- 8 Ocak 2015
- 6.078
- 19.086
- 448
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Kurum sahipleri çevresi geniş insanlar, referans olarak onları yazmam büyük bir artı sağlayacaktır.
Avukat arkadaşlarımdan destek alarak dilekçe yazdım ve maaşımın tamamlanmasını istediğimi yazdım. Kurum sahipleriyle telefonda münakaşaya girmeden, işçinin tarafında olan maddeler yazarak maaşımın hesabıma yatmasını talep ettim.
Arkadaş ortamında oturduğumuzda da yaptıklarımızı, yazdığımız dilekçeleri konuştuk, neler yapabiliriz tartıştık. Onların benden farklı olarak yaptığı tek şey ben hariç herkesin kişisel olarak arayıp parayı istemesiydi.
Bu zaman maalesef ki kaygılarınızda haklısınız.. Arkadaşınızda ayarsızlığını sizin üzerinden örtmeye çalışmış sanki..
Aynı şeyi tekrarlarsa lütfen tepkinizi koyun. Haddini bilsin. Herkes tepkisini münakaşa çıkararak çözmez. Dağ kanunları uygulanmıyor heralde orda.
Doğrusunu yapmışsınız iş yerinde kavgayla hak aranmaz zaten. Kavga moduna geldiğin bir yerde çalışamazsın, her biri o moda girmiş adamla kavga etmişse orada çalışmak artık yüzsüzlüktür. Bakacağın yüze s.... mayacaksın, s...tığın yüzede bakmayacaksın diye bir laf var çok severim. İnsanlar konuşmayı sever, dedikoduyu sever takılmayın. Uslup bilmek her zaman avantajdır. 27 yıl çalıştım onlarca iş arkadaşım oldu bana baki kalan iki tanedir. Konu para olunca fırsat ele geçince hepsi sizi ezer kanun budur. O yüzden ne düşündükleri çokta önemli değil
is arkadasinizin yerinde olsam daha kotu yaklasimim olurdu muhtelemen .ya acikca arkadaslariniza uyacaksiniz yada benim cikarlarim var diyerek patron tarafina gececeksiniz .arada kalip her iki tarafla da iyi olayim olmaz
Ama bunu sinirlenirim falan diye değil referans versinler diye yaptınız. Yani gelecekteki çıkarınız için haksızlık karşısında sessiz kaldınız. Bu da bir tercihtir tabi ki. Herkes kendi artı eksilerine kendisi karar verir. Ama davranışlarınızın sonuçlarını da göğüslemeniz gerekir. Hareketinizin " vur ensesine al lokmasını" diye tanımlanması da bu sonuçlardan biri.
dilekceyle islerin cozulecegi bir ortamda yasiyorsaniz gercekten sansliniz bu arada hakli haksizlik bir olay degil .bir secim yapmissiniz ve hakkinizi aradiginizin patron bile farkinda degil .is arkadaslarinizda size boyle bir etiket yapistirmis . ben de boyle biriyim hakkimi sadece dilekceyle ararim diyerek is durusum bu demeniz daha mantikliKimseyi kırmadan, görevimi yapıyorum ve hakkımla paramı kazanmaya çalışıyorum. İş ahlakıma önem veriyorum. Benim duruşum budur.
Evet haksız yere bir kesinti var ve ben bunu dilekçeyle ilgili makama söylüyorum ya da toplu dilekçelerde imzamı atıyorum. Arayıp tartışmamış olmam sanırım beni haksız yapıyor, hakikaten garip.
Iş arkadaslatıniz cok haklıMerhaba,
Genel anlamda işimi severek yaptığım, iş arkadaşlarımla güzel anlaştığım bir işte çalışıyorum. Kurum sahibimiz geçen ayın maaşından haksız yere kesinti yaptı, tabii herkes hakkını aramak istedi, ben de dahil. Lakin herkes kurum müdürünü arayarak maaş kesinti hesabını tartışmalı bir biçimde sorarken ben herhangi bir arama yapmadan sadece arkadaşlarıma destek vererek ve ortak hareket ederek hak arayışımıza katıldım.
Bunun üzerine kurum sahibi telefonda birkaç kere diğer arkadaşlara karşı beni övmüş. Sanırım arayıp tartışmalı konuşma yapmadığım için ya da kendisi hakkımı aramadığımı düşündüğü için demiş olabilir? Fakat bir arkadaş geçen gün yine ortaya "Kurum sahipleri kediseverbiri'ni çok seviyor, hep onu övüyorlar, ne kadar terbiyeli biri" diyorlar vs diyerek lafı başlattı.
Bir arkadaş da "Tabii severler, kediseverbiri vur ensesine al lokmasını insanı" dedi. O anda belli etmedim fakat kırıldım biraz. Çok iyi niyetli, güleryüzlü ve kibar olmaya çalışan biriyim ama saf gibi görünüyorum sanırsam.
Bir de her ne kadar hakkımı arasam da tartışma içine girmek istemem çünkü kurumdan ayrıldıktan sonra referans olarak kurum sahiplerinin adını kullanmak isteyeceğim bu yüzden geniş vadede düşünürsek hakkımı terbiye sınırları içerisinde, tartışma olmadan aramak isterim tabiki. Sonuçta yıl sonunda bana referans olur musunuz diye soracağım. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
dilekceyle islerin cozulecegi bir ortamda yasiyorsaniz gercekten sansliniz bu arada hakli haksizlik bir olay degil .bir secim yapmissiniz ve hakkinizi aradiginizin patron bile farkinda degil .is arkadaslarinizda size boyle bir etiket yapistirmis . ben de boyle biriyim hakkimi sadece dilekceyle ararim diyerek is durusum bu demeniz daha mantikli
o zaman o etiketlere bana boyle dediler diye alinmaniz mantiksiz .her hareketin bir sonucu olurBaştan beri bunu söyledim zaten...
o zaman o etiketlere bana boyle dediler diye alinmaniz mantiksiz .her hareketin bir sonucu olur
Katılıyorum. Maalesef ben türkiyede bir yerlere mail atmayla, dilekçeyle falan haksızlığın giderildiğine pek rastlamadım. Olay çözüldüyse bile arayıp hakkını savunan kişiler sayesinde çözülmüştür.dilekceyle islerin cozulecegi bir ortamda yasiyorsaniz gercekten sansliniz bu arada hakli haksizlik bir olay degil .bir secim yapmissiniz ve hakkinizi aradiginizin patron bile farkinda degil .is arkadaslarinizda size boyle bir etiket yapistirmis . ben de boyle biriyim hakkimi sadece dilekceyle ararim diyerek is durusum bu demeniz daha mantikli
size hakaret etmisler gibi davranmayin .hakkinizi aradiginin patronun bile farkinda olmadigi kisiler icin vur ensesine cumlesi normal degil mi ? hem ben boyle biriyim diyorsunuz karsi taraf da bunu tasdikliyor sonra sinirleniyorsunuz ben anlamadimSon yazdığınız cümle çok çok çok saçma!
Her insanın mizacı ve hak arayışı farklıdır, her konuya tepkisi apayrıdır. Bu kimsenin bir diğerinin karakterine laf söyleme hakkı vermez.
Katılıyorum. Maalesef ben türkiyede bir yerlere mail atmayla, dilekçeyle falan haksızlığın giderildiğine pek rastlamadım. Olay çözüldüyse bile arayıp hakkını savunan kişiler sayesinde çözülmüştür.
Öyle maalesef. Keşke sizin yöntemlerle çözülse. İnanın ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşırdı. Ancak ne kadar sesiniz çıkarsa o kadar hakkınızı alırsınız acı gerçek. Ben işim gereği sürekli dilekçeler yazıyorum. Millet dosyaları okumuyor bile. Yetkililerin yanına gidip başının etini yersen, sürekli peşlerinden koşarsan, gerektiğinde münakaşadan kaçınmazsan (bazen münakaşa etmek yerine drama kasmak daha etkili oluyor) anca öyle işin halloluyor.Bu konuda haklı olabilirsiniz...
Direkt o.ç derdimMerhaba,
Genel anlamda işimi severek yaptığım, iş arkadaşlarımla güzel anlaştığım bir işte çalışıyorum. Kurum sahibimiz geçen ayın maaşından haksız yere kesinti yaptı, tabii herkes hakkını aramak istedi, ben de dahil. Lakin herkes kurum müdürünü arayarak maaş kesinti hesabını tartışmalı bir biçimde sorarken ben herhangi bir arama yapmadan sadece arkadaşlarıma destek vererek ve ortak hareket ederek hak arayışımıza katıldım.
Bunun üzerine kurum sahibi telefonda birkaç kere diğer arkadaşlara karşı beni övmüş. Sanırım arayıp tartışmalı konuşma yapmadığım için ya da kendisi hakkımı aramadığımı düşündüğü için demiş olabilir? Fakat bir arkadaş geçen gün yine ortaya "Kurum sahipleri kediseverbiri'ni çok seviyor, hep onu övüyorlar, ne kadar terbiyeli biri" diyorlar vs diyerek lafı başlattı.
Bir arkadaş da "Tabii severler, kediseverbiri vur ensesine al lokmasını insanı" dedi. O anda belli etmedim fakat kırıldım biraz. Çok iyi niyetli, güleryüzlü ve kibar olmaya çalışan biriyim ama saf gibi görünüyorum sanırsam.
Bir de her ne kadar hakkımı arasam da tartışma içine girmek istemem çünkü kurumdan ayrıldıktan sonra referans olarak kurum sahiplerinin adını kullanmak isteyeceğim bu yüzden geniş vadede düşünürsek hakkımı terbiye sınırları içerisinde, tartışma olmadan aramak isterim tabiki. Sonuçta yıl sonunda bana referans olur musunuz diye soracağım. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
size hakaret etmisler gibi davranmayin .hakkinizi aradiginin patronun bile farkinda olmadigi kisiler icin vur ensesine cumlesi normal degil mi ? hem ben boyle biriyim diyorsunuz karsi taraf da bunu tasdikliyor sonra sinirleniyorsunuz ben anlamadim
Direkt o.ç derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?