Canım psikolojide ilgi intiharı diye bir şey vardır.
Genelde hap içmek gibi yöntemleri seçenlerin böyle yaptığı düşünülür. Çünkü hap içtiğinde genellikle sabahına birinin fark edeceğini ya da şişeyi göreceğini vesaire düşünür insan bilinç altında.
Kişinin kendi canına kıyması öyle kolay bir şey değil. Ben de çok ağır depresyon geçirdim ve Allah affetsin çok düşündüm ama yapamadım.
Ama bir kavga sonrası hele de eşinin gözü önünde hap içmen
1- (Psikoloğa, psikiyatra dahi gitsen) Ciddiyetini sorgulatır.
2- Eşinin gözünde duyguların-hareketlerin arasında gerçek ve inandırıcı bir bağ yok gibi görünürsün. Sana saygısı azalır her böyle harekette.
Böyle bir tartışmada intihara yelteniyorsan ve bunu eşinin gözü önünde, yani seni kurtaracağını bile bile yapıyorsan gerçekten üzüldüğün bir durum olduğunda seni ciddiye almasını nasıl bekleyeceksin?
Evlilik, aile kurmak iki çocuğun öpüşüp koklaşması tv izlemesi değildir. İki yetişkin olmalısınız ki ilerde çocuğunuz olduğunda bir aileyiz diyebilin.
Lütfen yaptıklarının ne kadarını
görünsün diye yaptığını sorgula. Kendi kendine karşı samimi olmazsan dünya da sana samimi olmaz.
Bakın bir de burda kendimle ilgili bir şey söyleyeyim samimiyetle. Benim erkek arkadaşım senarist, arkası yarın bir pembe diziyi yazıyor. Ben böyle bir hareket yapsam bana ne yapıyosun sen fon müziği de girsin mi der.. Lütfen. Hayat dizilerdeki filmlerdeki gibi değil. Sorunları çözmenin yolu ayılıp bayılmak, birbirine çok etkili olduğunu sandığınız cümleleri saymak da değil. Kimse öyle yaşamıyor inanın. Bir an önce tedaviye gitmenizi salık veririm. Ben gittim ve o kadar iyiyim ki şimdi çok şükür.. Dilerim sorunlarını çözersin en kısa zamanda.