İntihar gunah olmasaydı ederdım çok perişanım dertleşmek istiyorum kızlarım ?

Biliyor musunuz ben ÖYD yaşadım. Bu konulardan çok uzak olduğum bir dönemde. Bu olaydan sonra Ruhsal araştırmalar enstitüsü ile tanıştım. Gerek Bedri Ruhselman gerekse Ergün Arıkdal beyler sübtil alemi, ara vasatları, alt katmanları nasıl muazzam tanımlamış buna çok şaşırdım. Çünkü spatyom alemini anlatmaya dünyevi bir kelime/cümle kesinlikle yok. Ama onlar öyle bir tarif etmiş ki, evet aynen anlatıldığı gibi.

İlahi Nizam ve Kainat’ın yeni basımı yapıldı evet. Ancak onu idrak etmek için de belli bir şuur seviyesi gerekiyor. Erhan Kolbaşı’nın eğitimi var konu hakkında. Üzerine eğitim düzenlenecek bir kitap. O derece derin.

Ayrıca ben konu sahibine elbette İNK’yi tavsiye etmedim. Çevremde onu tavsiye edebileceğim 1 kişi bile yok aslında. Ben kendisine Ruhlar arasında kitabını tavsiye ettim. 10 yaşındaki bilincin bile anlayacağı bir kitap.

Bu konular zaten inanıp inanmama meselesi değil, bilgidir. Bilinçler yükseldikçe ve dikey tesirler aldıkça yol zaten bizi götüreceği yeri çok iyi biliyor. Çok fazla yazmışım galiba.

Kullandığınız bazı kelimelerin manasına bakmak durumunda kaldım.
Ve sizin kullandığınız şekilde değil, ama eş anlamlı veya çok benzer manada başka kelimelerle biliyorum.
Ancak mesela spatyom aleminin ele alınma şekli, amacı ve akışı farklı.

Bilgi noktasında haklısınız, farklı bir algı ve anlayışla var olduklarını düşünmekle beraber bilgi olduklarını kabul ediyorum. Ancak bazı şeylere inanmak için bilgiden fazlası gerek. Ben fikirle görmenin karşılığı olan nazar noktasındayım.
Ve belki anlayarak görmenin karşılığı olan idrakın gerisindeyim.
Açıkçası bu kadar öteliyor oluşumun bir sebebi de şuur, basiret veya ru'yet gibi farklı anlayış düzeylerinde konuyu elde etmek isteyecek, satın alacak kadar ciddiye almayışım ve almayacak oluşumdur. Yoksa daha basit anlatı şekliyle zaman zaman okuyacak veya dinleyecek kadar ilgi alanıma dahil oluyorlar.
Esasen her konuda okumayı ve dinlemeyi seviyorum. Çünkü yaşadığım evreni anlamaya çalışmayı seviyorum. Ancak makul kabul edeceklerim için bir sınır var.
Kitap içeriği konusunda haklı olmanız muhtemel, çünkü ben okumadım.
Bu anlamda müdahalem için özrü borç bilirim.

Çok fazla yazdığınızıda düşünmedim,
bir miktar keyifte aldım.
Ancak size ben yazmış olmama rağmen konuda oldukça tuhaf duruyor olma ihtimalimizi daha fazla gözardı edemiyorum.

Back