intiharın eşiğindeyim..

merhaba arkadaşlar,

eşim hala dava açmadı.konuştuk..kendince sıkıntı yaratan şeyleri söyledi güyaen önemlisi ben eevin erkeği modundaymışım..aramızdaki sıkıntıları giderecek ve kendini mutlu hissetmesini sağlayacak istekleri şunlarmış:

*maaş kartım beyefendide duracakmış..ama benim paramda gözü yokmuş.bende durursa ben artsitlik yapıyormuşum.

*25 milyar peşinat verip aldığımız bir evimiz var inşaat halinde halen.75 milyar daha verecez 1 sene sonra. o evin borcunu ödedikten sonra satıp izmire gidecekmişiz. kayınpederimin tek katlı evi var, 4 kata kadar çıkılabiliyormuş. o evin üstüne kat çıkacakmış orda yaşayacakmışız..

ne güzel demi kartımı vereyim sen benim paramı da kullanarak evi öde..sonra o evi sat babanın evini yaptır..sonra birgün boşanırsak ben hiçbir hak iddia edemeyim çünkü ev babasının üstüne..sonra da de ki: benim senin paranda gözüm yok..

tüm bunları dinleyince eşime dedim ki sen böyle bir adam değilsin..kendine gel dedim.aldırmadı. bunları da aklına babası soktu..çünkü yüzüme de zaten söylüyordu çalışan kadınlara karşıymış, paraları var diye onlar kendilerini çok güçlü hissediyorlarmış falan filan..

bu arada düşündüğüm bakıcı burdan taşınmaya karar vemiş.başka bakıyorum şu an..yorumnlarınıza tek tek cvap veremiyorum kusura bakmayın..yaşımızı soran olmuş.ikimiz de 29 yaşındayız..

eşim şimdi ne yapacak bilmiyorum yine dışarı çıktı.herhalde babası ile konuşacaktır.aptal eşim benim.ailesinin isteklerini gelip bana söylyor kabul etmiyorum diye yuvasını yıkacak haberi yok..artık gitgide daha az üzülüyorum..

handecim çok üzüldüm yaa seni sindirmek istiyor eşin ailesinin lafına bakıyor iyi doldurmuşlar valla bence yaşıda küçük tam olarak olgunlaşmamış erkekler geç olgunlaşır zaten eşin senden boşanmakta istemiyor sen istemedende hiç bişey yapamaz sanaa...tek sorun ailesini dinlemesi onların lafına bakması..bir yuvayı yıkmak kolay değil oda bunun farkında sende birbirinizide seviyorsunuz sende boşanmak istemiyorsun..erkeklerin hepsi böyle mi yoksa bize mi böyle denk geliyor..

maaş kartı nerden çıktı ki.. tabiki bir evlilikte bütçe ortak olur ama kadının maaşını tamamen alıp eşinin ailesi adına ev yapılması yakışıksız biraz..

bence eşini hala sevdigini belli ederek güzelce konuş ama ezdirme de kendini. ailesini de çok kötüleme. çizdiğin sınırlardan geri adım atma - ki yapmıyorsun zaten - bence boşanmayacaksınız bebeğiniz de çok küçük, yazık zaten.. okullar bi açılsın belki eşin kendine gelir.

babası öyle görüyor demekki. diyordu zaten ben eşimin çalışmasına hiç izin vermedim.çalışanlar kendini değişik görüyorlarmış.eşlerine muhtaç değil gibi davranıyorlarmış falan.. eeee muhtaç değilim zaten.bunun için okudum ben..okurken bile babama muhtaçtım istemedim parasını, evlenmişim çalışıyorum oğluna mı muhtaç edecem kendimi..

bunu düşünen insanlar kendi kızlarına iş bulmaya çalışıyorlar.arama kızına iş o zaman bırak kocasına muhtaç olsun.nasıl mantık çözemedim..

babası ne karışıyoki ben anlamıyorum maaaş kartı ha sende durmuş ha eşinde durmuş ne farkeder...

Evlilikte bütçenin ortak olmasının tek şartı bunu erkeğin direnmemesi. Çok çirkin bir durum çünkü.
Eşiniz sizi zayıf bırakmak istiyor. Eğer evliliğin şartı olarak maaş kartını söylüyorsa biraz düşünmek lazım.
Bir erkek eşinin maaş kartını dile getiriyorsa bile ayıp ediyordur.
Ne çok değişti erkekler.
Eskiden para kelimesini ağızlarına almazlarmış şimdilerde eşinin parasından başka kelime kullanmaz oluyorlar.

Hani erkekler çalışan hanımla evlenmek istiyorlar ya kadınlarda çalışmasını şart koşmayan erkeklerle evlenmeli, kadın çalışıyorsa bile.

saygıdan eser yok artık ilişkinizde bide bende önceki konularınızı okudum her aile anlaşamamasında kocanın ağzından eksşk etmediği annemle bilmem ne yaparsan boşarım seni anneme bunu yapmazsam hboşarım seni bu ne böyle bu adamın kendi aklı yokmu annesinin aklıyla karısını boşuyor. Bide keşke hiç bebeğe anneler baksın olayına girmeseydiniz en baştan beri kv. anlaşamadığın belliymiş ki sana geldiğinde bu 5 katına çıkmış kışın geldiğindede daha beteri olacaktı. resmen kv fiştikliyor kenara çekip fısır fısır konuşmalar falan çok tehlikeli yani. sende onun böyle birisi olduğunu bilmene rağmen dik dik konuşmuşsun oda söylediklerin üzerine bin koyup saptırıp oğluna aktarmış böyle tiplerle en iyisi konuşmamak bi erkekte bence karısını kaybetme korkusu olmalı senin eşinde hiç böyle bi şey yok aksine kaybetmek için elinden geleni yapıyor hiç yalvarma sen bence böyle kurtarmaya çalıştıkça o senin ondan boşanacaksın diye korktuğunu düşünüyor gibime geliyor.. tabii sende boşanacağım senlen diye bağırınma ama çokta çabalayan taraf sadece sen olma yazık bebeğiniz kücücük daha babasız evlat büyütmek zordur babası sevgisinden mahdur kalmayı en ii sen bilebilirsin ki babanla konuşmuyorum dediğin için söylüyorum.

Hande hanım bu aşamada sana sadece şunlar demek istiyorum:

1- Sen eşini eşinde seni seviyor bunu hepimiz anladık(ki bu çok güzel bişey)

2- Eşinde sende boşanmak istemiyorsunuz

3-Madem bu adam başkasının dolduruşuyla hareket ediyor neden onu dolduran kişi sen olmayasın

4- Daha öncede yazdığım gibi bak bakalım k.v. veya babası kocanı doldururken kavga ederekmi bu işi yapıyor.

Bu işi yaparken öyle inatla değil sanki pişmanmıssın gibi ama asla kendini ezdirmeden yapacaksın.
Bir yerde okumuştum;
akıllı kadın erkeğine her istediğini yaptırır.aptal kadınlarda boş ilişkileri kovalar bir bakmışsın ömür bitmiş yaşlanmışsın diye.
BUrdan sakın yanlış bişey anlama kimseye akılsız falan demiyorum ki öyle bir hakkada sahip değilim

Ben sadece 21 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak kendimce bildiklerimi söylüyorum.
Rabbim size ve ailenize hep beraber bir arada huzur versin inşallah.

şu noktada haklısınız.eşim çocuk gibi.çok çabuk dolduruşa geliyor..ha ben hiç onun bu yönünü kullanmadım.ne bileyim bu hale gele ceğini..mesela bu tartışma olmadan önce yani ben hamileyken eşim de bakıcının bakmasını istiyordu, asla ailesiyle yaşamak istemiyordu, izmire gitsek bile aynı mahallede bile oturmam diyordu.hoooooppp bi tartıştık annesiyle.kadın her gün telde ve 5 gün orda beynini yıkadılar.bunlar ortaya çıktı.

tamam bundan sonra ben doldurayım eşimi ama bu süreci nasıl atlatacam..

adamın boşanmayı istemediği
boşanmayı bir silah olarak kullandığı net handecim
sen o anlamsız taleplere hiç cevap verme
annem gelir bakar gibi olayı inada da dökmeyin
bakıcı bakacak diye ısrar et sadece

anlamsız isteklerinin (evle ilgili) hiç birini kabul etme

boşanacağını sanmıyorum bu tipin

her zamanki gibi çok haklsın..

çok biliyosa çalışan gelin almasalarmış..

bunların istediği hem çalışsın parası olsun..hem de çalışmıyormuş gibi ezik davransın..oh ne ala memleket.

maaş kartı nerden çıktı ki.. tabiki bir evlilikte bütçe ortak olur ama kadının maaşını tamamen alıp eşinin ailesi adına ev yapılması yakışıksız biraz..

bence eşini hala sevdigini belli ederek güzelce konuş ama ezdirme de kendini. ailesini de çok kötüleme. çizdiğin sınırlardan geri adım atma - ki yapmıyorsun zaten - bence boşanmayacaksınız bebeğiniz de çok küçük, yazık zaten.. okullar bi açılsın belki eşin kendine gelir.

artık konuşmayacam canım. en son ona da söyledim. davayı açtığın gün bu evden çıkarım, bakıcımı arıyorum dedim o kadar..

babası ne karışıyoki ben anlamıyorum maaaş kartı ha sende durmuş ha eşinde durmuş ne farkeder...

benim hesaptan haberim olmayınca rahat rahat ailesine para verecek..şu an veremiyor yaa babası o yüzden karışıyor.

Evlilikte bütçenin ortak olmasının tek şartı bunu erkeğin direnmemesi. Çok çirkin bir durum çünkü.
Eşiniz sizi zayıf bırakmak istiyor. Eğer evliliğin şartı olarak maaş kartını söylüyorsa biraz düşünmek lazım.
Bir erkek eşinin maaş kartını dile getiriyorsa bile ayıp ediyordur.
Ne çok değişti erkekler.
Eskiden para kelimesini ağızlarına almazlarmış şimdilerde eşinin parasından başka kelime kullanmaz oluyorlar.

Hani erkekler çalışan hanımla evlenmek istiyorlar ya kadınlarda çalışmasını şart koşmayan erkeklerle evlenmeli, kadın çalışıyorsa bile.

lafa geldi mi benim senin paranda gözüm yok yanlış anlama diyor bir de.. bu adam çekilmez ama işte...

Rabbim hakkında hayırlısını versin. Boşanmak istemıyorsun (ki hiç kimse ıstemez) haklısın bebeğin var ama inşaAllah eşinde kendine çeki düzen verir. Böyle devam edersen başın daha çok ağrıyacak.

face de bı söz okumustum.
"boşver, bir sey olmuyorsa ya olmaması gerektiği için ya da daha iyisi olacağı içindir."

şimdi boşanıp resti çeksen, kıymetını anlasa, oğlunu ozlese, anasının ona faydadan cok zararı oldugunu görse belkiyalvar yakar binpişman dönücek sana. eskisinden cokdaha bağlı aşık kıymetını anlar vazıyette dönecek belkide. bunların hepsi "belki" tabiiki. fakat şu bi gercek ciddi bi reste ihtiyacı var eşinin bence.

bu şartlar şurtlar artık her konusmada daha da fazlalaşıp sacmalamaya dönüştü. onceden sadece annem baksın dıye dıretıyordu. şimdi kartını verceksın, anam bakıcak, ızmıre tasınıcaz cart curt. bıdahakı konusmada neyle gelıcek acaba?
Artık muhattap olma bence bu adamla yaa... herseferınde senı daha da fazla çığrından cıkarıyor. (bız bıle okurken kuduruyoruz sinirden, sen bır de bunlara dırek maruz kalıyorsun)

Ahh sevgili Handecim seni tanımadan çok sevdim ısındım yanında olup sana destek olabilmeyi çok isterdim. Sen ne koca yürekli ve alnından öpülesi bir insansın. 93 sayfanın tümünü kimi zaman çok üzülerek kimi zaman çok sinirlenerek okudum Öncelikle senin gösterdiğin sabrın, gayretin ve çabandan dolayı tebrik ediyorum. Özellikle 2 aylık bir bebekle yabancı bir yerde üstelik yanında tek bir yakının bile olmadan günlerce tek başına kaldın. (Bu durum boşansanız bile senin hayatına ne kadar güçlü devam edeceğini gösteren bir durum) Normal şartlarda bile 2 aylık bir bebeğe bakmak zorken sen bu şartlarda off demeden bunu başardın Ben bunların tüm karşılığını elbet bir gün alacağına inanıyorum. Ayrıca başta Asude _Bahar ve diğer arkadaşlarımızın sana canla başla olan desteğini, yardımcı olmaya çalışmalarını ve oluşan dayanışma karşısında o kadar mutlu oldum ki anlatamam Hepiniz mükemmel insanlarsınız. 20 yıllık evli biri olarak ise eşinin senin gibi bir insanı haketmediğini söylemek istiyorum. Seni üzmek istemem ama maalesef görüyorum ki seni üzmeye devam edecek. Senden ayrılacağını düşünmüyorum. Senin de ondan ayrılmayacağını bildiği için sadece senin üzerinde baskı oluşturup her dediğini sana yaptırmaya çalışıyor. Çünkü eşin annesi tarafından evin reisinin olmadığına inandırılmış birisi o. Eşinde bunun tersi olduğunu, evin reisinin kendisi olduğunu hem sana hem de kendi ailesini kanıtlama ve zafer kazanma hırsında. Eğer bu zaferi kazanırsa ve kanıtlarsa eşin ve ailesi için hiç bir sorun kalmayacak. Ama sen mutlu olacak mısın? Buna karar vermen lazım. Ben buna benzer çok durum yaşadım. Şunu yapmayacaksın ,bunu yapmayacaksın eğer gidersen bu eve bir daha gelemezsin vs gibi Ama ben hiç bir zaman kararımdan yılmadım ve dediklerimi yaptım hep güçlü olmaya çalıştım. Ben senin daha güçlü olduğunu görüyorum. Sana boşan ya da boşanma diyemem Ama ne olursa olsun karşısında güçlü durman gerektiğini düşünüyorum. Ne zaman gözü kara davranırsan o zaman kazanacaksın. Seni seviyoruz ve hakkında en hayırlısının olmasını diliyorum Bil ki aşağı yukarı hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz Lütfen kendini çok üzme

Necip Fazıl Kısakürek Üstada sormuşlar; ''Üstad kadının akıllısını nasıl anlarsın?''
-''Konuşmasına bakarım''
-''Ya hiç konuşmuyorsa''
Üstad cevabı yapıştırır ''O kadar akıllısına rastlamadım'' :)Bence çok yerinde bir cevap.
Yani öz konuşmak marifet
Aman yanlış anlaşılmasın kavga çekişme değil sevgiyle ve öz konuşmak
Ha ben yapabiliyormuyum çok zor ama ilk zamanlarıma göre çok büyük gelişme var çünkü çok şey öğrendim kayınvalidemden(sağolsun)

Konu hakkında yorum yapamıycam ama asla asla asla intihar etmeyi düşünme.Herşeyin çözümü var istersen, sakın düşünme ..

merhaba arkadaşlar,

dünden beri giremedim kusura bakmayın.olanları anlatayım.eşim bu sabah konuşmak istediğini söyledi (bıktım artık)...bakıcı yerine annesinin gelmesi konusunda kararlıymış onun dışındakileri konuşabilirmişiz.hiçbirini kabul etmiyorum dedim.ben en dibi gördüm,acımı yaşadım geçti, istediğini yap dedim..

şimdi yine geldi konuşalım diye..maaş kartımı almaktan vazgeçtiğini, evin üstünde oturmak istemedeiğimi anladığını söyledi.herşey tamam.bakıcı hariç.bi de sürekli ailesine para vermesinden rahatsız olduğumu söyledim.benim ailemin maddi durumu kötü ben niye vermiyorum dedim.o ailesine para vermiyormuş,babasıyla beraber traktör falan almışlar bunlar yatırımmış,ilerde kendisine kalacakmış..ama ben aileme para verirsem karşılığı yokmuş..bunu duyunca çıktım odadan.bi daha beni konuşmak için çağırma dedim..

bıktım arkadaşlar yaa ne yapim ben bu adamı..

okullar açılıyor yakında..hatta ben pzt hergün 2 saat gitmek zorundayım..

artık birşeye karar vermeliyim.bu durum bu adamın hoşuna gitse de ben çok sıkıldım..bu arada bakıcı için 2 bayan buldum kararsızım.ikisini de araştırıyorum...

Canim esin yavas yavas cözülüyor, ve yavas yavas yine kendi haline dönüyor
malum geldikten sonra DOLDURULMUS olarak dönmüstü..

Bak sen kararindan vazgecmedin hemen, maas kartindan vazgectim istemiyorum demeler,
iste ayni evde oturmicaz tamam demeler,
kaynanan demekki bu bakicilik konusunda cok israr etmis, en son bi o kalmis,
sen kararligindan vazgecme sakin

Bakicilardan birini tutmani öneririm,
ama esin patlarmi acaba diye korkuyorum :S kovmasin kadinlari

İyi bayramlar arkadaşlar,
Önerilerinize ihtiyacım var, sağlıklı düşünemiyorum. herşeyi olabildiğince kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışacam. okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bayramdan bir hafta kadar önce eşimin ailesine gittik. Kaynanam sürekli beni yalnızlaştırmaya çalıştı.eşime hadi beraber maça gidelim dediğinde eşim hande var bebek var siz gidin ben nasıl geleyim onları yalnız mı bırakayım demesine rağmen boşver bişey olmaz dedi.neyse eşim maça gitmedi.bu sefer köye gidelim demeler başladı. Arefeden bir gün önce eşimle dışarı çıktığımızda arefe günü köye dedesinin mezarına gideceklerini söyledi.Ben bebekle ne yapacam dedim.Bebek durur diyorsan sen de gel yoksa evde otur dedi.tepem attı kavga edip eve döndük.Yine odada bi başıma beni yalnız bırakıp oğlunu mutfağa çekip oturmalar falan dayanmadım.eşime evimize gitmek istediğimi tahammül edemediğimi söyledim.o da olmaz dedi. O kadar bunaldım ki kardeşimi arayıp gel al beni dedim.o da eşimle konuşmuş eşim öyle şey olmaz bayramdan sonra gidecez evimize zaten demiş.neyse ben de beklemeye karar verdim. Arefe günü annesiyle evde yalnızken annesi birdenbire (bebeğe kışın o bakacaktı) sen benim gelmemi istemiyor musun dedi hayır anne ne alakası var dedim.yine aranız bozuk, siz birbirinizi tanımadan evlendiniz, ben baştan beri istemedim seni ,yılbaşında geldiğimde evi terkettin niye geldin ben halbuki o kadar bekledim, ayrıl oğlumdan çocuk da sen de onun umrunda değilsin bırak hayatını yaşasın 3 senede çöktü benim oğlum nasıl dalyan gibi delikanlıydı dedi.ben kucağımda bebekle ne diyeceğimi şaşırdım. saçmaladım bişeyler ne alakası var falan, ayrılmayı düşündük zamanında olmadı, ben hala düşünüyorum diyebildim. O sırada eve eşim ve babası geldi. annesi hemen odadan fırladı eşimi bi odaya sokmuş birşeyler fısıldarken buldum.dedim ki eşime beni götür dedim neden götürmedin bak neler oluyor dememe kalmadı. hande oğlumdan ayrılacakmış diye evde bağırmaya başladı. Eşime annesinin söylediklerini söyledim kadın inkar etti. eşim toplan gidiyoruz dedi. Ben toplanırken annesi bi yandan babası bi yandan bir sürü laf ettiler,küfür de duydum arada defol git dediklerini de. En son çıkarken baban herşeyini anlatmıştı zamanında ben oğluma söz geçiremedim dedi.ben bu arada babamla konuşmuyorum. zamanında beni ayırmaya çalışmıştı.

Arefe gecesi eve geldik eşim boşanacam senden diyor. olayları konuştuk hala ailesini haklı görüyor.bekarken anneci olmayan adam şimdi onlar beni istemediğ için ayrılmak istiyor.ilk günden beri annesinin beni istemediğini söyledi.Hala annesi babası arıyor canımlı cicimli konuşuyorlar. Deli olacam. Söylemediğim bir sürü şey söylemişler eşime. ayrı odalarda oturuyoruz.dışarda şimdi o eminim yine onlarla konuşacak.İntihar edecek noktadayım.ne olur fikir verin.onlar yüzünden bitsin istemiyorum.

çok üzüldüm ama hemde çok ama nasıl bu günahın ahını ödücekler yuva yıkmak çok günah dua et çok oku bu darlık ve kötü günler aramıozdan çıksın diye çok dua et refaha çıkarsın yaptıkları çok ayıp o kadar cesareti bulduklarına göre eşinde yüz vermiş demekki oda senin hakkında şikayet ediyorki ondan o kadar rahatlar yaptıkları çok kötü ama şunu unutma kendin için yaşa ALLAHIN SANA VERDİĞİ canın kıymetini bil sonunda kaybeden o olur ALLAHIN adaleti çok büyük canım çok üzüldüm iki şansın var ya tamam diceksin gittiği yere kadar gidicek yada gurur yapmayıp eşinle aranı düzeltip ailesiylede aranı iyi yapıcaksın boşanmıcaksınız iki şansın var

kesinlikle kaynananın çocuğuna bakmasına izin verme yine doldurucak eşini eşinle bu konu hakkında konuşsan annen seni konuşmallarıyla etkiliyo desen evimize gelirse huzursuzluk getiricek desen sakin bi şekilde anlatsan...hani şartlerını kabul etmeyince boşanacaktı eşin boşanmakta istemiyor ya ben anlamıyorum maaş kartını alıcakta başı göğe mi ericek kaynananlarla oturunca çok mu huzurlu olucaksınız eşin bunu anlamıyomu evliliğiniz daha kötüye gideceğini..

zaten sorunların kaynağı kaynana. o eve girerse araları eskisindende kötü olacak. ben handenin kaynanaya bebek baktırmayacağına eminim sen biran önce dadıyı seç bence artık. yavaş yavaş gelsin kadın . herşeye tamam dediyse zamanla bu durumada alışacak.

eve kamera koyarız de takip ederiz de bakıcıyı. 7-8 saat kayıt yapan masa saati görünümlü kameralar var internetten bakabilirsin istersen.

Back
X