• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar etmek üzere olan birini nasıl Vazgeçirebilirsiniz ?

Okuduğum bir kitapta, Eiffel kulesinden atlayarak intihar etmek üzere olan bir adama ters psikoloji uygulayan biri vardı. Atlamazsan adam değilsin minvalinde.
Tabii o kitapta işe yaramıştı ama gerçek hayatta bu nasıl engellenir bilmiyorum.
Ölümü isteyen insanlar, hayatta kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış kişiler oluyor. Onlara, sahip oldukları değerleri hatırlatmak bir yol olabilir ama yeterli midir bilmiyorum.
Kim bu intihar etmek isteyen kişi?
Sebeplerini biliyor musunuz?
Patolojik bir durumu mu var yoksa bir buhran anı mı?

Sakin olur ve kelimelerimi seçerek konuşurdum. Söyleyeceklerim ve yapacaklarım o kişiyi tanıyıp tanımadığıma bağlı.

İnshaAllah hiç bir zaman karşılaşmam bu durumla. Neden böyle bir soru sordunuz? Umarım böyle bir durum söz konusu değildir 😔

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar

Bunun sakası olmaz hayat bu... Bu güne kadar ters psikolojinin ters teptigini de gördük malesef. Intihar edenlerin çoğunun haber vermediğini biliyorum bende...

Bu bir yaşam. Ve hayat oyuna gelmez. Bu kadar kısa bilgiyle kim olduğunu ne durumda olduğunu bilmeden çok sağlıklı yorum yapamazdım.

Okuduğum bir kitapta, Eiffel kulesinden atlayarak intihar etmek üzere olan bir adama ters psikoloji uygulayan biri vardı. Atlamazsan adam değilsin minvalinde.
Tabii o kitapta işe yaramıştı ama gerçek hayatta bu nasıl engellenir bilmiyorum.
Kesinlikle o kişiye bağlı kiminin işine yararken kiminin daha fazla kötüleşmesine sebeb olabilir.

İntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
Yani istiyomuş sadece gerçekten istese bunu konuşmaz bile. Çünkü intihar etmek isteyenler istemıyor hemen intihar edıyor. Allah o kişiyi en güzel sekılde ıcınde bulunduğu durumdan kurtarsın

Müthiş teselli😱 şimdi nasıl daha kolay ölürüm diye yollar arayacaktır
Önce yazdıklarımı bir anlayarak okuyun ondan sonra duyar kasın.
Konu Ben ölmek istiyorum beni ikna edin diye açılmamış.
Ayrıca siz intihar etmek isteyenin konu sahibi olduğunu düşündünüz madem,asıl siz güzel teselli vermişsiniz

Eklentiler

• IMG_3768.webp
    IMG_3768.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 100
İnsan hayatında bazen bu çıkmaza giriyor dayanılır ne olur diye soruyor karar vermekte güçlük çekince soruyor ben de yaşamıştım bu duyguyu çünkü
Bak yaşıyorsunuz,gerçek anlamda intihar etmek isteseydiniz şu an yazamazdınız

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
Olur mu ? Bir sürü son videosunu çekip hadi o video diyelim canlı yayını yapıp intihar eden insan var. Öyle olsa onlarda gizliden gizliye yapardı.

Back
X