İntihar Girişimi (Yardım!)

Ailenin umrunda değil ya
Abisi bize onun kararlarına saygı duyduk yazmış. Şaka gibi. Ölmek de bir karar ve saygı duyuyorlarmış. Annesi de bipolar gibi bir şey. Sesini duymak bile arkadaşımı çıldırtıyor.
Çok garip. Ailede aklı başında kimse yok demek ki.
Ruhsal rahatsızlıklarla hele genetik olarak aktarılanlarla baş etmesi zor. Anne baba çocuklar hiçbiri doğru düşünemiyor.
Sizin arkadaş olarak yapabileceğiniz bir şey yok. En fazla dinlersiniz o da sizin yaşam enerjinizi sömürür. Yok mu dayısı teyzesi vs.

Ruhsal rahatsızlıklarla hele genetik olarak aktarılanlarla baş etmesi zor. Anne baba çocuklar hiçbiri doğru düşünemiyor.
Sizin arkadaş olarak yapabileceğiniz bir şey yok. En fazla dinlersiniz o da sizin yaşam enerjinizi sömürür. Yok mu dayısı teyzesi vs.

Yok hiç kimsesi

Eski nışanlı şart koşacak ;" Yatarak tedavi olacaksın ve tamamen iyileşeceksin sonra evleniriz" Diyecek hem tedavisine ön ayak olacak hem de tedavi sayesinde sevmediği biriyle zorla konuşmak zorunda kalmayacak. Erkek biraz fedakar davranacak.

Selam herkese,

UYARI: Bu mesaj tetikleyici içeriğe sahip. Eğer psikolojik olarak dayanıklı değilseniz lütfen okumayın. Yardım alın.

Size çok ciddi bir durumdan bahsetmek istiyorum. Yakın bir arkadaşım var. 15 yıldır tanıyorum ve hiçbir zaman psikolojik sağlığı yerinde olmadı. Berbat bir babayla ve anneyle büyüdü. Ailesi hatta anneannesine bıraktı. Çocukluğu çok zor geçti. Hayatına sürekli erkekler girdi çıktı. Hepsinin çıkmasıyla yatağa düşmesi ve günlerce yataktan çıkmayışı bir oldu. Benim sayabildiğim 4 kez intihar girişimi oldu. İlaç içti, asmayı denedi. Girişimi olmadığı zamanlarda da intihar düşünceleri hep vardı. Sonra da çok kötü bir hastalık tanısı aldı. Genç yaşta kalıcı tedavisi olmayan bir hastalıkla da cebelleşiyor. Ara ara felç geçiriyor bu hastalık yüzünden. Kısacası hayattan zaten bıkmış durumda.

En son biriyle nişanlandı. Nikaha 1 hafta kala çocuk terk etti. Arkadaşım da ilaç içmiş. Sonrası hastaneler vs. Majör depresyon tanısı almış. Günlerce yataktan çıkmıyor vs. Bu arada eski nişanlısı da sürekli yanında.

Bundan bir hafta önce çocuk beni ısrarla aradı. Çok geç gördüm. Arkadaşım yine intihar edeceğinden bahsetmiş; çocuk da başka şehirdeymiş; gidin kurtarın diye aramış. Ben ve diğer arkadaşlar açmayınca kendi babasını aramış. Babası gitmiş hemen kızın yanına. Gitmese kendini asacakmış.

Bugün çocuk bana SS attı kızla konuşmalarını. Kız yüzüğün resmini atmış. Takayım mı takmayayım mı demiş. Çocuk uzun uzun açıklamış neden takmaması gerektiğini. Kız da "Ölecek olsam bile takma diyorsun öyle mi?" demiş. Çocuk da mecburen tamam tekrar deneyelim demiş. Çocuğu o kadar çaresiz gördüm ki. Hem arkadaşıma hem de bir anne olarak çocuğa üzüldüm.

Bu kıza ne yapmak gerek? Çok büyük bir değersizlik hissi ve ölme arzusu var. Bu çocukla ilişkisi de son darbe oldu. Bas bas kendini öldüreceğini söylüyor. Abisine haber verildi. Abisine gelme demiş ama abisi de kararlarına saygı duyuyormuş. Aileye bakın. Kız öleceğim diyor; abisi kılını kıpırdatmıyor. Baba hayatta ama piyasada yok. Anne desen o da psikolojik olarak hasta. Daha çok tetikliyor kızı. Asla susmuyor. Şiddet eğilimi de var. Bir tek yanında arkadaşları kaldı. Ne yapılmalı nereye başvurulmalı?
anne baba abi kardeş sağlıklı ebeveynler olmayınca tablo bu oluyor maalesef. mahkeme aranızdan birisini veya kızın akrabaları varsa yasal vasi olarak sizlerden birini atayacak ve ona göre zorunlu psikiyatri yatışı yapılmalı. umarım arkadaşınız hayata tekrar dönebilir.

Sizin arkadaş olarak yapabileceğiniz bir şey yok. En fazla dinler
anne baba abi kardeş sağlıklı ebeveynler olmayınca tablo bu oluyor maalesef. mahkeme aranızdan birisini veya kızın akrabaları varsa yasal vasi olarak sizlerden birini atayacak ve ona göre zorunlu psikiyatri yatışı yapılmalı. umarım arkadaşınız hayata tekrar dönebilir.

Bu iş arkadaşlarına düşmez ya. Ailesi inşallah ailesi olduğunun farkına varır

Çıkayım mı o zaman hayatından? Ya ben çok sıkıldım bu durumdan Led
Vicdanım rahat olsun diye yapıyorum o kadar.
Ya siz melek falan misiniz bu devirde ❤️ Buyuk konusmayayim ama bn boyle biriyle gorusmezdim . Çünkü intihar etmeyi manipülasyon aracı olarak kullanıyor. Kafam kaldırmaz ki

Ya siz melek falan misiniz bu devirde ❤️ Buyuk konusmayayim ama bn boyle biriyle gorusmezdim . Çünkü intihar etmeyi manipülasyon aracı olarak kullanıyor. Kafam kaldırmaz ki
Kaldırmıyor da artık ya
Sonu nasıl bitecek merak ediyorum
Hem kendine hem çocuğa bir şey yapmasa

Bu durumda ailesinin zorla gerekirse vasisi olarak hastaneye yatırlamaları gerekiyor. Bilmiyorum belki eski nişanlısı hastaneye yatması için ikna edebilir bir şekilde. Durumu baya ağır kızcağızın. Zaten her şey bu kadar üst üsteyken kız zaten nasıl sağlıklı kalabilsin ki.. Kızın tek istediği sevgiymiş ve başına gelenler bu hastalıklar hep sevgisizlikten kaynaklı olmuş.
Bu arada eski nişanlı da kızla evlilik düşünmüyorsa kızın hayatından çıkmalı ve iletişimi kesmeli. Zaten ağır bir depresyon içinde kız, şuan yaptığı tek şey ona ümit vermek. Ki bu kızı daha da üzer ileride

Bu durumda ailesinin zorla gerekirse vasisi olarak hastaneye yatırlamaları gerekiyor. Bilmiyorum belki eski nişanlısı hastaneye yatması için ikna edebilir bir şekilde. Durumu baya ağır kızcağızın. Zaten her şey bu kadar üst üsteyken kız zaten nasıl sağlıklı kalabilsin ki.. Kızın tek istediği sevgiymiş ve başına gelenler bu hastalıklar hep sevgisizlikten kaynaklı olmuş.
Bu arada eski nişanlı da kızla evlilik düşünmüyorsa kızın hayatından çıkmalı ve iletişimi kesmeli. Zaten ağır bir depresyon içinde kız, şuan yaptığı tek şey ona ümit vermek. Ki bu kızı daha da üzer ileride

Bence de çocuk hayatından çıkmalı. Ama arkadaşım diyor ki yaşamamın tek yolu bu ayrılığın ortadan kalkması.

Çocuk sana destek olurum kalırım yanında vs dedi ama onu bile kabul etmiyor. Destek için değil, beraber olduğumuz için kalacaksın kafasında. Yoksa ölürmüş.

Ailesine kim yasal vasi olacak 😤
Onlar da aynı şeyin laciverti
siz olmayacağınıza göre mecbur biri vasi olacak
vefalısınız üzülüyorsunuz
babası ile irtibata geçip vasi tayinine ikna edeceksiniz
vasi tayini de ortalama 1 yıl sürüyor alması

Onun için tek çözüm;

Vesayetinin vasiye atanıp hastaneye 1-3-6 ay boyu kesintisiz yatırılması.

Sizin için tek çözüm;

Vesayet kısmına (isterseniz) yardımcı olduktan sonra iletişmi kesmeniz.

Son düzenleme:
Minimuma indirdim. Biz beraber makaleler yazıyoruz. Bekleyen onca işimiz ve ortaklıklarımız var. O sebeple dün ona artık kendi hayatıma bakacağımı söyledim. O da bana beni tetikliyorsun vs dedi. Şimdi bir şey yapar ihale bana kalır diye geri adım attım.
tetiklemesine.... tövbe estağfirullah
makale vs ilişkinizi de kesmeye bakın
acımasızca oldu ama

Yorumların tamamını okumadım ama eminim kızlar da benzer şeyler yazmıştır.
Ben uzun yıllar önce majör depresyon tanısı aldım ve çok zordu. Anlatmam ve tarif etmem imkansız, daha kötüsünü yaşamadım. Hayattan zevk almayı bir kenara bırakın ben konuşmuyordum bile. Daha fazla anlatıp hatırlamak istemiyorum ama bunu sadece psikiyatri uzmanıyla birlikte aşabilir. Başta iş birliği yapmayacaktır ama sonrasında çözülecektir.
Bir diğer konuya gelirsek burada yazılan birkaç yoruma katılıyorum, intihar edecek insan bunu dillendirmez. Gerçekten ölmek istiyorsa tabi, bunu her yerde söylemek dikkat çekmek, kurtarılma isteği, koz olarak kullanmak, olaylar karşısında bu durumu kullanmak oluyor.
Yine de ailesi varken sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok. Benim ailem bütün gücüyle arkamdaydı ve ben terapileri reddetmedim. Çok zor oldu, zaman aldı ama atlatılamayacak hiçbir şey yok.
Yüzüğü geri takma tehdidiyle intihardan şimdilik vazgeçmiş imajı yaratmış arkadaşınız, bu majör depresyon dediğimiz illet böyle basit değil. Biraz kullanıyor gibi geldi, umarım ailesi ilgilenir

Yorumların tamamını okumadım ama eminim kızlar da benzer şeyler yazmıştır.
Ben uzun yıllar önce majör depresyon tanısı aldım ve çok zordu. Anlatmam ve tarif etmem imkansız, daha kötüsünü yaşamadım. Hayattan zevk almayı bir kenara bırakın ben konuşmuyordum bile. Daha fazla anlatıp hatırlamak istemiyorum ama bunu sadece psikiyatri uzmanıyla birlikte aşabilir. Başta iş birliği yapmayacaktır ama sonrasında çözülecektir.
Bir diğer konuya gelirsek burada yazılan birkaç yoruma katılıyorum, intihar edecek insan bunu dillendirmez. Gerçekten ölmek istiyorsa tabi, bunu her yerde söylemek dikkat çekmek, kurtarılma isteği, koz olarak kullanmak, olaylar karşısında bu durumu kullanmak oluyor.
Yine de ailesi varken sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok. Benim ailem bütün gücüyle arkamdaydı ve ben terapileri reddetmedim. Çok zor oldu, zaman aldı ama atlatılamayacak hiçbir şey yok.
Yüzüğü geri takma tehdidiyle intihardan şimdilik vazgeçmiş imajı yaratmış arkadaşınız, bu majör depresyon dediğimiz illet böyle basit değil. Biraz kullanıyor gibi geldi, umarım ailesi ilgilenir

Ailesi ilgilenmez maalesef. Ona eminim. Ben de ilk başta intiharı kullandığını düşündüm. Bu kaçıncı ilaç içip sağa sola ilaç içtim beni kurtarın demesi. Psikoloğa gidiyordu aylardır. Kadın en son ben seni çözemiyorum başkasına gir istersen demiş

Ailesi ilgilenmez maalesef. Ona eminim. Ben de ilk başta intiharı kullandığını düşündüm. Bu kaçıncı ilaç içip sağa sola ilaç içtim beni kurtarın demesi. Psikoloğa gidiyordu aylardır. Kadın en son ben seni çözemiyorum başkasına gir istersen demiş
Psikiyatri uzmanıyla devam etmesi çok daha yararlı olurdu. Yazacaklarım size acımasız gelebilir ama ben majör depresyonun tam ortasından geçmiş biriyim. Anlamadığımdan değil, görüneni yazacağım.
Arkadaşınız intiharı silah gibi kullanıyor. Zaten şöyle bir düşünün, ilaç içip sonra insanları beni kurtarın diye aramak gerçekten çıkmaz bir durumda intihar ederek ölmek isteyen birinin davranışı olabilir mi?
Hayatındaki insanları bu şekilde elinde tutmaya çalışıyor. Kişide hayattan vazgeçme isteği varsa bu istek güçlü ve gizli olur. Öyle nişanlım nişanı attı gibi basit bahanelerle ay hadi öleyim bari denmez.
Hemşireyim, acil servis 15-17 yaş arası yalandan ölmeyeceğini bilerek teşebbüs edilen intiharlarla dolu. Hepsinin ortak noktası sevgili. O sevgiliyi hastaneye getirtmek, acıyıp barışmasını sağlamak böyle uzar gider. Üzgünüm ama bu majör değil.
Eğer ailesi ilgilenmiyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Siz kimsenin terapisti ya da süper kahramanı değilsiniz. Aksine siz ilgilendikçe, aman yapma hayat güzel dedikçe dozu daha da arttıracak. İstediği ilgi alakayı vermeyin

Bu kişi sizin oda arkadaşınız falan mı? Birlikte makale yazıyorsunuz, proje gibi mi birlikte grup olarak? Sadece ikiniz misiniz başka biri daha var mı? Bence kendi başınıza yazın yada arkadaşınızı değiştirin. İnsanlar kaç yıllık eşlerinden ayrılıyor, çocuklarıyla. Sevgiliden ayrılmayı dramatize etmenin anlamı yok. Kimse de o intihar edecek diye onunla birlikte olmaya devam etmez. İlk fırsatta çeker gider, şimdi biraz vicdan yapar sonra yeter artık diyip çeker gider. Siz de kurtarın kendinizi ruhunuzu emer.

Bütün çocukluğum annemin intihar girişimlerini önlemek ile geçti.
Kaç kere denedi ben kaç kere çaresiz bekledim bilmiyorum.
En son canıma öyle bi tak etti ki öldür kendini artık ben de kurtulayım diye hıçkıra hıçkıra ağladım.
Annem etmedi ama kuzenim etti. Bir gecede sessiz sedasız kimseye öldüreceğim kendmi demeden.
Merak etmeyin kendini öldürmeyecek ama görünmek istiyor. Çaresiz.
Umarım iyileşmeden bir çocuğu olmaz.

Son düzenleme:
Bilemiyorum çok riskli bir durum. Bir ömür vicdan azabı ile yaşamak da var işin ucunda. Bazıları akıl hastalığından kısıtlansın vasi kararı aldırılsın kuruma yatırılsın diye akıl vermiş ama bu çok büyük bir yönlendirme. Kuruma yatış kararı alınırsa bu sefer cidden intihar ederse size vicdan azabı olacak. Bu kadar riski büyük, sorumluluğu yüksek bir konuda ben değil bir şeyleri vazife edinmek yorumdan dahi kaçınırım. Sonuçta sizin düşündüklerinizi kaç kişi ailesi, onlar hayli hayli düşünüyordur. Bir hamlede bulunmuyorlarsa belki sizden daha iyi tanıdıkları içindir. Veya bu durumu kullanıyordur, farkındadırlar, sizi manipüle ediyordur. Çünkü intihar kararına varan bir kişinin bir sürü denemeye rağmen gerçekleştirememiş olması bence de aslında niyetin intihar değil de yardım çığlığı olması durumunu güçlendiriyor. Ben bu kadar müdahil olmayı asla göze alamazdım. Size tavsiyem ailesine doktora götürün deyip kenara çekilmek. Nişanlısı aradığında da ben yorum yapmaya korkuyorum, ailesi ile konuştum dersiniz. Yani ben olsam öyle yapardım. Belki cidden niyeti intihar etmektir. Belki yanlış yorumluyoruz ama bu durumda siz doktor değilsiniz, uzmanlığınız yok, aile üyesi değilsiniz. Olan olduğu ile kalırsa ve sorumlu aranıp da günah keçisi ilan edilirseniz işin sonucunda o da var. Bir insan intihar etti iş bitmiyor telefonları, arkadaşları, bilgisayarları herşey sorgulanıyor. İyi niyetli bir kelime edersiniz sonu çok ters bir noktaya varır, neye uğradığınızı şaşırır kalırsınız. Kararınızı buna göre verin.

Psikiyatri uzmanıyla devam etmesi çok daha yararlı olurdu. Yazacaklarım size acımasız gelebilir ama ben majör depresyonun tam ortasından geçmiş biriyim. Anlamadığımdan değil, görüneni yazacağım.
Arkadaşınız intiharı silah gibi kullanıyor. Zaten şöyle bir düşünün, ilaç içip sonra insanları beni kurtarın diye aramak gerçekten çıkmaz bir durumda intihar ederek ölmek isteyen birinin davranışı olabilir mi?
Hayatındaki insanları bu şekilde elinde tutmaya çalışıyor. Kişide hayattan vazgeçme isteği varsa bu istek güçlü ve gizli olur. Öyle nişanlım nişanı attı gibi basit bahanelerle ay hadi öleyim bari denmez.
Hemşireyim, acil servis 15-17 yaş arası yalandan ölmeyeceğini bilerek teşebbüs edilen intiharlarla dolu. Hepsinin ortak noktası sevgili. O sevgiliyi hastaneye getirtmek, acıyıp barışmasını sağlamak böyle uzar gider. Üzgünüm ama bu majör değil.
Eğer ailesi ilgilenmiyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Siz kimsenin terapisti ya da süper kahramanı değilsiniz. Aksine siz ilgilendikçe, aman yapma hayat güzel dedikçe dozu daha da arttıracak. İstediği ilgi alakayı vermeyin

Doktor majör demiş. Günlerce yataktan çıkmıyor. Uyumıyor. Yemek yemiyor. Aşırı zayıflamış. Ama intiharın ben de rol olduğunu düşünüyorum. Haykırarak yüzüne söylemek istiyorum ama şimdi gider bir şey yapar sebebi olurum diye söyleyemiyorum da

Back
X