• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

intihar eden annem

O hapları binanda değil yavaş yavaş azaltmalı bence yani bi fayda etmiyo demekki zıkkım bu erkekler ne geliyorsa başımıza onlardan geliyo aldatan kadınlar iyi yapıyo oh olsun onlara valla kızcaksınız ama hak ediyorlar onlar her haltı yiyor bişey olmuyor hep ezilen kadınlar.bu adam akıllanmaz malesef bazen düşünüyorum kareteye gitsem kendimi korumayı öğrensem ama erkekle aynı güce sahip olurmuyum bilmem benim eşim 2defa fırlattı yere 2.sinde hastanelik oldum ama ona göre dövmek değilmiş onlara sessiz her dediğine he diyen kadın lazım

Bana herşey sizde bitiyor gibi geldi. Ama malesef sizde herşeyi boşvermişsiniz. Ne kadar kolay bir şekilde annem intihar edebilir tekrardan diyorsunuz, kalacağınız yer annenizin canından daha önemli bir sorun mu? İlla ki bir yol bulunur, sürekli dayağa rağmen bir evde kalmalarına nasıl göz yumarsınız. Boşanması için teşvik edin, mahkemeye yeterli delilleri sunduktan sonra sizin o çağdaş (!) babanız kalacak yerinizi nafakanızı vermek zorunda zaten. Paşa paşa verecek. Sanıyorum lise sona geçeceksiniz. Sizde gerekirse bir sene geç gidin okula; düzeniniz oturana anneniz kendine gelene kadar çalışırsınız. Hiçbirşey annemin canından kıymetli değildir.

merhaba arkadaşlar ben ankarada yaşıyorum
annem ağır bir depresyon geçiriyor 6 yıl oldu
bir de intihar etti
eskiden babam annemi çok döverdi
1 ay önce falan tekrar dövdü aradan uzun zaman geçtikten sonra
çok kötü bir gündü benim için
çünküü uzun bir suredir tartişmadılar babam annemi alttan aldı falan ama işte dayanamadı mı naptı bilemiyorum artık dövdü
bir de biz ankara gibi güzel bir yerde yaşıyorz babamda çok çağdaştr (nasıl çağdaşlıkmış bu diyenleriniz olacak ama oyle yanı )
babam eskiden annemi çok döverdi tüm site feryadlarımzı duyardı polis çağırırdılar fln
neyse işte okuldan gelince bir bakardık sofra dağıtılmış her şey yerlerde peynir bir tarafta reçel uçmuş falan
çok zor gunlerdi oyle zorduki tarifi imkansız
her gün okuldan eve gelince dua ederdim Allahm nolur nolur bir sorun çıkmamış olsun diye ama yine evde kavga olmuş oluyordu tabi
en çokta erkek küçük kardeşim için üzülüyorum depresyonlu bir anne baba malumunuz zaten
hadi ark ortamına takılıpta içkiye başlarsa ya barlardan çıkmazsa ya kotu yola girerse diye bir sürü düşünceler aklmdan geçiyor ne de olsa ankra gbi buyuk bir yerde yaşıyrz turlu turlu insanlar
ben ona nasıl sahıp çıkacağm siz soyleyın nolur??
elim kolum bağlı
anneme bir fydm dokunmuyor maalesf
tüm gün evde yatıyr evin işiyle gucuyle ben ilgileniyorm çok mutszm çok kotuyum kendimi 88 yaşında gbi hissediyrm içimdeki çocuk öldü. eskiden gözlrmn içi gülerdi şimdiyse asık bir surat ve beni bırkmyn kilolrm okdr sıkıntılı bir yaşamdn bana kalanlar bnlr oldu
ve benim bir okulum var ve ben çalışmk zorundym hayatımı kurtrmk zorndym ama br türlü harekert edip kendi rotamı belirleyemiyorm gozum hiç bir şeyi gormyr
benm sınvlrm vr ygsm vr lysm vr ben bunlrla nasıl başedeceğim
sanki tüm kapılar yuzume kapanmış gibi kendimi okdr işe yaramaz ve kotu hissedyrm ki lütfn bana akıl verin beni aydınlatın kendimi nasıl geliştireblrm yeniden hayatı ve kendimi nasıl sevebilirim
kendimi ve kardeşime nasıl goz kulak olurum
ve anneme nasıl faydalı olabilrim onu nasıl o halden kurtarabilrm
bi pskolga gtmştk annem doktra bazn tekrr inthr etmk istyrm fln dmşti
annemin heran bir şey yapma korkusuyla yaşyrm
kardeşime uzulyrm kndime uzulyrm anneme uzulyrm
krdşmde bende sevgsz buyuduk hep
benm unı kazanmam ve kendimi kurtarmam lazım ama yapamıyrm kendime hiç guvnmyrm başarıszlktn çok korkyrm çok
ve huzursz bir evde çalşmk çok zor
lütfen beni aydınlatın
aranızda pskolg olanınız varsa soyleyebilir mi lütfen annem gibi hastalar nasıl duzelir ?

ah canım Allahım yardım etsin sanada ailenede.düzelmeyecek hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.anneni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürmelisin bence intihar ettiyse eğer tekrar yapmayacağını garanti edemez kimse.gözetim altında olması onu daha çabuk sağlığına kavuşturacaktır.
bazı insanlar sınavını yaşarken verirmiş.seninkide o hesap sanırım.bol bol dua et,sabret.

kadına şiddet uygulamak affedilemez suçlardan biri bence =( babanız olmasına rağmen yaptığı yanlışın da ötesinde. bence yazıldığı gibi annenizi boşanma konusunda ikna edin. mahkemeye uygulanan şiddet olayını da söylerseniz nafaka da alırsınız söylendiği gibi.

O baba dedigin yaratik yapsin evin isini cocuklarin bakimini, yemegi.. Karsimi bu duruma getiren o. Allah belalarini versin boylelerinin. Annenide ikna et bosansin. Arka ciktiginizi desteklediginizi gosterin. Seninde babani cagdas bir insan gormeni anlamadim. Sen gidip babandan sikayetci ol attir onu evden... Yzik gunah kadina

merhaba arkadaşlar ben ankarada yaşıyorum
annem ağır bir depresyon geçiriyor 6 yıl oldu
bir de intihar etti
eskiden babam annemi çok döverdi
1 ay önce falan tekrar dövdü aradan uzun zaman geçtikten sonra
çok kötü bir gündü benim için
çünküü uzun bir suredir tartişmadılar babam annemi alttan aldı falan ama işte dayanamadı mı naptı bilemiyorum artık dövdü
bir de biz ankara gibi güzel bir yerde yaşıyorz babamda çok çağdaştr (nasıl çağdaşlıkmış bu diyenleriniz olacak ama oyle yanı )
babam eskiden annemi çok döverdi tüm site feryadlarımzı duyardı polis çağırırdılar fln
neyse işte okuldan gelince bir bakardık sofra dağıtılmış her şey yerlerde peynir bir tarafta reçel uçmuş falan
çok zor gunlerdi oyle zorduki tarifi imkansız
her gün okuldan eve gelince dua ederdim Allahm nolur nolur bir sorun çıkmamış olsun diye ama yine evde kavga olmuş oluyordu tabi
en çokta erkek küçük kardeşim için üzülüyorum depresyonlu bir anne baba malumunuz zaten
hadi ark ortamına takılıpta içkiye başlarsa ya barlardan çıkmazsa ya kotu yola girerse diye bir sürü düşünceler aklmdan geçiyor ne de olsa ankra gbi buyuk bir yerde yaşıyrz turlu turlu insanlar
ben ona nasıl sahıp çıkacağm siz soyleyın nolur??
elim kolum bağlı
anneme bir fydm dokunmuyor maalesf
tüm gün evde yatıyr evin işiyle gucuyle ben ilgileniyorm çok mutszm çok kotuyum kendimi 88 yaşında gbi hissediyrm içimdeki çocuk öldü. eskiden gözlrmn içi gülerdi şimdiyse asık bir surat ve beni bırkmyn kilolrm okdr sıkıntılı bir yaşamdn bana kalanlar bnlr oldu
ve benim bir okulum var ve ben çalışmk zorundym hayatımı kurtrmk zorndym ama br türlü harekert edip kendi rotamı belirleyemiyorm gozum hiç bir şeyi gormyr
benm sınvlrm vr ygsm vr lysm vr ben bunlrla nasıl başedeceğim
sanki tüm kapılar yuzume kapanmış gibi kendimi okdr işe yaramaz ve kotu hissedyrm ki lütfn bana akıl verin beni aydınlatın kendimi nasıl geliştireblrm yeniden hayatı ve kendimi nasıl sevebilirim
kendimi ve kardeşime nasıl goz kulak olurum
ve anneme nasıl faydalı olabilrim onu nasıl o halden kurtarabilrm
bi pskolga gtmştk annem doktra bazn tekrr inthr etmk istyrm fln dmşti
annemin heran bir şey yapma korkusuyla yaşyrm
kardeşime uzulyrm kndime uzulyrm anneme uzulyrm
krdşmde bende sevgsz buyuduk hep
benm unı kazanmam ve kendimi kurtarmam lazım ama yapamıyrm kendime hiç guvnmyrm başarıszlktn çok korkyrm çok
ve huzursz bir evde çalşmk çok zor
lütfen beni aydınlatın
aranızda pskolg olanınız varsa soyleyebilir mi lütfen annem gibi hastalar nasıl duzelir ?

Anladigim kadariyla maddi gucu yok kac yasinda calisqbilirmi senin okulu bitirmene nekadar var,cok zor gercekten evde huzursuzluk olmasi bende yasadim ama bukadar agirini diil,annen muhtemelen sizin icin katlanmistir .
Umarim hersey duzelir.

Babanı şikayet edebilirsin canım Allah yardımcın olsun sakın okulu bırak ma ve bu zor süreçte annenın yanlız kalmasına izin verme çok zor hayat bir şekil de hepimizi sınıyor bu da senin sınavın demekki güçlü olmalısın.

çok olgun bir genç kızsın..Ben fazla yorum yapamayacağım zira senin varlığın benim yazacaklarımı kaldıramaz kesinlikle (beni tanıyan üyeler ne demek istediğimi anladılar)gücünü toplayacaksın bir besmele çekeceksin derslerine odaklanacaksın malesef annenle babanın arasına sen giremezsin annen dövüldükçe sen kulaklarını tıkayıp daha çok ders çalışacaksın..kardeşini nasıl takibe alabilirsin bilemiyorum kötü kapıları aşındırmak istiyorsa önüne duramayacağın bir gerçek..sen önce kendini kurtaracaksın ki sonra kardeşini ve anneni kurtarabilirsin..

Sence babanmı haklı annen mi?
Anneni o evden uzaklaştır gerekirse bir işe başlar kafası dağılır kadıncağızı kocası deli etmiş resmen..

tabikide annem haklı
bir kadın ne yaparsa yapsın
ısterse dunyanın en kotu insanı olsun ama asla dayak yemeyı hiç bir kadın hak etmez
ve benim annemde çok iyi bir insandır ama babam dediğiniz gibi onu deli etti mantıklı düşünemiyor
bende onu yuruyuse goturdum brz açılır diye

Bir yerden baslamak gerek eger birseyler yapmak istiyorsaniz annenizi bosanmaya ikna edin ikiniz de calisir cabalar yaparsiniz. Elbette bazi zorluklar oluyor ama hayirsiz bir babanin yarattigi huzursuzlugun yaninda hic kalir

evet kesinlikle bir yerden başlanması gerekiyor ama o zaman bu zaman değil
annemin ailesi başka şehirde gidecek yerimiz yok
olsa bende bir dk bile durmam çunku ben ne yaşadığımı bir tek Allah bilir
tatile gittiğğimiz zaman babam yine burnumuzdan getirirdi
tatil yerine kadar annemle kavga ederdi ve küçücük şeyleri bahane ederdi annemde sesini çıkaramazdı ama hala laf sayardı
gideceğimiz yere kdr symştm 15 den fazla annemle kavga etmişti :(
çok zor gunler yaşadım ve yaşımda çok kucuk
babam ile annem boşansa bile annemi sığınma evine verirler
ben ve kardeşim de çocuk esirgemeye gideriz
o psikolojıyle derste çalışamam gerçi şimdide çalışamıyorum ama en azından babam okula gidip gelmeme ızın veriyr test kitabı fln alıp okutuyr belkide benm gozmde onu çağdaş yapan tek şey budur
unı yı kazandığım zaman benım ıcın ozaman her şey başlayacak çunku ancak ozman anneme faydalı olabilrm
ben şimdi anneme psikolojık olark nsl destek olcğımın dusuncesindym
onu kabugundan çıkartmaya çalışıyrm
ve kk bnm gozumu açtı ıyı kı yorumlr yptnz
boşanma fikri bnmde aklma yattı
çunku annemın daha fazla uzulmesıne bu eziyeti yaşamasına tahammül edemiyorm

Bir adam evdeki kadina siddet uygulayip sokakta kibar taklidi yapiyir diye çağdaş sayilmaz canim bir adamin ederi hayat arkadaşına davranusindan belli olur kardesinden önce annen için endiselen bu arada psikiloga gitsin kendini toparlasin o adi babanida kapiya koysun ki hepiniZ iyilesin

anne evin omurgasidir ablacigim onu toparlamadan ayağa kalkmaniz mümkün değil

evet bir evde anne hastalandı mı o evin düzeni çöküyor :(

çağdaşlıktan kastım babamın okdr yaptığı şeye ragmen en azndan bizi okutuyr olmasıydı zaten
bizi okula gondermesi bile bizm için buyuk bır şans
en azındn annem gıbı dvmedı bızı ama habire senide dovcm diyip duruyo oyuzdende çok korkuyrm
ztn surkli aşağılr beni gerizekalı salak vb...
benm çağdşlık anlayşm eğitim olduğu için babam çağdş biri dedm
yoksa blyrm ki hiçbir beyfendi boyle birsey ypmz :(
ztn hapıshane gbı bir evde yaşıyrm ark ortamım yok :(
ancak gorebildiğim tek çağdşlk anlayışı bu oluyr maalesf :(

Bana herşey sizde bitiyor gibi geldi. Ama malesef sizde herşeyi boşvermişsiniz. Ne kadar kolay bir şekilde annem intihar edebilir tekrardan diyorsunuz, kalacağınız yer annenizin canından daha önemli bir sorun mu? İlla ki bir yol bulunur, sürekli dayağa rağmen bir evde kalmalarına nasıl göz yumarsınız. Boşanması için teşvik edin, mahkemeye yeterli delilleri sunduktan sonra sizin o çağdaş (!) babanız kalacak yerinizi nafakanızı vermek zorunda zaten. Paşa paşa verecek. Sanıyorum lise sona geçeceksiniz. Sizde gerekirse bir sene geç gidin okula; düzeniniz oturana anneniz kendine gelene kadar çalışırsınız. Hiçbirşey annemin canından kıymetli değildir.

emin olun bunu soylemek benim için hiç kolay değil
buraya yazarken oyle yansıtmış olabilirim size ama olayın iç yuzu hıc oyle değil
bir daha ıntıhar ederse kurtulma şansıda yok annemin ve ben annesiz kalablrm zaten bir bakımada annesizm çunku annem kendinde değil ve ben ciddi anlamda çoktum cunku bana ısık tutack kımse yok annem karanlıkta zaten çok korkuyrm ve uzuluyrm
elimden bir şey gelmiyr
annem resmen çoktu okdr doktorlara gıttk ama faydasını goremedk
ben onumu goremıyrm kendıme her gun yeni bir syfa açıyrm ama olmuyr ilerleyemıyrm :(
annem sığınma evinde kalırsa daha çok kotu olacak çunku orda tedavide goremez
devlette annemle ilgilenmez zaten dvlt işleri blli ztn
ve evt her şey bende btyr ve goz yumduğumu kım soyluyr babamla arm ıyı değil sygszlk yapmıyrm asla ama sevgide gostermyrm boyle olnca babam benmle kvga edeck yer arıyr bılgısyra grmeme bile laf ediyr teli elime hiç alamyrm ztn bnıde sıktı bu hayat

ah canım Allahım yardım etsin sanada ailenede.düzelmeyecek hiçbir şey olmadığını düşünüyorum.anneni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine götürmelisin bence intihar ettiyse eğer tekrar yapmayacağını garanti edemez kimse.gözetim altında olması onu daha çabuk sağlığına kavuşturacaktır.
bazı insanlar sınavını yaşarken verirmiş.seninkide o hesap sanırım.bol bol dua et,sabret.

Allah razı olsun :)

inşAllah her sey duzelecek cunku oyle olsun ıstyrm artık
hastahaneleri araştırcm bı an once
ztn yapma dusuncesini tasıdığınıda doktora soylemişti ben o gun bir kere daha yok olmştm
tek sığınağım ALLAH ztn inşAllah bir gun bizde mutlu olrz

kadına şiddet uygulamak affedilemez suçlardan biri bence =( babanız olmasına rağmen yaptığı yanlışın da ötesinde. bence yazıldığı gibi annenizi boşanma konusunda ikna edin. mahkemeye uygulanan şiddet olayını da söylerseniz nafaka da alırsınız söylendiği gibi.

annemle konuşcm inşAllah zamanı geldiğinde

Babanı şikayet edebilirsin canım Allah yardımcın olsun sakın okulu bırak ma ve bu zor süreçte annenın yanlız kalmasına izin verme çok zor hayat bir şekil de hepimizi sınıyor bu da senin sınavın demekki güçlü olmalısın.

inşAllah guclu olcm sızlerin yorumlarından oğrndğm bir seyde artık guclu olup annemın yanında olmam
zaten yanındayım ama daha da olcm İNŞALLAH

annenizin bu halde olmasının sorumlusu babanız sanırım, hiç öyle dayanamadı yaptı falan yok bu şeylerin. Yazık kadına acıdım.. bir se siz çocuklara, keşke bu aşamaya gelmeden boşansalarmış.

Anladigim kadariyla maddi gucu yok kac yasinda calisqbilirmi senin okulu bitirmene nekadar var,cok zor gercekten evde huzursuzluk olmasi bende yasadim ama bukadar agirini diil,annen muhtemelen sizin icin katlanmistir .
Umarim hersey duzelir.

zaten her sey bizim için annem kendinden vzgeceli çok oluyr
kimlikteki yaşı 36 ama ruhen 96
çalışabileceğini zannetmyrm tum gun uyuyor tek kaçış yolu bu ztn

çok olgun bir genç kızsın..Ben fazla yorum yapamayacağım zira senin varlığın benim yazacaklarımı kaldıramaz kesinlikle (beni tanıyan üyeler ne demek istediğimi anladılar)gücünü toplayacaksın bir besmele çekeceksin derslerine odaklanacaksın malesef annenle babanın arasına sen giremezsin annen dövüldükçe sen kulaklarını tıkayıp daha çok ders çalışacaksın..kardeşini nasıl takibe alabilirsin bilemiyorum kötü kapıları aşındırmak istiyorsa önüne duramayacağın bir gerçek..sen önce kendini kurtaracaksın ki sonra kardeşini ve anneni kurtarabilirsin..

hamdolsun kardeşm kotu kapıları aşındırmyr ama ankara gıbı bır yerde ve erkek çocuğu olunca bende çok endişelenyrm onun için
ne yaşadığınızı bilmyrm ama bnden kotu şylr yaşamşsnz anladğim kdryla Allah yrdmcnz olsn
maalesf arlrna gıremyrmda :(
tamam artık her şeye kulağımı tıkayıp derslerime odklncm inşAllah

Back
X