Irenbe umit hanimda tedavi gordum cok memnun kaldi.

Merhaba durumunuz nedir şuan ? Benim durumla aynı sizinki de 14 yumurta idi cetrotşde iğnesine başladım şuan 3 yumurta var bugün muayeneye gittim. Boşuna mı hormon aldım yani dedim. Yumurtanın sadece 1 tanesi 20 mm üzerinde diğerleri gelişmesini tamamlamadı. Yani bugün çatlama iğnesi vurulup çarşamba opu olacağım ama ümidim yok oldu benim de
Merhaba benim de işte iki yumurta olgun çıktı ikisi de dollendi 3.gun donduruldu rahim dinlendirme sonrası ikinci adettrn sonra transfer sürecine girdik. CMT günü ikisi de transfer edildi beklemedeyiz..uzuldum çok yani bana sorarsanız bu tesadüf olamaz yanlış bir uygulama yapıyor ümit hanim durumu bizim gibi olanlara gibi geliyor bana ama uzman değilim günah almak ta istemem.ne olursa olsun onca yumurtanın çöp olmasi normal gelmiyor bana.simdi bu iki embriyo çok çok iyi kalite oldu biraz umudum var ama olmazsa doktor değiştireceğim kesin

Merhaba benim de işte iki yumurta olgun çıktı ikisi de dollendi 3.gun donduruldu rahim dinlendirme sonrası ikinci adettrn sonra transfer sürecine girdik. CMT günü ikisi de transfer edildi beklemedeyiz..uzuldum çok yani bana sorarsanız bu tesadüf olamaz yanlış bir uygulama yapıyor ümit hanim durumu bizim gibi olanlara gibi geliyor bana ama uzman değilim günah almak ta istemem.ne olursa olsun onca yumurtanın çöp olmasi normal gelmiyor bana.simdi bu iki embriyo çok çok iyi kalite oldu biraz umudum var ama olmazsa doktor değiştireceğim kesin
Çok haklısın bana da öyle geliyor . Ben bir de aradım dr i dedim sanırım yumurtalarım çatlıyor bi şeyler ters gidiyor bir bakın dedim gerek yok bakmama normal dedi . Bugğn olumsuz konuştu . Neden rahim dinlendirme yapıyorsunuz hemen transfer olmuyor mu ? Bakalım artık ben ne yapacağım yaş 35 ilk denemem ama Ümit de aZ bir de benim hidro görünümlü durum var . O da bi çelişki . Böyle bir sorun varsa tüp bebek den önce de ameliyat yapılabilirdi ama yapmadı 😓😓

Çok haklısın bana da öyle geliyor . Ben bir de aradım dr i dedim sanırım yumurtalarım çatlıyor bi şeyler ters gidiyor bir bakın dedim gerek yok bakmama normal dedi . Bugğn olumsuz konuştu . Neden rahim dinlendirme yapıyorsunuz hemen transfer olmuyor mu ? Bakalım artık ben ne yapacağım yaş 35 ilk denemem ama Ümit de aZ bir de benim hidro görünümlü durum var . O da bi çelişki . Böyle bir sorun varsa tüp bebek den önce de ameliyat yapılabilirdi ama yapmadı 😓😓
Yani işte bizim dediğimiz de oydu. Ciddi erkek kaynaklı sorun olduğunu biliyordu bize takviye kullanın bile demedi ilk denemeyi öylece yaptı tabi kimyasal gebelik oldu..Yani parama mı giden umuduma mı hormon yüklenen vücuduma mı yanayım..sonra ben dedim ikinciden önce şöyle şöyle vitaminler kullanacağız 5 ay, harika fikir dedi :)) ee madem harikaydı sen neden söylemiyorsun öyle boş boş 10 kez deneyelim düşük yapalım yani..ikinci tedavide bu cetrotide den dolayı baskılanıp gelişmeyince fazladan 3 gün daha uzattık döngüyü mecbur, öyle olunca hoop benim progesteron kendiliğinden arttı vücut diyor ki bu saate kadar artık hamilelik olmalıydı yoksa bu ay gitti..öyle olunca ertelemek zorunda kaldık transferi de..yani neresinden tutsam elimde kaldı bu ikinci opu benim. dediğim gibi bu minikler tutar da benimle kalırsa doktora rağmen, bizim kendi uğraşlarımız sayesinde olacak bence...
sizi çok yönlendirmek istemedim, Ümit Hanım dan çok memnun olanlar var, bence de çok iyi bir insan hatta iyi de bir doktor ama kapasitesinin üzerinde çalışıyor bence.. izmir de daha iyisi var mıdır onu da çok net bilmiyorum açıkçası aslında ama benim kendi tecrübelerim ve hissiyatlarımla bir daha denersem farklı birisini deneyeceğim.

Ben kısaca hikayemden bahsedeyim. 3 yıldır irenbede tedavi görüyorum. İlk eşimden hamile kaldım ama yaşım küçüktü 15 yıl önce istemedim. Şimdi 37 yaşındayım ve 6 yıl önce 2. Evliliğimi yaptım. Eşim testis kanseri oldu 10 yıl önce. 4 kür kemo aldı ve dondurulmuş spermleri vardı. Ümit hanıma bunları detaylıca izah ettim. Eşime herkese yaptığı spermiogram yaptı. Morfoloji 1, ileri hareket 30, sayı 4 milyon çıktı. İyi bize yeter dedi. Ya hocam dna hasar testi yapsak dedim. Dondurulmuşu kullanalım belki kemo kötü etkiledi dedim. Yok nuh dedi peygamber demedi. İlk opuda 3 tane 3. Gün embriyom oldu, 5. Güne gitmiyor. 2 tane transfer etti sonuç negatif. Senin çikolata kistin varmış yeni gördüm dedi 3 ay menopoza soktu. 2. Opuyu oldum öncesinde. 19 toplandı, 9 u döllendi. Hiçbiri 5 i göremedi, 6 sı 3. Gün. 2 koydu bu sefer de kimyasal. Dedim hocam kalan 4 ünü de çöz en iyi 3 tanesini koy. O da öyle yaptı. 2 kese oluştu. 1 i boş, 1 i 6+1 olduk bugün kalp atışı yok. Sonuç kürtaj. Deneme tahtası oldum çıktım. Sperm kaynaklı sorunun üstünde kesinlikle durmuyor. Varsa yoksa kadın. Ya benim ilk eşimden kürtajım var diyorum yok dinlemiyor. İyi araştırın derim.
Benim eşimde testis kanseriydi ameliyat oldu ilk eveymiş,
Bizimde çocuğumuz yoktu . Kamo terapi Almadı ama dondurulmuş sperm yaptık ameliyattan önce.

Adatip da ender hanım var embriyoloji ve eray çalışkan.
Ilk denemede 6 tane 5 inci gün embryo oldu 2 si transfer edildi 1 i tuttu . Inş sağlıkla kucağıma alırım yazmak istedim

Benim eşimde testis kanseriydi ameliyat oldu ilk eveymiş,
Bizimde çocuğumuz yoktu . Kamo terapi Almadı ama dondurulmuş sperm yaptık ameliyattan önce.

Adatip da ender hanım var embriyoloji ve eray çalışkan.
Ilk denemede 6 tane 5 inci gün embryo oldu 2 si transfer edildi 1 i tuttu . Inş sağlıkla kucağıma alırım yazmak istedim
Bana umut oldunuz. Dondurulmuş spermlerle mi yaptınız?

hayır eşim temmuzda ameşiyat oldu bir testisi alındı. sonrasında kasım gibi tüp bebekte taze sperm kullanıldı. tabi ben eşime takviyelerr kullandırdım. etkisi var mı bilmiyorum ama teatrio impryl bir de promen k kullandı.
bir de arada polen arı sütü falan . beslenmesine dikakt ettik bir de . sperm sayısı 1 milyon civarydı. ama morfoloji 2 olmuştu.

bir ara keciboynuzu kürü yaptık. o zaman özel hastanede bir kere spermiyogram verdi sıfır cıktı cok korktuk o ara ama sonra toparladı. ameliyattan 1 ay sonra sıfır cıkmıştı.

ama sonra takviyelerle ve beslenmesiyle 1 milyona cıkınca doktor taze spermlerden yapalım dedi. kemoterapi de almamıştı sadece tek testisi alındı.

birde siz de tüm testleri yaptırn mesela benim tüp bebek doktorumda bama rahim filmi önermedi ben cektirmek istedim.
bir tüpüm kapalıymış acıldı.
ama bizde şöyle bi durum vardı biz eşimin hastalıgını ögrenmedem önce hic cocuk denemesi yapmadık.
yani allahtan ümit kesilmez az sperm sayısı ile de hamile kalanlar vardır illa ki. ama bizim sayı 1 milyonda olunca biz beklemek istemedik.

birde eğer spermle ilgili bi durumda dediginiz gibi dna hasarı sperm için daha arastırmalı şeyler var onları yaptırın bence de.
erkek kaynaklı sorunlarda her merkez iyi degil malesef . daha zor .
yine de rabbim tedavisiz hastalık vermesin . inş dilediginiz gibi olur.
sizde de pıhtılaşma problemi varmı ona da baktırın bence

birde siz de tüm testleri yaptırn mesela benim tüp bebek doktorumda bama rahim filmi önermedi ben cektirmek istedim.
bir tüpüm kapalıymış acıldı.
ama bizde şöyle bi durum vardı biz eşimin hastalıgını ögrenmedem önce hic cocuk denemesi yapmadık.
yani allahtan ümit kesilmez az sperm sayısı ile de hamile kalanlar vardır illa ki. ama bizim sayı 1 milyonda olunca biz beklemek istemedik.

birde eğer spermle ilgili bi durumda dediginiz gibi dna hasarı sperm için daha arastırmalı şeyler var onları yaptırın bence de.
erkek kaynaklı sorunlarda her merkez iyi degil malesef . daha zor .
yine de rabbim tedavisiz hastalık vermesin . inş dilediginiz gibi olur.
sizde de pıhtılaşma problemi varmı ona da baktırın bence
Anladım, çok teşekkür ederim🙏💕

9704FB72-0B01-4D4E-859F-D90F209E4340.webp

yorumlayacak olan var mı arkadaşlar . ürolog tavsiyesi olan. Ümit hanımda başlayacaktım fakat bir sürü olumsuz yorum var emin depilim

Back
X