intihar etmeyi bile düşünüyorum

cnmm kaynana için intihar edilir mi olmazssa olmaz...
bizim yakın akrabadan biride böyleydi bide kızın Allah var tüm iş gelirdi elinden ama kaynana oğlunun yanında sever yoksa laf eder dururmuş... 2,ayda geldi eve valla... adam ozamana kadar kızın hiç arkasında durmadıydı hep annesi yaşlı boşver diyordu sonra özür dileyip aldı annesine de karışma dedi.... hee hiç mi karışmadı başka kaynanası yine karıştı ama abrtırsa oğluna söyledi bizimki giderim dedi... o da konuştu annesiyle bizde birde kızıımız kıymetlidir de hani evlilik bitti dese herkes arkasında durar bitti der bunuda karşı taraf çok iyi bildiğinden ciddiye alıyor....
yane demek istediğim evi terkederim falan filan de daha 4 aylıkken böyle bunalttıysa koca bir ömür ömrün çürür... eşinle kavga ederek değilde güzellikle konuş yapamadığına eğer çare bulamazsa bu strese dayanamacağını söle bakalım ne diyor..

NOT:ilk mesajı okudum sadece

ahh canım bir erkeği yola getirmek için 1-2 sene cabalamak gerekiyor...
coğu kaynana kabullenemiyor nedense gelinleri..ee oğullarda analara düşkün bizimde öyleydi tam bir anacı ama şimdi ben cağırırsam görür yoksa aramak yada 1 sokak ötedeki annesine gitmek aklına bile gelmez.. erkeğin eve ve evliliğe alısması biz kadınlara göre daha gec oluyor sakın pes etme

Ya güzelim sende hemen fes ediyorsun o kim ki? Seni kıskanıyor, bütün kaynanalar bu tutumu izliyor biraz vurdum duymaz biraz kavgacı biraz ikiyüzlü ama en önemlisi savaşmaya yıkılmamaya gayret edeceksin,koca değişmeyle insanın bahtı değişmiyor çokda nazikmişin baktık kaynana gına geldi al terlîği kaynanayı evinden kov sen niye öleceksin,o ölsün hemde kahrından

bence eşinize bir süre sıkıntı çeksenizde4 şikayet etmeyin...şikayet edince bak anamı istemiyor diye düşünüyorlar...erkek milleti...zaten onlar analarına hiç bir şey diyemezler ..o nedenle kendi işini kendin halletmeye bak yada umursamamaya çalış...

Aynen benim kayınvalidemi yazmışsınız. Oğlunun yanında seviyor numaraları, ah o da benim bi kızım artık ayakları. Ama hep bi kusur arama, kendiyle karşılaştırmaya çalışmalar. Arkamdan odaya çekilip kızıyla konuştuklarını bile duydum. Ama dışarı çıkınca minnoşum diye hitap ettiler, pes. Yaptığı abuklukları oğluna anlatamazsın ama, annem seni çok seviyor olur. Benim çilem 5 sene sürdü. Aramız açılınca kadın ferahladı ve peşimi bıraktı.

Kısacası, kocanla mutlusunuz ki o bu kadar kuduruyor. demek ki doğru yoldasınız. üzülecek bişey yok. Sizi üzemedikçe, o hasta olacak. Kocam da onun kötü niyetini fark etsin diye hiç beklememek lazım. Buna gerek yok. zaten erkekler anlamazlar, o kadını amacına ulaştırmak olur bunun için kavga etmek.

Öyle kolay değil gelip insanların evinin huzurunu bozmak. Bizi de analar doğurdu. Sakın pes etmeyin. Sakın.

ben bi süre kayınvaldemle tel konuşmayıp bayrama kadarda gitmek istemiyorum aramız 1.5 saat sizce ne yapmalıyım.mesafe koymak istiyorum yoksa o sınırlarını koyamıyor çok müdahale ediyor daha evliliğin başındayken bişeyler yapmam lazım galiba mesafe koymak için siz ne dersiniz

Eskiden bir komşumuz vardı evini hiç temizlemiyordu çok pisti, bir gün komşular toplanıp kadının evini dip bucak temizlediler.
Sanmıyorum ama evin temiz değilse kadın dayanamamıştır, yani insanlarda öyle bir düşünce var kendinde hak görüp başkasının evine karışmaya.
Ama sen temizlediğin halde gelip yapıyorsa evine müdahale etmek istediğinden, senin yaptığını beğenmiyorum ben yapıyorum demek için.
Eğer bu nedenle intiharı düşünüyorsan çok saçma, bu kadar vazgeçtiysen kendinden önce o kadına haddini bildir sen üzüleceğine o üzülsün,
kayınvalidesini evinden kovan gelinler var, yap demiyorum ama bu kadar sıkıldıysan en azından biraz dişini göster.
Seni tanımadığımız için her ihtimali göz önünde bulundurmamız gerekiyor kusura bakma, insanların temizlik anlayışı farklı, sana temiz gelen kaynanana gelmiyor olabilir, bir gün eve temizliğe kadın çağır o temizlesin evini, ben bu kadar temiz yapabiliyor muyum diye düşün.
Bunları yazdığım için kırılma, benim de evim temiz değiş şuanda bugün temizlik yapıcam, haftada bir temizliyorum temizlik hastası değilim evim her daim tertemiz değildir ama elimden bu kadar geliyor.
Bu arada benim kaynana gelip evimi temizlese kenara çekilirdim sanırım, yapsın canıma minnet ama bizimkiler yapmaz.

ben bi süre kayınvaldemle tel konuşmayıp bayrama kadarda gitmek istemiyorum aramız 1.5 saat sizce ne yapmalıyım.mesafe koymak istiyorum yoksa o sınırlarını koyamıyor çok müdahale ediyor daha evliliğin başındayken bişeyler yapmam lazım galiba mesafe koymak için siz ne dersiniz
Mesafeli olmak en iyisi, iyi olmaya çalışıp gitsen evinde iş yapsan inan yine de yaranamazsın hatta gittiğinde kalkıp iş yapma, o zaman kötü olursun ama uzun vadede sen kazanırsın çünkü sık sık gelmeni istemezler, o benim evimde yapmıyor misafir gibi oturuyor diye size geldiğinde o da yapmaz.
Bu şekilde araya mesafe girmiş olur, dışardan bakınca kötü gibi olsa da senin kafan rahat olur.

birincisi evlilğiniz çok yeni
eşiniz sizi anlamayacak ve hep annesini hakılı görecektir, çünkü karşıda süper demogoji yapan, fazla üstüne gidilince sütünü helal etmeyen bir kadın buluverirsiniz
önce evliliğinizin oturması lazım...
ikincisi 1.5 saatlik yoldan size sık sık yatıya geliyorsa önce buna bir düzen bulmanız lazım
alın şöyle cicili bicili şeyleri yeni evlisiniz eşinizi yönlendirin naz yapın, ay bugün çok şık planlarım vardı yemek yapıp mum yakıp sana süpriz yapacaktım senin de seveceğin ciciler almıştım ama kursağımda kaldı neyse falan deyin.

eşinize niye annen böyle dedi , niye bunu demedin demeyin
hayatım anneciğin 2 günlüğüne geliyor ama koşturup duruyor kıyakımoyrum ben deyince onu istemediğimi falan düşünüyor keşke oturup dinlense de bu işleri ben boş olunca kendim yapsam yazık kadına deyin...

yani istemediğinizden değil kıyamadığınızdan düşüncesi oluşturun...

akşam eşinizin yanında laf açın hayatım annen bugün evimizi pırıl pırıl yapmış yorulmuş sağolsun kızıyla oğlunu evi diye dört dönüyor yoruluyor deyin

bakalım gene oğlumun evi diyecek mi derse, aaa anne kızımın da evi demeyi unuttun deyin sürekli düzeltin, yanında sürekli kocanıza sırnaşın elini tutun öpün yanağından eşiniz hişşt yapma derse aa özledim aşkım napayım annene git mi diyeyim yani...
böyle yaparsan soğurum bak senden hiç öpmem küserim deyin...

geleceğini bilidğiniz gün (eğer habersiz geliyorsa) geç gelin bir iş çıkarın surat asarsa keşek haber verseydin işim vardı deyin tabi eşinizini yanında bu konuşmayı yapın..
haberli geliyorsa diyelim 3 gün önceden haber verdi

siz birilerini çağırın eve sonra da koşturun işe ay senin buyun güzel bunu yap şuyun güzel şunu yap diye...
kusurabakma reddemedim kaç zamandır erteliyordum deyin.

eşiniz yokken iş yapıyor değil mi?
şunu şunu da yapıver anne dışarıda işim var deyin gidin gezin akşam gelirken de elinize ona bişey alın bir örtü bir bulüz falan eşinize kesin işelri yıktı gezmeye gitti diye dert yanacaktır

sonra da surat asıyorsa aşk olsun anne ben senin beğenmen için dolşaayım saatlersir sana hediye alayım sen bana surat as
tamam zoruna gidiyorsa yapma bir daha ben evimin işini yaparım zaten kızına kıyamıyorsun yapıyorsun diye demiştim
bu kadar yoruldun sana bir hediye alayım diye çıkmıştım ama hata etmişim bir daha yapmam deyin üste çıkın

ay ne bileyim işte aklınızı kullanın hemen küsüp dertlenmeyin
o bir kadınsa siz de bir kadınsınız o nasıl aklını kullanıyorsa siz de kullanın...

eşiniz sizi anlamayacak ve hep annesini hakılı görecektir, çünkü karşıda süper demogoji yapan, fazla üstüne gidilince sütünü helal etmeyen bir kadın buluverirsiniz
ikincisi 1.5 saatlik yoldan size sık sık yatıya geliyorsa önce buna bir düzen bulmanız lazım
alın şöyle cicili bicili şeyleri yeni evlisiniz eşinizi yönlendirin naz yapın, ay bugün çok şık planlarım vardı yemek yapıp mum yakıp sana süpriz yapacaktım senin de seveceğin ciciler almıştım ama kursağımda kaldı neyse falan deyin.

hayatım anneciğin 2 günlüğüne geliyor ama koşturup duruyor kıyakımoyrum ben deyince onu istemediğimi falan düşünüyor keşke oturup dinlense de bu işleri ben boş olunca kendim yapsam yazık kadına deyin...

akşam eşinizin yanında laf açın hayatım annen bugün evimizi pırıl pırıl yapmış yorulmuş sağolsun kızıyla oğlunu evi diye dört dönüyor yoruluyor deyin

bakalım gene oğlumun evi diyecek mi derse, aaa anne kızımın da evi demeyi unuttun deyin sürekli düzeltin, yanında sürekli kocanıza sırnaşın elini tutun öpün yanağından eşiniz hişşt yapma derse aa özledim aşkım napayım annene git mi diyeyim yani...

geleceğini bilidğiniz gün (eğer habersiz geliyorsa) geç gelin bir iş çıkarın surat asarsa keşek haber verseydin işim vardı deyin tabi eşinizini yanında bu konuşmayı yapın..

siz birilerini çağırın eve sonra da koşturun işe ay senin buyun güzel bunu yap şuyun güzel şunu yap diye...

şunu şunu da yapıver anne dışarıda işim var deyin gidin gezin akşam gelirken de elinize ona bişey alın bir örtü bir bulüz falan eşinize kesin işelri yıktı gezmeye gitti diye dert yanacaktır

sonra da surat asıyorsa aşk olsun anne ben senin beğenmen için dolşaayım saatlersir sana hediye alayım sen bana surat as
tamam zoruna gidiyorsa yapma bir daha ben evimin işini yaparım zaten kızına kıyamıyorsun yapıyorsun diye demiştim
bu kadar yoruldun sana bir hediye alayım diye çıkmıştım ama hata etmişim bir daha yapmam deyin üste çıkın

o bir kadınsa siz de bir kadınsınız o nasıl aklını kullanıyorsa siz de kullanın...

sana hayran kaldımmm yaaaaaaaaaaaa süpersinnnnnnnn :66:

sağolun ancak süper olmaktan ziyade ben küt küt
konuşan bir insan olduğum için hep zararlı çıkmışımdır ama insanların çaktırmadan politik olup istediklerini elde ettiklerini görünce sisteme uymak zorunda kalmamız gerektiğini anladım
keşke bu tür fikirlere tavırlara gerek kalması herkes huzurla anlaşsa, kayınvalidelerimiz bizlerin huylarına düzenlerine saygı duysa, bizler de onların yaşamlarına, tecrübelerine...
ama ip bir yerden kopuyor ve bazı sınırlar ortadan kalkıyor ve işte sinirler ozaman zıplıyor
rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın

bunu yazan arkadaş çok zekisin.. keşke bende senn gibi olsam..:43:

mevsimhepbahar
zeka değil de 3 yıllık evliliğin olgunluğu, ama çok şükür kayınvalidem taktiğe ihtiyaç yaratmıyor hayatımızda...
ne ben kadı kızıyım ne de o dört dörtlük değiliz ve bunun farkındayız, birbirimizi böyle kabul ettik...
Rabbim herkese ev huzuru versin...

Ancak şu bir gerçek
eşim gelse bana ailen bana bunu dedi şunu dedi dese aslan kesilirim, laf deditrmem...
E ozman eşim neden benim laflarımla ailesine gidip tepki göstersin...???
suçlamak yerine aklayın ki bir sorun varsa ortaya çıksın yoksa siz hep sorunlu ve fesat olarak düşünülürsünüz....
eğer ortada, aile değerlerine, kişiliğe, namusa, aileye laf edilme yoksa olaylar çok dallanıp budaklandırılmadan ve araya kişi konmadan halledilmeli kayınvalidenizle sorun mu var, zaten önüne geleni kapan ardına geleni tepen bir huyda değilse (ki öylesiye evladı bile bşey diyemez) alın karşınıza konuşun, evladını arada bırakan kadını hiçbir anne sevmez...
o nedenle net olun, suçlamayın ve gerçekçi olun...
şu şu şu oldu ya ben bunu anladım alındım böyle mi demek istedin, bu işi bir çözelim şeklinde davranın,
yoksa çok üzülürsünüz...

eş ile anne konumları farklı 2 değerli kadındır...
ayrıca annesine iyi davranmanız eşinizi de mutlu eder...
kayınvalideme giderken hiçbir şey almasam çiçek alır giderim...
o da bana hiçbir şey almasa terlik alır gelir (çok terlik eskitirim çünkü bilir)
ama elim boş gitsem o da eli dolu gelmez...

inanın idare etmek zor değil
kadınız biz yahu...
dünyada eş oluruz evlat oluruz anne oluruz yenge görümce elti hala teyze kayınvalide oluruz hepsinde rolümüz ayrıdır ve hepsini de çok iyi başarırız...
insan dünyaya getirir yetiştiririz en önce rabbimin izni ile...
yeter ki isteyelim

o kadar mutsuzum ki henüz 4 aylık evliyim eşim tek erkek çocuk kayınvaldem o kadar kıskanıyorki benden beni hiç kabullenmedi sürekli laf sokup aşağılıyor.bütün iyi niyetimi suistimal ediyor.evimize ilk defa ziyarete geldiler sabah 7 de uyandım elinde leğen camlarımı siliyordu şaşkına uğradım balkonları yıkıyor falan bide söyleniyor ben titiz kadınım diye kendi evimi ben süpürdükten sonra tekrar süpürüyor pişirdiğimi beğenmiyor ne eline sağlık ne teşekkür ederim hiç duymadım.en son cam silerken kızarsan kız oğlumun evi istediğimi yaparım dedi .oğlunun yanında hiç öyle değil numara yapıyor beni seviyormuş gibi ama nefret ediyor.öğretmenim 3 e kadar işteyim 2 gece nöbet tutuyorum haftada yatılı okul yinede yetiştirmeye çalışıyorum.eşime söyleyince ne yaptı kadın camın pismiş demekki o da sildi dedi.tek derdi bizi ayırmak hep kavga ediyoruz onun yüzünden bu evilik yürümeyecek gibi geliyor ölmek istiyorum artık 4 ayda bittim...

kayınvalidenizin eviniz için burası benim oğlumun evi istediğimi yaparım demesi ne kadar saçma bişey ya. orası oğlunun ve gelininin hatta kızının evi ve o da sadace evinizde bir misafir olabilir o kadar. ayrıca sizi aşağılayıp sürekli laf sokması ne demek. bende yaklaşık 1 yıllık evliyim bizimde gelin kaynana ilişkilerimiz pek iyi değildir. ama kendimi bugüne kadar tek bir gün bile aşağılatmadım siz de sakın ben daha yeni 4 aylık evliyim neyse bu seferlik susayım falan demeyin. onun oğlu nasıl ki biricik bir evin oğluysa siz de ailenizin biricik kızı en kıymetlisisiniz bunu unutmayın. ayrıca eşinize gelince şöyle bir tavsiye vereyim eşinize olan şeyleri ara ara orasından burasından kırparak anlatmayın sakın o gün ne olduysa olduğu gibi anlatın bunlardan çok bunaldığınızı söyleyin ailesiyle konuşsun uyarsın daha az görüşün en azından. eşiniz sizi önemsiyor ve gerçekten değer veriyorsa sorunlarınızın anlattıklarınızla emin olun farkına varacaktır. ki şimdi varmasa bile bu eğer böyle devam ederse bi süre sonra ikinizin arasında da sorunlar çıkmaya başlayınca evinizde huzursuzluk olmaya başlayınca anlayacaktır. peki böyle olmasındansa şimdiden bir çözüm bulmak daha iyi değil mi? umarım eşiniz sizi dinler ve anlar. sakın siz de başkaları için kendinizi bu şekilde üzmeyin Allah korusun sağlığınızdan olursunuz böyle düşündükçe.

Back
X