• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş arkadaşım icin ne yabilirim???

kalinkaselin

sevgi herşeyi halleder:)
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
6.178
7.098
398
Öncelikle konu benimle ilgili değil ama insanların dertleri bana dert oluyo

Konu iş arkadaşım çalıştığım birime üç y önce bi abla geldi çok tatlı sessiz kendi halinde bi abla yürürken bile görseniz kafası önünde kamburu çıkmış şekilde yuruyo... bu ablanın eşiyle daha önceki iş yerimde de çalışmıştım aşmış tanıyorum...

Bu abla bir buçuk sene önce keser tedavisi görmüş ve kurtulmuş erken farketmis... bağışıklık sistemi hala tam olarak toplanabilmis değil eşi tam bi gudubet , üç aydır bu kadın ise bi terlikle geliyo başka bişey gormedim ayağında kıyafetleri hep aynı gerçi forma kullanıyoruz ama üstüne aldığı ince hırka başörtüsü kendine ait ekstra sıfır maliyet , arada çocuklara bişey aliyo oda çocuklarında en fazla üç pantolon dört tişörtleri var , eşi her yemeği yemez , temizlik yapıp yemeğe falan yatiscem diye dört dönüyo kadın ablacım haftada yarım gün yardımcı alsan nerdeyse dortbin lir kazaniyosun aylık 280 ir eder yorumlamış olursun dedim burda yarım gün 70 lira eşim görürse çok kızar kıymeti koparır diyo , kadına demediğini birkamiyomus konuşuyoruz sürekli , oğlu pc bağımlısı eşi çocuğu psikoloğa götürmesine izin vermiyormuş hele çocuğun ile kullanmasına hiç izin vermiyormuş ...
Düşünün ayda dört bin kazanan bi kadın kendine bütün yaz hiç birşey almiyo evine yardımcı cagoramiyo

Bide eşime hala aşığım dedi geçen gün , keser tedavisi sırasında manevi olarak çok yanındaki durmuş ama kemoterpiden geldikten sonra bile yemek hazirlatmis dedimki komşun o durumda olsa ona bile yardım edersin bence ek bişey yapmamış dedim
Kanserden eşini çok bırakan oldu o beni terk etmedi ama dedi

Çok üzülüyorum bu duruma yapabileceğim bişey varmi kızlar ???

Ne yazık ki yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Siz zaten düşüncenizi belirtip bir yol göstermeye çalışmışsınız ama arkadaşınız kocasının gölgesinde kaldığı bu hayatı benimsemiş görünüyor. O bundan kurtulmak istemediği sürece yapılabilecek bir şey yok

Ne yazık ki yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Siz zaten düşüncenizi belirtip bir yol göstermeye çalışmışsınız ama arkadaşınız kocasının gölgesinde kaldığı bu hayatı benimsemiş görünüyor. O bundan kurtulmak istemediği sürece yapılabilecek bir şey yok
Inanın o kadar üzülüyorum ki ... elimden bişey gelmeden öylece beklemek çok canımı sıkıyor , bu adamın babasına geçtiğimiz hafta kanser teşhisi konuldu memeketi biraz uzkta ablacım dokuz gün tatil var istersen git gör babanı bayramdan sonrada bir hafta izin al dedim hatta biraz zorlama izin bile aldirttim , ama eşi sen gidersen ben ne yiycem burda gitceksen bi kadın bul öyle git bu eve demiş , bu abla hep birlikte gidelim demiş boşuna masraf demiş , sen iznini al gidersek gideriz gidemezsem bassın ise demiş , babası kanser ona bile gidemiycek belki...

Bide eşi üçüncü çocuğu yapalım diyormuş delircem yaş 43 , yeni kanser atlatmış , bu şartlarda bide...

Abla napiyosun sn dedim yok bende istemiyorum ama çok ısrar ediyo dedi

Inanın o kadar üzülüyorum ki ... elimden bişey gelmeden öylece beklemek çok canımı sıkıyor , bu adamın babasına geçtiğimiz hafta kanser teşhisi konuldu memeketi biraz uzkta ablacım dokuz gün tatil var istersen git gör babanı bayramdan sonrada bir hafta izin al dedim hatta biraz zorlama izin bile aldirttim , ama eşi sen gidersen ben ne yiycem burda gitceksen bi kadın bul öyle git bu eve demiş , bu abla hep birlikte gidelim demiş boşuna masraf demiş , sen iznini al gidersek gideriz gidemezsem bassın ise demiş , babası kanser ona bile gidemiycek belki...
Ablanın yazcaktim adamın yazmışım

Neden arkadaşına önerilen bir kişiliği kabul etmek zorunda olsun ki o böyle mutlu ise sorun yok

Ablanin ruh halini normal bulmadim maalesef. Bu kadar kazanipta bu kadar aciz olmasi cok tuhaf. Kanser atlatmis bir cok insan tanidim ve istisnasiz hepsi de kendilerine daha cok dikkat eder oldular, kendilerine zarar verecek yoracak seyler yapmamaya basladilar, canlarinin cektigini veya begendigi kiyafeti dusunmeden alir oldular. Bu ablaniz tam tersi olmus. Kocasi muhtemelen karisini agir bir psikolojik baski altinda birakiyor.

Kanser tedavisi telefondan yazdığım için bozuk kelimeler olabilir kusura bakmayın lütfen
Haa. Bazi yerlerde kanseri dogru yazmissiniz. Bende galiba keser ayri bi kelimedir sandim.
Sorun degil.

Ablanin hayati cekilmez. Ama eldende ne gelirki? Kadini zorla bosatamazsinki?

Neden arkadaşına önerilen bir kişiliği kabul etmek zorunda olsun ki o böyle mutlu ise sorun yok
Iş yerinde konuşuyoruz sürekli ve söylediklerinden pek mutlu gibi durmuyor sanırım kendini kocasına mecbur görüyo içindeki o gücü çıkarmak için yapabileceğim bişey varmi ???

Haa. Bazi yerlerde kanseri dogru yazmissiniz. Bende galiba keser ayri bi kelimedir sandim.
Sorun degil.

Ablanin hayati cekilmez. Ama eldende ne gelirki? Kadini zorla bosatamazsinki?
Aslında biraz güçlü dursa kocasının karşısında bi kadın olarak sanırım bu kadar ezilmeyecek ona bu gücü verebileceğim bi öneriniz varmı???
Sanırım bu ruh haliyle bosanmasida sorunun çözümü olmayacak çünkü....

Iş yerinde konuşuyoruz sürekli ve söylediklerinden pek mutlu gibi durmuyor sanırım kendini kocasına mecbur görüyo içindeki o gücü çıkarmak için yapabileceğim bişey varmi ???
Birçok kişilik çeşidi vardır
Bağımlı kişilik bozukluğu sanırım arkadaşın sorunu bu konuda en fazla bir uzmandan yardım almayı önerebilir aksi takdirde fayda yerine zarar verebilirsiniz

Aslında biraz güçlü dursa kocasının karşısında bi kadın olarak sanırım bu kadar ezilmeyecek ona bu gücü verebileceğim bi öneriniz varmı???
Sanırım bu ruh haliyle bosanmasida sorunun çözümü olmayacak çünkü....

Belkide normal evliliklerden bahsetmelisin. Nasil olmasi gerektigini orneklerle hatirlatmalisin. Tabi burda tavsiye vermekle, onun hayatini asagilamak arasinda cok ince bi cizgi var. Ters tepe bilir. Neler soylesen en guzel giris olur bilemiyorum hic. Ama bildigim tek sey cok cok yavas asilamalisin aklini celmeye calisirken.

Belkide normal evliliklerden bahsetmelisin. Nasil olmasi gerektigini orneklerle hatirlatmalisin. Tabi burda tavsiye vermekle, onun hayatini asagilamak arasinda cok ince bi cizgi var. Ters tepe bilir. Neler soylesen en guzel giris olur bilemiyorum hic. Ama bildigim tek sey cok cok yavas asilamalisin aklini celmeye calisirken.
Aslında çalıştığımız birinde tek bayan ben değilim diğerlerine biliyo ama bu kadar ayrıntılı değil genel banada erkeklerden konuşurken herkes benim eşim şuna yardım eder yoksa Yetistiremem , bizimkini bi arım akşama yemek yapsın , bugün çok mutluyum yardımcı ablamız gelicek evi temizliycek gibi konuşmalar geçiyo aslında ... burdan yavaş yavaş girebilirim zannediyorum

Herkesin hayatı bir olmuyor maalesef,herkes farklı şekillerde imtihan oluyor.O ablanizda bu şekilde imtihan oluyor fikrimce,eşinin ona yaptığı bir iyiliği (o beni hastayken bırakmadı) bile çok görüyor. Siz o bayana akıl, öğüt vererek ona yardımcı olamazsiniz,çünkü konuşmak kolay,şimdi o ablaya kocani boşa, 4 bin maaş aliyorsun mu diyeceğiz?!
Ablaniz,ablaMIZ için dua edeceğiz, bir ihtiyacini gördüğümüzde gidermeye çalışacağız (ayaginda hergun ayni terlikle geliyor, ayni basortusu takiyor ornegin bir basortusu alabilirsiniz,yeni bir çift terlik alabilirsiniz yahut her neyse..) Böylelikle hem siz iyi yakin arkadaş olursunuz, ablanin size anlatmadigi şeyler var,sizede yakinlastikca anlatir,sizde duruma göre nasil yardımcı olabileceginizi düşünürsünüz. Rabbim yardimcisi olsun sizinde,ablaninda.

Back
X