İnternetten uzak kalmak istiyorum

İnternet yoktu, ben günlük yazardım, 13 yaşımdan beri.Sonra kk çıktı, blog çıktı, insanın tanımadığı insanlara derdini, gördüğünü, yaşadığını anlaTma şansı çıkınca sanırım günlüğe yazmaktansa yine günlüğe yazarmışcasına mevzuuları aleme açmayı tercih eder oldum.Aslında bu durumdan biraz kaygılanıyorum, çünkü benim el yazım yok bu sanal alemde, altı üstü bi nick bi de şifre..Site çökse, şifremi unutsam, "mahkeme kararı"yla engellense, pikselllerle bitti gitti olcak yani onca beyin sızıntım.

Bi de beni en çok üzen, önceden indirimli saatler beklenirdi eşi dostu arayıp 2 dakika değil de 10 dakika konuşabilmek için..Şimi msn'den saatlerce görüntülü konuşmak bile bedavayken listelerİmizde birçok insan bloke edilmiş.Azken kıymetliymiş demek ki birşeyler.İletişim imkanı arttı da iletişim bitti.

Faydası çok, internet komünist bir dayanışma formu bence...Güçsüzün sesini duyurmasının yolu açıldı böylece...Medya patronlarına muhtaç değil kimse sesini duyurmak için, kişisel paylaşımlar, video paylaşımları insanları özgürleştirdi.Kaliteli iş yapanın meşhur olmasının yolu yönetmenin onun bunun yatağından daha az geçiyordur belki de artık.Koskoca devletler bile sansür koyamıyor olanın bitenin duyulmasına. Ya da sade bir vatandaş olarak ben X malı bir eşyayı almadan önce internette arattıp şikayetleri nelerdir diye bakabiliyorum.Önceden etrafta kullanan eş dost varsa onlara sormaktı tüm referansım.Ama şimdi sosyal bir dayanışma.Koskoca markalar malının arkasında durmadığında "internette rezil olmaktan" korktuğu için ilgileniveriyorlar şikayetinizle :82:

Ben yine de azaltmak istiyorum hayatımdaki yerini.Allah bize 3 boyutlu yaşayacak sağlığı vermişken neden öyle yaşamayalım değil mi? Bir gün yatalak bir hastalığımız olursa, ya da yaşlandığımızda zaten internet olarak tüm hayatımız. O günlere saklamak istiyorum ben.

merhaba bende bir nevi senin gibiyim evliyim çocuğumda var :D
kızım uyuyunca hemen netin başındayım işlerimi yapıyorum ama
erteleye erteleye bu durumdan bende şikayetçiyim ama kkdanda kopamıyorum
faceye pek takılmam msnyi zaten açmayı unuttum
ama kk bana çok şey öğretti çok şey kattı
kızımı büyütürken kafama yakılan en ufak soruda çok yardımcı oldu bana
pek arkadaişım yok gidiop geliceğim kimse yok bütün gün evde sıkılınca burda buluyorum kendimi

:((((

bende bu konuda kendimi kontrol edemiyorum canim
pc resmen haytim oldu butun gun pc deyim
okulda pc de not aliyorum, eve geliyorum face, KK, oyun
derken gece oluyo
annemler de cok sikayetci hic salona gidip onlarla birlikte oturmuyorum :(
ayni evde yasiyoruz ama seni ozluyoruz diyolar :9:
sevgilim desen ondan cok sikayet eden yok
offfffffffff napcaksam
ama acilen kendimi kontrol etmeyi ogrenmem lazim :4:
zaten havalar sicak oldu artik evde durmam insallah boylece nete fazla girmemmm :64:

Ben de başına oturunca yapacak bir şey bulamıyorum valla... :26: ikimizi çarpsak bölsek ne güzel olur.

Back
X