak edip bir evlilik sitesine üye olmuştum. İşinden gücünden göz rengine kadar birsürü bilgi giriyosun. o zamanlar 22-23 yaşlarındaydım 60 yaşına kadar taliplerim çıkmıştı:) Biri bi fabrikada muhasebeci biri öğretmen 2 kişiyle görüştüm.İkisiylede olmadı ama ikiside tanıdığım kadarıyla iyi insanlardı. Gerçekten evlilik düşünerek o siteye üye olmuşlardı Ama ne de olsa yabancılar hiçbir ortak tanıdık yok insan çok çekiniyor güvenmek çok zor. Açıkcası bilgileriyle yazışmalarla falan da olacak iş değil mecburen doğru kişiyi buluncaya kadar farklı farklı birsürü insanla yüzyüze tanışman gerekebilir. Ben bu yüzden rahatsız olup iki denemeden sonra vazgeçmiştim.

insanların ne amaçla o sitelere üye olduklarını bilemyoruz maalesef. Çevrenden çekinmezsen esra erol bence daha mantıklı

ben bu sitelere bakıp hep gülerdim o zamanlar iş arkadaşımla hep yazılanları okuyup dalga geçerdik. sonra biri bigün gözüme çarptı. görüştük konuştuk ve dalga geçtiğime çok utandım evlendik ve şimdi bir oğlumuz var

Benim yakın bir arkadaşımın kuzeni de bu şekilde evlendi sizinle aynı yaşta ve çok güzel bir kızdır kendisi ama oraya resim koymamıştı ben deneyin derim hakkınızda hayırlısı olsun âmin

Bende bu evlilik sitelerine hiç sıcak bakmıyorum. Oradan evlenipte boşanan o kadar çok insan duydum ki... Çünkü hep sahte kimlik kullanıyorlar. oraya gelenlerin yüzde 80'i evliliği düşünmüyor bile farklı bir fantezi, bir değişiklik amaçlı geliyorlar. Hatta evli olupta oraya katılıp kendini bekar gösterenler, işsiz olupta kendini avukat, doktor diye gösterenler, beş kuruşu olmayıpta evleri, arabaları varmış gibi gösterenler var. ( tabi mühim olan ev, araba değil söyledikleri yalanlardan bahsediyorum ). Aslında kaba, saba, odun gibi olupta, bir kızla tanıştıktan sonra o kızı tavlamak için kendini kibar, centilmen, anlayışlı bir erkek gibi gösterenler var. Yani demek istediğim kendilerini çok farklı bir karakterde ve kişilikte gösteriyorlar. İdeal erkek profili oluşturuyorlar. Birkaç kaldırım edebiyatı, bir iki güzel sözle, etkilemeye çalışıyorlar. Maalesef çoğu kızda buna kanıyor ve evlendikten sonra çok farklı bir kişilikle karşılaşınca da şok oluyorlar. Hayal kırıklığına uğruyorlar. Neticesinde de boşanıyorlar. Ve oradaki erkeklerin çoğu da oraya gelen kızlara iyi gözle bakmıyor. Evde kalmış, eş bulamamış artık kör topal kim olsa varacak tipten kız gözüyle bakıyorlar. Bilir kişi gibi konuştum biraz bunun için kusura bakmayın ama tecrübeyle sabitlemiş en yakın arkadaşım var. O da evlenmek amaçlı bir iki siteye bakmıştı. Ama çok afedersin ahlaksızca konular konuşmak isteyenler olmuş ve daha neler neler. Bu da niyetlerini gösteriyor zaten. Zaten evlilik, nasip kısmet işi, gerçekten. Şöyle bir şey vardır, insanın öleceği gün ve evleneceği kişi asla değişmezmiş. Yani kimlerle evleneğimiz belli, ister istediğin kadar eş ara, evlilik sitelerine gir kısmet değilse, ne kadar çabalasakta olmaz. Yada istediğin kadar evlilikten kaç, ister dünyanın öbür ucuna git senin nasibinde biri varsa, o gelir seni bulur ve bir bakmışsın evlenivermişsin. "Nasipse gelir hintten yemenden , nasip değilse ne gelir elden." Demişler :)

Son düzenleme:
Ha internet ha Esra Erol bence. Cesaretin varsa Esra'ya çık. En azından senin seçme lüksün olur. O elektrik midir nedir alma imkanın olur

canım ben artık reeldeki insanlardan yediğim kazıklardan geçtim sanal ortamlardaki evlilik sitelerindeki görüştüklerimden de ne kazıklar yedim evli çıkan mı dersin amacı farklı sapık supuk mu dersin yalancı mı dersin her ne ararsan orda o kaadar yalancı profil çok ki. tamam doğrudur mutlu olan vardır ama benim kız kardesimde internnetten tanısıp evlendi ama ne yazıkki eşini tanıştıkları sitede başka bayanla konustuklarını görene kadar herşey buraya kadarmış diyorsun .. yani ne bileyim bana görücü usulü daha samimi geliyor :44:

canım bütün yorumları okuyamadım ama bu şekilde evlenen baya bir tanıdığım var. hatta birkaçı da oldukça saygın mesleklere sahipler hatta çoğunun bebekleri oldu. nasip meselesi bu denemekte fayda vardır bence. Rabbim gönlüne göre versin.

bence sadece evlilik amacli ciddi siteler denenebilir. zorla evlenecek ya da kaciracak degiller sizi. tabi kisa surede toplum icinde yuzyuze gorusmeye baslamalisiniz, duygusal birsey hissetmeden once.

Son düzenleme:
Gorucu usulude ayni. İnternette ayni. Bireysel tanismada..
Erkekler evlenene kadar maskelerini dusurmezler.
O yuzden demisler
gelin ata binmis ya kismet demis....
Hepsi kismet....

ha cafede vs gördüğün biriyle ilişkiye başlamışsın
ha bu şekilde
hepsi birer vesile değil mi?

görücü usulu dediğinizde de biri geliyor x iyidir hastır diyor da ne garantisi var sapık şu bu olmadığının

bir de facebooktan olur da evlilik sitesi olmaz diyenler olmuş
sanki evlililk sitesinde tanıştığın adamı hiç tanımadan mı evleneceksin

bence hiç bir sıkıntısı yok bu olayın
insan istiyorsa neden olmasın
bir vesiledir sadece
isteniyosa denenebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…