İnternetten uzak kalmak istiyorum

biraz bağımlılık olmuş.. hem bu kadar cok abartmamanız gerektiğinin farkınasınız hemde devam edıyorsunuz aynı seye..
kendinize sınır koymayı bilmelisiniz..
mesela ben öğlen geliyorum işten eve..yorgun oldugum zamanlarda işlere kalkışmadan önce oturuyorum mesela saat 2 de,kendi kendime sınırımı koyuyorum 3 te kalkıcam diye,saat 3 olunca muhakkak kapatıyorum ve temizlik,yemek işlerimi yapıp çocuga zaman ayırıyorum.
akşamları eşim evdeyken girmeyiz kesinlikle nete ,birbirimizle vakit geçirmeyi tercih ederiz.ama bazen onun yatıp,benim uykumun olmadıgı zamanlarda dolanırım...msn vardır ama açmayı bile unuturum çoğunlukla..
face dediğin gereksiz seyi kullanmıyorum zaten,eşimde öyle..
kk dışında haberlere bakarım ve branşım ile ilgili sitelerde gezinirim.
sen arkadaşlarının lafına niye bakıyorsunki.??sen ne yapmak istiyırsan onu yap bence.

aynen katılıyorum ben buraya 2007 de üye oldum ınternet varken sureklı burdaydım facedeydım felan fılan ama bı ara 6 ay ınternet yoktu ıptal ettırmıstık o zaman sankı ınternet dıye bı sey yoktu benım ıcın daha guzeldı hayat cunku ınternet olunca sureklı parfum arastırıyorum elbıse aratırıyorum kozmetık felan maddı olarak da bos yere harcama yapıyorum tekrar bende ıptal ettırcem ınternetı

arkadaşlar ben internetten uzak kalmak istiyorum herşeyden msn facebook kadınlar kulubü yani yıllar öncesinde bunların hiçbirisi yoktu aynı öyle devam etmek istiyorum hayatıma
çünkü internet bana zarar veriyo piskolojik açıdan

en basiti face imi donduruyorum kız arkadaşlarım arıyo aaaa armine niye kapadın faceini bak geri açmazsan ölümü gör :44:
haydi ben geri açıyorum:50: bak herkes varda sen niye kapatıyosun diyolar :41:

internete girdiğim zaman ister istemez merak ettiğim kişilere bakıyorum yada burda kk de herşeyimi paylaşıyorum ben bunları yapmak istemiyorum herkesen uzak durmak istiyorum :59:

erkek arkadaşımla bile bu siteye girme dediği halde ve ben hala girdiğim için ayrıldık yani yine internet neden oldu
bi internet vakası daha ayrılınca face de kızları eklediğini gördüm ve bu benim piskolojimi yeterince bozdu halbuki bakmasam görmezdim :14:

ben asla yanlış kullanmıyorum tanımadığım insanları asla facede msnde eklemem
bitek kk den kız arkadaşlarımı eklerim okadar

ama gel gelelimki internetsiz daha mutluydum ben :59:
ya birileri beni face de kk de takip etsin istemiyorum bende kimseden haber almak istemiyorum
ama yapamıyorum pc ye oturur oturmaz face vs.full açık

ben internetten uzak kalmayı beceremiyorum :50: sizce yanlışmı düşünüyorum :44:

Beni çok güzel tarif etmişiniz aynı dertte muzdaribiz...

Ben çözümü biliyorum ama uygulayamıyorum

Ömrüm net başında geçiyor

anlamıyorum o kadar saat ne yapıyorumm

O siteden o siteye o siteden o siteye

Sonumuzu hak getireee

Neyse her ne kadar ben uygulayamasamda çözümü hemen söyleyim

En yakın arkadaşınıza msn face kk twitter şifrelerinizi verin o kendi hepsini değiştirsn ve size

kesinlikle söylemesin sizde giremezsiniz ama bu süreç içinde facei dondurmamış olursunuz ve

arkadaşlarınız arayıp rahatsız etmez

:28::28::28::28:

ben de aynı dertten muzdaripim tam 10 senedir internetle yaşıyorum en temizi interneti kapattırmak ancak her işimiz internetten dizileri bile tvden değil netten izliyorum. bir de ekşi yazarıyım orda da kaptırdım mı gidiyor, ki sadece google olsa bile kombin kıyafetlere bakmaktan fln bakıyorum saatler geçiyor böyle nasıl bi ömür geçiricem bilmiyorum aynen ileride çocuklarım olunca ne yapıcam bilmiyorum. ben de bi topic açtım "benim problemim ne?" diye bu kategoride ders çalışmam lazım ama netin başından kalkıp da oturamıyorum. tabi benim tek problemim bu değil ama en büyüklerinden biri internet bağımlılığı.

neyse ki tek değilmişim
yıllardır nerdeyse bağımlılık oldu net
biraz da zorunluluk gibi aslında çalışmıyorum evde akşama kadar yalnızım,komşularım,arkadaşlarım yok
sürekli de ev işi yapamam ki,televizyonda izlemeyi sevmiyorum
bazen neti iptal edelim diyorum eşime çocuğun dersleri için gerekir diye ettirmiyor evde olunca da girmeden yapamıyorum sanırım tek çare işe başlamak ama iş de yok :50::59:

internet bağımlılığınızı yine internet aracılığıyla yazmakda çok manidar olmuş :))))
canım sen iyisi kendine kota koy benim işim varsa pc yi açmıyorum hiç çünkü biliyorumki açarsam kalkamam o yüzden önce işlerimi bitiriyorum sonra açıyorum. sınavım vs. varsa o gece hiç elime almıyorum genelde

Bende internette fazla duramam.Sinirlerim geriliyor, nereye bakacagimi ne okuyacagimi sasiriyorum begnim yoruluyor:27: hep bugun girmicam diyorum ama dayanamiyorum giriyorum:50: eskiden hayat daha guzeldi.... gecen tv de reklam gordum 2020 de idi galiba. her yer dokunmatik olacakmis. kitab okurken bile zorlanmicakmisiz. bi parmak bastikmi sayfa kendisi cevrilecekmis. Ben uzayli gibi hayati istemiyorum ya..Annem anlatiyor biz gencken cok guzeldi diyo ozeniyorum. :43:

Ben de bahsettiginiz sosyal icerikli sitelerden biraz uzak kalmak istiyorum. Tamamen kopmak mumkun degil ama kisitlamak istiyorum.
Eger eski yasamina donmek istiyorsan, ilk once iradene hakim olup birakmalisin interneti. Arkadaslarinin israrini filan bosver, girmek istemiyorsan girme gitsin.
Ama soyle bir durum var. Bu donemde goruyoruz ki ilkokul cocuklari bile sokaga cikip oynamayi birakmis, msn'den, facebooktan arkadaslariya gorusuyorlar. yetiskinler de ayni. herkes nette, disari cikan, gercek hayata atilan yok. interneti birakirsan herkesten koparsin. baksana arkadaslarin bu kadar israr ettigine gore, demek ki seni gercekte goremiyorlar ki facebook'a gel diye tutturuyorlar. eger farkli sehirlerde yasiyorsaniz o ayri konu tabii.
Saniyor musun ki neti birakinca eskisi gibi arkadaslarinla gezeceksin veya baska aktiviteler yapabileceksin? Bulamayacaksin ki takilacak insan, sen interneti birakmis olsan da baskalari yine orda olacak. Seni internetsiz yasam eskisi gibi tatmin etmeyecek. Etseydi zaten interneti birakman bu kadar zor olmazdi.
Malesef aci gercekler. Hepimiz internette sanallastik. Ben de bundan hoslanmiyorum.

Bende yıllarca çalıştım hafta sonu dahi, artık yeni birşeyler eklemem gerektiğini düşündüm face-twit yok yıllarca çalıştığım için kk benim için uygundu aslında sivil hayatta en yakınımız dahi bize uzak ,dertlerimiz farklı zaten çoğunluğun konuşma paylaşma yeteneği dahi yok ben o samimiyeti kimsede göremedim çıkarsız dost arayışım halen sürmektedir yalan olacağına sanal olsun , ben internete öcü gibi bakmıyorum çağın gereksinimi neden kullanmıyacakmışım?boş ve sadece dedikodu yapan insanlarla beraber olmaktansa buraya takılmak şimdilik akıllıca,bu kk çok şeyde insanın gözünü açıyor(bu satte uyanık olmanda sivrisinekleri kovalıyor olmam ,uyutmadılar beni)

geçen bir araştırma yapmışlar:26: intahar eden insanlar hakkında:30: okadar sanal aleme dalmışlarki artık dönüp hayatına devam etmek istediklerinde etrafında kimseyi bulamayınca yalnızlık hissine kapılıp intihara kalkışıyorlarmış gerçekten öyle ve genelde öğrencilerin daha çok ağırlıklı olduğu belirtildi yani bir zaman sonra iyice etrafındaki insanlara yabancılaşıyorsun:31::31::31:

Ben de bahsettiginiz sosyal icerikli sitelerden biraz uzak kalmak istiyorum. Tamamen kopmak mumkun degil ama kisitlamak istiyorum.
Eger eski yasamina donmek istiyorsan, ilk once iradene hakim olup birakmalisin interneti. Arkadaslarinin israrini filan bosver, girmek istemiyorsan girme gitsin.
Ama soyle bir durum var. Bu donemde goruyoruz ki ilkokul cocuklari bile sokaga cikip oynamayi birakmis, msn'den, facebooktan arkadaslariya gorusuyorlar. yetiskinler de ayni. herkes nette, disari cikan, gercek hayata atilan yok. interneti birakirsan herkesten koparsin. baksana arkadaslarin bu kadar israr ettigine gore, demek ki seni gercekte goremiyorlar ki facebook'a gel diye tutturuyorlar. eger farkli sehirlerde yasiyorsaniz o ayri konu tabii.
Saniyor musun ki neti birakinca eskisi gibi arkadaslarinla gezeceksin veya baska aktiviteler yapabileceksin? Bulamayacaksin ki takilacak insan, sen interneti birakmis olsan da baskalari yine orda olacak. Seni internetsiz yasam eskisi gibi tatmin etmeyecek. Etseydi zaten interneti birakman bu kadar zor olmazdi.
Malesef aci gercekler. Hepimiz internette sanallastik. Ben de bundan hoslanmiyorum.

yok canım öyle değil hafta içi internetten görüşüyoruz haftasonuda buluşuyorum kız arkadaşlarımla hemen hemen her haftasonu hemde:66:

dün ilk defa 10 da yattım nette 20 dk durdum çokta iyi oldu uykumu aldım
öbür türlü kk de 12 ye kadar duruyodum ee yatarken yüzünü yıka ilacını iç yat uykuya dal derken saat gece 1 oluyo sabah kalk 6 da 5 saat uyku :53:

dün başladım artık yarım saatten çok durmuycam

dediğim gibi face imi 2 gün bi kapattım niye kapattın saçmalama bak bidaha konuşmam açmazsan ölümü gör bilmem ne :19:

sanal ortam beni piskolojik olarak çok etkiliyo herşeyden haberdarım
ben kimseden haberdar olmak istemiyorummmmm:2: kimsede bana baksın istemiyorum :59:

Nişanlımla ayrılırsak bir gün, o da bu internet yüzünden olur heralde:50:
Çok abartmıyorum aslında ama o hiç girmemi istemiyor. Halbuki benim bütün arkadaşlarım başka şehirlerde, ve bazılarıyla kurabileceğim tek iletişim yolu internet. Ama anlamıyor beni. Sırf kavga etmeyelim die face mi kapattım. Evlenince eve net almayalım dio, ama ben bütün banka işlemlerimi fln netten yapıorum, bu yaştan sonra bankalarda kuyruk mu bekleyeceğim, hem de böyle bir rahatlık varken:26:
Bazen şu erkeklerin kıskançlık derecelerini çözemiyorum:50:

:)) Bu internet ne kadar da yayıldı hayatımıza adeta vazgeçilmezlerimiz arasına girdi.. Bende senınle aynı derde sahiptim. İnternet neredeyse hayatımın tamamını kaplamaya başlamıştı sosyal hayat denen bişey kalmamıştı.. akşama kadar iş yerinde girdiğim yetmezmiş gibi birde eve gider gitmez saatlerce pc başındaydm.. ben şöyle bir çözüm yolu uyguladm erkek arkadaşım face şifremi değiştirip kapattı ve bana söylemiyor ne yaparsam yapıyım söylemiyor çünkü böyle anlaşmıştık.. İnanır mısın 1 haftadır o kadar rahatım ki diyorum yaşamak buymuş net olmayınca insan daha cok mutlu oluyormuşş.. tabi en önemlisi de uykum çok düzene girdi :D sende böyle yapabilirsn gerçekten işe yarıyor

al bendende o kadar eşimle aramızda sorunlar yaşadık ve karar aldık
ikimzde facebook twitter hesaplarımızı kapattık ve
benim hesabımıda eşim kapattı şifreyide o biliyor
ben istesemde açamıyorum yani

oh rahatladım nerdeyse 2 aydır kapalı ve hiç girmiyorum
takıldığım tek yer burası

ve şunu anladım facebook felan kapatınca
insanlar artık sanal alemde yaşıyorlar bunu anladım
sürekli orda fotoğraflardan yazılardan birbirimizi takip eder olmuşuz
akrabalarımızla bile
niye eskisi gibi biraraya gelip çayımızı içip sohbet etmeyelimki
facebook gibi siteler bunu engelledi işte
eskiden bayramlarda telefonlaşılırdı
şimdi mesaj bile gönderilmiyor niye
ee facebookta doğum günü bayram herşey kutlanılıyor çünkü
çok yanlış bunu hesabımıkapatınca daha iyi anladım ben
beni seven dostum beni telefonla arasın ziyaretime gelsin böyle görüşelim
istemiyorum ben sanal ortamda bana selam verip beni beğensin

evde kesinlikle önemli bişey yoksa bilgisayarımı açmam
işyerinde ise evet senin dediğin gibi
sürekli gözümüzün önünde e haliyle internete takılıyoruz
ben alışkanlık yaptım artık sürekli gazeteleri okuyorum
sürekli haberleri takip ediyorum
böylece diğer hiçbir siteye felan girmiyorum

Son düzenleme:
:)) Bu internet ne kadar da yayıldı hayatımıza adeta vazgeçilmezlerimiz arasına girdi.. Bende senınle aynı derde sahiptim. İnternet neredeyse hayatımın tamamını kaplamaya başlamıştı sosyal hayat denen bişey kalmamıştı.. akşama kadar iş yerinde girdiğim yetmezmiş gibi birde eve gider gitmez saatlerce pc başındaydm.. ben şöyle bir çözüm yolu uyguladm erkek arkadaşım face şifremi değiştirip kapattı ve bana söylemiyor ne yaparsam yapıyım söylemiyor çünkü böyle anlaşmıştık.. İnanır mısın 1 haftadır o kadar rahatım ki diyorum yaşamak buymuş net olmayınca insan daha cok mutlu oluyormuşş.. tabi en önemlisi de uykum çok düzene girdi :D sende böyle yapabilirsn gerçekten işe yarıyor

evet mesela benim hayatımın da çoğu internette geçer ancak beni buna iten kendime göre sebepler var..gerçek hayattaki şartlarım ve ortam yetersizliği diyebilirim..ailemin beni yetiştiriş tarzı vesaireler de cabası...belki de bahane olarak kullanıyorumdur bunları bilemem ama şu an oturduğum yerde hiç yaşıdım yok...ya çocuklu anneler yada yeniyetmeler yada küçük çocuklar var..ben 29 yaşında birisi olarak arada kalıyorum haliyle..

neyse birkaç gün evvel bilgisayardan çok sıkıldığımı anladım ve çocukluğumda yaptığım gibi balkona geçip oturdum ve camı da açtım.. dışarıdaki yaşamın seslerini dinledim..gerçekten terapi gibi geldi...dışarıda top aynayan çocukların..gelip geçen arabaların sesleri hatta dışarıdaki konuşan insanın sesleri..rüzgarın ağaçtaki yaprakları oynatışının sesleri...bu sesleri unutmuşum neredeyse...
çocukluğumdada arkadaşsız ve çekingen insandım ve böyle bir kenara çekilip hayatı izleyerek ve dinleyerek kendi iç dünyamı oluştururdum..anladımki internet yüzünden onu bile kaybetmişim...ama balkonda oturup çok güzel anlar geçirdim..bunu tekrarlamayı düşünüyorum..

Son düzenleme:
ben de nete girmek bir görevim olmuş gibi hissediyorum bazen.neti kapatmaya cesaret edemedim bazen çok lazım oluyor her türlü bilgi elinin altında kolaylıkla ulaşıyorsun.ben facei dondurdum bi süre uzak kalırsam soğuyacağımı düşündüm gerçekten de öyle oldu sadece 2 aya yakın kapalı kalınca şuan facebook hesabım açık ama bana o ortam artık samimiyetsiz ve gereksiz geliyor.takip ettiğim forum burası var işim için gerekli bir forum daha ve artık ben de gazete haberlerini okuyorum daha faydalı şeyler yapmaya çalışıyorum netin başına geçince.msnyi zaten 40 yılda 1 açarım.lazım oldukça açarım.canm çok sıkılırsa.ama ona bile birkaç gün üstüste girersem yada yeni bir arkadaşı eklersem bağımlılık yapıyor gibi bişey sürekli girmek istiyrum düzenli.yani iş biraz da şifreyi birilerine vermekten çok bi süre uzak kalıp kendini alıştırmaktan geçiyor çünkü bu ancak geçici bir çözüm olur ve kendi irademle yapmalıyım bunu.herşey alışmaya bakıyo neticede.ah keşke hiç girmeseydi hayatımıza.uzun mu oldu ne :)

aynen..çünkü insanda bağımlılık yaratıyo..hesabımı kapıyorum dayanamayıp geri açıyorum felan..hoş değil:19::19:

İnternette ne kadar zaman ayırıyorsun ?
Atıyorum 4 saat nette takılıyorsan ,bunu 3 saatte indir gittikçe azalt bu süreyi .
En mantıklısı bu:44: bir an da uzaklaşman zor ,bağlımlıklık olmuş .

Son düzenleme:
mervecim bende bayağ ilerleme var :1:akşamları bayağ azalttım artık az duruyorum nette akşamları :66:

eski zamanlarda yaşamak isterdim ..internetin olmadığı tv nin olmadığı ne biliyim böyle bizi tembelleştiren materyallerin olmadığı..:50:

seni tebrik ediyorum bu arada:65:

Back
X