Yolunuz ilgimi çekti
Bu açıdan bakıyorum, çelişki yaşadığım şeyler var hayatimda mesela ilişkim
Eksik hissettiriyor bana, yapmam gereken ayrılıp yoluma bakmak ama korku duyuyorum boyle düşününce
Pisman olmaktan çok korkuyorum bu da bana çelişki yaşatıyor
Belki profesyonel bir yardım almam gerekiyordur bu noktada
Evet herşeyin farkındayım acidan çok kaçıyorum acı cekecegimi bildiğim için almam gereken kararları almıyorum, hayatımdan çıkarmam gereken insanları çıkaramıyorumŞu cümleniz aslında olayın en kilit noktası. Eğer bi kez bu ‘acıdan kaçma’ döngüsünü kırabilirseniz çözümler kendiliğinden gelecektir. Bizim yüzyılımızda insanlara ısrarla şu dayatılıyor: sürekli iyi hissetmelisin, her an harika hissetmenin yolları, kötü hissetmemek için şunu yap, acı çekmemek için bunu yap vs.. İnsanlar bir süre tüm bu yolları deniyorlar ama sonunda yine şu cümleyi kuruyorlar: her şeyi yaptım neden hala acı çekiyorum? Çünkü hayat böyle bir şey değil, tüm bu acıdan kaçış yolları şiddetli depresyonlarla insanlara geri dönüyor. Bazen acı çekeriz, bazen hiç iyi hissetmeyiz ve tüm bunlar gayet normaldir, insanidir. Öncelikle bunu kabul etmek gerekiyor. Kısacası acı çekmekten bu kadar korkmayın. Bu kaçışlar yüzleşmenizi engeller ve sorunlar çözülmez.
Bunu sorguluyorumbakın işte anlatmak istediğim tam da bu. sihirli kelime'' eksik hissettiriyor'' eksik olan birşey tamamlanamıyorsa siz bunu olduğu gibi kabul edip o açığı kapatabiliyorsanız sorun yok. ama denemiş ve yapamamışsanız bu ilişkiyi istediğiniz ilişki değil. istemediğiniz birşeyi hayatınızdan çıkardığınızda neden pişman olasınız ki. pişman olmak demek elimden gelen herşeyi yapmamış olabilirim, fazla büyütmüş olabilirim aslında güzel giden bir ilişkim vardı demekten başka birşey değildir.önce bu sorulara yanıt bulun... ve sonuç elimden geleni yaptım ile bitiyorsa zaten kararınızı vermiş olacaksınız.
Evet herşeyin farkındayım acidan çok kaçıyorum acı cekecegimi bildiğim için almam gereken kararları almıyorum, hayatımdan çıkarmam gereken insanları çıkaramıyorum
halbuki belki de şöyle olacak evet acı çekeceğim ama neticede daha güzel daha kaliteli bir yaşamım olacak
Bu örnek çok yerinde olduBir denizin ortasında olduğunuzu farzedin. Tekneniz alabora olmuş ve ağır bir bavulla kalmışsınız. O bavulu bırakmak istemiyorsunuz çünkü içinde size göre kıymetli hediyeler var. Fakat o bavula sarılmak da sizi suyun dibine doğru çekiyor. Ne yapardınız? O bavulu bırakmanız gerekir öyle değil mi? Bir kere onu bıraktığınız zaman sizin için önemli şeyler için bir güç hissedeceksiniz. Mesela kıyıya doğru yüzmek gibi.. Sorununuz her neyse bu açıdan bakın.
korkutan nedir? arkasından acı çekicek olamanız mı? her duygunun hakkını vermek gerekmez mi? nasıl her gecenin ardından güneş doğuyorsa her sıkıntının ardından da mutluluk gelecek. yaşanan sıkıntılar gelecek mutlulukların diyeti. ben buna hayatım boyunca inandım. burda da yazmıştım her kötü birşey olduğunda demek ki iyi birşey olacak diyorum. tekrar üstüne kötü birşey yaşasam demek ki daha iyisi gelecek diyorum. umarım anlatabilmişimdir hakkını vermekten korkmayın....Bunu sorguluyorum
Elimden geleni yaptim bu iliski icin ama o eksiklik giderilmiyor, dogru kisi değil belki de
Ve fakat yine de korkuyla basedemiyorum, garip bir şekilde inat ediyor içim gerçekleri göre göre üstüne gidiyorum çünkü içim sogumuyor tam anlamıyla bu ilişkiye
Haklısınızkorkutan nedir? arkasından acı çekicek olamanız mı? her duygunun hakkını vermek gerekmez mi? nasıl her gecenin ardından güneş doğuyorsa her sıkıntının ardından da mutluluk gelecek. yaşanan sıkıntılar gelecek mutlulukların diyeti. ben buna hayatım boyunca inandım. burda da yazmıştım her kötü birşey olduğunda demek ki iyi birşey olacak diyorum. tekrar üstüne kötü birşey yaşasam demek ki daha iyisi gelecek diyorum. umarım anlatabilmişimdir hakkını vermekten korkmayın....
Peki onun sizi bırakıp bırakmaması aklınıza takıldı mi hiç? Nasıl davrandı
Yada siz bu kararı aldığınızda onun tavrı isteyip istemeyeceği sizin için hiç önemli olmadı mi?
Karsimdaki sevgimi, iyi niyetimi hunharca harcayinca bende birşeyler kırılıyor içimdeki sesleri duyabiliyorum öyle kiBen de her konuda çelik gibi duracak Engin bi irade sahibi değilim. Önemsiz konularda rüzgarın estiği yere savrulurum günlük meselelerde çok kendimi yormam. Ama büyük kararlarda prensip meselesi addettiğim şeylerde duvar gibi olurum. Bence siz de dokunulmazlarınızı belirleyin vr iradenizi onlara yoğunlaştırın yoksa atıyorum iş arkadaşlarınızla oraya mı gidelim YÖK buraya mı diye itişmek irade değil boşa yorgunluk olur
AnlıyorumOlmaz mı ? Önemliydi. Ama ben zaten istemeden ayrıldım. Onun istememesi , benim istemediğim halde kendime karşı savaşmaktan daha hafif etkiledi beni :)
Hayatta en çok özendiğim insan tipi. Zaman zaman irademin zayifligiyla sinaniyorum. Gerek özel hayatta, gerek iş hayatında. Ve bu durum uzun vadede bana çok zarar veriyor.
Bunu geliştirmenin, değiştirmenin bir yolu var midir bilmiyorum ama çok isterdim. Hayatıma uymayan ne varsa hayatımdan silebilmeyi kolaylıkla, bazı kararları kolaylıkla alabilmeyi, arkasında durabilmeyi ve aklımın, kalbimin asla geride kalmamasını
Var midir bunun bir yolu sahiden? Çok yorgunum zira bu durumdan
Iste budur.harika bir yorum.gercektende bir konuda celisti yasiyorsaniz karariniz olumsuzdan yana olsun.hic o ise girmeyin.direkt bitirin.her konuda.ben de oyle yapiyorum.Her insan irade sahibidir... hayatınıza gerçekten uymadığını düşündüğünüz şeylerin hala hayatınızda olduğuna inanıyor musunuz.bu tam olarak gerçek mi önce onu sorgulamak gerek. karar almak konusu başka bir olgu... birşeye karar vermek için onu gerçekten isteyip istemediğiniz bilmeniz gerekmez mi. ya istiyorsundur ya istemiyorsundur.... ben hayatımın bir bölümünü bu kararsızlıkla geçirdim. hala zaman zaman yine başıma gelir. bunun için bulduğum yol ise çelişki yaşadığım şey kararımın olumsuz olduğu anlamına gelir ve karar vermiş olurum.
Kesinlikle, zaman ve sabır herşeyin ilacıCanım illa iradeli olmana gerek yok. Akıllı olacaksın. Örneğin birinden mi ayrılacaksın, uzaklaşacaksın, bi şeyi mi bırakacaksın..bunu yapmak iÇin öncelikle zaman kollayacaksın. Ne demek istiyorum örnekle anlatayım: sevgilin var diyelim ve sana iyi gelmiyor. Bıraksan bırakamıyorsun, aklından çıkmıyor. Vs vs..en yoğun olduğun zamanı kollayacaksın. Bulduğun anda uzaklaşacaksın o kişiden. Zaten yoğun olduğun iÇin kafan meşgul olacak. Daha az düşüneceksin. Zaman geçecek göreceksin ki haftalar geçmiş sen iyisin. Zaten beyin zaman geçtikçe sakinliyor ve daha mantıklı bakıyor olaya. Daha kolay ikna oluyor.
Konu benim açımdan şuna evrildiben de çok özeniyorum. eskiden daha iradeli kararlı biriydim. şimdi ne karar versem pişman oluyorum. ben anlamadım.. konuyu takipteyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?