İntihar etmek isteyen

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
Sanırım bir hafta bile olmamıştı. Burda bir arkadaşımız siir şeklinde intihar mesajları burakmişdi.
bazilari inanmadıkları için dalga gecmişlerdi, belki bende inanmamıştım ama, üzüldüm...
ve bu şekilde davranmamız gerektiğini açıklamaya çalışıyordum. Belki haberlerde duymuşsunuzdur, başka biri, aysegül aynı şekilde buna benzer bir külübde mesaj bırakarak intihar etmiş. O kızın görüntülerini gördüğümde ağlamamak için tutamadım. Belki o kulübde'de aynı şekilde tepki verildi.

Şimdi kız canına kıydı bir giyar uğruna, hedefi neydi? Zadece göçmekmi? Yoksa suçluluk duyguları vermekmiydi?
Aptalca davrandı! Belki o intihar etmek isteyen arkadaş bunları görürde, ölümle yaşamın arasındaki o ince ayrıntıyı kavraya bilir.
Ve bazı arkadaşlarımızda inanmadıklarında yorum yapmamaya bilirler. Daha önce demek istediğimde buydu.......

Son düzenleyen: Moderatör:
Size katılıyorum. Kimi zaman burada çok sert yorumlarla karşılaşıyoruz. Kendini çaresiz hissetmiş, yardım arayan pek çok hanım ciddi şekilde yargılanıyor. Tabii burada sahte başlıkların etkisi de büyük. Ama kurunun yanında yaşın da yandığı oluyordur mutlaka. Ama bahsettiğiniz konu çok daha dikkat edilmesi gereken bir şey. Dikkat çekmek için de olsa, birilerini cezalandırmak için de olsa ya da hayata dair hiçbir umudu kalmayıp gerçekten ölmeyi isteyen biri de olsa intihar ciddiye alınması gereken bir konu. Günlük hayatımızda da karşılaşabileceğimiz bir şey. Eleştirmek yerine anlamaya çalışmak gerek. Bunu yazan neden yazıyor? Belki sadece ilgi çekmek için. Ama bu bile bir sorunun varlığına işaret ediyor çünkü. Sağlıklı hiç kimse ilgi çekmek için "ben ölmek istiyorum" demez. Ayrıca unutmamız gerekir ki, intihar etmiş insanlar geçmişte çoğu zaman bunun sinyallerini veriyor. "Artık yaşamak istemiyorum, ölmek istiyorum" gibi söylemler aslında bir yardım çığlığı. Ve ne şekilde olursa olsunun bunun dikkate alınması gerekiyor.

YAA ben böyle intihar edenleri duyunca çoooooookkkkk kötü oluyoruym....Psikolojim bozuluyor adeta....
Acaba o konuyu açan arkadaş kimdi ki..???? Yardımcı olup , akıl vermeyi çok isterdim gerçekten...

Düşüncelerin ve bu konudaki fikirlerin kulağıma cok hoş geldi. Benim demek istediğim bu kadar kırıcı olmamamız gerekiyor.
Belki sahte konular açıp bundan sıkılmış olanlar olabilir, evet ama intihar başlıklarını biraz dikate almalıyız diye düşünüyorum, o kızı gördüğümde icim burkuldu! Acaba burdaki isyan eden sair ne oldu diye düşünüyorum..

YAA ben böyle intihar edenleri duyunca çoooooookkkkk kötü oluyoruym....Psikolojim bozuluyor adeta....
Acaba o konuyu açan arkadaş kimdi ki..???? Yardımcı olup , akıl vermeyi çok isterdim gerçekten...
O kız/ kadın zaten heb aklımdaydi, mutfaktan haberleri dinlerken koştum ama o degildi herhalde dedim. Çünkü siteyi ekrana verdiler, pek benzetmedim. Ama ağladım, cok üzüldüm! Bu duruma düşen ve küçük fikirler aklına girmeleri, beni korkutuyor!
Caninada kıydı, artık mekanını garantiledi...

burdaki arkadaşda kendi derdine düşmüştü bu yüzden cevap vermiyordu

sebebi olanların Allah belasını versin.......
adamı intihara sürükleyecek insan çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk............

Kesinlikle bu kadar kırıcı olunmamalı ve özellikle bu konuda kelimeler çok daha dikkatli seçilmeli. Bir de şöyle bir şey var; sahte olduğu düşünülse de yorum yapılmaya devam ediliyor. Ve konuyu açan kişi aslında gene amacına ulaşmış oluyor. Çünkü istediği ilgiye olumlu ya da olumsuz ulaşıyor. Bu arada ben bahsettiğiniz üyenin yazısından haberdar değilim, umarım bir sorun yoktur.

sebebi olanların Allah belasını versin.......
adamı intihara sürükleyecek insan çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk............
İntihar edende aynı sebeblerden yapmış, yani erkek arkadaşı yüzünden!
ama bütün sucu erkekde yinede bulamıyorum, kadınlarımız bu kadar zayıf karekteri olmamaları gerekiyor..
kendilerine bu kötülüğü yaptıklarında, o erkeye verdigi ceza, sanırım süresi çok kısa sürecektir. Birde bütün ayleyi travma yaşattı ya! Pes diyorum...

erkeklerin zayıf kadınları çirkin emeleri için kullanmalarına zaten diyecek bir şey bulamıyorum, yine aynı bu noktada bazı kadınlarımız tuzaklarına nasıl düştüklerini kavrayaniyorum..

ama ölümü kimseye yakisdiramiyorum...m
Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin!

Bende bunu kast ediyorum..
o bahsettigim Aysegul, ilk intiharı 3'cü katan kendini atmazsı, ikinci intiharı ise, bir Hotel'in beşinci katından sonlanmiş, yani bence o an cok saskindim, yanlışda anlamış olabilirim ama ölmüş:s birde korka, korka atladı sırtını dönerekhiç gelemem ölümlere:s

Diyer burdaki arkadaşımızda ismini hatırlamıyorum ama isyankar şairci diyorum kendimce, belki bazı arkadaşlar kimi kast etiğimi biliyordur.

neyse pc girmek zorunda kaldim ama, buldum:) merak edenler icin kulanci ismi sima 123, baslik is: İnitihar etmek istiyorum. Cok uzaklara gıtmek ....

ya bu konuda bir de çok yanlış bir düşünce var ,o da intihar edeceğini söyleyen birinin intihar edeceğine inanmamak.
Halbuki intihar edenler bunu önceden mutlaka söylemiş oluyorlar.
Lütfen size de burada veya gerçek hayatta bir arkadaşınız böyle bir şey söylerse ciddiye alın ve lütfen ona intihar çözüm mü,kolay yol sen kolayı mı seçiyorsun gibi şeyler söylemeyin.Çünkü o zaten sırtındakinin taşıyamayacağı bir yük olduğunu düşündüğü için intihardan bahsediyordur.
Dertleri belki size göre çok önemli bile olmayabilir ama herkesin herşeye dayanma gücü farklıdır.
Arkadaşınızı intihardan vazgeçirmek için ha tamam vaz geçtin mi o zaman derin bir nefes alayım ben de gibi bir his vermeyin ,tamam vazgeçtin ama şimdi benim için yine de büyük bir sorun var seni buna götüren sebeplerde yardımcı olmak istiyorum hissini verin.
Çünkü intihar etmese bile o ızdırabın içinde yaşamasını da istemezsiniz.

Önerilerin ve bu konuya yaklaşmanin cok güzel!
Aklima birden intihar haberlerinde büyük bir etkisi olduğunu düşündürdüm. O görüntülerden sonra, cesaretle alabilirler diye düşündüm(müştüm). Ne tuaf bir şeyki, örnegi, haber yapacağız diye yakınlarını hiç düşünmüyorlar, çocuğunu net bir şekilde intiharını izliyorlar saniyesi, saniyesine. Bu daha önce, bir arkadaşımızın babasının kaza görüntülerini çekmeleri gibi. Yahu insaf! Ben o görüntüyü izlediğimde benim piskoleji salandı, o zavallı aile ne yapsın?
İnsan bari cansız bedenlerini gözertermez! Bu bizim Milleti'nde kanı bazen cok soğuk oluyor, tıpkı sanal alemde olduğu gibi

bence bir birimizi incitmemeli ve özellikle bu tür hasas konularda ne dediğimize dikat etmeliyiz...ve biraz güçlü olalım!

gerçekten çOk hakLısın... bence kendime zarar vermiştim bundan 4 5 sene Önce... buyüzden az çOk anlayabiliyorum o insanları. özellikle böyle inanmaz tavırlar yada suçlamalar insanı o yöne daha çOk itiyor. dediğin gibi ya yorum yapmayı bıraksınlar yada o insana karsı biraz daha telkin ediici konusmalar yapsınlar.

Kimseye suçluluk duygusu vermek değil niyetim,
senin gibi, benim gibi cevresinde intihar edenler olunca, hal halden anlıyor ancak.
Caresizlik cok kötü bir şey meleğim, hele senin dediğin gibi geyik muhabbeti yapacağız, yada biraz eylenelim diyenler yüzünden o duruma daha cok itiyor. Zaten piskolejimi bozuk, duygular bir başka alemde, bu gibi baskılar kurban adayları sinirletiyor ve herkeze meydan okuyor, bir nefi ha, bakın yapa biliyorum fikrini veriyor..

cok kötü şeyler bunlar,burdaki arkadaşımızın konusunda o yazdıklarınıda bir nefi veda mesajı burakmiş diye algılamıştım. Bu burdaki üyeler icinde olabilir, ama yakınları veya uğruna canını kurban eden erkek icinde olabilirdi..

İşte böyle melekcigim:))
belki bazı arkadaşlar kötü br gün geçirdiler ve o an öğle davrandılar ama insan yazarken düşüne bilir, ağzından kaçan bir zamanlaması yok. Mesela kv'sine sinirlenen biri için bende görüşme diyorum, ama kışkırtmamam gerekiyor. 100 deva kendime diyorum, birdaha dikatli olacağım diye ama insan bazen düşüncesiz ve ya, daha cok problem çıkacağını düşünemiyor. Bizim yaptığımızı herkez yapamaya bilir ve ya eşi ile okadar kolay bir şekilde aman, ayrıl git! Diyorlar, bur insanın aklı duygulari karışık olduğu için yardım isterken en ufak yanlış bir yorum onu etkiler, daha sonra pişmanlıklar başlar...

ama gelde bunu anlatmaya çalış..

evet pericğiimm:) çOK HAKLISIN hepimiz yapıyoruz bu dikkatsizliği düşünemiyoruz amaan bizimi dinlicek diyebiliyoruz bazen... Ama o insan bukadar çıkmaza girmiş ki buraya yazmış elbette dikkate alıcaktır. ben şahsen burdan okuyup yaptığım yada örnek aldığım şeyler olDu gerçekten... Ah ah herkez böyle senin gibi duyarlı oLsaa :) bugün bu halde oLmazdık... senin de dediğin gibi özellikle ayrıl git yada kv sakın görüşme sözcükleri çok yanLış ama bende yazıyorum bazen okuyunca çok sinirleniyorum çünkü :) bundan sonra umarım hepimiz daha diakketli oluruz

İnşallah canım! Haklisin bizi dinleye bilir ve fikirlerini değiştire biliriz ama, oda nasıl yaklaştığımıza bağlı:)
yaptiklarini genellikle okuyorum, yorumlarında cok sıcak ve güzel.
Emin ol bende cok şey öğreniyorum, hayata bakış acısı olsun, davranışlarımız/ tepkilerimiz olsun, Sagolsun arkadaşlarım bir cogu güzel ve dogru önerilerde bulunuyor. Ama bazen öyle yorumlar okuyorumki, cok yanlış ya! Ozaman diyorumki, inşallah etkilenipde gercekden konu sayibi denilen gibi davranmaz:)

ben de her konuya fake yazıp sürekli yorum yapmaya devam edenleri anlamıyorum
bariz fake olanlar bi şekilde anlaşılıyo zaten
inanmıyosan yorum yapma o zaman
benim anlamadığım normal konulara bile sürekli bu fake yazıyolar
burda başka demiş burda başka demiş diyolar konunun tümünü takip etmeden

insanlar en ince ayrıntısına kadar anlatamıyo bazen
sordukça birşeyler yerine oturuyo
ama insanlar sürekli beni rahatsız eden birşeyler var
yok ben inanmıyorum böyle birşey olacağına gibisinden yorum yapıyolar
insanlar açıklama yapsa da inanmıyoruz diyip çıkıyolar
ama sayfalarca aynı yorumları görüyoruz

konu sahibini bırak ben bile sinir oluyorum bazen
tamam insanları kandırmaya çalışanlar var onlar anlaşılıyo bi süre sonra
herkese potonsiyel şüpheli gözüyle bakmakta saçma bence
özellikle de böyle hassayeti yüksek konularda inanmıyosanız yorum yapmayın

:) teşekür ederim bende özellikle senin ve tamtatam mıydı :) rumuzu yanlış yazmayım :) ikinizin yorumları hoŞuma gidiyor:) tamtatam bazen sert çıkışlar yapabiliyor ama senin ılımlı yaklaştığın Konu oldukça fazla:) hadi bakalımmm herkeze hayırlı uğurlu olsun umarım dikkatli yazma okuma işlemleri basarıyla tamamlanr

Ben 14 yaşındayken bir kutu kalp ilacı içip intihara kalkışmıştım.
Çocuktum daha tabi.
İçtikten sonra korkmuştum annemi aramıştım çalışıyordu
Hastanede burnumdan bir boru soktular mideme kadar.canlı canlı boşalttılar midemi.
çok kötü bi deneyimdi.
Ama bir daha ne olursa olsun kendimi öldürmeyi hiç düşünmedim.

İnsanları kendi canına kıymaya sürükleyenler utansın.

amaç başlarına ders verip kendi ebedi hayatını zindan etmekse içeriğini bilmediği için olayın daha da üzücü..
o tür düşünceleri olan insanlar azcık inancınız varsa lütfen okuyun..
Allah'ın verdiği canı ancak onun tayin ettiği sürede ancak O alır...

Bak, sende bizim bakdigimiz o pencereden bakiyor,aynı düşüncelere yanasın.
benimde ne yazikki hiç hoşuma gitmiyor, inanmıyorsanız ve öyleyse daha cok eylendiriyorlar ama, fake olmayan konularda bile israrla kandildiklarini söyleyip, konu sayibine saldırıyorlar..

demeki, o tür konular gercekden cok ilgi çekiyor olmalı, ama bari aradaki o farkı görüp, emin olduklaridan sonra bir suçlama olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…