- 22 Temmuz 2024
- 265
- 165
- 18
- Konu Sahibi Pembe Unal
Yurtta bir arkadaşım vardı böyle. Başlarda samimiydik. Psikolojik tedavi görüyordu. O da kaç kez intihar girişiminde bulunmuş vs. Çok büyük sorunları vardı kendince. Erkek arkadaşını aldattı. Sonra gitti bunu ona söyledi. Defalarca bir kez daha çocuğu aramaması gerektiğini söyledim, fikir sorduğu için. Çocuk da o kadar mülayimdi ki tek kelime etmeden sadece bitti diyerek bitirdi ilişkisini. Her neyse beni dinlemedi ve aradı. Ardından çok kötü bir biçimde yanıma geldi. Aradım bana hakaret etti dedi, istemedi dedi kendini yerden yere attı. Burdan sonrası belki çok acımasızca ama, eline bıçağı aldı. Bileğine dayadı. Gördüğüm anda odadan çıktım ve aşağı indim. Güvenliğe haber verdim. Sonra çay aldım kendime bahçede oturdum. Ertesi gün okulda gördüm onu bir kez daha yurtta görmedim. Gayet iyiydi. Ben onun o anda üstüne düşseydim belki sürekli ona sahip çıkmam için beni zorlayacaktı. Yapmadım. Banane çünkü. Benim hiç mi derdim yok? Bir insanın sorumluluğunu almak isteseydim çocuğum olurdu. Bir yaşa gelince herkes kendini yetiştirsin. Ben o tip kişilerin etrafındakilere daha çok üzülüyorum. Vicdan azabı çekmekten hayatlarını yaşamaya vakit kalmıyor.Minimuma indirdim. Biz beraber makaleler yazıyoruz. Bekleyen onca işimiz ve ortaklıklarımız var. O sebeple dün ona artık kendi hayatıma bakacağımı söyledim. O da bana beni tetikliyorsun vs dedi. Şimdi bir şey yapar ihale bana kalır diye geri adım attım.
Eğer birinci derece yakınım değilse, ne mok yediği umrumda değil açıkcası. Aklınızı korumak için bu insandan daha da uzak durun. Beni tetikliyorsun demeseydi, onunla sosyalleşmek iyi olabilir düşüncesindeydim ama karşınızdaki basit, bencil ve ergen bir insan.