Irkçılık yaptığımı düşünüyorum

Benim için bu dünyada herkes aynı statüde. Onların suçu değil ki. Eğer size imkan veriliyorsa siz de onu her tür kullanırsınız. Hastanede de okulda da görmeye alışmak lazım artık. Hem ne önemi var ki ırkının?
Tek şikayet ettiğim konu kaba olup her şeyin kendi hakları olduklarını sanmaları (hepsini tenzih ederim!). Öylelerini hangi ırk olursa olsun ben de asla istemiyorum.

Valla ortada hümanist olunacak bir durum yok .

Bir taraf mağdursa haksızlığa uğruyorsa sömürülüyorsa ortada hümanizm kalmaz .

Malesef olumsuz etkilenen biziz . Bende istemesemde aynı tepkiyi refleksif olarak veriyorum .

İçimde hümanizme dair bir şey kalmadı . Tek hayat felsefem kendimi benim dışımda kalanlara karşı korumak .

Haksızsınız diyemem ama haklısınız da diyemiyorum . Onları bu hale getiren yine kendileri .

Evet tatlım bazı irktan olan insanları hor görmen çok normal mi desin insanlar. Güzelim irkcisin anladık ama bunu başka bir platformda konuşabilirsin.

Anlaşmakta önemli sonucta ben farklı bir ülkeye gitsem oranın dilini öğrenirim bilirim mecburen

Ben her milletten insanı seviyorum benim ülkeme Suriyeli Alman ı Amerikali insan gelebilir zor durumdadır sahip çıkarız milletçe elimizden geleni yaparız ama işte "AMA"sı var bu işin.

İnsanlar bizim ülkemize geliyor zaten bizde yeteri kadar pislik kesim varken bir de onların pislik kesimi ekleniyor darlaniyorum. Ben irkciysam sadece kuzu gibi görünen kurtlaradır ırkçılığım.

Evet o yüzden ırkçıyım ben de o pislik kesim (taciz tecavuz pedofili katil dolandırıcı vs diye uzar gider liste.) dünyanın hangi milletinden olursa olsun isterse Türk olsun ona da ırkçıyım.

Son düzenleme:
Birkaç gün önce bir dizinin bir bölümünde enteresan bir konu geçti.
Lie to me, dizinin adı.
Gizli ırkçılık diye bir terim kullandılar.
Yani ırkçı olmadığımızı iddia ediyoruz ama vücut dilimiz yada sevmediğimiz/hoşlanmadığımız ırkta birini gördüğümüzde aklımızdan farkında olmadan geçen ilk sıfatlar,
bizi buram buram ırkçı kılıyor :)
Ve durum bu olmasına rağmen biz farkında olmuyoruz çoğu zaman.
Gibi bir şeydi.
Normalde ırkçılığa karşıyım.
Ama bunun doğruluğuna inanıyorum.

yaşanmışlıklar oluyor,
Atıyorum, Alman sevgiliniz sizi aldatıyor. Ve Almanlarla ilgili bir kötü tecrübeniz oluyor.
Yada kaba bir hareket maruz kalıyorsunuz, iş yerinizde sürekli denetleyen kişinin milliyeti neyse soğuyorsunuz :)
Ve o milletle alıp veremediğiniz olmasa da, yaşanmışlıklar sizi genellemeye itiyor.

Bir diğeri de kökten gelen. Amerika’daki zenci ırkçılığı gibi.
Yada inancın getirisi. Muslumanların ağzında genelde yahudiler aşağı yahudiler yukarı duyuyoruz. Nedense bütün yahudiler ajan falan.

Gibi gibi. :)
Neyse ben ırkçı olmadığımı iddia ediyorum ama bu gizli ırkçılık durumunu duyduğumdan beri o kadar keskin degilim.
Çünkü muhtemelen bazı milletlerle karşı karşıya kaldığımda anlık saliselik tepkilerle mimiklerim var :)

bir insanı ırkından dolayı yargilayamazsin sen Türkçe yi nasıl konuşuyorsan onlarda dillerini öyle konuşmalı bir insanı sevmeyebilirsin ama kocaman bir topluluğa ırkından dolayı nefret duyamazsın her ırkta bozuk insanlar çıkabiliyor ama bu hepsinin aynı olduğu anlamına gelmiyor

Ben çoğuna acıyorum üzülüyorum.

Perinatoloji ye gidiyorrum riskli gebeliğim vardi. Suriyeli bir bayan. Hiçbir şey anlamıyor ağlıyor sadece Ben de ağlıyorum.ikinci yabanci dilim arapca.unuttum iyice.cat pat tercümanlık yaptım arada. Çok çaresizdi.Neredeyse dizlerime kapanacaktı.
Bir öğrencim vardı Suriyeli o da içine kapanık sessizdi.annesi doktor babası ogretmenmis zamanında.
Ben kimsenin bayila bayıla vatanini terk ettiğini düşünmüyorum. İllaki kötü davranışlari olanları var. Her ırktan olduğu gibi.

Şuan tüm duygularımı anlattınız teşekkürler

Tüm ırklara karşı bu tutumu takınıyorsanız bu ırkçılıktır. Ama etrafta İngilizce, Fransızca, Germen dilleri konuşulacak olsa "ayh ne güzel çağ atladık resmen."diyecek olup sırf Arapça, Kürtçe gibi diller konuşulunca milliyetçilik damarınız tutuyorsa bu ırkçılık değil iki yüzlülüktür.

Bilmem anlatabildim mi?

Adamları ülkeye adapte etmeden saldım çayıra felsefesiyle ülkeye alıyoruz. Kendi vatandaşımız ne yapar umrumuzda değil. Tabiki ırkçılık olur.
İngilteredeyim, ücretsiz ingilizce kursları düzenliyorlar. Kursa gidiyoruz ingilizce için ama satır aralarında kendi kültürlerini anlatıyorlar. Burada nelerin hoş karşılanmadığını, toplumdan dışlanmamak için neler yapılıp neler yapılmaması gerektiğini anlatıyorlar. E aferin iyi de yapıyorlar. Çünkü uyum önemli.
Tamam zorda olana yardim edelim devlet olarak ama ne ara onlara bizden daha rahat davranabilecekleri fikrini verdik?

Anlatamadiniz! öyle bir düşüncede olduğumu nerden cikardiniz?

Kendi gizli duygularınızimi dile getirdinz yoksa

Şuan tüm duygularımı anlattınız teşekkürler
Polemik falan çıkarmaya çalıştığınızı düşünmüyorum.
Tam tersi farkındalığınız Yüksek, hislerinizden rahatsızsınız ve çözüm arıyor gibisiniz.
Hemşireymişsiniz. Bir de mesleğin getirdiği kutsallık da üzerinize yük.
Ama bence kendinizi suçlamayın.
Hissettikleriniz normal, elinizde de değil.
Akıl vermek gibi olmasın ama bence konuyu kapattırın :) Boşa üzmeyin kendinizi

aynen
adonis tipli iskandinav erkegi gelse fince konussa kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum. gelen kara kuru arapsa iykkk igrenc arap oluyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…