intiharın eşiğindeyim..

kayınvalidenin olduğu kadar senin de hataların var olayların bu raddeye gelmesinde
kv, kp, eşin, sen, hepiniz fevri karakterlersiniz

eşin ailesine sizden(sen ve bebeğin) daha düşkün olduğu için
yani onlarla hayat boyu ilişiğini kesmeyeceği için
sen de onlarla hiç bir zaman anlaşamayacağın için
bu evlilik ya şimdi biter, ya daha sonra
ama bir noktada kesinlikle biter

sen içindeyken göremiyosun ama
dışardan bakınca zor değil bazı şeyleri görmek

olaylar bu aşamaya geldiğine göre
bitmesin diye çırpınmak, sadece batışı kolaylaştırır
eşine anlaşmalı boşanmayı kabul ettiğini söyle
bitirecekse bitirecektir zaten
biri kafasına birşeyi koyduğunda işi zora sokmak
o kişiyi sadece daha da hırslandırır
bırak inceldiği yerden kopsun

hakkınızda devam etmek hayırlıysa, boşandıktan sonra pişman olur belki
kendi isteğiyle dönerse döner
ama şu aşamada boşanmayı reddetmeler, yalvarmalar, araya adam koymalar
hepsi beyhude çabalar

hakkında hayırlısını iste Allahtan ve güçlü dur
senin bir evladın var
enerjini evladına odakla

bu iş bir noktada bitecekse, çocuğun küçükken olması çocuğun açısından kötünün iyisi kabilinden daha iyidir

ben arkadaşla gizlice konuşsam desem bize gel ama eşim benim davet ettiğimi anlamasın diye o beni arasa eşimin yanında açıp konuşsam size gelecez dese.bu arkadaş daha önce de hep öyle gelirdi.arar arabanızı gördüm evdeysiniz görüşelim mi der.yine öyle yapsa ben konuşsam. olmaz mı acaba. ne zaman yapsam bilemedim.beklemeli miyim sizce.

bence bekleyin. şu an sinirliyse tepkisi farklı olabilir. bu durumun hemen üzerine gelince anlar bence planlı olduğunu. kendi kanaatim hafta sonuna kadar bekleyin.

Belliki esin cocugunu dusunmuyo anasini babasini dinliyo... Kaynana kaynata belli zaten...
Sende intihar edip yavrunu boyle adamlara mi birakicaksin??!!
Annesin sen cocuguna sahip çik!! Kaynanan bile hala kocaman adama sahip cikio...

bence bekleyin. şu an sinirliyse tepkisi farklı olabilir. bu durumun hemen üzerine gelince anlar bence planlı olduğunu. kendi kanaatim hafta sonuna kadar bekleyin.

peki teşekkür ederim.

asude bahar, eşimle normalde ailesi dışında sorunumuz yok.tek sorunumuz sinirliyken kendine hakim olamayıp kötü sözler söylemesiydi. bunun için doktora gitti. ilaç kullandı.ilaçları bitince almadı hala arada sinirlenince kötü şeyler söylüyor.

ailesiyle olan sorun da en büyük suçlu eşim. aramızda dengeyi kuramadı bir türlü hep onları dinledi. benim de hatalarım var evet ama evet ama çocuğum varken ailesi yüzünden bitsin istemiyorum.

peki teşekkür ederim.

asude bahar, eşimle normalde ailesi dışında sorunumuz yok.tek sorunumuz sinirliyken kendine hakim olamayıp kötü sözler söylemesiydi. bunun için doktora gitti. ilaç kullandı.ilaçları bitince almadı hala arada sinirlenince kötü şeyler söylüyor.

ailesiyle olan sorun da en büyük suçlu eşim. aramızda dengeyi kuramadı bir türlü hep onları dinledi. benim de hatalarım var evet ama evet ama çocuğum varken ailesi yüzünden bitsin istemiyorum.

handecim üzgünüm ama tüm konularını okudum
bu evliliğin sürme şansı olduğuna inanmıyorum
ya bu noktada biter, ya ileride
ama illa ki biter
buna hazırlıklı ol, olur mu?
hayatta her zaman her istediğimiz olmuyor maalesef
sürmesini istiyosan,
kayınvalide kayınpederin her yaptığına boyun eğen, bunları da eşine yansıtmayan bir kişi olarak yaşamak zorunda olacaksın
buna da senin karakterin müsaade etmez
bir ay yapsan, ikinci ay patlarsın
fıtrat kolay değişmiyor

daha da uzun yazarım da senin şu an tek derdin bu iş bitmesin
yazdıklarım sana saçma geliyor
ama bir noktada bana hak vereceğin günler gelecek üzgünüm ki
evlilik, sadece koca ve kendinden çocuklarla örülü kurum değildir
özellikle seninki gibi ebeveynine düşkün erkekler için
zira gördüğün gibi tercih yapmak durumunda bırakıldığında sizi tek kalemde gözden çıkardı adam
şimdi senin 4 duvarda eşinle yaşadığın bağımsız hayatla ne alakası var bu seçimlerin

ama ben sana, senin kendine güvendiğinden daha çok güveniyorum
sen kendini, bu kadarcık sorunu bile atlatamayarak intihar edecek bir birey görüyosun
oysa ben anne olmuş bir bireyin, çok daha güçlü olacağına inanıyorum

handecim üzgünüm ama tüm konularını okudum
bu evliliğin sürme şansı olduğuna inanmıyorum
ya bu noktada biter, ya ileride
ama illa ki biter
buna hazırlıklı ol, olur mu?
hayatta her zaman her istediğimiz olmuyor maalesef
sürmesini istiyosan,
kayınvalide kayınpederin her yaptığına boyun eğen, bunları da eşine yansıtmayan bir kişi olarak yaşamak zorunda olacaksın
buna da senin karakterin müsaade etmez
bir ay yapsan, ikinci ay patlarsın
fıtrat kolay değişmiyor

daha da uzun yazarım da senin şu an tek derdin bu iş bitmesin
yazdıklarım sana saçma geliyor
ama bir noktada bana hak vereceğin günler gelecek üzgünüm ki
evlilik, sadece koca ve kendinden çocuklarla örülü kurum değildir
özellikle seninki gibi ebeveynine düşkün erkekler için
zira gördüğün gibi tercih yapmak durumunda bırakıldığında sizi tek kalemde gözden çıkardı adam
şimdi senin 4 duvarda eşinle yaşadığın bağımsız hayatla ne alakası var bu seçimlerin

ama ben sana, senin kendine güvendiğinden daha çok güveniyorum
sen kendini, bu kadarcık sorunu bile atlatamayarak intihar edecek bir birey görüyosun
oysa ben anne olmuş bir bireyin, çok daha güçlü olacağına inanıyorum

söylediklerin saçma değil.fıtrat kolay değişmiyor haklısın. belki 1 sene sonra bitecek ama kaldıramadığım hazmedemediğim o kadının yüzünden bitmesi. bu yüzden bitmesin istiyorum.ben babamla liseden beri konuşmuyorum.inan çok zor günler geçirdim bu yüzden üniversitede, naşanlılıkta, evlilikte.ama hiç intiharı düşünmedim. belki de lohusalıktan bu yana devam eden süreç beni bu noktaya getirdi.korkuyorum..

söylediklerin saçma değil.fıtrat kolay değişmiyor haklısın. belki 1 sene sonra bitecek ama kaldıramadığım hazmedemediğim o kadının yüzünden bitmesi. bu yüzden bitmesin istiyorum.ben babamla liseden beri konuşmuyorum.inan çok zor günler geçirdim bu yüzden üniversitede, naşanlılıkta, evlilikte.ama hiç intiharı düşünmedim. belki de lohusalıktan bu yana devam eden süreç beni bu noktaya getirdi.korkuyorum..

canım benim az çok hissedebiliyorum neler hissettiğini
seninki kadar olmasa da inan ki hissediyorum

ama inan bana bu iş gerçekten bir noktada bitecek
ve yine o aile yüzünden bitecek
çünkü eşin set çekecek bir adam değil

bak adam seçimini yapmış
bırak onunla uğraşmayı
dava mı açıyo ne yapıyosa yapsın
at imzanı dilekçeye ver eline
kalacağı varsa kalır, gideceği varsa gider
senin ya da başkasının (diyosun ya öğretmen arkadaşımızı mı çağırsak)
baskısıyla sürerse, tad vermez ki
sen kendini daha da kötü hissedersin
olaylar dahada çirkinleşir
daha çok zarar görürsün

neden biliyo musun
insanı en çok duruşundan taviz vermek yoruyor
sen koy ortaya duruşunu
taviz vermedikçe kendini daha güçlü hissedeceksin

bak kendinden örnek al
sen baba kazığı yemişsin
senin evladının da babası hayırsız
insan hamile kadının analığına küfreder mi?
anası babası yalandan gözyaşı döktü diye karısına seni boşayacağım der mi
anası birşeyler zırvaladı diye yine bayram zamanı boşanmayı alır mı gündemine
bu adam sağlıklı baba olur mu?

bişe diyeyim mi
bu adam ve ailesine tahammül ettikçe hem karakterin, hem psikolojin, hem de fizyolojin bozulacak

oysa şimdi o seni boşamaya çalışırken bir "ne yapıyosan yap" cesaretini göstersen
belki kısa vadede çok acı çekeceksin
ama uzun vadede çok daha sağlıklı olacak

ben bu adamın önünde sonunda seni boşayacağını düşünüyorum
hem kendisi için sen ve evladın önemsizsiniz, hem de ailesi için
bir noktada seni ortada bırakacak
bari bebek küçükken olsun
babayı tanımadan olsun

canım benim az çok hissedebiliyorum neler hissettiğini
seninki kadar olmasa da inan ki hissediyorum

ama inan bana bu iş gerçekten bir noktada bitecek
ve yine o aile yüzünden bitecek
çünkü eşin set çekecek bir adam değil

bak adam seçimini yapmış
bırak onunla uğraşmayı
dava mı açıyo ne yapıyosa yapsın
at imzanı dilekçeye ver eline
kalacağı varsa kalır, gideceği varsa gider
senin ya da başkasının (diyosun ya öğretmen arkadaşımızı mı çağırsak)
baskısıyla sürerse, tad vermez ki
sen kendini daha da kötü hissedersin
olaylar dahada çirkinleşir
daha çok zarar görürsün

neden biliyo musun
insanı en çok duruşundan taviz vermek yoruyor
sen koy ortaya duruşunu
taviz vermedikçe kendini daha güçlü hissedeceksin

bak kendinden örnek al
sen baba kazığı yemişsin
senin evladının da babası hayırsız
insan hamile kadının analığına küfreder mi?
anası babası yalandan gözyaşı döktü diye karısına seni boşayacağım der mi
anası birşeyler zırvaladı diye yine bayram zamanı boşanmayı alır mı gündemine
bu adam sağlıklı baba olur mu?

bişe diyeyim mi
bu adam ve ailesine tahammül ettikçe hem karakterin, hem psikolojin, hem de fizyolojin bozulacak

oysa şimdi o seni boşamaya çalışırken bir "ne yapıyosan yap" cesaretini göstersen
belki kısa vadede çok acı çekeceksin
ama uzun vadede çok daha sağlıklı olacak

ben bu adamın önünde sonunda seni boşayacağını düşünüyorum
hem kendisi için sen ve evladın önemsizsiniz, hem de ailesi için
bir noktada seni ortada bırakacak
bari bebek küçükken olsun
babayı tanımadan olsun

beni ilk istemeye geldiklerinde eşime annesi beni istemeiğini söylemiş.eşim zorla kabul ettirmiş.bunu bana eşim şimdi söylüyor.o zaman dinleseydi anasını asude bahar, neden şimdi dinliyor,yazık değil mi bana çocuğuma.aynısını ona da söyledim.denedim olmuyormuş diyor.bu kadar kolay mı yaa allah aşkına.boşansam da anlaşmalı boşanmayacam gitsin dava açsın ne kadar sürerse sürsün bu kadar kolay olmamalı onlar için.

beni ilk istemeye geldiklerinde eşime annesi beni istemeiğini söylemiş.eşim zorla kabul ettirmiş.bunu bana eşim şimdi söylüyor.o zaman dinleseydi anasını asude bahar, neden şimdi dinliyor,yazık değil mi bana çocuğuma.aynısını ona da söyledim.denedim olmuyormuş diyor.bu kadar kolay mı yaa allah aşkına.boşansam da anlaşmalı boşanmayacam gitsin dava açsın ne kadar sürerse sürsün bu kadar kolay olmamalı onlar için.

evet erkekler için maalesef ki o kadar kolay
çok düz ve duygusallıktan çok uzak bir bakış açıları var
biz kadınlar algılamakta güçlük çeksek de maalesef ki böyle

tercih senin tabii, ne diyebilirim ki
ben olsam şahsen, boşanma sürecinin sürüncemede kalmasının, beni yıpratacağını düşünür, kestirmeden hallederim
ama sen öyle daha mutlu olacaksan, öyle yap

evet erkekler için maalesef ki o kadar kolay
çok düz ve duygusallıktan çok uzak bir bakış açıları var
biz kadınlar algılamakta güçlük çeksek de maalesef ki böyle

tercih senin tabii, ne diyebilirim ki
ben olsam şahsen, boşanma sürecinin sürüncemede kalmasının, beni yıpratacağını düşünür, kestirmeden hallederim
ama sen öyle daha mutlu olacaksan, öyle yap

biz küçük bir ilçedeyiz ikimizi de herkes tanıyor, aynı okulda öğretmeniz. bu süreci göze alacak kadar benden ayrılmayı istiyor mu merak ediyorum. o göze alıyorsa ben neden almayım.anlaşmalı boşanıp işini kolaylaştırayım.

canım öncelikle bebğin için böyle kötü düşünceleri aklından sil.herşeyin hayırlı olsun..bence şu an eşin çok sinirli ve ailesinin dolduruşuyla hareket ediyor.bence her dakika konuşmaktansa hazır olduğunuzda eşinle güzelce konuş çocuğu koz olarak kulan madem boşanmak istemiyorsun bebğinizin psikolojisinden beraber büyütmenin keyfinden bahset.ayrıca sende hatalısın tabi anlattığın olayda.eşine hatalarını sor orta yolu bulalım bundan sonra daha dikkatli olalım de.eğer eşin seni seviyorsa zaten bırakmaz.sende bundan sonra ailesine karşı çok dikkatli olursun ellerine böyle kozlar vermezsin.yok eğer o dava açılırsa boşver o adamı.ailesine böyle körü körüne inanan sana inanmayan birinden hayır gelirmi.

öncelıkle bayram bayram o ailenin bunu yapması ınanılır gibi değil.
ya o kadın bunu vebalini nasıl ödicek yazık gunah ya.

Bak bu evlılık boyle yururmez hersey esınde bıtıyor du ama belliki eşindende bi film çıkmıcak
neden kendını uzuosun bıraz yaa tamam ayır evlerı evet anlaşmalıda bosanma madem ıntıkam ıstıosun
süründr bıraz ama barışmak ıcın ugrasma kacan kovalanır şunuda unutma yasadgn yer buyuk olsun kçk olsun
köy olsun DUL OLMAK SUÇ DEĞİLDİR. senden kmse onemlı deıl

bide m.ettm senı neden ıstemedı ailesi

öncelıkle bayram bayram o ailenin bunu yapması ınanılır gibi değil.
ya o kadın bunu vebalini nasıl ödicek yazık gunah ya.

Bak bu evlılık boyle yururmez hersey esınde bıtıyor du ama belliki eşindende bi film çıkmıcak
neden kendını uzuosun bıraz yaa tamam ayır evlerı evet anlaşmalıda bosanma madem ıntıkam ıstıosun
süründr bıraz ama barışmak ıcın ugrasma kacan kovalanır şunuda unutma yasadgn yer buyuk olsun kçk olsun
köy olsun DUL OLMAK SUÇ DEĞİLDİR. senden kmse onemlı deıl

bide m.ettm senı neden ıstemedı ailesi

bilmiyorum.annesi istememiş en başta.benim hisettiğim sanırım başka biriyle evlenmesini istiyordu annesi.süründürmek mi istiyorum bilmiyorum ki bazen intihar edip kurtulayım herşeyden bazen süründürüp kendi hayatıma bakayım diyorm. ama kendimden korkuyorum. garip..

biz küçük bir ilçedeyiz ikimizi de herkes tanıyor, aynı okulda öğretmeniz. bu süreci göze alacak kadar benden ayrılmayı istiyor mu merak ediyorum. o göze alıyorsa ben neden almayım.anlaşmalı boşanıp işini kolaylaştırayım.

başlık "intihar edeceğim" gibi birşey olunca
ne kadar çabuk bu sürüncemeli süreç biterse o kadar iyi olur diye düşündüm
kaldırabileceksen süreci, öyle de mutlu olacaksan, neden olmasın
en doğrusunu sen bilirsin kendin için

eşim uyuyor şimdi. teline baktım.222 kodlu bir no var. onu mu aramışlar o mu aramış bakamadım iyice.nette aradım. eskişehirin koduymuş.bu ne şimdi?

bilmiyorum.annesi istememiş en başta.benim hisettiğim sanırım başka biriyle evlenmesini istiyordu annesi.süründürmek mi istiyorum bilmiyorum ki bazen intihar edip kurtulayım herşeyden bazen süründürüp kendi hayatıma bakayım diyorm. ama kendimden korkuyorum. garip..

hande kimseyi maddiyatla süründüremezsin
alacağın maksimum tazminat belli, nafaka belli
işi gücü var çalışır öder
adamı o şekilde yıkamazsın

bence sen kocanla ve kayınvalidenle uğraşmak yerine
bir anne, hem de evlat aşkını yeni tadan bir anne olarak tüm enerjini evladına sarfet
bırak bu geri döndürme ya da intikam planlarını
planla yürümüyo insan ilişkileri

yukarıda yorum yazan bir üye "çocuğunu koz olarak kullan" demiş
bir kadının bunu yazmasına çok üzüldüm.. garip bir bakış açısı

Arkadaşım,
eşin seni dinleme gereği duymuyor haklı olabileceğin ihtimalini bile aklına getirmiyor bu bir.
gel çözüm bulallım demişsin olumlu bir yaklaşımda bulunmuşsun ama cevap ailem seni görmek istemiyor . demek ki seni ailesi olarak görmüyor bu iki.
bayram günü bir insan hiç değilse sana da ne oldu diye sorabilmeliydi.
bence bu evliliğin oluru kalmamış. mantıklı mantıklı konuşun bebeğiniz için patırtı gürültüsüz ayrılın derim ben.
o da anasıyla otursun ömür boyu.

kaynana yüzünden ayrılanlar kervanına katılacaksın mlsf..
merak ediyorumda;seni neden istemiyormuş kaynanan??

hande kimseyi maddiyatla süründüremezsin
alacağın maksimum tazminat belli, nafaka belli
işi gücü var çalışır öder
adamı o şekilde yıkamazsın

bence sen kocanla ve kayınvalidenle uğraşmak yerine
bir anne, hem de evlat aşkını yeni tadan bir anne olarak tüm enerjini evladına sarfet
bırak bu geri döndürme ya da intikam planlarını
planla yürümüyo insan ilişkileri

yukarıda yorum yazan bir üye "çocuğunu koz olarak kullan" demiş
bir kadının bunu yazmasına çok üzüldüm.. garip bir bakış açısı

o cümleyi ben yazmıştım yeni bir anne olarak size neden garip geldi anlamadım.şöyle düşündüm,kayınvalide torununuda istemiyor bebkte sende kalsın diyor ama yeni bir baba evladından vazgeçemez onun büyümesini her anını görmek ister die düşündüm yani benim eşim öyle kızına aşık.ee hande hanımda boşanmak istemiyor benden boşanırsan bu anları yaşayamazsın diyerek koz olarak kullan dedim.çocukta varsa boşanmak kolay değilki elden gelen herşey yapılmalı işe yaramazsa boşanma düşünülmelidir.

Back
X