İntiharın esigindeyim,lütfen beni dinleyin.Birinin beni anlamasına çok ihtihacım var

Ailem hem fakirdi hemde sevgisiz hiç intiharı düşünemedim yaşınız baya küçük diye tahmin ediyorum
23 yaşındayım.sürekli onlar erkek diye kardeslerimle gurur duyulmasını izledim.Onlara bir fiske bile vurulmadan sadece bağırarak büyütüldüklerine şahit oldum.Onlar da yeri heldiginde bana bağırdılar mobing uyguladılar.Bir kere bile ailemden bir sey icin izin almalarına gerek olmadı.Ben ise resmen altın kafesteyim

Bende benzerlerini yaşadım benimde ablam anne babamı iftiralarla üstüme salmıştı bende az dayak yemedim.Sonra iyice çalıştım çabaladım başka şehre gittim üni. ye abim destek oldu bana maddi manevi sizin de size destek olabilecek bi yakınınız varsa ona sığının.İntihar çözüm değil tek çözüm meslek sahibi olup kendi ayaklarınız üstünde durmanız.Kendinizi kurtarmak için çalışıp çabalayın kendi paranızı kazanıp kendi evinize çıkın.Lütfen onlardan kurtulmak için ilk önünüze çıkanla evlenmeyin.
Evlenmeme bile izin vermez onlar.Önüme o kadar iyi iş fırsatları çıktı ki ama izin vermediler.Tek dedikleri ders çalış atan

Hakliniz ama size yemin ediyorum insanlara en ufak bir kötülüğüm,yanlısım olmamıştır.Ve gidecek yerim yok.Lise yıllarındayken cocuk esirgemeye simdi ise bir süreligine kadın sığınma evine başvurmayı düşündüm.Fakat mor çatı için önce polise başvurmak gerekiyor fiziksel şiddet belirtisi olmadigi için ve ailen kültürlü insanlar der bana inanmazlar.Ve orada kalırsam cvme olumsuz yansır malum Türkiye deyiz
Bir şekilde işe falan girip para biriktirin gizli gizli. Yemişim öyle kültürü de öyle kültürlü insanları da. Açıkçası o tarz dışardan aşırı saygı duyulan ,seviken insanlar tanıyorum ama aile içi bildigim sırları var ki mide bulandırıcı maalesef ki o sırlar açıga çıksa insanlar yüzlerine bakmaz. İş keşke kültürde bitse ya neyse siz degişmezseniz veya adım atmazsanız kimse adım atmayacaktır sizin için. Lütfen kendinize önce deger verin. İnanın bana siz biricik ve teksiniz. Ve biliyorum çok güzel bir hayat sizi bekliyor. Sorunların içindeyken insan hiç kurtulamayacıgını ve ömür boyu öyle devam edecek sanıyor ama inanın bana öyle degil o sorunlar da bitiyor, hayat degişiyor ama sizin gayretiniz, duanız, çabanız olmalı...

Gelelim üniversiteye gerçekten hayatimin en güzel yıllarıydı.Ama ailem hep icimde yaraydı. Üniversite tercihim de zaten benim fikrim alınmadı.Neyse kazandım internetten ön bilgi formu dolduracağım.Babam kendi başıma doldurdum diye bana kızdı.Kendi arkadasinin kizi da orayı kazanmış onun babasıyla dolduracakmıs.Bana dediği aynen şuydu "Beni utandırdın,neden kendi başına iş yapıyorsun" benim hiç sevmedigim biriyle hic benim fikrim almadan aynı yurtta aynı odaya kaydettirmişti.Neyse baska bir yurda geçtigim için eski yurtran borç geldi.Bu olayın devamında benim sucum var.Ama genede bu hakaretleri hakkedecek kadar değil.Eve cikmama izin vermedi ben de ondan habersiz eve cıktım yeni geçtiğim yurttan kaydimi sildirdim.Eski yurttaki borç icin mahkeme de adres gösterilecek o sekilde öğrendi rve çıktığımı.Bir ton küfür ve hakaret yanında olsam döverdi kesin.Ve klasik cümle "Senin yüzünden rezil oldum"Gidip yurtla konuşup ise başlayınca ödemek için senet imzalamayı planlamıstım ama babam ödemiş.Hayatta onlara karsı yaptığım tek yanlış buydu.Bir sivil toplum kuruluşu kurdum Baskanlık yaptım.Ailem benimle gurur duyar diye telefonu acip babama anlattim.Bir ton küfür ve hakaret gene ben kime sormuşum hemen kapatacakmışım.
Mezun olup eve döndüm.İsler daha da kötüleşti ücretli ögretmenlige basvurdum olacaktı hayır yapamazsın dedi.Dershanaye git dedi tamam gideyim dedim.İyi dershane yok dedi.Bulunduğum yerde dershane yok dısarıya gitmeyeyim diye sırf.Tamam dedim belki maddi durumumuz müsait değildir.Ücretli öğretmenlik icin tekrar aradılar babam hayır yapmayacaksin dedi bağırarak.Sebebi de oraya gidersem atanmak icin ders calisamazmisim yol beni yorarmıs yol yarım saatlik yol bu arada.Bence sırf maddi özgürlügümü elime almayayım diye böyle yaptı.Gene tamam dedim.
Spor salonu icin zar zor izin aldım.Oradan baska spor salonuna gideceğimi söyledim.İşletmecisi kim belediyenin değilse gidemezsin dedi.Gidicem dedim.ne demek gidicem gidemezsin dedi ve ters ters soğuk soğuk baktı.Eminim biraz daha ısrar etsem dövecekti.Sanki oraya gidipte orospuluk yapıyorum.Bir saat sporumu yapıp geliyorum
Yasım 23 ergen değilim.Lafa gelince canımlı cicimliler ama samimiyetsiz geliyor.Bir de iki erkek kardesim de cok başarılılar.Bunun için ben hep geri planda aldım onlar zeki ben salağım diye düşündüm,bana böyle hissettirildi.Ama sonradan anladım ki onlar özgür büyüdü o yüzden benden daha başarılılar.Ben ise baskı ve sindirilerek büyütüldügüm için hep potansiyelimin altında kaldım

Anne babanız öyle bir neslin öğretmeni ki dışarda olan, okulda olan tüm pisliklerin farkında olup belkide sizi korumaya çalışıyordur . Davranış şekilleri yalnış olsa da alt zeminde kesinlikle koruma iç güdüsü var. Eminim bundan daha kötü durumda olan insanlar var keşke ipsiz sapsız seni döven söven bir insanın hayatına sığınmak yerine şükredip anne babanın arkada olduğunun bilincinde olsan işte ozaman hayatın güzelleşecek. Hayata ne açıdan bakarsan onu görürsün evrene ne verirsen de onu alırsın unutma !

Evlenmeme bile izin vermez onlar.Önüme o kadar iyi iş fırsatları çıktı ki ama izin vermediler.Tek dedikleri ders çalış atan
Babanız anneniz öğretmen ama cahiliye devrinde kalmışlar ne yazıkki

Öncelikle ailem okumuş insanlar ikisi de üni. mezunu öğretmen.maddi durumumuz da iyi çok sükür.Ama eminim okumamış insanlar olsalar fakir olsak daha mutlu olurdum. Maddi konuda bir eksigim olmadı ama bana verdikleri tek şey bu para.Benim ne zaman kötü zamanım olsa zora düşsem onlar hicbir zaman destek olmadı yanımda olmadılar.Burada bazı anılarımı paylasmak istoyorum belki rahatlarım.
Özellikle babam ortaokuldayken bir keresinde benimle alay ediyorlar diye ağlayıp babama sarılmak istemiştim,kollarımı indirdi sinirli sinirli bi dövmediği kaldı.
8.sınıftayken okul başkanlıgına aday oldum kazanacağım kesindi babam zorla adaylığımı çektirdi.Ben kime sormuşum da aday olmuşum.
Annem her tenefüs gelip etegimin boyunu kontrol ederdi.(Kendisi kapalı değil,eteğim dizimin iki karıs altındaydı)Kardeşim,okulda eteğimi kivirdigimi söyleyince beni dövmüştü.Baska bir defasinda ise kız arkadaşımın dükkanlarına gittim diye beni terlikle dövdü.Kardesimin hatalarından dolayı ona hiçbir şey demezken beni dövdü.
Bir keresinde arkadaşımla küstüm diye evet sadece küstüm diye yüzümü morartmıstı okula gidip özür dileyeceksin barısacaksın demişti.Facebokum var diye beni öldüresiye dövmüştü.Neredeyse üzerimde sandalye kıracaktı.
Gene babam gene ortaokuldayım benden bir üst dönem bir çocuk var sakasına saçımı çekti bende ona sakasina vurdum babam bunu gördü beni müdür odasina cekip kapiyi kilitleyip öldüresoye dövdü.Odadan çıktığımda yüzüm ve vücudum mosmordu insanlar arkamdan babası onu dövdü diye konuşuyordu
Abim babama kızın internette tanımadığı kişilerle küfürlü konusuyor dedi diye daha olayın aslını öğrenmeden beni yatagimdan kaldırıp dövüp evden kovmuştu.Ben hayatimda küfür etmemis insanim halbuki.
Liseyi disarida kazaninca dünyanın en mutlu insan olmuştum.Fakat hayatımın en kötü senelerini yaşadım.herkes benimle dalga gecti arkamdan iftira attılar.Ben hicbirine karşılık vermediğim icin beni cok özgüvenli,kendini begenmis sandılar.Halbuki icten içe ezik olduğum için ailemin kulağına gider diye cevap vermezdim.Özellikle hocalar çok mobing uygulardı bana.Hele bir tanesi herkesin icinde beni aşagılardı.Okulda bu kadar yalnızlık çekince benden yaşca büyük dışarıdan bir kaç kisiyle sevgili oldum.Bir tanesi ayrilinca beni sirekli aileme anlatmakla tehdit etti seni öldürirüm dedi.Digeriyle 2 sene ciktik.Bu süre boyunca defalarca beni dövdü,aldattı,hakaret etti,aşağıladı ama bana sahip çıkıyor diye ayrılmadım baska kimsem yoktu çünkü.Herkes sömestır da ailesinin yanına gitmeye can atardı.ben yurtta bir gün daha kalabilmenin hesabini yapardım

Herkes de seni mi bulmuş anne baban durduk yere niye seni dovsun hep diğer kardeşlerin kötü sen mi melektin bence simariksin ;)

Öncelikle ailem okumuş insanlar ikisi de üni. mezunu öğretmen.maddi durumumuz da iyi çok sükür.Ama eminim okumamış insanlar olsalar fakir olsak daha mutlu olurdum. Maddi konuda bir eksigim olmadı ama bana verdikleri tek şey bu para.Benim ne zaman kötü zamanım olsa zora düşsem onlar hicbir zaman destek olmadı yanımda olmadılar.Burada bazı anılarımı paylasmak istoyorum belki rahatlarım.
Özellikle babam ortaokuldayken bir keresinde benimle alay ediyorlar diye ağlayıp babama sarılmak istemiştim,kollarımı indirdi sinirli sinirli bi dövmediği kaldı.
8.sınıftayken okul başkanlıgına aday oldum kazanacağım kesindi babam zorla adaylığımı çektirdi.Ben kime sormuşum da aday olmuşum.
Annem her tenefüs gelip etegimin boyunu kontrol ederdi.(Kendisi kapalı değil,eteğim dizimin iki karıs altındaydı)Kardeşim,okulda eteğimi kivirdigimi söyleyince beni dövmüştü.Baska bir defasinda ise kız arkadaşımın dükkanlarına gittim diye beni terlikle dövdü.Kardesimin hatalarından dolayı ona hiçbir şey demezken beni dövdü.
Bir keresinde arkadaşımla küstüm diye evet sadece küstüm diye yüzümü morartmıstı okula gidip özür dileyeceksin barısacaksın demişti.Facebokum var diye beni öldüresiye dövmüştü.Neredeyse üzerimde sandalye kıracaktı.
Gene babam gene ortaokuldayım benden bir üst dönem bir çocuk var sakasına saçımı çekti bende ona sakasina vurdum babam bunu gördü beni müdür odasina cekip kapiyi kilitleyip öldüresoye dövdü.Odadan çıktığımda yüzüm ve vücudum mosmordu insanlar arkamdan babası onu dövdü diye konuşuyordu
Abim babama kızın internette tanımadığı kişilerle küfürlü konusuyor dedi diye daha olayın aslını öğrenmeden beni yatagimdan kaldırıp dövüp evden kovmuştu.Ben hayatimda küfür etmemis insanim halbuki.
Liseyi disarida kazaninca dünyanın en mutlu insan olmuştum.Fakat hayatımın en kötü senelerini yaşadım.herkes benimle dalga gecti arkamdan iftira attılar.Ben hicbirine karşılık vermediğim icin beni cok özgüvenli,kendini begenmis sandılar.Halbuki icten içe ezik olduğum için ailemin kulağına gider diye cevap vermezdim.Özellikle hocalar çok mobing uygulardı bana.Hele bir tanesi herkesin icinde beni aşagılardı.Okulda bu kadar yalnızlık çekince benden yaşca büyük dışarıdan bir kaç kisiyle sevgili oldum.Bir tanesi ayrilinca beni sirekli aileme anlatmakla tehdit etti seni öldürirüm dedi.Digeriyle 2 sene ciktik.Bu süre boyunca defalarca beni dövdü,aldattı,hakaret etti,aşağıladı ama bana sahip çıkıyor diye ayrılmadım baska kimsem yoktu çünkü.Herkes sömestır da ailesinin yanına gitmeye can atardı.ben yurtta bir gün daha kalabilmenin hesabini yapardım
Peki ya şuan o çocuk peşinde mi kaç yaşındasın mesale yada ailen hala öyle mi sen varya kaç kurtar kendini valla bak eğer istersen sana arkadaş bile olurum

23 yasındayım liseden sonrasını da yazdım ayrı bir post olarak
Canım bir ise gir asgari ucret dahi olsa 1+1 esyali ev tut yasamina tek basina yanlisa dusmeden devam et.ya da genellikle buyuksehirlerde oda kiralarlar esyali ogrenciden ogrenciye ev arkadasi ariyorum diye sahibinden e verirler iyece arastir duzgun insanlarla temas kur kendine dikkat et klavuzu karga olanin basi beladan cikmaz . Genc bir bayansınız isabetli kararlar alırsanız sureci iyi idare ederseniz.aileniz durumu daha iyi analiz ederek sizi anlar ve belkide birseylerin farkina varirlar...duzelme.olasılıkları bile var sizi guclu ve kararlı gorduklerinde...

Para sıkıntın yok madem kendine bir yaşam koçu ayarlasana? Birlikte sana yeni bir yol cizin bir sayfa acin..

Anne babanız öyle bir neslin öğretmeni ki dışarda olan, okulda olan tüm pisliklerin farkında olup belkide sizi korumaya çalışıyordur . Davranış şekilleri yalnış olsa da alt zeminde kesinlikle koruma iç güdüsü var. Eminim bundan daha kötü durumda olan insanlar var keşke ipsiz sapsız seni döven söven bir insanın hayatına sığınmak yerine şükredip anne babanın arkada olduğunun bilincinde olsan işte ozaman hayatın güzelleşecek. Hayata ne açıdan bakarsan onu görürsün evrene ne verirsen de onu alırsın unutma !
Ben size diyorum ki arkadaşımla sadece küstüm diye(yaşım 111-12 iken) beni döven bir babam vardı bu nasıl beni korumak oluyor ? ben 13 yaşında tacize uğradığımda bana bağıran bir annem var. Ben zaten o hatami kabul ediyorum fakat dedigim gibi denize düsen yılana sarılır hickimsem yoktu gercekten.Ailem hayatımda sadece bir kere olsun benim arkamda olmadı diyorum ben size ailem okulun bağıscısıydı buna rağmen öğretmenler bana iyi davranacaklarına onların mobingine ugradım nasıl ailesi destek cıkmaz diye nasılsın sığınayım

Herkes de seni mi bulmuş anne baban durduk yere niye seni dovsun hep diğer kardeşlerin kötü sen mi melektin bence simariksin :KK66:
Su kadar söyleyeyim dediklerimde en ufak bir abartı,yalan varsa yarına cıkamayayım. Anlasılan ailenin göz bebeği olarak büyümüşsün kardeslerim kötü demedim ama onalr yaramazlık yapınca erkek diye bir şey demezlerdi. Bir kere bile haksiz yere dayak yemediysen insanlar arkandan gülmediyse yalnızlık cekmediysen bu konu senin konun değil

Anliyorum seni
Inan bircok insan bu dönemlerden geciyor
Yavas yavas kabugunu kirma vaktin gelmis
Bütün bu sacmaliklardan siyrilacaksin, bunlarin hicbiri senin sucun degildi
Ama
Ama diyorum cünkü bundan sonraki secimlerin tamamiyla sana ait
Yani alisilagelmis bir sekilde sana siddet uygulayan kimseyle iliski kurmaman lazim
Iyi düsün tasin, bu hayat snein ve cok degerli
Dimdik durup ehhh be diyim silkelenmen gerek
Tabi maddi özgürlük cok önemli, ilk bunun icin savas
Sonra seni ezmeye calisan kim varsa üzerine cik, kendine güven
Sana kalkan eli de indirmeyi ögreneceksin
Ezmisler seni kücüklükten itibaren, ama bu kaderin degil
Inan bu böyle devam etmiyor
Bir gözünü acmaya bakiyor tatlim

konu sahıbı neden banlandı ?
annesı babası ruh hastası okuduklarıma cok uzuldum

Back
X