İnternetten evlilik amaçlı sitelerden insanlarla tanışmaya nasıl bakıyorusunuz?

Ben de karşıyım bu tür sitelerden birini bulup evlenmeye
ancak bu şekilde 2 arkadaşım var evlenen, ikisi de çok mutlu...
Ama ben yinede buradan bulsan bile reel hayatta da iyice tanı derim.
Bence bu tarz site cep telefonu gibi bir iletişim aracıdan öteye gitmemeli, tanımanı sağlamalı o kişiyi ancak o kişiyle evlilik kararını mutlaka gerçek hayatta vermelisin.

benim o tarz sitelerden evlenen 2 arkadaşım ve bu tarz bir forum dsitesinde tanışıp evlnene arkadaşlarım var gayet de guzel evlilikleri sonuçta herşey kısmet ve facebook daha mantıklı diyenlere anlam veremedim facebook bir arkadaş bulma sitesi değil arkadaşlarınla iletişime geçme sitesi sonuçta arkadaşlık sitesinde niyet belli tabi çok niyeti bozuk insanda var ama Allah iyilerle karşılaştırsın ama bence bi arkadaşının arkadaşı sana uygun görebileceği tanıitırabileceği tanıdıktan referanslı biri olursa daha güzel olur tabi bu biraz görücü usulu gibi düşünülebilir ama bence referans önemli :)

Gorucu usulunde en azindan adamdan eminsin, yani soyu sopunu, isini, meslegini, yasini, medeni durumunu (en onemlisi bu bence) kesin biliyorsun. Tanisir bakarsin, begenirsin ya da begenmezsin....Bir de su var, etrafinda seni taniyan insanlar birini sana denk gorup tavsiye ediyor, yani begenmeme olasiliginin cok yuksek oldugu , denk olmadiginiz birini onune getirmezler diye dusunuyorum. Internet isini bayagi tehlikeli buluyorum, ordaki adamlarin cogu adam degil cunku, niyetleri bastan bozuk :2:

Ben netten tanısmayla gunluk hayattan tanısma arasında daglar kdr fark vardır dıye dusunuyorum sahsen..bır kere o ortamdan tanısacagın kısı bellı kı sanaldan tanısıp yani cok buyuk ıhtımalle aynı anda kac kısıyle cıkmayı; aldatmayı adet edınmıs bırıdır...kesın her bırı her konusmasında boyuna palavra sallıyordur...yok yok ben olsam asla guvenmezdım cooook tehlıkelı; hııcc guvenılır degıl bana gore...sımdıye dek asla netten tanısmadım katıyen de tanısmam; basına hıc aklına gelmeyecek dertler aılrsın.....bır bayanın o ortamlarda evlenebılmesı mantıken cook dusuk ıhtımal; evlenılse ne olacak; marıfet evlenmıs olmak mı yoksa baslattıgın ısın devamını getırıp saglıklı bır evlılık yapmak mı?Allah bılır; ıstatıstıkı bır arastırma yapılsa netten yapılan evlılıklerın cok buyuk oranı bosanmayla sonuclanıyordur....derım kı; otur oturdugun yerde kardesım.....

bence kesinlikle böyle bir hataya düşme çünkü tanışıp gezenleri tozanları görüyoruz bu sitelerde ama en sonunda ne oluyor ya parasını alıyorlar ya da öldürüp gidiyorlar bu yüzden hiç kalkışma bu işlere nasip değilse olmaz ne yapayım de ALLAH dilerse zaten neden olmasın

ablam böyle bir site aracılığı ile evlendi gayet mutlu 5 yıl oldu çocukları da var:)yani olmaz diye bişey yok

Saglıklı, mutlu br ılıskı ıcın fıkrımı sorarsanız aslında en guzelı bır ortamda tanısıp, bellı paylasımlardan&yasanmıslıklardan sonra (öz. üni. veya arkadas ortamları gıbı...) duygusal bır seyler yasamaya baslamak....yani; arada bır ortak gecmısın&hukukun, emegın olması coook onemlı....otekı turlu haydan gelenın huya gıtmesı ıhtımalı cook yuksek...bır kere; altı ustu bır erkekletanısabılmek ıcın boyle 1 yola basvurmakla; en basından degerını dusurmus ve buyuk rıskler almıs olursun...gunumuzde es&dost referansıyla tanısıp yapılan gorucu usulu evlılıkler bıle yurumezken hele kı netten tanısmayı adet helıne getırdıgı, aldatma egılımının cok yuksek oldugu tescıllenmıs, ac kurt gıbı pusuya yatmıs, azgın teke sendromlu (orta yas bunalımlı), ıpsız sapsız, sorunlu, tamamıyla muamma bırını başa sardırmanın alemı ne ki? kanımca dıyelım kı; cook dusuk ıhtımal karşına ozunde ıyı huylu bırı cıksa bıle; O bırının sanaldan tanıstıgı bır kadına saygı duyup, farklı amaclarla yaklasmaması ve evlılık dusunmesı olasılıgı yok denecek kdr küçüktür bence....evet etrafında bu sekılde tanısıp ızdıvac yapanlar vardır ancak toplasan bu tarz evlılıkler % 1 ı gecmez bana kalırsa; o %1 ın de Allah bılır 10 yıl sonra sdc %10' u ayakta kalacaktır; sakat bu işler sakat.....aklın yolu bır; sahsen hıc bulasmam , asla ve de kat'a işim olmaz....

Son düzenleme:
kesinlikle önermiyorum. hayat arkadaşınızı kimin kim olduğunun belli olmadığı bin tane yalan dolanın içinden seçmeye çalışmak yerine bırakın hayat bir gün bir şekilde karşınıza çıkarsın..

Bence tamamen şans işi..
Ben de bir ara bir siteye üye olmuştum ama baktım %80i psişik tipler, bıraktım..
Ama geçen sene bir arkadaşım bu sitelerden birinden tanıştığı biri ile evlendi.. Şimdi de hamile..
Yalnız çocuk aşırı derecede cimri.. Sanırım o nedenle evde kalmış..

Son düzenleme:
Bence herşey kısmet..bir siteye üye olmak yada kafede tanışmak vs.kısmetinizde nerde olacaksa olur elbet..

facebook için bi sıkıntı yok ne kadar gerçek anlıyabiliyorsun.

ama diğerleri için emek lazım araştırmak lazım.

15 senedir internet kullanıcısıyım. bugünkü hayatımda sürekli düzenli var olan en az 5 insan ile, bu 15 sene zarfında internet vesilesi ile tanıştım. arkadaşım, dostum oldular, hepsini de tanıdığıma çok mutluyum ve internet olmasaydı gerçek hayatta tanışmamız, karşılaşmamız mümkün olmazdı.

benim tavsiyem, evlilik sitelerine değil ama, aynı zevkleri, hobileri, merakları, dünya görüşünü paylaşan insanların oluşturduğu sitelere, forumlara katılmanız, bu yönde çevrenizi geliştirmeye çalışmanız yönünde olur.

bir de, bir kaç arkadaş zaten söylemiş, kesinlikle çevrenizdeki insanlara, akrabalarınıza eşinize dostunuza komşunuza açık net bir şekilde duyurun evlenmek istediğinizi. benim bir arkadaşımın kız kardeşine aynı tavsiyeyi verdik, evlenmiş boşanmış bir kız, siz yaşlarda, geçen sene , yazlık komşularına varıncaya kadar, bir yuva kurmak istiyorum, beni tanıyorsunuz, bana uygun olduğunu düşündüğünüz biri varsa benimle tanıştırın dedi. bir yazlık komşusunun, amerikadan dönmüş kaynının türkiyede işe başladığı yerdeki bir adamla nişanlı şu anda. ve zincir aynen bu şekilde oluştu.

bu sitede bile çıkın ortaya, kendinizi biraz daha anlatın, " arkadaşlar, ben buyum, şöyle şöyle özelliklerim var , ciddi olarak evlenmek isteyen helâl süt emmiş biri var ise tanıdığınız bildiğiniz, ben de aklınızda olayım " deyin. hangimiz güzel bir yuvanın kurulmasına vesile olup da sevap kazanmak istemeyiz ki... allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.

Günaydın ablacım.bende eşimle bi arkadaşlık sitesinde tanıştım ve 22/12/2006 dan beri birlikteyiz hiç ayrılmadık ALLAH'ım ayırmasında inşallah.bu arada biz tanıştığımızda ben 17 lise son öğrencisi eşim ise 19 üniversite öğrencisiydi ve farklı şehirlerdeydik.neyse biz görüşmeye başladıkça birbirimize o kadar bağlanmışızki üni.yi bıraktı ve yaşadığı şehir Ankara'ya döndü.askere gitti geldi işini kurdu istemeye geldiler zorda olsa aldılar :) 05/06/2011de nişanımız 09/06/2012 de evlendik.ve çok büyük sıkıntılar yaşadık düğün günü 2 cenazemiz (1 ordan 1bizden) vardı kayınlarımdan 1i askerde diğeri hastaneydi bütün bunlara rağmen düğünümüz oldu.hatta bebişimiz bile vardı hamileydim yani 3 gün öncesine kadar bu arada bende çok önyargılıydım ve en kötüsü ben 17 eşim 19 yaşında olduğu için size göre çokda cahildik.evlilik sitesi değil ama diğer arkadaşlarında dediği gibi Facebook falan olabilir.bende netten tanıştığı bi insanla nasıl evlenir insanlar derdim ama böyle oluyomuş işte.umarım hakkında hayırlısı olur ablacım.biraz uzun yazmışım kusura bakma lütfen.herkese hayırlı cumalar bu arada

Dışarıda tanıdığın birisiyle buluşmaya gittiğinde çok fazla konuşamayabilirsin ama internetten tanıştığın biriyle daha rahat sohbet edebilirsin.Ancak evlilik sitesi değil ortak ilgi alanlarının konuşulduğu sitelere yönelmelisin.

Aslında kötü niyetli insan her yerde kötüdür. Sanal ortamda da gerçekte de. Allah hakkında hayırlısını nasip eylesin.

hani bir chat sitesinden biriyle gorussen bir sekilde bi yakinlik olsa vs vs vs daha sicak geliyor insana, normal hayatta flort etmek gibi..."evlilik sitesi" adi uzerinde sanki real hayattaki gorucu usulune gore evlilik gibi geliyor bana

dışarda yada birinin vasıtasıyla tanıştığın kişiye de tam anlamıyla güvenemiyorsun hele ki bu devirde
bende eşimle 2008 yılında bir arkadaşlık sitesinde tanıştım
Allaha bin şükür kesinlikle pişmanlık duymadım ömür boyu da duymam inşallah
2011 de evlendik şu sıralar bebek düşünüyoruz nasip kısmet olursa
maddi anlamda sıkıntılar çektik ama aştık hepsini çok şükür bir evin bir oğlu eşim
ikimizin ailesi de aynı düzeyde o sebepten herşeyimizi kendimiz yaptık kiradayız ama huzurumuz yerinde binlerce kere şükür olsun
iyi insanın nerden çıkacağı belli olmuyor Rabbim hayırlı kişilerle karşılaştırsın.amin.

okuldan yenı mezundum işim yoktu evde can sıkıntısından nette gezerken sohbet sıtesıne 4 kez gırdıgımde kocamı buldum 2009 dan beri birlikteyız ve ıkı senelıkte evlıyız Allahıma şükür bugune kadar kaşının altında gözün var demedi bence burda önemli olan netten bırıyle tanıstıktan ve bellı bır ılıskıye basladıktan sonra bu sıtelere tekrar gırılmemesı bana göre

tamam da kızkardeşinin görüştüğü insanda sitedense yani evlilik amacıyla açılmış bir sitedense tabii ki başkalarıyla da görüşücek.
sonuçta zaten amaç o.
ayşe olmaz da fatmayla konuşmaya başlarsın.
bana başkalarıyla konuştuğu için ayrılması saçma geldi. eğer sebep buysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…