iş arkadaşım beni tuhaf buluyormus!!!

Sadece sosyofobin olduguna emin misin? Sosyofobili insanlar benim bildigim ortam icine giremezler oyle. Nerde kaldi tanimadigi insanlarin arasinda yemek yiyecek... Ne bileyim, cok rahatsiz olurlar ve fiziksel belirtiler de gosterirler ortam icinde. Sen girebildigine gore, belki de sorun asosyallik olabilir mi? Doktor degilim, tabii ki doktorun seni daha iyi taniyordur ama bilemedim.

Bir de su var. Her sessiz insan bu kadar dikkat cekmez. Insanlara bakislarin nasil mesela? Bir kosede suspus oturmak var, bir de arasina katildigin insanlara gulumsemek, konusmasan da dinleyerek muhabbete katilmak var. Sen hangisisin? Insanlarla konusurken goz temasi kuruyor musun? Bu tur seyler toplum icinde dikkat cekiyor. Sende de olumsuz olarak dikkat ceken, insanlarda merak uyandiran bir ozellik olabilir mi boyle?

bence takmayın ben anlamam hadi konuş anlat diyen insanları ya yok arkadaş benim sana anlatacak bişeyim yok konuşmuyorum bence bu hadi konuşunu anlamı çok derin hadi konuş dedikodu yap milletin arkasından salla memnun olmadığın şeyleri söyle boş muhabbet yani daha ilerisini konuşan varsa bilmiyorum o grup içinde

Sizin kadar olmasa da bende az konuşurum

Dediğiniz şekilde sessiz sakin diye nitelendirilirim

Ancak yeni olmama rağmen çalışma arkadaşlarım beni yemeğe çağırıyorsa, onların attığı ilk adımın devamını ben getiririm.. Ortama uyum sağlarım..

canım seni çok ii anlayabiliyrum bende küçük yaşlarda öyleydim.sebebini şimdi şimdi çözüyorum aileden gelen baskı.birileri varken konuşma,onu yapma,bunu yapma die yetiştirilme tarzı olduğunu düşünüorum.banada çok sessizsin sesin çıkmıo falan derlerdi.bende hoşlanmazdım sonra üniversiyete başladım açıldım değiştim tabi.çok fazla kişisel gelişim kitapları okudum onlar benim kendime güvenimi yerine getirdi.bakımıma çok dikkat ettim.sonra özgüvenli, istediği zaman konuşan, güçlü bir birey olup çıktım.herşey sende bitiyor.bence o arkadaşına hiç kızma.seni yemeğe davet etmiş birileriyle tanıştırmış.aksine onlara uyum sağlamaya çalış.benim yapım böyle de.ama yinede sosyalleşmek için çaba göster.yani konuşacak konu olması için çok gezmene bile gerek yok.akşam izlediğin tv programını anlat.yeni film gelmiş de bahset.en kötü haberlerde gördüğün bi olayı anlat.ama kendini geri çekme. yanlış cümlelerde kurabilirsin ''ayy çok dalgınım bu ara,ne diyorum ben ya'' diyip olayı toparlarsın

tsk ederim arkadaslar cevaplariniz için.

bir arkadas sormus asosyalmisin yoksa sosyal fobimi galiba asosyal cunku ogle ortamlara girmekten çekinmiyorum ama konusamiyorum bazen dilim tutuluyor sanki bide dikkat çekiyormusun demissin evet çekiyorum galiba cunku konusmasamda dinliyorum guluyorum soylediklerine.

baska bir arkadas nasil girdigim sormus ise yurtdisinda yasiyorum sinava girmedim gorusmede begendiler aldilar.

bugun yine beraber yemek yemege gittik önce teredut ettim gitsemmi gitmesemmi diyer sonra cocuk gibi kusecekmisin oyle yapti diyemi dedim gittim bugun birsey demedi alisti galiba :)

onerdiginiz kitaplari okumaya çaliscam kizlar tsk ederim

birde bir kez gel bizimle yemege dedi sonra birdaha gel demedi sadece biz hergun 1 de yemege gidiyoruz herzaman gelebilirsin dedi ama sonra bakiyorum 1 de kendi gidiyor bana birsey demeden bende arkasindan gidiyorum.

Bende senin gibiyim çalışırken konuşta konuş derlerdi. Ne konuşcaksam daha kendini tanıt bile demediler ortaya laf atmamı bekliyolar.
Bazen sukut iyidir ben seviyorum sessiz olmayı ama seni bilemem. Arkadaşlarımı çok zor seçerim güvendiğimede kardeş gibiyimdir.
Bence kafa dengiyle alakalı öyle birini bulunca eminim sesizliğini bozukcaksın.

bende iş arkadaşını tuhaf buldum..
hangi ortamda olursa olsun, uç noktalarda bile tuhaflıklar yapsa "aa sen ne tuhafsın" demem birinin yüzüne.. hele ki iş arkadaşıma.. zaten iş ortamları genelde gergin ve yorucu olur hiç gerek yok bu hareketlere..
ama sende açıl tabi yavaş yavaş en azından söylenen lafların cevabını ver..

herkesin yapısı farklıdır. bence herkes seni olduğun gibi kabul etsin. hiç bunları kafana takma kendini strese sokma..

valla bana da çok sessizsin falan derler ama sosyal fobim olduğunu düşünmüyorum. aynen öyle bizim işyerinde de haftasonu yaptıklarını anlatırlar anlattıkları da hiçbir zaman ilgimi çekmez,ben de yaptığımı pek anlatmam zaten anlayacaklarını da düşünmüyorum:)))))
sen onların yanında rahat olmadığın için ve aynı ilgi alanlarına sahip olmadığın için konuşmuyorsun bence anlattıkları ilgini çekmez senin anlatacaklarının da onlara ilginç gelmeyeceğini düşünürsün. kendini de çok zorlama eğer bir muhabbetten keyif almayacaksan niye yapasın ki.
Ama biri sana çok tuhafsın falan dediğinde de tepkini göster lütfen ,o ne biçim laf ya allah allah falan de en azından sinirlendiğini belli et ki bir daha yapmasınlar.Hatta tekrar söylerse bak geçen de söylemiştin bu iki oldu ben hayatımda böyle birşey görmedim falan diyebilirsin.

Son düzenleme:
bende sessiz sakin tipimdir.sadece tanıdıklarımla ısındığım kişilerle daha rahat iletişim kurabilirim.
başına gelen olayı yıllar önce ben yaşamıştım. işyerinden bir kız sürekli hiç konuşmuyorsun neden konuşmuyorsun diye
didikleyip dururdu. en sonunda sende çok konuşuyorsun dedim :1: bir daha birşey söylemedi.
insanları inceleyerek neler anlattıklarını dinleyerek muhabbettimi arttırdım. günlük hayatta yaptıkların arasında enteresan şeyler
vardır aslında. onları bulup anlatman yararlı olabilir...

bugun baska bir is arkadasim da dedi çok sesisin kendinden biraz bahset yaptiklarini anlatsana dedi zaman geçmez boyle dedi anlatacak birseyim yok dedim gerçekten ne anlatim ben bu kadina simdi!!! hiç de konusmuyor degilimya bir konu hakkinda konustuklarinda bir iki kelimde soyluyorum fikirlerimi. insanlar sesizsin dedikçe kufur ediyolarmis gibi geliyor o kadar rahatsiz oluyorum :(

O nasıl iş arkadaşıymış, millete seni gösterip de "aa hiç konuşmuyor işte bakın, ne kadar tuhaf" demek nasıl embesilce bir davranıştır anlamadım?

Hadi senin sosyalfobin yok diyelim, belki bir derdin var belki bir yakınına bir şey oldu, bir şey seni derinden etkiledi. Neşen yok, üzgünsün belki. Nasıl düşüncesizce bir davranış insanların içinde seni yermeye çalışması.Ne demek tuhaf? Sana sormuş mu peki "bir derdin mi var?" diye? Ben öylesiyle konuşacağım varsa da konuşmazdım ya neyse.

ben de çok konuşmayı sevmem. gereksiz şeyleri anlatmayı falan da..

size aa bakın konuşmadı diyen kişi sizden daha zor durumda bence.:53:

bugun baska bir is arkadasim da dedi çok sesisin kendinden biraz bahset yaptiklarini anlatsana dedi zaman geçmez boyle dedi anlatacak birseyim yok dedim gerçekten ne anlatim ben bu kadina simdi!!! hiç de konusmuyor degilimya bir konu hakkinda konustuklarinda bir iki kelimde soyluyorum fikirlerimi. insanlar sesizsin dedikçe kufur ediyolarmis gibi geliyor o kadar rahatsiz oluyorum :(

çok konuşmakla ilgili o kadar kötü söz varken sessizsin demeleri hakaret gibi gelmesin. sessizim evet gereksiz konuşmalardan hoşlanmıyorum.. ki zaten boş konuşmakta çok günah de.
hem zaten çok konuşan insan mutlaka gıybet eder, gıybet zinadan daha günahtır.
sizin boş konuşmamanız çok güzel bence. hiç rahatsız olmayın.

çok konuşmakla ilgili o kadar kötü söz varken sessizsin demeleri hakaret gibi gelmesin. sessizim evet gereksiz konuşmalardan hoşlanmıyorum.. ki zaten boş konuşmakta çok günah de.
hem zaten çok konuşan insan mutlaka gıybet eder, gıybet zinadan daha günahtır.
sizin boş konuşmamanız çok güzel bence. hiç rahatsız olmayın.

bunlar yabanci freeware gunahtan falan anlamazlar :(

Merhaba arkadaslar,

çocuklugumdan beri buyuk bir sorunum var. bir çare bulamadim :( ve artik bu hastalik hayatimi mahvediyor :(.

23 yasindayim bekarim uni mezunuyum mezun olduktan sonra 1 sene is aradim ve 1 sene sonra çok guzel bir bankada is buldum suan 3 ay oldu baslayali isim çok guzel fakat beni rahatsiz eden 20 kisilik bir ekip ile çalisiyoruz ve benim gibi sosyal fobisi olan biri için çok korkunç!!!
çok konusmuyorum sorulan cevaplara cevap veriyorum anlamadigim birsey olunca is arakaslarima nasil yapmam gerek gibi sorular soruyorum ama kendim hakimda hiç birsey anlatmiyorum anlatmiyormusum is arkadasim dedi ama benim yaptigim birsey yok ev is hayatim bu gerçekten anlatacak birseyim yok onlar 1 saat aksam hafta sonu yaptiklarini anlatiyolar.

geçen is arkadasim oglen yemegini kiminle yiyorsun dedi bende kendi basima buromda yiyorum dedim oda dedi bizimle kantine gelsene dedi bir kaç arkadas diyer departmanlardan bulusuyoruz dedi tamam dedim gittim sonra mola bitiginde gordunuz dimi hiç konusmuyor dedi oysaki kendimiz zorluyorum bir kaç kez lafa karistim neyse bugun gene beraber gittik yemeye yine ayni seyi dedi gordunuz çok konusmuyor sonra çok tuhafsin dedi bende sinirlendim sakince herkez farkli dedim gulerek yerine gitti.

bu durumdan çok rahatsiz oluyorum kizlar her nereye gitsem çok sesizsin diyolar ama yapim boyle ne yapabilirim psycologa gittim birsey yapamadi spor salonunda gittim ordada kendi kösemde sporumu yaptim hiç birsey degismedi ama bu hastalik çok sey yapmama engel oluyor ne yapmam gerek bilmiyorum onerilerinizi bekliyorum kizlar :( bunlari yapan kiz çok konuskan birazda erkek fatma ama çok iyi bir kiz yeni basladigimda ve halen is konusunda çok yardimci oluyor bazen isimi yapiyor yani inadima yapmiyor ve beni kiskaniyor falan gibi seyler diyemem.

sosyal fobimin olmasi galiba ailemin ergenken ve ögrenciyken ve halen simdi pek biryere gitmeme izin vermesinden kaylaklaniyor insan içine çikmiyorum hiç :( is ve eskiden okul hariç :( bir kaç yakin arkadasim var onlarla arada gunduz birseyler içmeye gidiyoruz o kadar

aslında iş hayatında kendi hakkında birşey anlatmaman normal ama seninki biraz anormal gibi geldi bana,sana tavsiyem spor solonuna yazıl ama düzenli git.evin bir ihtiyacı olduğunda bakkala değil,super markete git bütün standları dolaş.şimdi bu yazdıklarım sana saçma gelebilir ama sosyal çevreni genişlet işte.yani bakkada işini 2 dk halledersin ama bir super markete girdidnmi 40 dk harcarsın yani kısaca kalabalığa karış,saatin olsa bile tanımadığı insanlara saat sor.insanlara karşı yaklaşırken heycanını korkunu pratik yaparak atlatabilirsin.

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR
HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR
AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE
BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE

İşte bunu çevir onlara ve de ki "bu çok ünlü bir sözdür, hiç duydunuz mu? Benim ülkemin insanıdır ama Unesco tarafından 2007 Mevlana yılı seçilmişti. Hiç değilse bu şekilde duymuşsunuzdur diye düşünmüştüm. Pardonnn" :)))))))))))))))))))

Hatta bunu gösterişli bir not kağıdına yazıp, büronun en göze çarpan yerine asabilirsin. Okuyup kendilerini düşünmeye zorlarlar belki suskunluğunun nedenlerini. Çoğunlukla abuk sabuk muhabbetler ettikleri için katılmayı seçmeyip, yalnızca dinlediğini ve buna rağmen mütevazı bir şekilde gülümsemeyi başardığını...

Son düzenleme:
Back
X