Iradesi güçlü insanlara çok özeniyorum

Chloelve

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
583
265
103
Hayatta en çok özendiğim insan tipi. Zaman zaman irademin zayifligiyla sinaniyorum. Gerek özel hayatta, gerek iş hayatında. Ve bu durum uzun vadede bana çok zarar veriyor.

Bunu geliştirmenin, değiştirmenin bir yolu var midir bilmiyorum ama çok isterdim. Hayatıma uymayan ne varsa hayatımdan silebilmeyi kolaylıkla, bazı kararları kolaylıkla alabilmeyi, arkasında durabilmeyi ve aklımın, kalbimin asla geride kalmamasını

Var midir bunun bir yolu sahiden? Çok yorgunum zira bu durumdan

Bu irade meselesi ile ilgili ben şöyle bir durum yaşıyorum iradeli bir insan sayılırım ve dogal olarak her konuda olamam insan yapısı.ortalama bir iradem var.benim çevremde de irademi takmayıp.beni zayif gören gösteren çok.bazen bu sebepten dolayi sen bile kendi iraden yok zannedersin.önemli olan neye inandığın ben iradem olduğuna inaniyorum ama kocam annem ve disardan görenler belkide veni iradesiz görmek istiyo.

Bu kararını beklemeden üzerinde çok düşünmeden anında uygulayacaksın.
Kafanda kesin bi karara vardıysan hızlı hareket edeceksin.
Asla pişman olmayacaksın verdiğin karardan, dönüp arkana bakmıcaksın en iyisi buydu iyiki yapmışım diye kendini telkin edeceksin.
Hayatta en önemli şey benim diye düşünücek kimse için kendinden taviz vermiceksin.

Aslında mesele insanların nasıl gördüğü değil

Ben çok net farkındayım bu durumun, bir karar almam gerek ama günlük hayatta da ufacık durumlarda gozlemliyorum aldığım kararın arkasında durma problemim var

Dolayısıyla çok geç kalıyorum bazı şeylere

Benim beynim tam tersi işliyor

O kararı aldıktan sonra pismanlik yaşadığım çok oluyor :/

sizi çok iyi anlıyorum. hassas bir dönem atlattıysanız(varsayarak söylüyorum) ve ruhunuz biraz incindiyse irade de ister istemez zayıflıyor. ama güçlendirmek yine bizim elimizde. hayallerinizi koyun önünüze, o hayallere set çeken olumsuzluk katan ve kara bulut gibi çöken ne varsa uzaklaştırın kendinizden. arkadaşlıksa arkadaşlık ilişkileri, verilen tavizlerse tavizleri, fazla ďeğerse değeri.

Evet böyle donemlerim oldu

Su anda pek değer görmediğim bir ilişkim var bitirmek istiyorum ama o kararı bir türlü alamıyorum

Çünkü pişman olmaktan çok korkuyorum

Cabalamamis olmaktan, yalnızlıktan, özlem duymaktan vs

Beynim bütün tezleri çürütüyor sanki bir anda yelkenlerim suya iniyor çok korkuyorum çünkü

size değer vermeyenleri silmek için çok düşünmeyin ne olur , hayat çok kısa. iyi insanlar da var bu hayatta. sizin onlarla karsilasma ihtimalinizi kısıtlıyolar. böyle düşünün . aslında kendini sevmekten geciyor bu iş. bu durumdan bende muzdariptim yavas yavas topluyorum kendimi. kendi degerimi hissetmeye basladim canımı sıkan ne varsa yavas yavas atiyorum hayatimdan

Farkındayım inanın

En büyük zarari kendime veriyorum ama olmuyor ışte

O karar çoktan alınması gereken bir karardı durmadan beynimde dönüyor

Ama bir türlü uygulayamiyorum çünkü korkuyorum, cunku irade problemim var

ben de birçok konuda iradesizim. zaaflarım var. insan zaaf duyduğu şeylere karşı iradesiz oluyor maalesef.

Iradeli davranabilmek belki başta acitiyor ama zamanla çok güzel sonuçları oluyor

Böyle gozlemliyorum

Her insan irade sahibidir... hayatınıza gerçekten uymadığını düşündüğünüz şeylerin hala hayatınızda olduğuna inanıyor musunuz.bu tam olarak gerçek mi önce onu sorgulamak gerek. karar almak konusu başka bir olgu... birşeye karar vermek için onu gerçekten isteyip istemediğiniz bilmeniz gerekmez mi. ya istiyorsundur ya istemiyorsundur.... ben hayatımın bir bölümünü bu kararsızlıkla geçirdim. hala zaman zaman yine başıma gelir. bunun için bulduğum yol ise çelişki yaşadığım şey kararımın olumsuz olduğu anlamına gelir ve karar vermiş olurum.

Yolunuz ilgimi çekti

Bu açıdan bakıyorum, çelişki yaşadığım şeyler var hayatimda mesela ilişkim

Eksik hissettiriyor bana, yapmam gereken ayrılıp yoluma bakmak ama korku duyuyorum boyle düşününce

Pisman olmaktan çok korkuyorum bu da bana çelişki yaşatıyor

Belki profesyonel bir yardım almam gerekiyordur bu noktada

Anahtarı
Düzenli uyku saati
Dengeli uyku

Uyku düzenim gitti gideli, dikkat etsem de kilo alırım

Bundan daha derin bir mesele aslında benimki

Ben genelde düzenli uyuyan biriyim
uyumakla geçmez ki
ben de seninle aynıyım konu sahibi
kendini sevmeye bak
bence asıl olay bu
kendini seven insanlar her şeyi göze alabiliyor ve umursamazlar , benim gözlemlediğim bu

uyumakla geçmez ki
ben de seninle aynıyım konu sahibi
kendini sevmeye bak
bence asıl olay bu
kendini seven insanlar her şeyi göze alabiliyor ve umursamazlar , benim gözlemlediğim bu
Çok haklisiniz

Kendimi sevmeyi nasıl öğreneceğim bilmiyorum

Aslinda hiçbir zaman negatif bir insan olmadım ama kendi mutluluğunu herşeyin üzerinde tutan bir insan da olamadım

Çok haklisiniz

Kendimi sevmeyi nasıl öğreneceğim bilmiyorum

Aslinda hiçbir zaman negatif bir insan olmadım ama kendi mutluluğunu herşeyin üzerinde tutan bir insan da olamadım
kendi mutluluğumuzu başkalarını üzmeyecek şekilde her şeyin üzerinde tutmalıyız bence,
mantıklı şeyler sunarak ve kalp kırmayarak da açıklama yaparız yeri geldi mi bazı davranış ve hareketlerimiz için.
hatta çoğu şey için açıklama yapmaya bile gerek yok,
hayat bizim. kararlarımız duygularımız bizim.
saygı duyan bizimle, hayatımızın içinde olsun.
duymayan ve anlamayana davul zurna az,
bırakalım gitsinler

Katiliyorum
Suan is degidikligimdeyken arada tereddute dusuyorum ama boyle dusununce rahatliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…