İntiharın esigindeyim,lütfen beni dinleyin.Birinin beni anlamasına çok ihtihacım var

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.738
14.009
248
29
Öncelikle ailem okumuş insanlar ikisi de üni. mezunu öğretmen.maddi durumumuz da iyi çok sükür.Ama eminim okumamış insanlar olsalar fakir olsak daha mutlu olurdum. Maddi konuda bir eksigim olmadı ama bana verdikleri tek şey bu para.Benim ne zaman kötü zamanım olsa zora düşsem onlar hicbir zaman destek olmadı yanımda olmadılar.Burada bazı anılarımı paylasmak istoyorum belki rahatlarım.
Özellikle babam ortaokuldayken bir keresinde benimle alay ediyorlar diye ağlayıp babama sarılmak istemiştim,kollarımı indirdi sinirli sinirli bi dövmediği kaldı.
8.sınıftayken okul başkanlıgına aday oldum kazanacağım kesindi babam zorla adaylığımı çektirdi.Ben kime sormuşum da aday olmuşum.
Annem her tenefüs gelip etegimin boyunu kontrol ederdi.(Kendisi kapalı değil,eteğim dizimin iki karıs altındaydı)Kardeşim,okulda eteğimi kivirdigimi söyleyince beni dövmüştü.Baska bir defasinda ise kız arkadaşımın dükkanlarına gittim diye beni terlikle dövdü.Kardesimin hatalarından dolayı ona hiçbir şey demezken beni dövdü.
Bir keresinde arkadaşımla küstüm diye evet sadece küstüm diye yüzümü morartmıstı okula gidip özür dileyeceksin barısacaksın demişti.Facebokum var diye beni öldüresiye dövmüştü.Neredeyse üzerimde sandalye kıracaktı.
Gene babam gene ortaokuldayım benden bir üst dönem bir çocuk var sakasına saçımı çekti bende ona sakasina vurdum babam bunu gördü beni müdür odasina cekip kapiyi kilitleyip öldüresoye dövdü.Odadan çıktığımda yüzüm ve vücudum mosmordu insanlar arkamdan babası onu dövdü diye konuşuyordu
Abim babama kızın internette tanımadığı kişilerle küfürlü konusuyor dedi diye daha olayın aslını öğrenmeden beni yatagimdan kaldırıp dövüp evden kovmuştu.Ben hayatimda küfür etmemis insanim halbuki.
Liseyi disarida kazaninca dünyanın en mutlu insan olmuştum.Fakat hayatımın en kötü senelerini yaşadım.herkes benimle dalga gecti arkamdan iftira attılar.Ben hicbirine karşılık vermediğim icin beni cok özgüvenli,kendini begenmis sandılar.Halbuki icten içe ezik olduğum için ailemin kulağına gider diye cevap vermezdim.Özellikle hocalar çok mobing uygulardı bana.Hele bir tanesi herkesin icinde beni aşagılardı.Okulda bu kadar yalnızlık çekince benden yaşca büyük dışarıdan bir kaç kisiyle sevgili oldum.Bir tanesi ayrilinca beni sirekli aileme anlatmakla tehdit etti seni öldürirüm dedi.Digeriyle 2 sene ciktik.Bu süre boyunca defalarca beni dövdü,aldattı,hakaret etti,aşağıladı ama bana sahip çıkıyor diye ayrılmadım baska kimsem yoktu çünkü.Herkes sömestır da ailesinin yanına gitmeye can atardı.ben yurtta bir gün daha kalabilmenin hesabini yapardım

Yaşınız önemli bir etken ergenlik sürecınde olabilir misiniz acaba..

Bu anlattıklarından çok daha fazlasını yaşadım ama hiç bi zaman hayata küsmedim sende küsme çalış ayaklarının üzerinde dur.Aile içinde Sevgi görmeden büyümüşsün dolayısıyla sevgiyi ilgiyi hep baska yerlerde aramışsın .Bu çok normal , ama emin ol ilerde sadece seni sen olduğun için sevecek biri illa ki karşına çıkacak .Bu anlattıklarına intihar asla çözüm değil kaçış da değil .Güçlü ol ayaklarının üzerinde dur kendi kendine yetmeyi öğren.

Öldüresiye dovmek hem anneniz bananiz öğretmen. Bilemedim şimdi.kendini birakma.
Bizde cocukken ne dayaklar yedik.abi anne oho.ama hic intihari düşünmedik.
Annemide dayak atan abilerimide seviyorum.zaten yas kemale erdi.hatta konusuyoruz şöyle dovdunuz falan diye hatirlamiyorlar.ama simdide ne zaman dara dussem hemen koşarlar.annemin dayagini sebebsiz cok yedik. Halada onu coook seviyorum.

Gelelim üniversiteye gerçekten hayatimin en güzel yıllarıydı.Ama ailem hep icimde yaraydı. Üniversite tercihim de zaten benim fikrim alınmadı.Neyse kazandım internetten ön bilgi formu dolduracağım.Babam kendi başıma doldurdum diye bana kızdı.Kendi arkadasinin kizi da orayı kazanmış onun babasıyla dolduracakmıs.Bana dediği aynen şuydu "Beni utandırdın,neden kendi başına iş yapıyorsun" benim hiç sevmedigim biriyle hic benim fikrim almadan aynı yurtta aynı odaya kaydettirmişti.Neyse baska bir yurda geçtigim için eski yurtran borç geldi.Bu olayın devamında benim sucum var.Ama genede bu hakaretleri hakkedecek kadar değil.Eve cikmama izin vermedi ben de ondan habersiz eve cıktım yeni geçtiğim yurttan kaydimi sildirdim.Eski yurttaki borç icin mahkeme de adres gösterilecek o sekilde öğrendi rve çıktığımı.Bir ton küfür ve hakaret yanında olsam döverdi kesin.Ve klasik cümle "Senin yüzünden rezil oldum"Gidip yurtla konuşup ise başlayınca ödemek için senet imzalamayı planlamıstım ama babam ödemiş.Hayatta onlara karsı yaptığım tek yanlış buydu.Bir sivil toplum kuruluşu kurdum Baskanlık yaptım.Ailem benimle gurur duyar diye telefonu acip babama anlattim.Bir ton küfür ve hakaret gene ben kime sormuşum hemen kapatacakmışım.
Mezun olup eve döndüm.İsler daha da kötüleşti ücretli ögretmenlige basvurdum olacaktı hayır yapamazsın dedi.Dershanaye git dedi tamam gideyim dedim.İyi dershane yok dedi.Bulunduğum yerde dershane yok dısarıya gitmeyeyim diye sırf.Tamam dedim belki maddi durumumuz müsait değildir.Ücretli öğretmenlik icin tekrar aradılar babam hayır yapmayacaksin dedi bağırarak.Sebebi de oraya gidersem atanmak icin ders calisamazmisim yol beni yorarmıs yol yarım saatlik yol bu arada.Bence sırf maddi özgürlügümü elime almayayım diye böyle yaptı.Gene tamam dedim.
Spor salonu icin zar zor izin aldım.Oradan baska spor salonuna gideceğimi söyledim.İşletmecisi kim belediyenin değilse gidemezsin dedi.Gidicem dedim.ne demek gidicem gidemezsin dedi ve ters ters soğuk soğuk baktı.Eminim biraz daha ısrar etsem dövecekti.Sanki oraya gidipte orospuluk yapıyorum.Bir saat sporumu yapıp geliyorum

Ne okudum ben Allahım? korku filmi gibi.
Bak canım. Bende bir tane üvey anne vardı. Senin yaşadıklarının belki 100 katını yaşadım, Allahım canımı al diye çok dua etmişimdir ama intihar etmeyi düşünmedim günah olduğu için.
Hep ümit ettim üniversiteyi okuyup defolup gideceğim diye.
Lâkin işler benim istediğim gibi olmadı. Üniversite okurken babam vefat etti. Kardeşimin hatrına evi terk etmedim. Okul bitince de evlendim.
Şimdi iki kızım var elhamdülillah ve ben eski günleri hic mi hic hatirlamak istemiyorum.
Eşimle aram çok mu mükemmel? Hayır ama yine de ara sıra anlaşamasak da sevildiğimi biliyorum.
Bunları sana güç versin diye yazdım canım. Kurtuluş evlilikte diye algılama sakın. Benim kaderim yolum bu şekilde devam etti.

Inşallah okulunu bitirir iş sahibi olup kendi ayaklarının üzerinde durursun.

Ama sadece ben dayak yedim ksrdeslerim hic yemedim erkekler diye .İnsanlarin ortasında.Haksız yere.Ve bir kere bile üzülüp anne babami arayamadım biliyorum ki tek yapacaklari şey bana kizmakti

Hiç mi hayatında güzel birşey yok
Sevdiğin biri bir eylem hobin yok
Sevdiğin bir ders bir uğraş yok mu
İnsanlardan çok olaylara aktivitelere yönel
İnsanlarla olan tecrüben iyi başlamamış ama sen iyi bitirebilirsin
Ben sana iyi gelecek şeyleri yap diyorum ve içinde minimum insan olsun takı kendini iyi hissedene kadar
Birde sosyal medyadan uzak dur

Keske en azindan bunları yaşadığımda benim için üzülen bir kardesim olsaydi.Paylasamadim kimseyle hep icime attım

Hobilerim var ama ailem yapmama izin vermiyor.Erkek arkadasımda var ben seviyorum o seviyor.Ama istedigim ilgiyi göremiyorum.Ve uzak sehirlerdeyiz su an.O yanıma gelse biri görür laf olur ben gitsem ailem izin vermez

Benim derdim sevgili değil ki şükür sevgilim var birbirimizi seviyoruz.Ama ailede bi şeyler olmayınca insan asla mutlu olamıyor hep eksik kalıyor.Sadece atanırsam ise başlamama izin veriyorlar.Onun haricinde hicbir meslege okey değiller

Kaç yaşına gelmişsin kendi iyiliğin icin bazen annen baban da olsa sana akil veren kendi bildiğini yapman lazim

Hobilerim var ama ailem yapmama izin vermiyor.Erkek arkadasımda var ben seviyorum o seviyor.Ama istedigim ilgiyi göremiyorum.Ve uzak sehirlerdeyiz su an.O yanıma gelse biri görür laf olur ben gitsem ailem izin vermez
İnsanlar çok şey isterler lakin istemekle olmuyor isteklerin insanlarla ilgili olmasın şimdilik
İsteklerin yapabileceğin eylemler ile ilgili olsun
Beklentiler zaman kaybıdır mutsuz eder

Anneniz de babanıza olsa size deger vermeyen, aşagılayan, döven, özgüveninizi yerle bir eden hiçbir insana bel baglamayın. Anneniz babanız diye tapunuz onlara ait degil ki siz tapulu bir insan degilsiniz. Her insan degerlidir. Kimse bana sahip çıkmıyor diye yagmur dan kaçarken doluya yakalanmayın. Etrafınızda hiç kimse olmayabilir ama siz Allaha tevekkül edip ona sarılın. Sonrada bırakın aileyi, çevreyi lütfen yeni bir hayat kurun kendinize. Yaşınız da küçük degil. Bence çevrenizden ziyade sizin degişmeye ihtiyacınız var. Siz o çevreyi etrafınızda barındırarak en büyük yanlışı yapan öncelikle sizsiniz. Bence kendi tavrınızı, halinizi bir gözden geçirin ve kendinize "Bu insanların bana bunca hakarete, mobbinge, dayaga yapma hakkını veren hangi davranışım, özelliğim, sözüm" diye düşünüp kendinize özeleştiri yapın lütfen. Yanlış anlamayın ama çogu insan öyle çok haksızlığa susuyor ki etrafındakiler güç alıp daha fazlasını yapıyor ve bunda en büyük suçlu kötü olan insanlar degil buna izin veren, susan, sineye çeken insanlardır.

Hakliniz ama size yemin ediyorum insanlara en ufak bir kötülüğüm,yanlısım olmamıştır.Ve gidecek yerim yok.Lise yıllarındayken cocuk esirgemeye simdi ise bir süreligine kadın sığınma evine başvurmayı düşündüm.Fakat mor çatı için önce polise başvurmak gerekiyor fiziksel şiddet belirtisi olmadigi için ve ailen kültürlü insanlar der bana inanmazlar.Ve orada kalırsam cvme olumsuz yansır malum Türkiye deyiz

Ailem hem fakirdi hemde sevgisiz hiç intiharı düşünemedim yaşınız baya küçük diye tahmin ediyorum

Bende benzerlerini yaşadım benimde ablam anne babamı iftiralarla üstüme salmıştı bende az dayak yemedim.Sonra iyice çalıştım çabaladım başka şehre gittim üni. ye abim destek oldu bana maddi manevi sizin de size destek olabilecek bi yakınınız varsa ona sığının.İntihar çözüm değil tek çözüm meslek sahibi olup kendi ayaklarınız üstünde durmanız.Kendinizi kurtarmak için çalışıp çabalayın kendi paranızı kazanıp kendi evinize çıkın.Lütfen onlardan kurtulmak için ilk önünüze çıkanla evlenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…