Intihar düşüncesi hep aklımda...

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Herkese merhaba. Ben geçen de konu açmıştım. Cevap veren bütün ablalarima teşekkür ederim. Ama ben bu intihar düşüncesinden kurtulamiyorum. Araştırdım ergenlikte bu tür düşünceler doğal bişeymiş. 17 yaşındayım. Sanki ben ölürsem herkes rahatlayacakms gibi hissediyorum. Ailem bana her zaman bir yük olduğumu ve sorundan başka hiçbişey olmadığımı hissettirdi. Beni sevdiklerini zerre sanmıyorum. Annemde öyle. Ne zaman kavga olsa taraf çekiyor haklı olsamda hep sessiz kalıyor. Beni hiç savunmuyor. Bana bu zamana denk hic sonuç nolursa olsun biz senin arkandayiz demediler. Hep kiyaslandim. Bu gece biticek diyorum yapamıyorum . Bikeresinde hap tabletini falanda almıştım elime tam icicektim yapamadim. Burdaki kimseyi ergen sıkıntılarmla sıkmak istemiyorum hepinize sıradan geliyo bunlar ama paylascak kimsem yok.

Sakın intihara kalkma çok büyük günaha düşersin ölüm çözüm değil ailen senin nasıl bir depresyonda olduğunu bilseler sanırım yanında olurlardı konuşun birlikte her derdin bir dermanı vardır elbet kendini değersiz hissetme bol bol dua et Allaha yönel sana Rabbim yar ve yardımcın olsun amin

Intihar hiç bir zaman birseyin çözümü değil. Ailem arkamda durmuyor diyorsun belki de sen hissetmiyorsundur hassas yaşlardayız 18 yaşındayım bende. Sana bir sey olsa en çok üzülecek insan ailen. Inan bana şu an intihar etmekle ilgili olan düşüncelerine zaman geçtikten sonra o kadar saçma gelecek ki sen de göreceksin. Daha yolun başındayız daha neler neler yaşayacağız. Kimse kisinin kendisinden değerli değil. Yaşadığın kötü olayları ya da iyi olayları siyah ya da beyaz olarak değil de gri olarak dusunup tecrube olarak gormelisin. Mutluluk kimsede değil kişinin içinde sen kendini sev kendine karşı güven duy gerisi gelecektir

Teşekkürler hepinize. Ama ne biliyim benim annemle babam ayri. Biriyle konusmak istesem mesela kendimden buyuk ben kucugum ondan diye beni kaale almiyor. Insan yerine konmuyorum. Hep emir veriyolar. Kolesi miyim canim ben onlarin. Hicbirini sevmiyorum. Kavga ediyoruz namusuma orama burama hakaret ediliyor. Kafelerden cikmayan arkadaşlarım kiyafet degistirir gibi sevgili değiştirenler parklarda falan öpüşen biri olmadigim icin mi degersizim. Bu arada lise 3 um. Bi sene gec yazildim. Zaten universiteye ne bu tiple nede bu psikolojiyle hazirim.

Onlara mecbur oldugum icin cok uzgünüm. Ama istemiyorum hicbirini. Zaten ölsem en fazla 1 hafta bilemedin 1 ay aglarlar. Istemiyo kimse beni. Bu bi gercek mi yoksa sadece ben mi inaniyorum anlamadim. Istenmiyosam niye yasiyim ki.

Onlara mecbur oldugum icin cok uzgünüm. Ama istemiyorum hicbirini. Zaten ölsem en fazla 1 hafta bilemedin 1 ay aglarlar. Istemiyo kimse beni. Bu bi gercek mi yoksa sadece ben mi inaniyorum anlamadim. Istenmiyosam niye yasiyim ki.

17 yaşında olduğun için birileri için yaşadığını sanıyorsun .

Oysa biz çok sevilsekte , hiç sevilmesekte kimse için yaşamıyoruz .

İstenmiyor musun ? istenmediğini mi sanıyorsun orasını kurcalamayacağım . Diyelim ki istenmiyorsun , sen haklısın . Eeeee , bu hayatı birileri seni istesin diye yaşamıyorsun ki.

Bak ben bir evladım , bir eşim , bir anneyim . Ne babam , ne eşim ne de evladım için hayatta değilim .

Hayat senin hayatın .

Yaşamı sevmeyi dene . Aileni sevmeye çalıştıkça yaşam daha da boktan geliyor sana . Sen direkt hayatı sevmekten başla .

Hayal kur .

O yaşlarda çok sevilir hayal kurmak . Ölmenin hayaline gelene kadar milyon tane hayal var . Dene .

Ha demişsin , ölsem en fazla bir ay ağlarlar . Ben annemi çok severdim , öyle böyle değil . Çok ! Öldüğünde 1 ay bile ağlamadım .

Bu dünyada yaşarken hep birileri için ömür tüketiyoruz ama ölünce nasıl bilirdiniz , iyi bilirdik .... !

O yüzden kendini seveceksin . Hayatı seveceksin .

Hayallerin olacak .

Ergenliği atlattığında , haaay kafama ... ne saçma geçirmişim o yılları diyeceksin .

İşte kafanı sonradan vurma diye , ben şimdiden diyorum bunları sana .

Hayat güzel . İnsanlar kötü de olsa , hayat güzel . Ve güzel hayatta bir yerlerde çokta güzel insanlar var .

Hadi at üzerinden şu miskin , ölü toprağını .

Son düzenleme:
Peki kurduğumuz hayalleri gerceklestirmek icin hayat her zaman imkan veriyo mu? Hayir. Senin olmayan biseyi haketmemissindir diye düşünüyorum. Benim istedigim biseyi baskalari kolayca elde ederken ben neden surunuyorum. Az once anneme psikologa gitmek istedigimi soyledin biraz arastirdim dedim ilk psikiyatriye gidiyomusuz demeden internet hesabini silmemi soyledi ve tersledim yapmadim. Ben izmirde okuyup orda hemen bi is bulup bidahada geri dönmemek uzere gitmek istiyorum. Gelmesin kimse yanıma. Ama okulda cok zorlandığım derslerim zayif gelince hocalarla okulda teneffuste calisiyodum gene yapamiyodum onlar saniyoki hic calismadan zayif geldi. Bana senden umudumuzu kestik bosuna zorlamaya gerek yok dediler.

Hayır. Bütün yaz evdeydim. Okulda bu sene voleybol kursuna gidicem. Arkadaşlarım yok. Ben bi yere davet etmezsem kimse beni çağırmaz. Buda zoruma gidiyo. Kimse yazmadikca yazmaz. Ama bi iki tane arkadaşım var onlarda benim hep intihara meyilli oldugumu söylüyor zaten. Ayrica farzedinki intihar etmedim degisen hicbisey olmuyoki. Neler yola giriyoki? Hersey ayni. Boyle gelmis boyle gider diyo ic sesim.

neler yoluna girmiyor ki ve neler yolundan çıkmıyor ki hayat böyle birşey işte.. hayatın akışı bu..
17 yaşındayken ki sorunlarımla şimdikiler bir değil mesela yoluna giren sorunlarım olduğu gibi yeni sorunlarımda oldu olacakta..
ama senin bu kadar teslim olmuş halini hiç yaşamadım biraz güçlü olman lazım..
bu hayatı birileri seni sevsin takdir etsin diye yaşamıyorsun ki..
ha ille de öyle olsun istiyorsan önce sen kendini sev takdir et..
herkesin hayattaki beceresi farklı..
çalışıpta altından kalkamadığın derslerin olabilir ama senin başka meziyetlerin vardır..
önce kendini sev ki insanlarda saygı duysun..

Yaşadıklarını bende yaşadım seni çok çok iyi anlıyorum. O intihara meyillisin diyen arkadaşlarını hayatından çıkar. Sahte insanlardansa kaliteli bir yalnızlık daha iyidir emin ol. En güvendiğim arkadaşlarım ne iftiralar attı bana. O çok güvendiğim erkek arkadaşım nasıl aldattı beni de yaşadığım şokla damla göz yaşı akıtmadım. Atma içine kendine sarıl benim de o problem yaşayıp bana üzülmezler dediğim ailem arkamda oldu benim senin de öyle olacak. Ailene karşı açık ol başarılarını da başarısızlıklarını da paylaş hatasız insan olmaz ne olursa olsun olduğun gibi ol çevrendekilere, ailene karşı dürüst ol kimseye tamamen güvenemezsin zaten insanlara zayıf yönlerini anlatma yaranı sarmaz kanatacak yeri bildiklerinden ordan vururlar. Bir amacın olsun mesela ben psikoleji okumak istiyorum bunun icin dershaneye yazılabilirsin. Hem yeni bir ortam yeni arkadaşlıklar edinirsin lise kritik bir dönem böyle şeyleri umursamayıp derslerine çalışman gerek. Bu dönemde yaşadığın her şey geçip gidecek ortam değiştireksin en fazla 2-3 seneye zaten. Kendini beğenmiyor musun kilo ver al spor yap saç rengini değiştirebilirsin giyim tarzını değiştirebilirsin makyaj yapabilirsin hepsi senin elinde. Günlük tut mesela aklina gelen herseyi yaz. Sakın üzülüp kendini değersiz görme kimsenin hayatı kusursuz değil. Bir kadın kendi ayakları üzerinde durup kendine saygı gösterebilmeli burdan başlaman gerek

Kendimi sevmek icin napabilirim? Bide bu tiple üniversiteye gidicektim iyikide bi yil gec yazilmisim. Ezik ezik bu tiple. Makyaj bana hic yakismaz yada ben yapamiyom bilmiyom. Kendimi oyle ezik oyle caresiz görüyorum ki ondan intihar etmek istiyorum. Hicbisey yoluna girmicekmis gibi. Kilo vermek icin 89192937363 ncu çabam. Bende saldim artik 66 kiloyum 7 8 kilo versem yeter. Voleybola gidince veririm diye düşünüyorum. Kitlenip kaldim valla. Napacam hic bilmiyom.

insanları bu kadar önemsemediğin gün kendini sevmeyi öğrenmişsin demektir..
onların senin hakkında ne düşündükleri değil senin onlar hakkında ne düşündüğün önemli..
kimsenin seni seçmesine izin verme sen seç arkadaşlarını..
mesela işe intihara meyillsin diyen arkadaşlarını hayatından çıkarmakla başla..

Ben surekli onlarin yaninda ölmek istedigimi soyledigim icinde oyle soylemis olabilirler. Niye bu kadar olmek istiyon diyolar anlatsam anlayacak sanki. Cok degersiz hissettirdiler cok. Allahin zoruna gitmesinde bosuna yaratilmisim sanki butun bunca seyi basima birakip gitmisler sanki. Allahi suclamiyorum kesinlijle ama bazen cok cikmaza dustugum oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…