İple diş teli yapmak :D

kristenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
524
7
46
İstanbul
Benim dişlerimin arası günden güne açılıyordu hani bi konumda bahsetmiştim.Üst ön 2 dişimin sağ tarafındaki diş sağa doğru sol tarafındaki diş sola doğru kayıyor sürekli.Bende ikisi geri ön 2 dişime doğru yaklaşsın diye biraz kalın iplee sıkıca bağladımm şu an o sıkılığı hissediyorum düzeltmek bi kenara daha fazla açılmasada olur yani ip orda durduğu sürece geceleri açılmaz herhalde nasıl açılacak ki :26: Bunu her gece uygulamaya koymadan önce size danışmak istedim sonra yerinden fırlamasınlar daha beter :1::1:

Siz nasıl buldunuz dahiyane fikrimi ?
(Bu arada dişlerim parmak emme alışkanlığım yüzünden açılıyorr bi aralar bırakmaya çalıştım bırakamadım kendimi böyle kabul etmeye karar verdim sonuçta kimseye zararım yok bunu yaparken.)

kız güldürdün beni.fena fikir değil dahice.fakat tel gibi olmaz,nihayetinde dişin ipten sağlam.ama dene bakalım.sonucu yaz bize.
bu arada parmak emiyorum dedin.nasıl yani

işe yarayıp yaramadığını görmek için beklemelisin :))
Ama tel öyle basit birşey değil kendimden biliyorum birsürü vida var sırası var kolay değil öyle :D :D

2.5 sene boyunca diş teli kullanmış biri olarak diyorumki aman haa çok dikkat:50:

düzelteyim derken dahada beter olmasın sonra dişleriniz, köklerine zarar verirseniz geri dönüşü olmayan hasarlar oluşur Allah korusun :31:

gidin bir diş doktoruna o bilir en iyisini:6:

canım benim dişlerde aynı senin gibi açılıyor ben eşime öylesine bağlıcam bunları ha yeter demiştim şakasına...sakın ha çene yapını bile bozarsın yaptırırız sakın elleme dedi ........eşim uzun yıllar diş teli kullanmış biri ..bence elleme sende :34:

iplikle diş düzelir mi hiç?
diş telinin kaç senede ancak yaptığını iplik mi yapacak?
şimdi görünmeyen diş telleri varmış onlardan taktırabilirsin

kristenn bu başlık da senden beklenebilirdi ancak :))
bence önce o elini ağzından çek, sonra bu takıntını madem kendin yenemedim gidip bi psikologla görüş.
hastanerandevu.gov.tr bak devlet hastanelerine burdan randevu alabilirsin istediğin güne.
dişini bağlamak yerine bunu yap bence.

2.5 sene boyunca diş teli kullanmış biri olarak diyorumki aman haa çok dikkat:50:

düzelteyim derken dahada beter olmasın sonra dişleriniz, köklerine zarar verirseniz geri dönüşü olmayan hasarlar oluşur Allah korusun :31:

gidin bir diş doktoruna o bilir en iyisini:6:
Diş doktoru tel taktırın dicek parayı kendi cebinden veriyor sanki bu fikrime cevap vermez :1:

eger bu tıp sorunlr bukadar kolay hallolsaydı o teller senelerce kalmaz,ınsanlar dişçilere akın etmezlerdı.bence ıple denemek yerıne iş işten geçmeden bi doktora görün..

kristenn bu başlık da senden beklenebilirdi ancak :))
bence önce o elini ağzından çek, sonra bu takıntını madem kendin yenemedim gidip bi psikologla görüş.
hastanerandevu.gov.tr bak devlet hastanelerine burdan randevu alabilirsin istediğin güne.
dişini bağlamak yerine bunu yap bence.
Çekemiyorum abla ya:D Parmağım benim herşeyim aslında benim kaybetme korkumda var belki ondanda emiyor olabilirim. Çünkü nette bu yazıyı buldum.
Parmak emen insanlar sadece kendi korku ve kuşkularıyla uğraşmanın dışında hiçbirşeye karşı çok istekli değillerdir. Kusurlarının kendilerini sevilebilir yaptığını gösteren sihirli cevaplar aramaktadırlar.Buda baş parmak filminden ; Parmak emmek korkularını yatıştırmanın bir yoludur sadece. Parmak emmeyi bırakınca manik depresif bir hâl alır ve bunun yerine başka bir arayış içine girer. Ailesinin ve okuldaki öğretmenlerinin kontrolünde sakinleştirici haplar almaya başlar ve kurtuluşu bu haplarda bulur. Aldığı haplar sayesinde daha dinç ve kendine güvenlidir.

Doktorlar 10 liralık bi tel takıyorlar alttarafı 5 bin tl falan istiyorlar bende ne gezer o kadar money babamın 3 aylık maaşı o :D :D:D

Daha fazla açılmasın nasıl açılacakki ip varken :51:
Bu arada önceki 2 konumdada diş resmimi koymuştum meraklı olanlarınız bakabilir :52:

Arkadasim saf falan misin sen? O dis teli dedigin seyler oyle 10 liralik fln degil. Dis hekimi cebinden mi versin? Kac yillik bir tedavi dis teli sureci o kadar para harcaniyor olmasi gayet normal.Yillar suruyor cunku.Ip ise yariyacak olsaydi, dis hekimleri olcu alma , vidalama gibi seylerle ugrasmaz ipi geciriverirlerdi. Dis hekimine gitsen tabikide dis teli diyecek ip olur mu hic kimin disi iple duzelmis ki seninki duzelsin? Belkide devlet veya ssk bir kismini karsiliordur ne bileyim. Veya kredi fln cekebilirsiniz dislerin icin.Hicbiri olmuyorsa yavas yavas kenara para koysun ailen o sekilde duzeltirirsin.

Dahiyane fikrinizle ya dişinizi kaybederseniz. Dr lar hiç düşünememiş iplik türevi ile diş sıkıştırmayı tel bulmuşlar yazık boşa okumuşlar, bağla dişini gitsin. Paranız yoksa ssk ya gidin sizde. Sağlık şakaya gelmez, dr lara danışmadan sormadan kendi kafamıza göre tedavi üsüllerine sıcak bakmıyorum. Bir de bunu böyle bir platformda yaymanız yanlış. İple diş bağlamayı ilk defa sizden duyuyorum.

Diş hekimliği olan üniversitelerde tel takma olayı sigorta veya bağkur sayesinde bedavaya yaptırılıyor
(selçuk, gazi, hacettepe, bildiklerim)

Ahaha çok komikmiş :D
Çok dahiyane bir fikirmiş ama ipin esneklik payı olduğunu düşünememişsin sanırım :)) Tel esnemediği için, dişi zorladığı için işe yarıyor :40:

Süper dahiyane bir fikir,şaka olsun diye mi açılıyor bu konular acaba ?dolgu yerine alçılı karışımlar,çürükleri temizlemek için tornavida,tığ,şiş.. bunlar da benim önerilerim :)) 20 lik dişinizi çekmeniz gerekirse süper dayanıklı dikiş iplikleriyle dikebilirsiniz.

Diş hekimleri dişleriniz düzgünleşsin,çene yapınız zarar görmesin diye o kadar çalışma yapıyorlar.Bu tedaviyi yapabilmek için de 5 yıllık fakültenin üstüne 4 yıl ortodonti ihtisası yapıyorlar,yani diş hekimliği fakültesi mezunu biri bile yapmıyor bu tedaviyi.Ama bravo siz 9 yılı yalayıp yutmuşsunuz maaşallah.
Uygun fiyatla yapan fakülteler,diş sağlığı merkezleri vardır.Gidin doğru dürüst yaptırın tedavinizi ,taksit de yaparlar.Şu genç yaşınızda dişinizden çenenizden olmayın.

Back
X