• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irmak Bebek

Ama programa cıkmasa o pis sapık adamın üzerıne gıdılmese olay sonuca bence zor baglanırdı..
Mahalle herkes adı batsın hımmet yapmaz dıyordu :sinirli:
Aynen.adamın neler düşündüğü niye cinnet geçirdiği hakkında tahmin yürütmeye calisiyoruz.

belki evet ama bunu bilerek oraya cıkıyorlar. bunu bilerek haberlere birileri cıkar.
tecavüzü o bebek istemedi ki? baba da bunu namus gibi görüp gurur yapsın...rezilliği yapan baba yada medya degilki. himmet. o utansın.
Aynen cok cahilce bi düşünce iste,ama belliki böyle düşünmüş. O programa çıkarken de tecavüz edilerek öldürüldüğünü kestirememis belliki.değilse öyle zihniyette bi insan oraya cikmazdi.tecavüz olayini bilseydi.evladı öldüğü icin cinnet gecirmis olsaydi bi evladina daha kiymazdi

Aynen cok cahilce bi düşünce iste,ama belliki böyle düşünmüş. O programa çıkarken de tecavüz edilerek öldürüldüğünü kestirememis belliki.değilse öyle zihniyette bi insan oraya cikmazdi.tecavüz olayini bilseydi.evladı öldüğü icin cinnet gecirmis olsaydi bi evladina daha kiymazdi
düşünmüş olabilir mi evet. ama biz mantıklı bakabilidigimiz için olur olmaz diyruz.
pedofili magduru olabilecegini biliyordu. cunku himmetin zaten eski olayı duyurulmuş babaya. baba bilerek cıktı.

haftalarca bu konu işlenmesi idi türkiyede bir farkındalık yaratılmazdı. medyanın amacı ilk reytingdir ikincisi de algıyı yonetmektir. farkındalık yaratmak için degil hafta aylarca bile program yapılır. cok acı cekersin ama sonunda millet uyanır.
pedofili buından öncede vardı bundan sonrada da olacak ama bu program ve benzer proıgramlar konuyu ele almasa idi. vah vah diyip gecektik. özgecvan da aynı bugun ki ahmet cocukta da aynı. konu degil hafta yıllarca işlensin. yeterki millet bi uyansın...
Ülkede yapılan programlardan hiç birinin dediğiniz amaca hizmet ettiğine inanmıyorum birkaç haber programı dışında
Hepsi magazinsel reytingi yönelik programlar
Kitlesel olaylarda neden yayın yasağı getiriliyor millet uyansın denmiyor
Çünkü medya büyük bir güç demektir ve kontrolsüz güç işte böyle olaylara neden olabiliyor
Ve konu bu değil Konu sahibi özürdilerim

10 yasindaki kiz anlatiyordu tv de o zamanlar..kardesim yanimda oynuyordu birden kayboldu babamla onu aradik bulamadik..nerden bilsin babasinin da onu bicaklayip oldurecegini.bilmiyorum da karisina cocuguna eziyet eden cezasini buluyor es ve evlat katili yan dur hapiste simdi..insan kendi evladina nasil kiyar yavrunun nasil cani yandi.daha simdiden siz yorumcular cezada indirime gideceksiniz nasil uzuldude cinnet gecirdi diye hayret.

O programi bende sevmiyorum sucluyu katili bulmak ona mi kalmis.polis buluyor zaten herseyi..reyting iste.
Birde o pisligin itirafini cekip gostermeleri tam bi rezalet.gostermek zorundamisiniz...

Ülkede yapılan programlardan hiç birinin dediğiniz amaca hizmet ettiğine inanmıyorum birkaç haber programı dışında
Hepsi magazinsel reytingi yönelik programlar
Kitlesel olaylarda neden yayın yasağı getiriliyor millet uyansın denmiyor
Çünkü medya büyük bir güç demektir ve kontrolsüz güç işte böyle olaylara neden olabiliyor
Ve konu bu değil Konu sahibi özürdilerim
magazinsel programlar kısmına katılıyorum. kitlesel olayların konusu burası degil. o cok farklı bir konuya gider.
medya güç evet ama yanıldıgın tek nokta kontrolsuz degil. gercekten kontrolsuz degil. herşey bilerek istenerek ve planlı oluşturulur.

Ayrıca hiç merak ettiniz mi, bu ahlak timsali azimli, suçluları bulan program neden 10 dkda bir reklam alıyor?

Çok izlendiği için çok reklam alıyor. Bu tip hassas konularda reytingin r si işin içine girerse benim cinlerim atıyor ve aferin kadına vs diyemiyorum. Bunu bir dernek bir kuruluş çözmüş olsa takdir edebilirdim. Düşünsene sen orda canınla uğraşıyorsun, kızının canının katiliyle uğraşıyorsun. Derdini anlatırken 10 dk sonra hoop yatak odası reklamı, hop çikolata reklamı. Yani bu gerçekten normal bi duygu değişimi mi. Bu kadar karanlık bir anda "reklamdan sonra birlikteyiz" diyip bir anda reklam moduna geçmek ne kadar doğal.

Türkiyede yaşıyorsun, bu programı dünya izledi olayı duymayan kalmadı. Bu aile cahil, baba kişisi geri kafalı, ülkede namus cinayeti erkek terörü, mahalle baskısı denen bişey var. Tecavüz eden değil edilen cezalandırılıyor. Adam kadını daha önce de dövüyormuş. Hiç bu işin gerisini tahmin ettiler mi, takip ettiler mi? Psikolojik destek verildi mi aileye, diğer çocuk bir süre korumaya alındı mı?

Kusura bakmayın ben kimseye aferin bak çözdü olayı, bilmem ne diye sırt sıvazlayamam. Siz sanıyor musunuz gerçekten polis hiç sorgu tekniği bilmezdi? Sorgulayamazdı? Ve bu programcı kadın koca türkiyede polisin beceremeyeceği işi yaptı ve olayı çözdü? Bu aile bugün yokolduysa bunun sorumluluğunu almayan herkes birinci dereceden suçludur.

Şu babaya da acıyıp durmayın. Bir kadın sitesindeyiz ve adam KENDİ kızını ve karısını öldürdü. Kendimize gelelim.

O programi bende sevmiyorum sucluyu katili bulmak ona mi kalmis.polis buluyor zaten herseyi..reyting iste.
Birde o pisligin itirafini cekip gostermeleri tam bi rezalet.gostermek zorundamisiniz...
Hersey reyting.o programin sunucusu da sağolsun bol reytingi seven biri bana göre. Ben o kadincagiza bi teklifde bulunduğunu hic sanmıyorum hergün dayak yediğini bildiği halde.eminim ki biseyler yapsa,kadın koşa koşa gelirdi o adamın yanında durmazdi.

Ama yok ev duzer,en ufak ayrıntısına kadar paylaşır şunu yaptık bunu yaptık der.anca gösteriş

programı savunmak niyetinde degilim ama göstermeleri gerekiyordu. 15 yaşında ki kıza evlenme teklif eden de pedofilidir. 3 yaşında ki kıza göz dikende pedofilidir. bunu tüm ülke ve dunyada göstermeleri gerekiyor ki toplumdan ayıklansınlar. toplumda da bilmeyen varsa görsün. ögrensin. bilinçlensin.fark etsin.
dunyada hayvana tecavüz eden veya öldürenler var. eşşek inek köpek kedi... bugun kedi köepge tecavüz eden - öldüren yarın cocuga öbürgun yetişkinie tecavüz eder öbürgün bunlar ona yetmez öldürmeye baslar. alın size seri sapık katil.

eger etrafınızda kedi köpek kesen esiyet eden kuş kafası tavuk kafası koparıp bundan zevk alan bir cocuk görürseniz kayıtsız kalmamalısınız! cocuktur yapar bilmiyordur dememelisiniz.

Ayrıca hiç merak ettiniz mi, bu ahlak timsali azimli, suçluları bulan program neden 10 dkda bir reklam alıyor?

Çok izlendiği için çok reklam alıyor. Bu tip hassas konularda reytingin r si işin içine girerse benim cinlerim atıyor ve aferin kadına vs diyemiyorum. Bunu bir dernek bir kuruluş çözmüş olsa takdir edebilirdim. Düşünsene sen orda canınla uğraşıyorsun, kızının canının katiliyle uğraşıyorsun. Derdini anlatırken 10 dk sonra hoop yatak odası reklamı, hop çikolata reklamı. Yani bu gerçekten normal bi duygu değişimi mi. Bu kadar karanlık bir anda "reklamdan sonra birlikteyiz" diyip bir anda reklam moduna geçmek ne kadar doğal.

Türkiyede yaşıyorsun, bu programı dünya izledi olayı duymayan kalmadı. Bu aile cahil, baba kişisi geri kafalı, ülkede namus cinayeti erkek terörü, mahalle baskısı denen bişey var. Tecavüz eden değil edilen cezalandırılıyor. Adam kadını daha önce de dövüyormuş. Hiç bu işin gerisini tahmin ettiler mi, takip ettiler mi? Psikolojik destek verildi mi aileye, diğer çocuk bir süre korumaya alındı mı?

Kusura bakmayın ben kimseye aferin bak çözdü olayı, bilmem ne diye sırt sıvazlayamam. Siz sanıyor musunuz gerçekten polis hiç sorgu tekniği bilmezdi? Sorgulayamazdı? Ve bu programcı kadın koca türkiyede polisin beceremeyeceği işi yaptı ve olayı çözdü? Bu aile bugün yokolduysa bunun sorumluluğunu almayan herkes birinci dereceden suçludur.

Şu babaya da acıyıp durmayın. Bir kadın sitesindeyiz ve adam KENDİ kızını ve karısını öldürdü. Kendimize gelelim.
ya biraz işin içinde biri olarak gercekten bazı şeyler sandıgınız gibi yürümüyor...

ya biraz işin içinde biri olarak gercekten bazı şeyler sandıgınız gibi yürümüyor...

Hiçbişey olmasa, o konu işlenirken kameramanından yönetmenine sunucudan teknik ekibe kimse para almadı yani öyle mi diyorsunuz. Hayır işi yaptılar gönüllü yaptılar yani?

Eğer baba hayatta kalırsa yaşayacağı travmayı düşünmek bile istemiyorum.

Bir tufan gelse tüm tecavüzcüleri, sapıkları, pedofili manyaklarını, hırsızları götürse dünya cennet olsa...

Hiçbişey olmasa, o konu işlenirken kameramanından yönetmenine sunucudan teknik ekibe kimse para almadı yani öyle mi diyorsunuz. Hayır işi yaptılar gönüllü yaptılar yani?
olayı carpıtıyorsıunuz ama.. elbette herkesin bir maaşı var. bu o kanalda da böylşe başka kanalda da.. kanallar reklamlardan para kazanır. nasıl giyim firması sattıgı üründen para kazanırsa onlarda birşekilde para kazancaklar.
medyada bir tür ticaret yapan firmadır.aksi düşünülemez ki ?
siz haklı cıkmak için ama su ama bu diyorsunuz ? hangi madya kuruluşu ücretsiz bir iş yayın yapıyor ? hiçbiri. hangisi reklam almıyor. hiç biri. reklam verilmeyen kanallar vardır ama.
o kadının programı ile olanlar arasında mantıksal bir bag kurup buraya yazıyorum.
kabul etmeseniz bile bir kez madolyanonn diğer yüzünü de düşünün. objektif olun.
ve gercekten medya algıyı yonetmek için kullanılan güçlü bir organdır.

olayı carpıtıyorsıunuz ama.. elbette herkesin bir maaşı var. bu o kanalda da böylşe başka kanalda da.. kanallar reklamlardan para kazanır. nasıl giyim firması sattıgı üründen para kazanırsa onlarda birşekilde para kazancaklar.
medyada bir tür ticaret yapan firmadır.aksi düşünülemez ki ?
siz haklı cıkmak için ama su ama bu diyorsunuz ? hangi madya kuruluşu ücretsiz bir iş yayın yapıyor ? hiçbiri. hangisi reklam almıyor. hiç biri. reklam verilmeyen kanallar vardır ama.
o kadının programı ile olanlar arasında mantıksal bir bag kurup buraya yazıyorum.
kabul etmeseniz bile bir kez madolyanonn diğer yüzünü de düşünün. objektif olun.
ve gercekten medya algıyı yonetmek için kullanılan güçlü bir organdır.

Ben zaten o kanal öyle, başka kanal olsa severdim demedim ki. Medyanın amacı ve geliri yanlış da demedim. Tam tersine medya tam da anlattığınız gibi ticaret yapan türden bir firma olduğu ve kanallar reklamlardan para kazandığı için bu tip bu kadar aşırı uç hassaslıkta konular bu ticarethaneye alet edilmemeliydi diyorum.

Yoksa çıkıp medya olayı yanlış, aldıkları bir para olmamalı hayrına çalışmalılar demiyorum. Tam tersine bir stk ya da gönüllü kuruluş bakınız Polis bunu yönetirken bu süreçte yardımcı olabilirdi. Gönüllüce. Program başı onbinlerce lira alarak değil. Program başı onbinlerce lira aldığın ve reytingle çalıştığın, reytingle var olduğun bir kuruluşta 3 yaşında bir çocuğun tecavüz edilerek öldürülmesi kadar ciddi bi konunun yanlış bağlantı olduğunu ve ters tepeceğini düşünüyorum. Mesela söz konusu sunucunun eminim para almadan kullandığı kendine ait bir sosyal medya hesabı vardır. "Program yani kazanç saatleri dışında" bu sunucu bu işi yapsaydı ve canlı yayınlasaydı aynı görüşte olmayacaktım. Umarım anlatabilmişimdir takıldığım noktayı.

Polis de elbet maaş alıyor. Ancak bu işi çözmek için alıyor. Kazanç, rant, kâr, adına ne derseniz bunlar varsa bir işin içinde bu iş hayır işi değildir. Elbette farklı görüşlerde olabiliriz. Benim görüşlerim bu yönde.

örnegin ilk starwars filmlerine gidip. skywalker daha cocukken uzay aracı yarışına katılır ve yarışı seyredenlerin ellerine tablet bilgilsayarlar vardır. ben cocuktum onları gördügümde ve yıllar sonra cıktıgında hç garipsemedim..oooo bu nee biçim icat demedim. siz de dememişsinizdir. cep tel. tablet dizüstü gibi aletler yıllarca bizim ince ince gözümüzü hayatımıza sokulmuş ve görsel olarak hazırlandırılıp piyasaya öyle sunuşlmuştur. daha bilmedginiz o kadar cok şey vartki
Ben zaten o kanal öyle, başka kanal olsa severdim demedim ki. Medyanın amacı ve geliri yanlış da demedim. Tam tersine medya tam da anlattığınız gibi ticaret yapan türden bir firma olduğu ve kanallar reklamlardan para kazandığı için bu tip bu kadar aşırı uç hassaslıkta konular bu ticarethaneyr alet edilmemeliydi diyorum.

Yoksa çıkıp medya olayı yanlış, aldıkları bir para olmamalı hayrına çalışmalılar demiyorum. Tam tersine bir stk ya da gönüllü kuruluş bakınız Polis bunu yönetirken bu süreçte yardımcı olabilirdi. Gönüllüce. Program başı onbinlerce lira alarak değil. Program başı onbinlerce lira aldığın ve reytingle çalıştığın, reytingle var olduğun bir kuruluşta 3 yaşında bir çocuğun tecavüz edilerek öldürülmesi kadar ciddi bi konunun yanlış bağlantı olduğunu ve ters tepeceğini düşünüyorum. Mesela söz konusu sunucunun eminim para almadan kullandığı kendine ait bir sosyal medya hesabı vardır. "Program yani kazanç saatleri dışında" bu sunucu bu işi yapsaydı ve canlı yayınlasaydı aynı görüşte olmayacaktım. Umarım anlatabilmişimdir takıldığım noktayı.

Polis de elbet maaş alıyor. Ancak bu işi çözmek için alıyor. Kazanç, rant, kâr, adına ne derseniz bunlar varsa bir işin içinde bu iş hayır işi değildir. Elbette farklı görüşlerde olabiliriz. Benim görüşlerim bu yönde.
kacırdıgın tek nokta kanallar geniş kitleye hitap ediyor. vakıf polis dernek tbmm bile olayı çözse tv kanalı kadar etkili asla olmazlar.

örnegin ilk starwars filmlerine gidip. skywalker daha cocukken uzay aracı yarışına katılır ve yarışı seyredenlerin ellerine tablet bilgilsayarlar vardır. ben cocuktum onları gördügümde ve yıllar sonra cıktıgında hç garipsemedim..oooo bu nee biçim icat demedim. siz de dememişsinizdir. cep tel. tablet dizüstü gibi aletler yıllarca bizim ince ince gözümüzü hayatımıza sokulmuş ve görsel olarak hazırlandırılıp piyasaya öyle sunuşlmuştur. daha bilmedginiz o kadar cok şey vartki

kacırdıgın tek nokta kanallar geniş kitleye hitap ediyor. vakıf polis dernek tbmm bile olayı çözse tv kanalı kadar etkili asla olmazlar.

Geniş kitleye hitabın anadolunun dedikoducu ve mağduru suçlu bulan köhne kısmını nasıl tetikleyip de bir adamın ailesini yoketmesine sebep olduğunu gördük öyleyse. Oldukça etkili gerçekten.

Değerli açıklamalarınız için teşekkürler. İyi geceler.

Geniş kitleye hitabın anadolunun dedikoducu ve mağduru suçlu bulan köhne kısmını nasıl tetikleyip de bir adamın ailesini yoketmesine sebep olduğunu gördük öyleyse. Oldukça etkili gerçekten.

İste benimde anlatmak istedigim buydu.program tetikledi bazi seyleri.dusuncelerime tercüman olduğunuz icin teşekkürler ;)

bu da onların cahilliğidir. üzgünüm.

Back
X