• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

intihar eğilimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
keske her sey o kadar kolay olsa ailemi karsıma alırsam pisman olurmusum gibi geliyor onlara mantıklı gelen şeylerde karsı cıkmazlar hatta yanımda bile olurlar her türlü ama eger onlara zıt bir sey yaparsam benim icin iyi olmaz
Evlenirken aileni karşına alırsan evet büyük ihtimalle pişman olursun...
Mesleki seçimlerini yaparkende asıl onları karşına almazsan pişman olursun...
Okulunu bitir, başvurularını yap işe başla... Her şeye bambaşka bir gözle ve ruh hali ile bakacağına eminim.
Gayet iyi kazanır, gerekirse kendi evine çıkarsın...

yani ben istediklerimi ne olursa olsun gerceklestireyim onlarda durumu bir süre sonra kabullenmek zorunda mı kalır diyorsunuz haklı olabilirsiniz. zaten onlar sadece millet ne der ne düsünür asırı takarlar cevre faktörünü kızları icin hice saymazlar yeter ki kızımız mutlu olsun diye düsünmeleri imkansız bir de akrabalarımızla ic iceyiz cok yakınız her seyden haberleri oluyor aslında diger insanların da cok büyük etkisi var bu meslegi istememelerinde
aynen oyle dıyorum...

Şu her şeye intiharı düşünen insanlara diyecek bir şey bulamıyorum. Neden bu kadar değersiz canınız?
Ailemle sorunluyum, ama okul uzak. Okulumu sevmiyorum ama hayallerimin önünde ailem var. Okulumu bitirmem lazım ama yerime imza attırıyorum.
İntihar eğilimim var ama psikiyatr ile yaramadı. Yakın arkadaşım olsun ama mükemmel olsun.
Her şeyin zamanı var bu kadar kaygılı yaşamayın. Okulunuza bir zahmet gidin ve bitirin sonrasına duruma göre karar verirsiniz.
Zannediyorsunuz ki hayatta her şey herkese altın tepside sunuluyor. Öyle bir dünya yok.
Bence kendinize bahane bulmaktan vazgeçin hayatınıza sırasıyla bakın. Su an önünüzdr okul var oranın hakkını verin. Sonra seçeneklerinizi değerlendirir kendi seçimlerinizle yaşarsınız. Aileniz de saygı duyar dik duruşlu biri olursanız.
Ayrıca anne olarak net söyleyeyim sizin gibi hissettiğini bilsem çocuğum kendi kararlarını almasından endişe duyardım. Önce düzelin.

inanın bana o insanları kendimden fazla düsünüyorum ben. bencil sımarık sadece kendini düsünen bir insan değilim. yani asmaya calısıyorum bazı seyleri ama olmuyor hep bir yerde tıkanıyorum...
İşte bunları biraz da olsa yapman gerek
Biraz şımarık ol, kendini düşün , İnan insan kendini düşünmezse eşi evladı bile düşünmüyor, sen önce kendin iyi olacaksın ki herkes herşey iyi olsun , hayatı basit gör, mükemmel olmak zorunda değiliz

hiçbirşey ve hiçkimse senden ve canından kıymetli değil.

Gençsin , önünde ne güzel imkanlar var, karamsar olma , bi yerlerden başlamalısın

Başka bi üye önermiş hostes olabilirsin mesela, ne güzel dünyayı gezersin, kimseye eyvallahın olmaz

yaşın gereği normal çoğu insan böyle dönemlerden geçmiştir ,okuduğun bölümü öylesine geçme zevk al, hostes olmak istiyorsan ol hayalinden vazgeçme, ama önce kendini sev ,kendinle barışık ol,zayıf olma

İşte bunları biraz da olsa yapman gerek
Biraz şımarık ol, kendini düşün , İnan insan kendini düşünmezse eşi evladı bile düşünmüyor, sen önce kendin iyi olacaksın ki herkes herşey iyi olsun , hayatı basit gör, mükemmel olmak zorunda değiliz

hiçbirşey ve hiçkimse senden ve canından kıymetli değil.

Gençsin , önünde ne güzel imkanlar var, karamsar olma , bi yerlerden başlamalısın

Başka bi üye önermiş hostes olabilirsin mesela, ne güzel dünyayı gezersin, kimseye eyvallahın olmaz

sizofren umutsuz vaka muamelesi yapmak yerine böyle yapıcı ve mantıklı yorum yapan insanlara kesinlikle saygı duyuyorum ve dediklerinnden ders cıkarmaya calısıyorum. duygusal patlamayla yasadıklarımın bir kısmını buraya döktüm dökmeye calıstım kötü yorum yapan insanlara ragmen pisman da degilim herkesin hayatla mücadelesi var herkesin bünyesi karakteri farklı haliyle herkesin sorunlarla başa çıkmasının da aynı olması beklenemez ben duygusal oldugum icin cabuk etkileniyorum olaylardan mantıklı düsünmeme yardımcı olan biri cıkınca zaten ne kadar abartmısım diyebiliyorum

Lisedesin.ergensin yani.canim dese birisi sana batacak.
Kendi tercih ettigin okula gidiyorsun bir sure sonra bikman normal.
3yillik arkadasinla bugun olmasa seneye zaten bir daha gorusmeyecektiniz.
Bu karmakarisik ruh halin yazina bile yansimis.
Aileni dinle onlara saril vizelerini ver.
Gececek 1 donem.
Intihar meyli her insanda vardır az yada cok ama kimse intihar edemez.
Bu yasta ilaclara degil spora kitaplara ve ailene saril.
Annenle kek yap mesela.

sizofren umutsuz vaka muamelesi yapmak yerine böyle yapıcı ve mantıklı yorum yapan insanlara kesinlikle saygı duyuyorum ve dediklerinnden ders cıkarmaya calısıyorum. duygusal patlamayla yasadıklarımın bir kısmını buraya döktüm dökmeye calıstım kötü yorum yapan insanlara ragmen pisman da degilim herkesin hayatla mücadelesi var herkesin bünyesi karakteri farklı haliyle herkesin sorunlarla başa çıkmasının da aynı olması beklenemez ben duygusal oldugum icin cabuk etkileniyorum olaylardan mantıklı düsünmeme yardımcı olan biri cıkınca zaten ne kadar abartmısım diyebiliyorum
Muhakkak hepimizin böyle evreleri oldu , ama hayata tutunmak zorundayız, hayat herzaman tozpembe değil , malesef iniş çıkışlarıyla geliyor, güçlü durmak zorundayız , bir çıkış yolu, tutunacak bir şey bulmalıyız, herşeyden önce de Allah inancı, çünkü intihar etsen gideceğin yer burdan daha beter..

dış görev nedeniyle 1 ay beraber çalıştığım ve aynı lojmanda kaldığımız , bir bayan arkadaş döndükten birkaç ay sonra evinde intihar etmiş bulundu, ne oldu , eşi bi süre üzüldü bitti, başkasıyla evli belki şimdi. O kız gencecik 25-26 yaşında toprak altında. O kadar gelecek vadeden bir kızdı ki, kimbilir ne derdi vardı, hala düşünürüm keşke bizimle paylaşsaydı da bunu yapmasaydı

Yine söylüyorum kendine değer ver, önce kendini mutlu et sonra diğerleri. Hiçbirşey senin canından kıymetli değil

Bukadar mutsuz olmaniza ragmen psikiyatriste gittiginiz halde aileniz bukadar üstünüze gelip baski yapiyorsa hic olmasinlar daha iyi .. bir film vardi Tamasha adi durumunuza cok uygun onu izlemenizi tavsiye ederim. Belki hayata tutunmaniza yardimci olur
Dün yorumunuzda gördüm filmin adini Adini Ve izledim. Tesekkürler etmek İcin geldim:) ved in Dedigi gibi "et ozaman " diyecekseniz: cok tesekkürler
:)

Hayallerinin hic Birini yasamamis Biri olarak , yillar önce cok cok istedim ölmeyi, Detaylara girmeyecegim Ama ayni durumdaydim. Öyleki bekarken tipki Robot gibiydim, üzgün, öfkeli, mutsuz...
Hepsi gecti gitti...
Sende hayallerinin pesinden git

2 hafta sonra vizelerin mi başlıyor? Benim finallerim başladı bile? Final olmasın başlayan? :110:

Benim böyle ailem olsa hayallerime daha çok sarılırdım. Git ve hostes ol. Bırak ne düşünürlerse düşünsünler. Gerekirse silsinler. Diğer türlü sen bir cehennem hayatı yaşayacaksın. Gel diyince gelecek, git diyince gidecek, hakaret, küfür bini bin para... Değer mi buna? Ben hayatımı çöpe atıp onların istediklerini yapınca mutlu olacak mıyım diye sor kendine. Böyle bir aile mi, hayallerin mi? Karar ver.

arkadaslar yardımlarınız icin sonsuz tesekkürler su an kafamı toparladım ve daha iyiyim beni merak etmeyin

hepinize saygılar sevgiler

Dün yorumunuzda gördüm filmin adini Adini Ve izledim. Tesekkürler etmek İcin geldim:) ved in Dedigi gibi "et ozaman " diyecekseniz: cok tesekkürler
:)

Ne güzel faydasi olduysa bana göre is konusunda hayelleri gerceklestirme konusunda baya etkileyici bir film :) rica ederim hicte gerek yok tesekküre felan

9 sene önce bende de vardı hacı ,üzülme ,geçiyor ...
(Konu silmek yasak)

Neye inanıyorsan onu yap ,peşinden koş ..hicbirsey oturduğun yerden olmuyor ..intihar için bile bir çaba gerekiyor :) ayağa kalkman lazım ..

Yaptıktan sonra kimse sana niye yaptın demez yada iki gün der ..Çok mu önemli ? Hayallerinin peşinden git ..karalar bağlayıp battaniye altında intihar düşünmekle oturduğun yerden mutfağa kadar bile ilerleyemezsin ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X