• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

intihar eden annem

annenizin bu halde olmasının sorumlusu babanız sanırım, hiç öyle dayanamadı yaptı falan yok bu şeylerin. Yazık kadına acıdım.. bir se siz çocuklara, keşke bu aşamaya gelmeden boşansalarmış.

sanmayın kesin emin olun çunku hıc kımse yoktan yere boyle bu duruma dusmez
dovmesine dayanamadı anlamnda demedm
uzun bır sure sonra dovmesi iiçin demiştm onu çunku br ara çok değişmişti iyiydi ama yıne dovdu annemi
ve oğrndmki insan yedisnde neyse yetmişndede odur

keşke keşke bu durumlara gelmdn boşansalarmş
bu kdr acıyı gormezdm belki :(

Daha cok genç bosanirsa hayata donebilir bence Allah hepinizin yardımcısı olsun .

ALLAH RAZI OLSUN :)
annem için hala bir umudun olabileceğini duymak çok guzel :) herkes artık duzelmez dıyordu ilk kez guzel bir şey soylendı tesekkur ederm

hamdolsun kardeşm kotu kapıları aşındırmyr ama ankara gıbı bır yerde ve erkek çocuğu olunca bende çok endişelenyrm onun için
ne yaşadığınızı bilmyrm ama bnden kotu şylr yaşamşsnz anladğim kdryla Allah yrdmcnz olsn
maalesf arlrna gıremyrmda :KK43:
tamam artık her şeye kulağımı tıkayıp derslerime odklncm inşAllah
Rabbime şükür ağır şeyler yaşamadık ama kardeşim liseyi bitirene kadar çok çektik ankara da ama kurtarmayı başardık şükür sende başaracaksan emin ol:KK56:

Rabbime şükür ağır şeyler yaşamadık ama kardeşim liseyi bitirene kadar çok çektik ankara da ama kurtarmayı başardık şükür sende başaracaksan emin ol:KK56:

teşekkür ederim inşALLAH bende başarırım :)
sizin ve kardeşinzn adına çok sevndm :)

ALLAH RAZI OLSUN :)
annem için hala bir umudun olabileceğini duymak çok guzel :) herkes artık duzelmez dıyordu ilk kez guzel bir şey soylendı tesekkur ederm

Nedemek canım ya daha cok genç babanla hiç konustunmu hatasını biliyormu
Benim annemde biz küçükken kardeşim daha bebekti cok ağır depresyon gecirdi,öyle yataktan kalkamadi,başı cok donuyodu bize alrabamiz,komşular,babannem falan bakti.
Cok zor günlerdi hepimiz kucuktuk en buygumuz 10 yaşındaydı ben 7 yaşındaydım hatırlıyorum,yani seni anlayabiliyorum ama sen bizim gibi küçük değilsin,güçlü bi kizsin annene.destek olabiliyosun ve devam et hep yanında ol maddi olarak kendinizi toplayabilrseniz bosanmasi icin yureklendir,vu dunyaya baban icinmi geldi kendini düşünmesini soyle.
Bu arada annen boşanmak isterse baban zarar vermez değilmi buda önemli .

Benim annemde biz küçükken kardeşim daha bebekti cok ağır depresyon gecirdi,öyle yataktan kalkamadi,başı cok donuyodu bize alrabamiz,komşular,babannem falan bakti.
Cok zor günlerdi hepimiz kucuktuk en buygumuz 10 yaşındaydı ben 7 yaşındaydım hatırlıyorum,yani seni anlayabiliyorum ama sen bizim gibi küçük değilsin,güçlü bi kizsin annene.destek olabiliyosun ve devam et hep yanında ol maddi olarak kendinizi toplayabilrseniz bosanmasi icin yureklendir,vu dunyaya baban icinmi geldi kendini düşünmesini soyle.

işte benmde korkum o annemi boşanmaya ikna etsem ve babamı kapının onune koysak bile babam kapıyı duvarı yıkar bizi dover beni ve krdşmide dover
o yuzden benim kapağı unıye atıp kendimi ve annemi garantiye almam lazım
yoksa babam gıdın hangı cehenneme gıdıyosanz der bizi kendine muhtaç eder bilyr ya gidemiyceğimizi bu durumdayken :(

ben o zmn çok şanslıyım kucuk değilim en azndan siz çok kucukmuşssnz ya :( :(

ama anneniniz iyileşti di mi ?
benmde annemn başı çok donuyor ama neden oluyr bilmyrm nedenini bilyr msnz?
sizde akrabalrnzn açısından çok şanslıymşsnz çunku size sahip çıkıp destek olmşlr
inş maddi gucude bulalım annemle konuşcm

ayrıca babamla konuşamam beni dinleyp anlamyr :(

bağırıp çağırıyor :(

hep o haklı çunku :(

işte benmde korkum o annemi boşanmaya ikna etsem ve babamı kapının onune koysak bile babam kapıyı duvarı yıkar bizi dover beni ve krdşmide dover
o yuzden benim kapağı unıye atıp kendimi ve annemi garantiye almam lazım
yoksa babam gıdın hangı cehenneme gıdıyosanz der bizi kendine muhtaç eder bilyr ya gidemiyceğimizi bu durumdayken :(

ben o zmn çok şanslıyım kucuk değilim en azndan siz çok kucukmuşssnz ya :( :(

ama anneniniz iyileşti di mi ?
benmde annemn başı çok donuyor ama neden oluyr bilmyrm nedenini bilyr msnz?
sizde akrabalrnzn açısından çok şanslıymşsnz çunku size sahip çıkıp destek olmşlr
inş maddi gucude bulalım annemle konuşcm

Başı depresyondan donuyor canim ilac alıyor demi almalı çünkü ağır depresyonda baş donmesi oluyor,annem derdiki yatarken bile donuyo .
Geçiyor tabiki ilaç tedavisi aldı hafifledi bidaha yataga düşmedi ama ara ara buhranlari oldu,canı sıkıldığı zaman tekrarlıyor.Annennemi kaybettik geçen senelerde bide babam emekli oldu hep başında,biraz bunalımda yine,yani uzulmemesi lazım,sen onunla bir olup konuşma babanın kötülüklerini cunki konustukca tekrar yaşamış gibi oluyor,annem öyle 10 yıl.öncesini bile konuşsak ağlıyor hemen ,gelecekten bahset ona güzel hayaller kur,inandir bu hayallere,geleceginin guzel olacağını bilirse kendini toplayabilir.
Suan karamsardir hep boylemi gecicek ömrüm der sen hayaerinden bahsedersen mutlu olur.
Allah sifasini verir inşallah ,babanizida islah eder inşallah.

Esas tedavi olması gereken baban, onun yüzünden annen bu halde...

Babanla yaşadığı ve şiddete maruz kaldığı sürece depresyondan çıkmayacak...

Annen bilgisayar kullanabiliyorsa KK ne üye olsun döksün içini, dertleşsin.
Kadın dayanışmasını, kadınların gücünü ve nelerin üstesinden geldiklerini görsün.
PC. de oyun oynayarak, sıkıntısıyla ilgili araştırmalar yaparak da kafasını dağıtabilir.
Konuşmak istediğinde sana vakit ayırıp dinliyor mu?
Ev işlerinin ucundan tutuyor mu?

Bütün bunların sebebi gerizekalı babalarımız. Yani lafla baba olunmuyor.
Bence sen biraz daha sabret bir yıl içinde gireceksen sınava üni kazanmaya bak. O şartlarda ders çalışmak zor olur ama biraz dişini sıkman lazım. Sonrada şehir dışı yaz gidin annen sen kardeşin oraya yerleşin annen babanı boşar mahkemeye verir. Yani benim babam gibi boşanmak kitabımızda yazmaz kafasında değilse çağdaş diyorsun ya .. Annende tedavisini aksatmadan ilacını kullanır ve bir işe girebilir.

Bana herşey sizde bitiyor gibi geldi. Ama malesef sizde herşeyi boşvermişsiniz. Ne kadar kolay bir şekilde annem intihar edebilir tekrardan diyorsunuz, kalacağınız yer annenizin canından daha önemli bir sorun mu? İlla ki bir yol bulunur, sürekli dayağa rağmen bir evde kalmalarına nasıl göz yumarsınız. Boşanması için teşvik edin, mahkemeye yeterli delilleri sunduktan sonra sizin o çağdaş (!) babanız kalacak yerinizi nafakanızı vermek zorunda zaten. Paşa paşa verecek. Sanıyorum lise sona geçeceksiniz. Sizde gerekirse bir sene geç gidin okula; düzeniniz oturana anneniz kendine gelene kadar çalışırsınız. Hiçbirşey annemin canından kıymetli değildir.

Bu da güzel bir öneri. Gerekirse annen çalışamıcak gibiyse eğer okula bir yıl ara ver calıs boşansın ayrı evde yasayın annen kendine gelince o calısır sen okul devam eder üni hazırlanırsın daha saglam kafayla

Annen bilgisayar kullanabiliyorsa KK ne üye olsun döksün içini, dertleşsin.
Kadın dayanışmasını, kadınların gücünü ve nelerin üstesinden geldiklerini görsün.
PC. de oyun oynayarak, sıkıntısıyla ilgili araştırmalar yaparak da kafasını dağıtabilir.
Konuşmak istediğinde sana vakit ayırıp dinliyor mu?
Ev işlerinin ucundan tutuyor mu?

ben yapıyorum annem benim yaptığımı gorunce oda yapmaya başlıyor

evet aslında çok guzel bir fikir bu anneme soylıcm
konuştuğmda dinlemyr kafası başka yerde oluyr
anne ben ne dedim diyrm hı fln dıyo
hayal alemnde yaşıyor gbı bır sey
kendini kendine guluyr fln

Bu da güzel bir öneri. Gerekirse annen çalışamıcak gibiyse eğer okula bir yıl ara ver calıs boşansın ayrı evde yasayın annen kendine gelince o calısır sen okul devam eder üni hazırlanırsın daha saglam kafayla
ben lisedeym
unıde olmş olsydm okulu dondurur çalşrdm ama şimdi o olmaz :(

Bütün bunların sebebi gerizekalı babalarımız. Yani lafla baba olunmuyor.
Bence sen biraz daha sabret bir yıl içinde gireceksen sınava üni kazanmaya bak. O şartlarda ders çalışmak zor olur ama biraz dişini sıkman lazım. Sonrada şehir dışı yaz gidin annen sen kardeşin oraya yerleşin annen babanı boşar mahkemeye verir. Yani benim babam gibi boşanmak kitabımızda yazmaz kafasında değilse çağdaş diyorsun ya .. Annende tedavisini aksatmadan ilacını kullanır ve bir işe girebilir.

çağdaşlıkla neyı kasteddiğimi yukrda açıklamiştm ben ama yıne de yorumunuz için teşekkür ederim
babam annemi dovdugnde seni babanı evine gotrcm fln dıyodu dove dove evden çıkartmayı blyrdu ama şimdi biz yaparsk durum frklı olur tabii
bnm babam bzm kıtabımzda yazmaz fln dıye br sy demedi şimdiye kdr ztn karısı çok umrunda olsa dovmezdı neyse
ama babamın ailesi guya babama dıyrms karındr namusundr sahip cık vıdı vıdı vıdı...
guya çok umurlarndyz ya
bende sizin dediğinz gbı planladım ztn her şeyı unı kazanıp annemi de krdşmde alıp gtcm
tek goz odalı bir ev bile olsa olsun
annem iyi olsnda
sonra okulu dondrp çlşp anneme bakcm
ztn babam zngn
nafakayıda vermk zornda mecburen

Canım benim biraz sabret bence gidecek yeriniz yok belliki ama bak çok güçlüsün bu belli birşey çok güçlüsün ki buraya bişeyler yazabiliyorsun. Annenin iyileşebilmesi için babandan kurtulması gerekiyor. kardeşin için korkma konuş onunla bak sakın yanlış bişeyler yapma de. Hep onun yanında ol ona güçlü olmayı öğret inan bana bu kadar zorluk içinde büyüdüğü için harika bir insan olacak. Çünkü senin gibi onu düşünen bir ablası var. Annene de sevgi göster bol bol ve çok çalış zamanını hiç boşa harcama okulda sürekli ders çalış. Evde annene sevgi göster kardeşin de göstersin. Biz senin yanındayız anneciğim deyin sürekli...bu ona iyi gelecektir zaman içinde düzelecektir. Kolay değil canım biliyorum. ben de yaşadım buna benzer durumlar. ama güçlü olmak zorundasın. Ve asla kilonu sorun etme sen mutlu olduğun zaman herşey yoluna girecek. ve emin ol bugünleri atlattıktan sonra hiçbirşey seni yıldıramıyacak.

Canım benim biraz sabret bence gidecek yeriniz yok belliki ama bak çok güçlüsün bu belli birşey çok güçlüsün ki buraya bişeyler yazabiliyorsun. Annenin iyileşebilmesi için babandan kurtulması gerekiyor. kardeşin için korkma konuş onunla bak sakın yanlış bişeyler yapma de. Hep onun yanında ol ona güçlü olmayı öğret inan bana bu kadar zorluk içinde büyüdüğü için harika bir insan olacak. Çünkü senin gibi onu düşünen bir ablası var. Annene de sevgi göster bol bol ve çok çalış zamanını hiç boşa harcama okulda sürekli ders çalış. Evde annene sevgi göster kardeşin de göstersin. Biz senin yanındayız anneciğim deyin sürekli...bu ona iyi gelecektir zaman içinde düzelecektir. Kolay değil canım biliyorum. ben de yaşadım buna benzer durumlar. ama güçlü olmak zorundasın. Ve asla kilonu sorun etme sen mutlu olduğun zaman herşey yoluna girecek. ve emin ol bugünleri atlattıktan sonra hiçbirşey seni yıldıramıyacak.

size nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim :) beni o kadar iyi anlayıp
duymak istediğim tavsiyeleri verdiniz ki
hep bu soyledıkleriniz aklıma getirip motivasyonumu arttırıcm inşAllah
kardeşimle konuşcam
annemede onada sevgi gosteriyrm hep yanlrında olacağımı hissettiriyrm
ama dediğinizi kardeşime de soylıycm bırlkte anneme hep oyle boyle soylıyelım diyeceğim oda uyar :) sevildiğini dha çok duyması belkide ona onemli olduğunu yeniden hissettirir.
zaten hep merak ediyrm bu yıllar nasıl geçecek diye ama sonra dıyrm koskocaman yılları geride bırkdınız yıne bırkcksnz dıyrm kendime ama işte buunun etkiside fzla surmuyr ama olsun olack bir gun inşAllah :)
kılo konusundada haklısınız bu çok kucuk bır sıkıntı yaşadklrmn yanında devede pire kalır :)
bu gunler geçsin onlarda geçcek inşAllah
:)

Back
X