• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar etmek üzere olan birini nasıl Vazgeçirebilirsiniz ?

Gecici bir donemden geciyorsunuz. Derin bir nefes alin. Sabredin. Once bir psikiyatriste ve de psikologa gidin. Ayrica doga sporlari dagcilik faydali olur. Gunes antidepresandir. Gunesli havada disarida dolasin. Aksam da melisa cayi icin.

Estetik oldunuz konunuza baktım onun içinmi intihar etmek istiyorsun sakın ama sakın saçmalama daha ne yaşadın da hemen intihar düşüncesine kapıldın konuşmak istersen özelden yaz yardımcı olabilirim belki

zaten ölüp gidecegiz bu dünyada ebedi kalmayacagizki mademki bu dünyada mutsuzsun ahiretin icin calis orada mutlu olmak icin elinden gelen ibadetlerini yap kendi kendinin katili olup ahiretinide karartacaksin bu dünyada mutsuz oldugun biktigin yasamaya degmez zannettigin dünyani daha cok arayacaksin diye söylerim

Kendim için açtım İntihar etmek isteyen burayamı yazar diyenleri bildiğim için Kendi adımı vermedim bile .
İntihar etmek isteyen insan bunu başkalarıyla paylaşıyorsa yardım istiyor demektir. Kendinize yardım etmeniz lazım. Biz burada sözcüklerle çok bir şey yapamayız. Ama siz yapabilirsiniz.
Psikolojik destek alıyor musunuz bilmiyorum, almıyorsanız almaya başlayın. Doktorunuza intihar düşüncenizin olduğunu mutlaka söyleyin. Ailenizden birilerine de söyleyin.
Madem konu açtınız ve yardım istiyorsunuz kendinize bu yardımı yapın lütfen.
Sorunlar her ne olursa olsun çözülür. Bugün çok büyük dert diye baktiklarimiz yarın ne kadar da saçma şeylere üzülmüşüm kıvamına gelir.
Hayat bugün anlamsızdır ama yarın, ya ben neden güzel günleri saçma düşüncelerle heba etmişim, cümlesine bürünür.

Lütfen kendinizden istediğiniz yardımı kendinize yapın. Belli ki bir el uzansın tutayım istiyorsunuz. Bu el sizin eliniz. Uzatın ve tutun.

Şu an çözümsüz gelen her şeyin bi çözümü var. İlacı yoksa zaman ilaç olacak. Hayat 1 kere ve her şeye rağmen yaşamak çok güzel ne çıkmazdasın ne hissediyosun bilmiyorum ama inan hepsi geçecek ve bunlar arkanda bıraktığın şeyler olacak.

ben de etmek istiyorum günahından cok korkuyorum ama yasayamıyorum da hayatı cok seven bır ınsanım ta ki 2 ay önce burun ameliyatı olana kadar her sey mahvoldu benım ıcın her an ıntıhar aklımda vazgecmeye calısıyorum böyle nasıl yasıycam
Benimde Sorunum Bu zaten ameliyat olduktan sonra psikolojim bozuldu alısırım dedim belki ama bir yıl oldu bu ay Dahada bozuldu psikolojim dışarı bile çıkmıyorum en son deprem olduğu zaman çıkardılar beni dışarıya bunu yenebileceğimi düşünmüyorumm 😐

Insan toplumu çok acımasız. Geride kalanı olduğu yerde bırakıyor malesef. Intihar kişisel değil toplumsal bir sorundur bana göre. Insanlar çevresindekilerin ruh ve beden sağlığından emin olmak yerine tam tersi hareketler yapıyorlar. Intihar sebebini sorarım
Toplum baskısı mi işsizlik mi aile mi her neyse bir çözümü olduğunu söylerim.

Kafaya koyduysa vazgecirme olasiligi dusuk..kuzenimin esi yillar once intihar edicem demisti.hastanede fln da yatti tedavi de gordu.gecenn yil durduk yere kenfisi ilaclarini kesti kimse icmeye ikna edememiis ve kafasina sıktı..bilinen bir derdi yok esiyle arasi iyi. cocuklariyla iyi. borcu harci yoktu.hayatimda tanidigim pisirik diyebilecegim tek kisiydi.boyle bir seye cesaret edebilcegini soyleseler gulerdim ama yapti.herkesi şoka soktu.
Intihar etmek cesaret mi şimdi öyle mi anlamalıyız bu yazında ya da pisiriklikla ne alakası var ölen birini böyle mi kategorize ediyorsun gerçekten yazik

Nefes alıyorsan umut vardır.
Kısa bir hikaye anlatayım. Bir eşek kuyuya düşer kimse çıkaramaz. Bari gomelim derler. Üzerine toprak atmaya başlarlar. Her kürek sonrası eşek silkelenir toprak aşağılara iner kuyu dolar eşek dışarı çıkar. Dertlerinizi üzerinizden silkeleyin her çabaniz içine düştüğünüz kuyudan sizi çikaracaktir.

Yapılan çalışmalara göre intihar edenler öncesinde çoğunlukla bu düşüncesini çevresine söylermiş, kimisi yardım istermiş ama toplumumuzda ne yazık ki intihar edecek kişi söylemez gibi saçma sapan bi algı var bi de hiçbi araştırma yapmadan bilimsel bi yargı gibi oraya buraya yazıyorlar 🤦🏻‍♀️

İntihar düşüncesi çarpık düşüncelerden dolayı oluşuyor bir an önce tedaviye başlaması gerekir ayrıca bi acil servise gidip intihar etmeyi düşünüyorum derseniz sizi psikiyatriste yönlendirirler o an. İntihar riski yüksekse yatarak tedavi gerektirir çünkü.

burun ameliyatı olup burnunuzdan memnun kalmayıp intihar etmeyi düşünüyorsunuz. bunun yerine burun revizyon ameliyatı ve psikolojik tedaviyi deneseniz daha iyi olabilir

Burun estetiği yüzünden mi düşünüyorsunuz hayatta her şeyin çözümü var dakota johnson diye bir oyuncu var grinin elli tonu dizisinde vardı .Onun annesi de oyuncu ve burun kanseri olmuş kadın plastik burunla geziyor kimse farketmiyor tıpta her şeyin çözümü var artık estetikte yani

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
Eeee konu açmasın, yardım istemesin destek almasın da direkt intihar mı etsin yani? Ne demek reklam yapmaya gerek duymaz
Siz ölmeyi bayılmak mı zannediyorsunuz?
Hiç depresyon türevi psikolojik rahatsızlıklar geçirmemiş ve de şahit olmamışsınız belli

Ben mi çok gaddarım bilmiyorum ama ben şu intihar olayına şöyle bakıyorum.
Gerçekten ölmek isteyen yani intihar etmek isteyen insan bunu gram belli etmez,kimseye söylemez,tehdit etmez,vedalaşmaz. Sessiz sakin reklam yapmadan gider uygular.Ölünce haberiniz olur.
Ama bazı kesim buna cesaret edemez(bu çok doğal)ve gerçekten kendini öldürmeyi aklından ciddi manada geçirmez ama bunu yaparım diye çevresini,hayatındaki insanları,hedeflerine giden yolları manipüle eder.Yaparım,kendimi asarım gibi.
Yada ölmek istemiştim ilaç içmiştim kurtarmışlar,midemi yıkamışlar,hastaneye yetiştirmişler vs diye aynı hastaneden serüm selfie çekip paylaşan tayfa.
Gerçekten kafaya koyan biri kurtarılacak şekilde yapmaz.
🙄
Yani sizi kim manipüle ediyorsa izin vermeyin.Gerçekten yapmak isteyen insan sizin ikna etmenizi istemez,ruhunuz duymaz gider yapar
Çok yanlış düşünüyorsunuz,çok yakinimin akrabası vedalaşarak yakın zamanda intihar etti.Abisi ,eşi çocuğu hepsine intihar edeceğini söyleyerek vedalaştı ve yaptı.Bir arkadaşımın ablası da aynı şekilde vadalasti ve intihar etti
Böyle diyerek yanlış yonlendiriyorsunuz

Back
X