İş arkadaşımın benim için kullandığı bir tabir?

is arkadasinizin yerinde olsam daha kotu yaklasimim olurdu muhtelemen .ya acikca arkadaslariniza uyacaksiniz yada benim cikarlarim var diyerek patron tarafina gececeksiniz .arada kalip her iki tarafla da iyi olayim olmaz

Doğrusunu yapmışsınız iş yerinde kavgayla hak aranmaz zaten. Kavga moduna geldiğin bir yerde çalışamazsın, her biri o moda girmiş adamla kavga etmişse orada çalışmak artık yüzsüzlüktür. Bakacağın yüze s.... mayacaksın, s...tığın yüzede bakmayacaksın diye bir laf var çok severim. İnsanlar konuşmayı sever, dedikoduyu sever takılmayın. Uslup bilmek her zaman avantajdır. 27 yıl çalıştım onlarca iş arkadaşım oldu bana baki kalan iki tanedir. Konu para olunca fırsat ele geçince hepsi sizi ezer kanun budur. O yüzden ne düşündükleri çokta önemli değil

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.

is arkadasinizin yerinde olsam daha kotu yaklasimim olurdu muhtelemen .ya acikca arkadaslariniza uyacaksiniz yada benim cikarlarim var diyerek patron tarafina gececeksiniz .arada kalip her iki tarafla da iyi olayim olmaz

Kimseyi kırmadan, görevimi yapıyorum ve hakkımla paramı kazanmaya çalışıyorum. İş ahlakıma önem veriyorum. Benim duruşum budur.
Evet haksız yere bir kesinti var ve ben bunu dilekçeyle ilgili makama söylüyorum ya da toplu dilekçelerde imzamı atıyorum. Arayıp tartışmamış olmam sanırım beni haksız yapıyor, hakikaten garip.

İş hiç kolay bulunmuyor ne yazık ki.

dilekceyle islerin cozulecegi bir ortamda yasiyorsaniz gercekten sansliniz bu arada hakli haksizlik bir olay degil .bir secim yapmissiniz ve hakkinizi aradiginizin patron bile farkinda degil .is arkadaslarinizda size boyle bir etiket yapistirmis . ben de boyle biriyim hakkimi sadece dilekceyle ararim diyerek is durusum bu demeniz daha mantikli

Iş arkadaslatıniz cok haklı

Baştan beri bunu söyledim zaten...

o zaman o etiketlere bana boyle dediler diye alinmaniz mantiksiz .her hareketin bir sonucu olur

Son yazdığınız cümle çok çok çok saçma!
Her insanın mizacı ve hak arayışı farklıdır, her konuya tepkisi apayrıdır. Bu kimsenin bir diğerinin karakterine laf söyleme hakkı vermez.

Katılıyorum. Maalesef ben türkiyede bir yerlere mail atmayla, dilekçeyle falan haksızlığın giderildiğine pek rastlamadım. Olay çözüldüyse bile arayıp hakkını savunan kişiler sayesinde çözülmüştür.

Son yazdığınız cümle çok çok çok saçma!
Her insanın mizacı ve hak arayışı farklıdır, her konuya tepkisi apayrıdır. Bu kimsenin bir diğerinin karakterine laf söyleme hakkı vermez.
size hakaret etmisler gibi davranmayin .hakkinizi aradiginin patronun bile farkinda olmadigi kisiler icin vur ensesine cumlesi normal degil mi ? hem ben boyle biriyim diyorsunuz karsi taraf da bunu tasdikliyor sonra sinirleniyorsunuz ben anlamadim

Bu konuda haklı olabilirsiniz...
Öyle maalesef. Keşke sizin yöntemlerle çözülse. İnanın ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşırdı. Ancak ne kadar sesiniz çıkarsa o kadar hakkınızı alırsınız acı gerçek. Ben işim gereği sürekli dilekçeler yazıyorum. Millet dosyaları okumuyor bile. Yetkililerin yanına gidip başının etini yersen, sürekli peşlerinden koşarsan, gerektiğinde münakaşadan kaçınmazsan (bazen münakaşa etmek yerine drama kasmak daha etkili oluyor) anca öyle işin halloluyor.
İşini medeni bir şekilde halletmeye çalışan insanı kimse iplemiyor.

Direkt o.ç derdim

size hakaret etmisler gibi davranmayin .hakkinizi aradiginin patronun bile farkinda olmadigi kisiler icin vur ensesine cumlesi normal degil mi ? hem ben boyle biriyim diyorsunuz karsi taraf da bunu tasdikliyor sonra sinirleniyorsunuz ben anlamadim

Evet ben kişilik olarak sakin, sessiz ve işini kavga vs yolu ile yapmayı tercih etmeyen bir insanım. Toplu dilekçelerde imzami adımı zaten kullandım, bu dilekçeler ilgili yerlere gitti, aramadım diye sesim çıkmıyor zannetmiş olabilir fakat dilekçelerden sonra yaptırımı görmüş olsaydı orada benim de adımı görecekti.

Aynı durumda başka biri olmuş olsaydı ben asla ona bu tabiri kullanmazdım mesela, çok ayıp bulurdum. Saf, enayi gibi bir anlama geliyor bu. Hoş değil bence.

İş arkadaşınızın “ensesine vur, ekmeğini al” tabirinden dolayı siz öyle bir insan olmuyorsunuz.
İnsanın karşısındaki insana yansıttığı ve söylediği, aslında kendisi ile olan iletişimi.

Hayatımızdaki insanların basma kalıplarına göre şekil alamayız.

Arkadaşınızın hak arama şekli kavga, tartışma olduğu için açıkçası bu kimlikteki insanın hakkımda ne düşündüğü umrumda bile olmaz.

Kendisini ifade etmede yetersiz kaldığı için, tartışmaya başvuran, kavgacı bir insandan çok fazla bişey beklemeyin.
Ben bu tip kişilerle günaydın kelimesinin ötesine geçmiyorum, kaldı ki hakkımda şunu düşünmüş diye kafama asla takmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…