• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar etmek üzere olan birini nasıl Vazgeçirebilirsiniz ?

İntihar Etmek üzere olan birini nasıl vazgeçirebilirsiniz ?
Her zaman yanında olacağımı söylerdim, bu sıkıntıların üstesinden beraber geleceğimizi söyleyip kendi yaşadığım şeyleri anlatırdım ki, yalnız olmadığını bilsin. "Yalnızca benim başıma geliyor" düşüncesi ve yalnızlık, onu çıkmaza sürüklemiş olabilir.

Bu planlı olan bişey olmuyor genelde insan belki uzun zaman düşünüyor olabilir ama aniden yapılıyor diye düşünüyorum.

Etrafımda ölüm kelimesini bile ağzına almayip sabah uyandigimda intihar edip öldüğünü haber aldığım biri olmustu başlığı görünce o geldi aklıma.

Allah yardım etsin samimi olduğun biriyse manevi anlamda destek olmaya çalış insan en çok yalnızlıktan yapıyor sanırım ..

Okuduğum bir kitapta, Eiffel kulesinden atlayarak intihar etmek üzere olan bir adama ters psikoloji uygulayan biri vardı. Atlamazsan adam değilsin minvalinde.
Tabii o kitapta işe yaramıştı ama gerçek hayatta bu nasıl engellenir bilmiyorum.
Ölümü isteyen insanlar, hayatta kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış kişiler oluyor. Onlara, sahip oldukları değerleri hatırlatmak bir yol olabilir ama yeterli midir bilmiyorum.
Kim bu intihar etmek isteyen kişi?
Sebeplerini biliyor musunuz?
Patolojik bir durumu mu var yoksa bir buhran anı mı?
Herzaman öyle olmuyor . Benim kuzenim intihar etti 1 yıl önce vefatla sonuçlandı . O kadar çok kazanımı vardı ki hayatta maddi ve manevi . 15 yaşındaki oğlunu gözü görmedi bile

Kızlar... Bu hassas bir konu. Gerçekten intihar etmek isteyen sessiz sedasız yapar diye bir durum yok. İlgi çekmeye çalışanları ayrı bir yere koyuyorum fakat göz göre göre intihar edenlerin sayısı çoğunlukta. Sadece şimdiye kadar en yakın çevrenizde böyle bir şey yaşanmadığı için ön yargılısınız. O kişi size gerçekten yakın değilse dost değilseniz bunu anlayamazsınız çünkü gerçek hislerini size anlatmamıştır ve siz sonucun bir anda oluştuğunu sanırsınız. Ve maalesef kişi canına kıymayı kafaya koyduysa sonunda bunu yapar.

Konu sahibi, bu kişinin kim olduğunu bilemiyorum fakat ailesine ulaşıp acil gözetim altına alınmasını sağla ilk etapta. Bir saniye bile yalnız kalmaması gerek. En kısa zamanda ki ne kadar hızlı organize olunursa o kadar iyi. Acil psikiyatri servine götürülmeli. Sonrasında derhal tedavi ve terapiye başlanacak.Çok uzun ve zorlu bir süreç. Lütfen bu kişinin durumunun ciddiye alınmasını sağla. Şımarıklık, dikkat çekme olarak algılanırsa geç kalırsınız.
Aynen öyle . Kuzenimde yaşadık bunu 1 yıl önce . Olayın oluş şekli korkunç . Çok karmaşık bir psikoloji . Üstelik psikolojik destek alıyordu ve kendisi de doktordu

Aynen öyle . Kuzenimde yaşadık bunu 1 yıl önce . Olayın oluş şekli korkunç . Çok karmaşık bir psikoloji . Üstelik psikolojik destek alıyordu ve kendisi de doktordu
Kuzenin için çok üzgünüm. Senin de başın sağ olsun. Maalesef mesleğe bakmıyor bu durum biliyorsun. Freni patlamış kamyon gibi, süreç bir defa başladığında durdurmak çok zor. Çok uyanık olmak gerek ama yeterli olamayabiliyor işte.

Son anda biri farkedip kurtarabilir ama ölmeyip sakat kalabilirsin, bitkisel hayata girebilirsin, son nefesine kadar bakıma muhtaç yaşayabilirsin, her gün birileri oflaya puflaya tiksine tiksine altını temizlemek zorunda kalabilir.

Elin ayağın tutarken her şeye yeniden başlayacak gücü bulabileceksin, hayata 2. bir şans verebileceksin ya da yukarıdakiler.

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
Benim üniversite yıllarımda bir arkadaşım vardı. Sürekli inhitar ederim modunda. Birgün gece mesaj attı. 2762.sevgilisinden ayrılmıştı. Bileğimi kestim, üşümeye başladım, etraf kararıyo vs vs
Kan yerlere akıyo vs.

Deli oldum. Yerini de bilmiyorum salağın. En son babamı uyandırıp polise gidiyoruz yazdım kıza

Ne hikmetse anında düzeldi.
Sonra da sana da başlarım intiharına da gece 3e 4e kadar oynattı beni ölcem ölcem diye. Yattım uyudum küfredip

Hala yaşıyor

Sessiz sedasız intihar eden kurtarilmak istemeyen evet. Hic umudu yoktur yaşam için.
Ama haberini veren intihar isteğinden kurtulmak istiyor, bir çıkış kapısı arıyordur.
Bulabilirse ne ala. Yani haber veren intihar etmez diye düşünmemek lazım.
Nasil vazgecirilir?
Bu noktaya kolay gelmez kimse.
Dönüşü de kolay olmaz.
Bir gün hepimiz öleceğiz zaten yaşadığımız sayılı gün az ya da çok keyifle yaşamayı bilmek lazım duygusunu geçirmek lazım.
Ben bu konuda etkili bir dizi-film izlerdim onunla birlikte.
Benim kuru iki sözümden daha faydalı olacağı kesin.

Bir dönem intihar etmeyi ben de düşünüyordum. Ve bundan kimseye bahsetmedim de. Aklımda da intihar için çok kesin bir yöntem vardı. Terapistim ciddiyeti anlayınca psikaytriye göndermişti hemen. Ben ilaçlardan dolayı değil de ölmeyi beceremezsem diye intihar etmemiştim. Ben gerçekten ölmek isteyen insanların çok sessiz ve kesin bir yöntemle gittiklerini düşünüyorum. Şimdi yine "Şuradan atlasam her şey bitse... Şu arabanın önüne pat diye girsem ölüp gitsem..." düşünceleri başladı. Çünkü bu aralar yine çok mutsuzum ve mutlu olabileceğime dair inançlarım tükenmeye başladı. İntihar etmek isteyen bir insana sizin müdahale edebileceğinizi sanmıyorum. Çünkü kimsenin geçmişini ve geleceğini değiştiremezsiniz. Sürekli başında nöbet de tutamazsınız. Belki terapiste gitmek için en fazla ikna edebilirsiniz. Onun da çok bir işe yaradığını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
İntihari ciddi düşünen insan kimseye anlatmaz plan yapar sessizleşir

İnşallah yapmaz ama siz onunla bir psikoloğa gidin kim bilemem eş dost veya akraba bir can kurtarmaya vesile olmak ne mükemmel bir duygudur kim bilir

Yazık kim bilir ne deri var Allah yardım etsin

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
Asla böyle bir şey yok. İntihar etmiş çoğu insan öncesinde bunun konusunu açmış oluyor. Araştırmalar da bunu söylüyor.

Bir dönem intihar etmeyi ben de düşünüyordum. Ve bundan kimseye bahsetmedim de. Aklımda da intihar için çok kesin bir yöntem vardı. Terapistim ciddiyeti anlayınca psikaytriye göndermişti hemen. Ben ilaçlardan dolayı değil de ölmeyi beceremezsem diye intihar etmemiştim. Ben gerçekten ölmek isteyen insanların çok sessiz ve kesin bir yöntemle gittiklerini düşünüyorum. Şimdi yine "Şuradan atlasam her şey bitse... Şu arabanın önüne pat diye girsem ölüp gitsem..." düşünceleri başladı. Çünkü bu aralar yine çok mutsuzum ve mutlu olabileceğime dair inançlarım tükenmeye başladı. İntihar etmek isteyen bir insana sizin müdahale edebileceğinizi sanmıyorum. Çünkü kimsenin geçmişini ve geleceğini değiştiremezsiniz. Sürekli başında nöbet de tutamazsınız. Belki terapiste gitmek için en fazla ikna edebilirsiniz. Onun da çok bir işe yaradığını düşünmüyorum.
bi psikiyatristten dinlemiştim bıçağı kendime saplasam, şu arabanın önüne atlasam gibi düşüncelerin aslında hayatta kalma içgüdüsü olduğunu söylemişti. size ne desem hepsi boş teselli gelecek ama insanın gerçekten umudu kesmemesi gerekiyo. bitti dediğiniz yerde hayatınız öyle bir değişiyor ki sonra bunları düşündüğünüze pişman oluyorsunuz. size önceden iyi hissettiren her şeyi sık sık yapın ve umudu kesmeyin, mutsuz olup ölene kadar mutsuzluğu geçmeyen hiçbi insan görmedim şimdiye kadar

Konu sahibi o kadar insan soru sormus siz baska konular okumaktasiniz su an
Horlayan kocayi bosayan var mi konusunu okuyorsunuz
Neden insanlari tedirgin birakiyorsunuz
böyle olunca kimsenin tedirgin olduğunu sanmıyorum. böyle konu açıp cevap vermemek de tuhaf birçok konuda aynısı oluyo insanlar seferber oluyo konu sahibi cevap yazmadığı gibi başka konularda geziyo

ben de etmek istiyorum günahından cok korkuyorum ama yasayamıyorum da hayatı cok seven bır ınsanım ta ki 2 ay önce burun ameliyatı olana kadar her sey mahvoldu benım ıcın her an ıntıhar aklımda vazgecmeye calısıyorum böyle nasıl yasıycam

Back
X