Irkçılık yaptığımı düşünüyorum

aynen
adonis tipli iskandinav erkegi gelse fince konussa kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum. gelen kara kuru arapsa iykkk igrenc arap oluyor!
İyi de adonis tipli iskandinav erkeği buraya bir şirketin daveti üzerine çalışmaya gelir. Diğerlerini biz davet etmedik, sokaklarda dileniyorlar, sürü gibi ürüyorlar. Ha bir de çocuklarımız el ayak ağız hastalığına yakalanacak diye ödümüz kopuyor.

Bu durum o insanların değil devletimizin yanlış politikasının sonuçları. Hiçbir tedbir, entegrasyon planı olmadan insanları buraya "zulalayan" bizim devlet sonuçta. Halbuki bu süreç daha planlı programlı olsaydı birçok sorun da ortaya çıkmadan topluma uyum sağlanırdı.

aynen
adonis tipli iskandinav erkegi gelse fince konussa kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum. gelen kara kuru arapsa iykkk igrenc arap oluyor!

Irkçı olmam için kendi ırkım hariç tüm ırklardan mı nefret etmeliyim :) bilmediğimden soruyorum

Mesela eşim Çinliler’den bildiğiniz nefret ediyor
Yüksek lisans danışmanı Çinli imiş ve adamın ingilizcesini anlamıyormuş.
Diğer danışan Çinli öğrencileri ayırıyormuş vs.
İngilizce konuştuğunu zanneden ve toefl dan bilmem kaç almasına rağmen tek kelimesi anlaşılmayandan iki kat nefret ediyor
Hatta nefreti öyle bir boyuta ulaşmış ki uzun zaman çekik gözlü kim varsa onları da katıyordu işin içine :)

Arkadaşım ırkçılığa karsıysan eğer, ülkende İngiliz frnsız almanı da istemeyeceksin.

Ayrıntılı anlatsana anlayalım

Keşke herkes sizn gibi anlayışlı olabilse:))

Söylemek istediği şey toplumumuzdaki batılı insan hayranlığı.
Aynısını batıdan biri yapsa kimse böyle tepki vermeyecek diyor.Haksız da değil.

Hangi millettten olursa olsun ülkenin üstüne yapışan asalaklardan hoşlanmıyorum. Eğer üretime bir katkısı olacaksa,uyum sağlayacaksa, suç oranında artışa değil kalkınmaya katkısı olacaksa buyursun gelsin.

Eğer bunları yaptığı halde rahatsız olursam evet o zaman ırkçı olurum.

Ama öbür türlü rahatsız olmak ülkede yaşayan biri olarak en doğal hakkım.

Şirketimizde Suriyeli bir kız mutfak işlerinde çalışıyordu , çöpü atmak istemiyordu dışarı . Mutsuzdu . Kendi istemişti işe girmeyi. Böyle olmaz falan konuştuk görevini neden yapmıyorsun diye. Meğer ülkesinde tıp fakültesi mezunuymuş . Sen gel çaresizlikten temizlik işi yap. Parasız olanları güneydoğuda kaldı , zenginleri Batıyı seçti. İstanbula her gittiğimde bakıyorum tüm tabelalar değişmiş Farsça olmuş. Yurtdışında Türkçe tabelalarla karşılanıyor muyuz ? Yok. Ben asla ırkçı değilim ülkemde yaşayan her kökenden insan benim gönül dostum. Mardinde yaşıyorum burası öylesine büyülü bir bölge ki; Süryani, Ermeni, Kürt, Arap , Türk komşularınız var. Herkes herkese saygı gösteriyor farklılıklarımız zenginliğimiz oluyor. 5 senedir buradayım kimse bana hangi mezhepten hangi kökenden olduğumu sormadı.
Başka ülkelerden gelenlerde durum değişiyor azıcık. Misafirperverlik yapalım derken kendi ülkemizde misafir durumuna düşmek istemiyoruz galiba. Ülkelerine dönüp onlarda eski düzenlerine kavuşurlar umarım.

Hemşireliğin bir maddesi vardır, dil din ırk ayrımı yapmadan bütün insanlara eşit davranmak diye sebebi de insan olduğu için, k.bakmyın mesleğinizle düşğnceniz çok ters ikisinden birini tercih edin.
Esit davranıyorum zaten eksi yaptığım birşey yok onu nerde yazmışım ben göremedim de

Söylemek istediği şey toplumumuzdaki batılı insan hayranlığı.
Aynısını batıdan biri yapsa kimse böyle tepki vermeyecek diyor.Haksız da değil.

Beni yanlış anlamayın. Ben Suriyeli çocuklarla ilgili gönüllü koordinatörlük falan yapıyorum :)
Savaştan yada sonuçlarından milleti sorumlu tutmuyorum.
Göçmen politikamızın olmayışının ve mecburi olan bir durumun ceremesini karşılıklı çekiyoruz.
Kötü Türk de var Arap da.
Nelerle karşılaştığım oldu. Ama çocuklar konusunda özellikle hassasım ve nasıl aşağılandıklarını gördükçe elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

burada konu sahibi ben ırkçılık yapıyorum ve mutluyum demiyor.
Kadının derdi zaten bu.
Kendi durumunun farkında elinde değil diye dert etmiş.
Ben kötü niyet göremedim burada

Cok geliyor o vakadan yeni cıktı:) nedeni belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…