intihar düşünceleri

valardohaeris

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2016
14
2
1
34
Merhaba ben aranıza yeni katıldım.Buraya içimi dökmek istedim çünkü etrafımdaki insanları dertlerimle yeterince üzüyorum.Daha yeni üniversiteden mezun oldum ve KPSS ye hazırlanıyorum.Kusurları olan biriyim ancak bunları ergenliğimde aşmıştım kafama takmıyordum kendimle barışıktım.Ama geçmişteki pişmanlıklarım içimi kemiriyor sürekli ve de keşkelerim.Peki ne mi değişti?Diş eti sorunlarım başladı ve gencecik yaşımda diş eti çekilmesi başlamış bende bu durum çok moralimi bozdu zaten dişlerim de düzgün değil yamuklar üstten dişim var falan şimdi bir diş etlerim hasta.Çocukken ailem önem vermemiş maalesef ve tel takılmamış.Hoş telle düzelir miydi bilemiyorum.Ben de bu yaşıma kadar nasıl rahatsız olmadım anlamıyorum o kadar kızıyorum ki kendime ben niye taktırmadım diye en azından bu halinden iyi olurdu.İlerde işe girince kaplama yaptırırım falan diyordum.O kadar özgüvensizlik oluştu ki bende oysa bu dişlerimle bile mutluydum.Bir de vücudumun her yerinde tüyler var esmerim siyah siyah yüzümde yanaklarımda bile aklınıza gelen her yerdeler.Bir de gözlük kullanıyorum lens bile kullanamıyorum alerjiden.Bunları da çok kafama takıyorum ağda yapmaktan bıktım artık yetişemiyorum.Aynaya bakmaktan nefret eder oldum.Sürekli ağlama krizlerine giriyorum.Kimseyle konuşasım gelmiyor dışarı çıkasım gelmiyor.Aslında bunlar düzelebilecek şeyler biliyorum ama maddi durum şuan çok yetersiz.Benim de sabredecek dayanacak halim kalmadı kafayı yemiş gibi sürekli bunları düşünüyorum.Kendimi çok çirkin hissediyorum.Geçmişteki keşkelerim peşimi bırakmıyor.Üstelik evlilik de yakın sayılır erkek arkadaşımdan bile ayrılmayı düşünüyorum bazen niye benim gibi birini çeksin diye onun hayatını batırıyorum gibi hissediyorum.Ona da söylüyorum bunu ama beni sevdiğini söylüyor.Zaman zaman intihar düşünceleri yokluyor zihnimi sanırım ben hiç iyi değilim.Allah'a inancım olmasa ailem ne hale gelir diye düşünmesem çoktan yapardım.Öyle mutsuzum ki lütfen bana yardımcı olun..

yaş kaç ergenlikte kaldı demişsiniz ama bence ergenlik sizde kalmış

Depresyon geçiriyor gibisin. Burdaki herkesin de diyeceği gibi psikoloğa gitmelisin. O gerek görürse seni psikiyatriste yönlendirir depresyon olup olmadığına karar verirler uygun ilaçla on günde yeniden doğmuş gibi olursun.

Acilen psikoloğa gitmen lazım tatlım. Depresyona girmişsin. Bahsettiğin herşey çözümü olan şeyler. Maddi sorunların için bilmiyorum çalışıyormusun ama çalışmıyorsan bir işe gir. Tüy problemin için lazer operasyon yaptırabilirsin uçuk değil o kadar fiyatlar bende araştırma içerisindeyim. Seansı 100 tl falan genel olarak. 3 4 seansta bitiyormuş. Verilemiycek bir rakkam değil. Diş probleminde eminimki tedavisi olan bir sorundur. Ama tüm bunlardan önce bir psikoloğa git. Ruh sağlığın iyi olmadıkça vücut sağlığın asla iyi olmaz. Seni seven birini de kaybedecek gibi duruyorsun bu gidişle. Allah yardımcın olsun.. Aşılamayacak sorun yok bunu asla unutma..

Ne malini mülkunu ne de guzelligini goturebilirsin mezara. Bunlar fani şeyler. Elbette ki kendine bakmalisin vs. Ama intihara kadar dusunuyosan baya sacmalamissin. Sen dış gorunusunden cok icini guzel tut. Cunku bu devirde en cok buna gerek duyuyoruz biz insanlar. Kendine haksizlik etme. Her kadinin ayri guzelligi vardir. Seni her halinde seven birisi de var madem, sacma bir nedenle kaybetme onu. Sevgiler.

emek olmadan yemek olmaz demişler bi anlam ifade ediyo mu acaba bu söz

üslubunuz çok hoş..keşke dalga geçmek yerine yorum yapmamayı tercih etseniz.
dalga geçmiyorum ama yazdığın şeyler çaresi olmayan şeyler değil insanlar öyle çaresizlikler yaşıyoki ben böyle konular görünce ister istemez sizin dalga geçtiğnizi düşünüyorum çünkü herkes sizin sahip olmak istediklerinize çaba ile sahip oluyor kimsenin sihirli değneği yok yukardada demiştim emek olmadan yemek olmuyo diye

Olabilir ben de çözümsüz olmadığının farkındayım zaten ama şu süreç içersinde çözemiyorum bunları ve herkesin bir derdi bir sıkıntısı olduğu gibi benim derdim sıkıntım da bu.Size göre basit şeyler olabilir ama herkesin derdi kendine göre fazladır. Özgüvenim gitti ya özgüvenim..

Ayrıca çoğu insan bunlara doğuştan sahip olabiliyor emek vermeden sizin deyiminizle.

sınav stresine girmişsin. sanırım gizli depresyon geçiriyorsun. psikiyatra git hafif ilaç verecek sana. tedavisi de zor değil. çok stresten böyle olmuşsun kıyamam ya şu sınavlar mahvediyo gençleri. doktora gitmeyi sakın erteleme

Diş telinin, tüylerin bunların hepsinin bir çözümü var değil mi . Öncelikle şöyle düşün ki sağlıklısın, hiçbir engeli, dermansız bir hastalığın yok. Bunun için şükret. Daha sonra diş telini artık her yaşta taktırıyolar git bir ortodontiste hallet. Tüylerinden çok mu şikayetçisin lazer epilasyon yaptır. Gözlerin için de ufak bir operasyonla halloluyo sanırım lens ve gözlüğe gerek kalmadan. Yani kafanda kurduğun herşeyin çözümü var. Sen KPSS'ye odaklan sınavını kazan maddi imkanın olsun. Bu sorunlara çözüm bulursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…