ne münasebet annesi kim ki ona yenilmiş olacaksın
İnanamadım bu sözcüğü annesi kim ki??O nu dünyaya getiren büyüten tüm çilelerini çeken ANNE kim öyle mi??doğduğundan beri emek veren anne kim bir kaç senelik eş herşey.Ya bırakın allahaşkına anne herşeydir.Kadın içinde erkek içinde.Eşler gider yüzleri dahi unutulur ama anneler yaşadıkları nefes aldıkları her an yürekleri evlatları için çarpar.
Konu sahibi hanım kızımız belki haklıdır tepkilerinde ama asla unutulmamalı ki olayları tek yanlı dinlemek insana o olay hakkında yargı sahibi olmak heleki böyle korkunç sözler etme hakkı veremez.
Ve Hande hanım siz eşinizi ölmüş dedesinin mezarına yollamayarak yanınızda tutmayı zafer sayıyorsunuzda kayınvalidenizin oğlunun yanında olma isteğini neden ayıplayıp nefretle karşılıyorsunuz....
benim de oğlum var anneyim. onu dünyaya getirmem,büyütüyor olmam,emek vermem ileride yuvasını yıkmak için herşeyi yapma hakkını bana verir mi? ben onun mutsuzluğundan mutlu olacaksam anne değilimdir ben. doğurdum diye de anneliği haketmiyorum.
ayrıca ben mezara gidilmesine karşı çıkmadım.anlatamadım herhalde.önce annesi eşimi maça götürmeye ikna etmeye çalıştı. olmadı. köye gidelim dendi, bari gitmişken dedenin mezarı görülsün oluyordu yani.ben annesinin beni yalnızlaştırma çabasını anlatmaya çlıştım. ölen dede onların çok umrunda olsaydı, kırkı çıkmadan içki içmezlerdi, nasıl ki maça annesi babası gitti, mezara da giderlerdi. ama ahmet yoksa mezar ziyareti de yok bu mu vefa. bunu zafer saydığımı nerden çıkardınız onu hiç anlamadım.