Hamilelik oncesi insulin direncin varsa yuksek ihtimal gebelik sekerin de olustu, kardesim ilk 4 ayda 9 kg aldi hamileyken ve ben endokrinologa gitmesini soyledim. Ben iyiyim diye diye 24 haftayi bekledi ve yukleme sonucu korkunc cikti (36 beden cop gibi bir sey kendisi). Hamilelikte seker artarak yukselir yani ilaca devam bile etseniz yetmezdi, benim de durumum oyleydi. 20-22 haftaya kadar hap ve diyetle geldim ama sonrasinda yetmedi ilk once bebegin suyu artti sonra gobek cevresi.
Velhasili kardesim de ben de insulin kullandik bir sure (ben hala kullaniyorum, cok sukur bugun ogrendim ki bebek bormal olculerine dondu), kullanmasaydik bebek iri, seker hastaligi riskiyle dogacakti ve daha da korkuncu dogar dogmaz seker yuzunden nobet gecirebilirdi.
Aaa unutmadan kardesim 13 kg ile tamamladi hamileligi, seker problemini cozdukten sonra kilo alimi yavasladi. Ben sıkı diyet ve insulinle ilk hamileligimde 5 kg, bunda da sadece 2,5 kg aldim.
Ozetle,
1- cok iyi bir endokrinolog bulun
2- duzenli seker olcumu yapin
3- bebeginiz iriyse ve cok kilo aliyorsaniz hamilelik sekeri yuksek ihtimal vardir
4- insulin direnci hamilelikte ciddi sekere donusuyor ve bebek buyudukce seker yukseliyor (cunku senin urettigin insulin ikinize yetmiyor)
5- kadin dogumcum beni o kadar korkuttu ki, onun soylediklerinin yarisini bile yazmadim ama bu isin sakasi yok.
6- ozellikle son donemde sekerin duzgun seyretmesi onemliymis, ihmal etmeyin