intiharın eşiğindeyim..

ne münasebet annesi kim ki ona yenilmiş olacaksın

İnanamadım bu sözcüğü annesi kim ki??O nu dünyaya getiren büyüten tüm çilelerini çeken ANNE kim öyle mi??doğduğundan beri emek veren anne kim bir kaç senelik eş herşey.Ya bırakın allahaşkına anne herşeydir.Kadın içinde erkek içinde.Eşler gider yüzleri dahi unutulur ama anneler yaşadıkları nefes aldıkları her an yürekleri evlatları için çarpar.
Konu sahibi hanım kızımız belki haklıdır tepkilerinde ama asla unutulmamalı ki olayları tek yanlı dinlemek insana o olay hakkında yargı sahibi olmak heleki böyle korkunç sözler etme hakkı veremez.
Ve Hande hanım siz eşinizi ölmüş dedesinin mezarına yollamayarak yanınızda tutmayı zafer sayıyorsunuzda kayınvalidenizin oğlunun yanında olma isteğini neden ayıplayıp nefretle karşılıyorsunuz....
eğer bir anne çocuğunun huzurunu bozuyorsa yuvasını yıkmaya kalkıyorsa ben anneliğinden şüphe ederim

konu sahibine gelince su akar yolunu bulurmuş
bence hiç uğraşma boşanmak istiyorsa boşansın eşin
karakteri tam oturmamış insanlar başkalarının dedikleriyle haraket ederler

her çocuk doğuran anne değildir bana göre..eğer evladının mutsuzluğuyla besleniyorsa,yuvasını yıkmak için elinden geleni yapıyorsa,yalanlar söylüyorsa,iftira atıyorsa,bütün kötülükleri yapıyorsa o kişi anne midir sizce? ve saygıyı hak eder mi? bildiğim tek birşey var;büyükler büyüklüğünü bilecek ki küçükler de ona göre davransın,saygı duysun...

Son düzenleme:
her çocuk doğuran anne değildir bana göre..eğer evladının mutsuzluğuyla besleniyorsa,yuvasını yıkmak için elinden geleni yapıyorsa,yalanlar söylüyorsa,iftira atıyorsa,bütün kötülükleri yapıyorsa o kişi anne midir sizce? ve saygıyı hak eder mi? bildiğim tek birşey var;büyükler büyüklüğünü bilecek ki küçükler de ona göre davransın,saygı duysun...

katılıyorum buna
kocamı dolduracak
torununu bile düşünmeden
boşanmamı isteyecek
kusura bakmayında madem oğlun okadar kıymetliydi
dizinin dibinde otuttur der çıkarır yüzüğü kafasına atardım
o anneciğinin

canım başta çok üzüldüm benim kayınvalidemde yapar eder kimse yokken bana bağırı çağırır sonra hiç bişe olmamaış gibi davranır hatta dediklerimi demedim der daha ileriside benim söylemediklerimi söyledin der ben baş edemiyorum artık ama aklımda çok iyi bi fikir var bundan sonra onla telde konuşursam veya eve gelip tek kalırsam ona hissettirmeden sesini kaydetmeyi düşünüyorum en azından sonrasında sadece ona dinletcem ve diycemki anne bana daha iftira atma haksızlıklarını bu şekilde kanıtlayacağım bunu ben eşimede söyledim oda bana tamam yap izin veriyorum bakalım sana ne diyor falan dedi
aslında daha yapmadım belki uygun bir davranış değil ama iftiraya haksızlığada uğramak çok zor ALLAH yardımcın olsun

ne münasebet annesi kim ki ona yenilmiş olacaksın

İnanamadım bu sözcüğü annesi kim ki??O nu dünyaya getiren büyüten tüm çilelerini çeken ANNE kim öyle mi??doğduğundan beri emek veren anne kim bir kaç senelik eş herşey.Ya bırakın allahaşkına anne herşeydir.Kadın içinde erkek içinde.Eşler gider yüzleri dahi unutulur ama anneler yaşadıkları nefes aldıkları her an yürekleri evlatları için çarpar.
Konu sahibi hanım kızımız belki haklıdır tepkilerinde ama asla unutulmamalı ki olayları tek yanlı dinlemek insana o olay hakkında yargı sahibi olmak heleki böyle korkunç sözler etme hakkı veremez.
Ve Hande hanım siz eşinizi ölmüş dedesinin mezarına yollamayarak yanınızda tutmayı zafer sayıyorsunuzda kayınvalidenizin oğlunun yanında olma isteğini neden ayıplayıp nefretle karşılıyorsunuz....

benim de oğlum var anneyim. onu dünyaya getirmem,büyütüyor olmam,emek vermem ileride yuvasını yıkmak için herşeyi yapma hakkını bana verir mi? ben onun mutsuzluğundan mutlu olacaksam anne değilimdir ben. doğurdum diye de anneliği haketmiyorum.

ayrıca ben mezara gidilmesine karşı çıkmadım.anlatamadım herhalde.önce annesi eşimi maça götürmeye ikna etmeye çalıştı. olmadı. köye gidelim dendi, bari gitmişken dedenin mezarı görülsün oluyordu yani.ben annesinin beni yalnızlaştırma çabasını anlatmaya çlıştım. ölen dede onların çok umrunda olsaydı, kırkı çıkmadan içki içmezlerdi, nasıl ki maça annesi babası gitti, mezara da giderlerdi. ama ahmet yoksa mezar ziyareti de yok bu mu vefa. bunu zafer saydığımı nerden çıkardınız onu hiç anlamadım.

bu arada eşim 9 gibi çıktı evden.galiba bir avukatla konuşmaya gitti.hiç konuşmadık sabah.bekliyorum dönüşünü.

döndüğünde de muhatap olma
ne yaptın ne ettin avukata mı gittin vs
sen hiç sorgulama

gelir anlatırsa, ben de avukata gideceğim bakarız sonrasında dersin
gerçekten de bir avukat bul kendine
madem davayı uzatmak, süreci uzatmak istiyosun
anlaşmalı olmaz diyosun,
hukuki destek alman lazım

gerçi ben senin yerinde olsam, tazminatta nafakada anlaşıp kapının önüne koyarım ama
sen bilirsin..

döndüğünde de muhatap olma
ne yaptın ne ettin avukata mı gittin vs
sen hiç sorgulama

gelir anlatırsa, ben de avukata gideceğim bakarız sonrasında dersin
gerçekten de bir avukat bul kendine
madem davayı uzatmak, süreci uzatmak istiyosun
anlaşmalı olmaz diyosun,
hukuki destek alman lazım

gerçi ben senin yerinde olsam, tazminatta nafakada anlaşıp kapının önüne koyarım ama
sen bilirsin..

gelince öyle yapacam. sanrım onun ve ailesinin anlaşmalı boşanmadan kastı hiçbirşey talep etmemem. öyle hissettim. bir arabamız var nişanlıyken alınmıştı.20 milyardı 5 milyar babası verdi kalanı beraber ödedik.arabada hakkım olmadığını iddia ediyor.neymiş evlendikten sonrada benim öğrenim borcum ödenmiş.ona say diyor.

gelince öyle yapacam. sanrım onun ve ailesinin anlaşmalı boşanmadan kastı hiçbirşey talep etmemem. öyle hissettim. bir arabamız var nişanlıyken alınmıştı.20 milyardı 5 milyar babası verdi kalanı beraber ödedik.arabada hakkım olmadığını iddia ediyor.neymiş evlendikten sonrada benim öğrenim borcum ödenmiş.ona say diyor.

sen onun çocuğunun annesinin, kalkmış üçün beşin hesabını yapıyor bir de yüzsüz, iş o boyuta gelince maddi manevi tazminat davası aç bence

hmm öyle çirkinleşiyorsa, elbette ki anlaşma kesinlikle

maddi olarak alabileceğin kadar çok almalısın
tazminat olsun, nafaka olsun
evladın olmasa, boşver onların tek kuruşuna tenezzül etme derdim ama
küçük bir bebeğin var
onun hakkı için gerekiyor

allah asbır versın oncelıkle ne olur sakın olmaya calıs bebegın ıcın onu annesız bırakmaya gonlun razı olmaz heralde hemde bosanırsan hayatın sonu degılkı hersey bellı yere kadarhıc kafanıu takma bakalım neler olacak sadece esıne karsı soguk olkı anlasın hatasını...

konunu okudum çok üzüldüm allah yardımcın olsun. eşini artık hiç muhatap alma derim. boşanmada ciddi isen istemiyorum falan deme. bırak istiyor ise o peşinden koşsun. avukat tutacak durumun yoksa. baro ya git sana ücretsiz avukat ayarlarlar.

neden böyle oluyor anlamıyorum.bi güçlü oluyorum. bi kahroluyorum.kalbim sıkışıyor artık.Allahım buna nasıl dayanılır,onca şeyden bitmeyen evlilik bir kadının isteği üzerine nasıl biter.ben 3 senedir bir yalanı mı yaşamışım.içim eriyor,ölüyorum.

Çok üzüldüm canım ve inan seni çok iyi anlıyorum. Eşlerimizin zaman zaman bizi görmezden gelmeleri değersizmişiz gibi hissettirmelerine katlanamıyor insan. Ama sabırlı olmaya çalış. Üzüldüğünü yansıt ama tartışmaya girme. Her tartışma seni haksız çıkarıyor. Boşanmayı da düşünme, eğer öyle bir şey yaparsan ki, gördüğüm kadarı ile eşini seviyorsun, bu soğuk savaşı onlar kazanır... Bazen insan savaşmaya itiliyor bu elinde değil... bizde bir sürü problem var bebişim olacak ama stresi başladı inan şimdiden... Eminim herşeyine karışacaklar bunaltacaklar ve ben ne kadar dayanırım bilmiyorum ayrıca üst katımızda oturuyorlar kışları yani tam bebiş doğacak gelecekler... Üstümde bi hüzün var o yüzden... Kendini üzme güçlü olmaya çalışmalıyız...

neden böyle oluyor anlamıyorum.bi güçlü oluyorum. bi kahroluyorum.kalbim sıkışıyor artık.Allahım buna nasıl dayanılır,onca şeyden bitmeyen evlilik bir kadının isteği üzerine nasıl biter.ben 3 senedir bir yalanı mı yaşamışım.içim eriyor,ölüyorum.

Merhaba Hande,

Onca şeyden dolayi bitmeyen evlilik bir kadının isteği üzerine bitiyor değil...

Dolan bardak taşıyor bunun farkında değilsin.

Çok üzüldüm canım ve inan seni çok iyi anlıyorum. Eşlerimizin zaman zaman bizi görmezden gelmeleri değersizmişiz gibi hissettirmelerine katlanamıyor insan. Ama sabırlı olmaya çalış. Üzüldüğünü yansıt ama tartışmaya girme. Her tartışma seni haksız çıkarıyor. Boşanmayı da düşünme, eğer öyle bir şey yaparsan ki, gördüğüm kadarı ile eşini seviyorsun, bu soğuk savaşı onlar kazanır... Bazen insan savaşmaya itiliyor bu elinde değil... bizde bir sürü problem var bebişim olacak ama stresi başladı inan şimdiden... Eminim herşeyine karışacaklar bunaltacaklar ve ben ne kadar dayanırım bilmiyorum ayrıca üst katımızda oturuyorlar kışları yani tam bebiş doğacak gelecekler... Üstümde bi hüzün var o yüzden... Kendini üzme güçlü olmaya çalışmalıyız...

benim yaptığım hatayı yapma.koz verme ellerine.eşim şimdi orda ayrılacam deişsin deyip duruyor.kadının onca lafını görmezden geliyor.sen sakın koz verme dikka et. inşallah analı babalı sağlıcakla büyütürsün bebeğini.

Back
X