- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi Combativeenemy
-
Anlaşmakta önemli sonucta ben farklı bir ülkeye gitsem oranın dilini öğrenirim bilirim mecburenKime göre ırkçılık? Neden anlaşamayınca enerjin düşüyor çok mantıksız..Örneğin size aynı durum yapılsa hoşunuza gider mi? Din, dil , hangi ülkeden , ten rengi ve bunları bakmadan önceki keşke insan mı diye bakabilsek..
Neden öyle birsey yapayim polemik yapınca ne karım olacak benim gibi düşünenn var mi yok mu onu merak ettim edemezmiyim?Konu sahibi bu konuyu niye açtın belli ki forumda yeni değilsin kuralları biliyorsun. Sırf polemik amaçlı konu acmissin.
Sanırım bahsettiğin SuriyelilerAnlaşmakta önemli sonucta ben farklı bir ülkeye gitsem oranın dilini öğrenirim bilirim mecburen
Şuan tüm duygularımı anlattınız teşekkürlerBirkaç gün önce bir dizinin bir bölümünde enteresan bir konu geçti.
Lie to me, dizinin adı.
Gizli ırkçılık diye bir terim kullandılar.
Yani ırkçı olmadığımızı iddia ediyoruz ama vücut dilimiz yada sevmediğimiz/hoşlanmadığımız ırkta birini gördüğümüzde aklımızdan farkında olmadan geçen ilk sıfatlar,
bizi buram buram ırkçı kılıyor :)
Ve durum bu olmasına rağmen biz farkında olmuyoruz çoğu zaman.
Gibi bir şeydi.
Normalde ırkçılığa karşıyım.
Ama bunun doğruluğuna inanıyorum.
yaşanmışlıklar oluyor,
Atıyorum, Alman sevgiliniz sizi aldatıyor. Ve Almanlarla ilgili bir kötü tecrübeniz oluyor.
Yada kaba bir hareket maruz kalıyorsunuz, iş yerinizde sürekli denetleyen kişinin milliyeti neyse soğuyorsunuz :)
Ve o milletle alıp veremediğiniz olmasa da, yaşanmışlıklar sizi genellemeye itiyor.
Bir diğeri de kökten gelen. Amerika’daki zenci ırkçılığı gibi.
Yada inancın getirisi. Muslumanların ağzında genelde yahudiler aşağı yahudiler yukarı duyuyoruz. Nedense bütün yahudiler ajan falan.
Gibi gibi. :)
Neyse ben ırkçı olmadığımı iddia ediyorum ama bu gizli ırkçılık durumunu duyduğumdan beri o kadar keskin degilim.
Çünkü muhtemelen bazı milletlerle karşı karşıya kaldığımda anlık saliselik tepkilerle mimiklerim var :)
Anlatamadiniz! öyle bir düşüncede olduğumu nerden cikardiniz?Tüm ırklara karşı bu tutumu takınıyorsanız bu ırkçılıktır. Ama etrafta İngilizce, Fransızca, Germen dilleri konuşulacak olsa "ayh ne güzel çağ atladık resmen."diyecek olup sırf Arapça, Kürtçe gibi diller konuşulunca milliyetçilik damarınız tutuyorsa bu ırkçılık değil iki yüzlülüktür.
Bilmem anlatabildim mi?
Kendi gizli duygularınızimi dile getirdinz yoksaTüm ırklara karşı bu tutumu takınıyorsanız bu ırkçılıktır. Ama etrafta İngilizce, Fransızca, Germen dilleri konuşulacak olsa "ayh ne güzel çağ atladık resmen."diyecek olup sırf Arapça, Kürtçe gibi diller konuşulunca milliyetçilik damarınız tutuyorsa bu ırkçılık değil iki yüzlülüktür.
Bilmem anlatabildim mi?
Polemik falan çıkarmaya çalıştığınızı düşünmüyorum.Şuan tüm duygularımı anlattınız teşekkürler
Tüm ırklara karşı bu tutumu takınıyorsanız bu ırkçılıktır. Ama etrafta İngilizce, Fransızca, Germen dilleri konuşulacak olsa "ayh ne güzel çağ atladık resmen."diyecek olup sırf Arapça, Kürtçe gibi diller konuşulunca milliyetçilik damarınız tutuyorsa bu ırkçılık değil iki yüzlülüktür.
Bilmem anlatabildim mi?
"Öyle" bir düşüncede olduğunuzu söylemedim, şöyleyse böyle dedim. Hayırdır, niye celallendiniz bu kadar?Anlatamadiniz! öyle bir düşüncede olduğumu nerden cikardiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?