İyi bayramlar arkadaşlar,
Önerilerinize ihtiyacım var, sağlıklı düşünemiyorum. herşeyi olabildiğince kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışacam. okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bayramdan bir hafta kadar önce eşimin ailesine gittik. Kaynanam sürekli beni yalnızlaştırmaya çalıştı.eşime hadi beraber maça gidelim dediğinde eşim hande var bebek var siz gidin ben nasıl geleyim onları yalnız mı bırakayım demesine rağmen boşver bişey olmaz dedi.neyse eşim maça gitmedi.bu sefer köye gidelim demeler başladı. Arefeden bir gün önce eşimle dışarı çıktığımızda arefe günü köye dedesinin mezarına gideceklerini söyledi.Ben bebekle ne yapacam dedim.Bebek durur diyorsan sen de gel yoksa evde otur dedi.tepem attı kavga edip eve döndük.Yine odada bi başıma beni yalnız bırakıp oğlunu mutfağa çekip oturmalar falan dayanmadım.eşime evimize gitmek istediğimi tahammül edemediğimi söyledim.o da olmaz dedi. O kadar bunaldım ki kardeşimi arayıp gel al beni dedim.o da eşimle konuşmuş eşim öyle şey olmaz bayramdan sonra gidecez evimize zaten demiş.neyse ben de beklemeye karar verdim. Arefe günü annesiyle evde yalnızken annesi birdenbire (bebeğe kışın o bakacaktı) sen benim gelmemi istemiyor musun dedi hayır anne ne alakası var dedim.yine aranız bozuk, siz birbirinizi tanımadan evlendiniz, ben baştan beri istemedim seni ,yılbaşında geldiğimde evi terkettin niye geldin ben halbuki o kadar bekledim, ayrıl oğlumdan çocuk da sen de onun umrunda değilsin bırak hayatını yaşasın 3 senede çöktü benim oğlum nasıl dalyan gibi delikanlıydı dedi.ben kucağımda bebekle ne diyeceğimi şaşırdım. saçmaladım bişeyler ne alakası var falan, ayrılmayı düşündük zamanında olmadı, ben hala düşünüyorum diyebildim. O sırada eve eşim ve babası geldi. annesi hemen odadan fırladı eşimi bi odaya sokmuş birşeyler fısıldarken buldum.dedim ki eşime beni götür dedim neden götürmedin bak neler oluyor dememe kalmadı. hande oğlumdan ayrılacakmış diye evde bağırmaya başladı. Eşime annesinin söylediklerini söyledim kadın inkar etti. eşim toplan gidiyoruz dedi. Ben toplanırken annesi bi yandan babası bi yandan bir sürü laf ettiler,küfür de duydum arada defol git dediklerini de. En son çıkarken baban herşeyini anlatmıştı zamanında ben oğluma söz geçiremedim dedi.ben bu arada babamla konuşmuyorum. zamanında beni ayırmaya çalışmıştı.
Arefe gecesi eve geldik eşim boşanacam senden diyor. olayları konuştuk hala ailesini haklı görüyor.bekarken anneci olmayan adam şimdi onlar beni istemediğ için ayrılmak istiyor.ilk günden beri annesinin beni istemediğini söyledi.Hala annesi babası arıyor canımlı cicimli konuşuyorlar. Deli olacam. Söylemediğim bir sürü şey söylemişler eşime. ayrı odalarda oturuyoruz.dışarda şimdi o eminim yine onlarla konuşacak.İntihar edecek noktadayım.ne olur fikir verin.onlar yüzünden bitsin istemiyorum.
yaşadıkların gerçekten çok zor insan çıldırır yani ama soğuk kanlı olmaya çalış bebeğin için, belki biraz sessizlik, hiç bu konuyu açmamakla ortamı soğut derim, çünkü şuan ikinizde sağlıklı düşünemiyor gibisin
valla ne yalan söyliyim okurken keşke üstünde bi dinleme cihazı falan olsaymış diye düşündüm
böyle insanların olduğuna inanamıyorum, insan birazcık torununuda mı düşünmez
evet onlar düşünmüyor ama sen önce çocuğunu düşünmelisin, güçlü olmaya çalış, önce ortalık bi soğusun, sadece gözlemle bakalım senin sessizliğinde eşin napacak
teşekkür ederim yorumlarınız için.
sakin olmaya çalışıyorum evet ama çok zor. dışarı çıkmıştı eşim az önce geldi.telde yine ailesiyle konuşmuş.söylemediğim şeyler söylemişler yine onun hakkında konuşmuşum güya. ben o eve dönemem artık bitti diyor.nasıl boşanacaksın kısa yoldan boşanalım anlaşmalı dedi.hayır dedim kabul etmedim.ben yyarın avukatla konuşacam dedi.gerekirse ben dava açarım dedi aç dedim. sonra bi süre sessiz kaldık ben ne yaptım bilmiyorum ama bütün hatalarımı telafi edeyim dedim.ben bu duruma çözüm bulamıyorum dedi.beraber bulalım dedim olur dedi. sonra bi süre daha sustuk olmaz ben senle çözüm bulamam ailem seni görmek istemiyor dedi.allahım ölüyorum yavaş yavaş..
akıl verin ne olur ne söyleyip caydırayım.tekrar denemeye ikna edeyim.
İyi bayramlar arkadaşlar,
Önerilerinize ihtiyacım var, sağlıklı düşünemiyorum. herşeyi olabildiğince kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışacam. okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bayramdan bir hafta kadar önce eşimin ailesine gittik. Kaynanam sürekli beni yalnızlaştırmaya çalıştı.eşime hadi beraber maça gidelim dediğinde eşim hande var bebek var siz gidin ben nasıl geleyim onları yalnız mı bırakayım demesine rağmen boşver bişey olmaz dedi.neyse eşim maça gitmedi.bu sefer köye gidelim demeler başladı. Arefeden bir gün önce eşimle dışarı çıktığımızda arefe günü köye dedesinin mezarına gideceklerini söyledi.Ben bebekle ne yapacam dedim.Bebek durur diyorsan sen de gel yoksa evde otur dedi.tepem attı kavga edip eve döndük.Yine odada bi başıma beni yalnız bırakıp oğlunu mutfağa çekip oturmalar falan dayanmadım.eşime evimize gitmek istediğimi tahammül edemediğimi söyledim.o da olmaz dedi. O kadar bunaldım ki kardeşimi arayıp gel al beni dedim.o da eşimle konuşmuş eşim öyle şey olmaz bayramdan sonra gidecez evimize zaten demiş.neyse ben de beklemeye karar verdim. Arefe günü annesiyle evde yalnızken annesi birdenbire (bebeğe kışın o bakacaktı) sen benim gelmemi istemiyor musun dedi hayır anne ne alakası var dedim.yine aranız bozuk, siz birbirinizi tanımadan evlendiniz, ben baştan beri istemedim seni ,yılbaşında geldiğimde evi terkettin niye geldin ben halbuki o kadar bekledim, ayrıl oğlumdan çocuk da sen de onun umrunda değilsin bırak hayatını yaşasın 3 senede çöktü benim oğlum nasıl dalyan gibi delikanlıydı dedi.ben kucağımda bebekle ne diyeceğimi şaşırdım. saçmaladım bişeyler ne alakası var falan, ayrılmayı düşündük zamanında olmadı, ben hala düşünüyorum diyebildim. O sırada eve eşim ve babası geldi. annesi hemen odadan fırladı eşimi bi odaya sokmuş birşeyler fısıldarken buldum.dedim ki eşime beni götür dedim neden götürmedin bak neler oluyor dememe kalmadı. hande oğlumdan ayrılacakmış diye evde bağırmaya başladı. Eşime annesinin söylediklerini söyledim kadın inkar etti. eşim toplan gidiyoruz dedi. Ben toplanırken annesi bi yandan babası bi yandan bir sürü laf ettiler,küfür de duydum arada defol git dediklerini de. En son çıkarken baban herşeyini anlatmıştı zamanında ben oğluma söz geçiremedim dedi.ben bu arada babamla konuşmuyorum. zamanında beni ayırmaya çalışmıştı.
Arefe gecesi eve geldik eşim boşanacam senden diyor. olayları konuştuk hala ailesini haklı görüyor.bekarken anneci olmayan adam şimdi onlar beni istemediğ için ayrılmak istiyor.ilk günden beri annesinin beni istemediğini söyledi.Hala annesi babası arıyor canımlı cicimli konuşuyorlar. Deli olacam. Söylemediğim bir sürü şey söylemişler eşime. ayrı odalarda oturuyoruz.dışarda şimdi o eminim yine onlarla konuşacak.İntihar edecek noktadayım.ne olur fikir verin.onlar yüzünden bitsin istemiyorum.
böyle üzücü bir olay yaşamana gerçekten üzüldüm. o yüzden elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. başlıca iki önerim olabilir sana.
1. ortada belli ki senin suçun yok ama eşin öyle düşünmüyor belli ki. bu yüzden hatalı olduğunu söyle ilk olarak. evet hatam oldu bunları yeni yeni farkediyorum ama bunların hiçbiri bizim aşamayacağımız türden değil de.
2. eşinin sevip saydığı yaşça kendisinden büyük birini davet et size. ama durumu önceden gidip sen anlatma bırak eşin anlatsın hatta. eminim eğer öyle biri varsa size yardım edecektir.
1. söylediğinizi yaptım.çözümü yok diyor.ikinci önerinizi de düşünmedim değil.ama okuldan öğretmen arkadaşlarımız var bir iki tane samimi.biri bayan evli beni de eşimi de çok sever.durumu telde ona anlatmıştım.eve çağırsam nasıl olur bilemedim. eşim bazen yumuşuyor gibi oluyor telde ailesiyle konuşunca asla olmaz diyor.acaba gerçekten yarın avukata gidecek mi, bana ders mi veriyor çözemiyorum.bazen konuşurken gözleri doluyor bazen çok sert anlamıyorum.
acaba arkadaşı eve çağırsam ama bu konuyu hiç konumasa arkadaş okudan falan muhabbet etse ev falan almıştık ne durumda gibisinden sorsa eşim biz boşanacaz artık deyip analtır mı merak ediyorum.anlatmazsa herhalde ciddi değildir. ne bileyim sağlıklı düşünemiyorum.sizce böyle olur mu.
İntiharı düşünecek ne var anlamıyorum.Eşinden boşanmak intihar sebebi değildir.
Haksızlığa uğradığını düşünüyorsun,o yüzden hırs yapmışsın.Ama ben buradan bakınca,boşanmanın daha hayırlı olduğunu görüyorum.
Eşinin ailesi seni istememiş ve istemiyor.Eşin,tercihini ailesinden yana kullanmış.
Bu konu şimdilik kapansa bile,eninde sonunda yine patlak verecektir.
Sende de hatalar gördüm.Eşinin ailesine gitmişsiniz ama eşini onlarla yalnız bırakmamak için çabalayıp durmuşsun.
Hangi anne olursa olsun,oğluyla başbaşa zaman geçirmek ister.İllaki gelin yanlarında olsun istemez.
Mesela mezarlık konusunda gereksiz alınganlık yapmışsın.Ben gidemiyorum,siz de gitmeyin der gibi olmuş.
Kardeşini arayıp gel ben al demen,kayınvalidene hala boşanmayı düşünüyorum demen...Hep yanlış.
Artık ipler koptuğuna,sınırlar aşıldığına göre,bunlar için özür dilemen anlamsız.
Aile ilişkiniz düzelmeyecek.Eşinle ilişkin düzelse bile,ilk fırsatta aynı duruma geleceksiniz.
Çabalamanın anlamı yok diye düşünüyorum.
kusura bakma ama beni istemeyen bir erkekle yola devam etmem ben
hadi simdi ikna ettin sonra ne olacak hep onların lafıyla huzursuzluk mu cıkacak
ben bosanmak istemiyorum ama sen istiyorsan diyecek lafım yok diyip daha da fazla uzatmazdım, madem bosanmayı kafasına koymus, gelmesin eve de
kolay mı böyle bosanmak, bir erkek minicik bebeğinin annesine bunları soyluyorsa yazıktır ona
ya canım benim başımdada birtane öyle var off diyorum ki ne of ama sana bişey söyliyimmi seven erkek anasının lafıyla karısını boşamaz o adamdan sana şimdi koca olsa bile ilerisini düşünsene ? benim eşim aileci ama annesinin lafıyla hiç ayrılmak istemedi eğer isteseydide hiç düşünmez kabul ederdim
valla ben kk da böyle aileler okuyunca şok oluyorum ya, ayrılmaya kalkanlara, kaynanalar yapmayın etmeyin çocuk var demez mi
çocukta sende oğlumun umrunda değilsiniz ayrılın ne demek ya, yemin ediyorum anlamıyorum
bence bunu yapmak mantıklı bir çözüm olur. fakat bu kadar çabuk değil. bence cumaya kadar bekleyin zaten eğer ciddi bir girişimi olursa yapacaktır. yok eğer durum sadece sizin bazı şeyleri kavramanızsa bence sizin üzüldüğünüzü görmek yeterli olacaktır. şimdi eğer çok acele ederseniz bir panik içerisinde herşey ters tepebilir. eşiniz daha çok sinirlenebilir. biraz sabredip onun tepkilerini gördükten sonra birşeyler yaparsınız. benim şahsi düşüncem sizin ben de ayrılmayı düşünüyorum lafınıza içerleyip bu durumu size karşı kullanıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?