İş arkadaşımın benim için kullandığı bir tabir?

Çok teşekkür ederim. Ben sadece saygı kısmına takılıyorum işte. Başkasına söylemediğim birşeyi onun bana söyleyebilme cesaretini bulmuş olması beni üzen

8 yildir calisiyorum dilekce yazdik her sey cozuldu gibi bir seye henuz rastlamadim .yani dilekce olayinin sorunlarini cozmesi cogu zaman zor ihtimal .
ben sizin kadar hakaret icerikli bulmuyorum o cumleyi .ama is yerinizde arkadaslarinizin size tepki almasina hak veriyorum

Bence arkadaşlarınız hakkınızda yanılıyor. Yeterince uyanık, kendi çıkarlarına göre hareket eden birisiniz

Arkadaşlarım dünya tatlısı ama 10 sene sonra hangisi yanımda olacak? Evet hakkımı saygı çerçevesi içinde aradım tabii ama şu an adamların bana referans olması kariyerimde çok şey değiştirebilir. Çevreleri geniş çünkü. Ben tartışma, kavga vs yapmadım, elin adamının bana bağırmasını duymadım.

Bir suru yazilip cizilmis, hicbirini okumadim ama anlamadigim birsey var, bunlari cevaplarsan sevinirim:
1. Sen itirazini yaptin di mi? Tamam telefonda kavga ederek , bagris cagris degil ama yasal olarak, avukat araciligiyla, yasal hakkini aradin mi?
2. Itirazini yaptiysan, kendin mi yaptin, avukatin Mi?

Eger itirazini cok yumusak bir sekilde, sadece "parami Rica ediyorum" gibi yumusak yazdiysan emin ol, patronun seni "ensesine vurup lokmasini Al" kategorisinde gordugunden dolayi cok seviyordur, iyi biri oldugun icin degil.

Not: kariyerimde referans olabilebilmesi icin pisirik kalmak, Sana ne getirir biliyor musun? Bir sonraki yere gittiginde bu patronu aradiklarinda "He, saftir o, rahatca kullanin, sorun cikarmaz" gibi harika (!) bir referansla, Yeni isine girersin. Bu eziklik de omur boyu beraberinde seninle gelir, sonra "ama Ben cok uslu ilimli biriyim, nerede hata yaptim?" diye dovunursun.

Isyankar olmak ayri, hakkini arayan disli guclu biri olmak ayri.

Çok teşekkür ederim. Ben sadece saygı kısmına takılıyorum işte. Başkasına söylemediğim birşeyi onun bana söyleyebilme cesaretini bulmuş olması beni üzen
Herkes her şeyi söyler.
Sizin etki alanınız o kişiler değil, kendiniz.
Şöyle düşünebilirsiniz, o insanların ağzını kapatamam.
Ama ne yapabilirim, arama mesafe koyar sınır çizerim.
Böyle minnoş düşünmeyin lütfen, çok üzülürsünüz.
Durumu kişiselleştirmeyin.

1. Evet itiraz ettim, hem bireysel hem toplu dilekçeyle
2. Avukatımın yardımıyla yazdığım dilekçeyi bizzat kendim teslim ettim

Bu tabiri kullanan bana partonum değil, arkadaşım.

İçinizden keşke paramı verseler demişsiniz hak aradım zannediyorsunuz, öyle hak aranmaz. Ben iş arkadaşınız olsam kediseverbiri tam bir grev kırıcı derdim, az bile demiş yani.

Bunun önüne geçmek için ne yapabilirim?
Tamam Su an dilekce yazmissin avukat araciligiyla, ama bu buyuk ihtimal sonucsuz kalacaktir.

Oncelikle kendine disli bir avukat bul. (Uzmanligi is isci hukuku olsun). Belki avukatin birsey yapmasina gerek kalmadan cozulur, olmuyorsa da, avukatina teslim et kendini.

Sana bir yakin gecmiste olan bir olay anlatayim. Isveren (Almanya'da, bir Alman firmasi), ayni anda farkli departmanlardan 5 kisiyi isten cikardi (Mavi yaka+ beyaz yaka karisik) isten cikardigi kisilerin is hakki feshetme dilekcesinde cok buyuk bir hata yaptiginin farkinda olmadan, bu 5 kisiyi cikardi. Sinirlenen 4 kisi, kopruleri yakarak, ihbar suresi (1 ay) boyunca hasta raporu alip , bir daha ugramadilar. Aralarindan bir tanesi, acilen avukat buldu, ve bu donemde hergun ise geldi, Patrona bile hep merhaba dedi, konusmadi neden niye diye. Avukati, isten cikarma dilekcelerindeki yapilan hatayi ( neden belirtilmeden isten cikarma) gorerek, ise iade ve tazminat hakki icin kollari sivadi. 28 Subat so'n is gunu oldugu dusunulurken, 1 martta is basindaydi. Bu simsiki guclu durusu, mucadelesi ile ona hayran olduk. He bu arada, baska is buldu, tazminatla geri dondugu yerden simdi kendi istifa ederek gidecek, e bu da kapak oldu :)))))))

Kisaca, tamam digerleri gibi sesli hakkini arama ama yasal yollara basvurmaktan asla vazgecme.

Bir insanın kendi hayatını öncelikli düşünmesi gayet normal. Sürünün peşinden gitmek, herkesle aynı tepkiyi vermek zorunda değilsiniz ancak, tüm sürece ortak olurken iş ses çıkarmaya geldiğinde, köşeye çekilip izleyici rolü aldığınızdan ötürü arkadaşlarınız da size tepki göstermekte haksız değil maalesef. En azından benim düşüncem bu yönde.

İş arkadaşlarınız topluca bir eylemde bulunmuşlar - ki hak ettikleri parayı istemek en doğal hakları, telefon etmeleri beni hiç rahatsız etmedi bu sebeple- ve siz bu eyleme, bu sesli eyleme katılmayan tek insansınız. Göze batan kişi olmanız kaçınılmaz gerçek.

Her ortamda ,şikayet edilecek bir konu oldugunda gidelim konuşalım,şöyle yapalım,böyle diyelim diyip ,iş ciddiye binince sessiz kalan insanlar var,yorumları okumadım ama konuyu okuyunca onlardan biri olduğunuzu düşündüm.
Tabi ki cirkinleşmek gerekmez ama sonuçta eksik yatan maaş konusu illaki tepki çeker. Kimse susup kabul etmez,sebebini öğrenmek,hakkını aramak ister. Doğru olanda bu zaten.

Alkış emojisi neden yok ya

+ bence tam bi firsatci gibi durmussun kedisever. Millet yaygara koparirken senin onlara hak verip de bisey yapmaman firsattan istifade kendini parlatmana neden olmuş. Sahiden safsan diye acikliorum. Aksi türlü gayet sinsi duruyo :)

Onlar duymus mu? Baya sözlü kavga mi yapiolar telefonda maas icin? O raddeye gelinen yerde daha da çalışmazsin normalde. Bence sen ben size hak veriorum ama hakkınızı arama biciminize hak vermiyorum de şunlara. Ben de konusucam ama yuzyuze konusucam de ve hakkaten git konus madem övüyorlar seni patronlar, digerlerinden kirptiklari paradan senin maasina ekleyiversinler. O vur ensesine al lokmasini diyen salaga da git söyle lokmam alinmadi artti diye. Krizi firsata çevir kiz aferin.

Peki hakkınızı gasp eden bir patronun referansıyla çok iyi yerlere gelince ne olacak? Patron gaspçı ama beni de çok iyi yerlere getirdi mi diyeceksiniz?

Özel sektör referansı bu değil..

Herkesin tarzı farklıdır bence. Kimi aar sorar kimi başka türlü hareket eder. Bir şey diyemiyorum. Arkadaşlarınız bu durumu sinsice görmüş olabilirler mi acaba? Farklı anlamışlar gibi. Bence hiç kendinizi ispatlamayın, açıklamaya çalışmayın. Siz arayıp tartışmayı seçmemişsiniz. Taraf tutmuyorum ama arkadaşlarınızla bu durumu konuşmaya çalışmak açık yarayı deşmek gibi olur

Böyle de arkadaşlarınıza gaz vermiş, sonra da geri çekilmiş gibi görünüyorsunuz. Ben olsam arayıp tartışmaya girmezdim. Söz uçar yazı kalır. Sizin izlediğiniz yolu izlerdim, böyle yapacağımı da arkadaşlarıma söylerdim.

Valla doğru demişler. Millet koçlar gibi hakları için savaşırken siz de eh imza koyayım amma çok da ses etmeyeyim patronu üzmeyeyim demişsiniz köşede beklemişsiniz. Sizin kaçak dövüştüğünüzü fark etmiş diğer insanlar da lafı yemişsiniz. Kimseyi kandıramamışsınız yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…